18.3 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Κ. Σκρέκας:«Ξαφνικός θάνατος» για χιλιάδες αγρότες και τις καλλιέργειες τους

- Advertisement -

Το θέμα της επερχόμενης αγροτικής καταστροφής που θα οδηγήσει χιλιάδες αγρότες στον ξαφνικό οικονομικό θάνατο φέρνει στη βουλή, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας. Συγκεκριμένα, με αφορμή την ξαφνική απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), αν δεν ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους, ο κ. Σκρέκας κατέθεσε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που συνυπογράφουν 40 Βουλευτές.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί να δείξει κατανόηση και να ενσκήψει στις ανάγκες του Ελληνικού λάου και για μια ακόμη φορά οι αγρότες θα πληρώσουν το τίμημα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία άρδευσης εκατομμυρίων στρεμμάτων και μάλιστα στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Ο κ. Σκρέκας τονίζει ότι το πρόβλημα όμως έχει περιπλεχθεί και χρονίζει, εν αγνοία πολλές φορές των συνεπών αγροτών που εξοφλούσαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς τους ΤΟΕΒ. Από την άλλη πλευρά η ΔΕΗ αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα στα οικονομικά της μεγέθη και καλείται επειγόντως να ρυθμίσει το πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών τα οποία σήμερα ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει αποφασίσει για όλα τα χρέη οριζόντια ρύθμιση που περιλαμβάνει προκαταβολή τουλάχιστον σε ύψος 30% της οφειλής και την εξόφληση σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις.Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ΤΟΕΒ, σήμερα, αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την ρύθμιση και παράλληλα να εξοφλεί και τις τρέχουσες οφειλές,οι ΤΟΕΒ ζητούν να οριστεί προκαταβολή μέχρι 15% και περισσότερες δόσεις ώστε και να εξοφλήσουν και τα παλιά χρέη αλλά και τις τρέχουσες καταναλώσεις.

Ο κ. Σκρέκας επισημαίνει ότι παρότι η κυβέρνηση και οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας Περιβάλλοντος αδιαφορούν, εντούτοις είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο το όποιο θα δώσει μια δίκαιη λύση για την αποτροπή της διαφαινόμενης καταστροφής των καλλιεργειών και των αγροτών που εξαρτώνται από αυτές, αλλά και την στήριξη της ΔΕΗ που βουλιάζει υπό το βάρος των δισεκατομμυρίων ανείσπρακτων οφειλών.

O κ. Σκρέκας ρωτά:Ποιος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για να σωθούν τα εκατομμύρια των καλλιεργειών από την ξηρασία και οι χιλιάδες αγρότες από την καταστροφήκαθώς και τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμιστούν τα χρέη των ΤΟΕΒ;

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

                                                                                                                

Προς:

–              Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

–              Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Θέμα: «Ξαφνικός θάνατος» για Χιλιάδες αγρότες

Η Κυβέρνηση αδυνατεί να δείξει κατανόηση και να ενσκήψει στις ανάγκες του Ελληνικού λάου και για μια ακόμη φορά οι αγρότες θα πληρώσουν το τίμημα.

Πιο συγκεκριμένα, απόγνωση επικρατεί αυτές τις μέρες στους κόλπους των αγροτών και ειδικότερα των διοικήσεων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) από την ξαφνική απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσει σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία άρδευσης εκατομμυρίων  στρεμμάτων και μάλιστα στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου. Είναι αυτονόητο ότι αν δεν επανασυνδεθούν άμεσα οι παροχές δεκάδες χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ελλάδα θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή. Από την άλλη πλευρά η ΔΕΗ αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα στα οικονομικά της μεγέθη και καλείται επειγόντως να ρυθμίσει το πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών τα οποία σήμερα ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΔΕΗ απέστειλε σε όλους τους ΤΟΕΒ έγγραφο που τους ορίζει ότι αν δεν ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους, θα τους διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Το πρόβλημα όμως έχει περιπλεχθεί από την, επί σειρά ετών, στρεβλή ανεκτικότητα που διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, εν αγνοία πολλές φορές των συνεπών αγροτών που εξοφλούσαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς τους ΤΟΕΒ.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της, η ΔΕΗ έχει αποφασίσει για όλα τα χρέη οριζόντια ρύθμιση που περιλαμβάνει προκαταβολή τουλάχιστον σε ύψος 30% της οφειλής και την εξόφληση σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις.

Είναι δεδομένο και γνωστό ότι πλειοψηφία των ΤΟΕΒ αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την ρύθμιση, και παράλληλα να εξοφλεί και τις τρέχουσες οφειλές. Οι ΤΟΕΒ ζητούν να οριστεί προκαταβολή μέχρι 15% και περισσότερες δόσεις ώστε και να εξοφλήσουν και τα παλιά χρέη αλλά και τις τρέχουσες καταναλώσεις.

Η κυβέρνηση και οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας Περιβάλλοντος, αδιαφορούν μπροστά στην επερχόμενη αγροτική καταστροφή που θα οδηγήσει χιλιάδες στον ξαφνικό οικονομικό θάνατο και στην απόλυτη αδυναμία κάθε οφειλής τους.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο το όποιο θα δώσει μια δίκαιη λύση για την αποτροπή της διαφαινόμενης καταστροφής των καλλιεργειών και των αγροτών που εξαρτώνται από αυτές αλλά και την στήριξη της ΔΕΗ που βουλιάζει υπό το βάρος των δισεκατομμυρίων ανείσπρακτων.

Επειδή χωρίς ρεύμα εκατομμύρια στρέμματα καλλιέργειας θα καταδικαστούν στην ξηρασία.

Επειδή χιλιάδες αγρότες θα δουν το εισόδημα τους να εξαφανίζεται και άρα δε θα μπορούν να ξεπληρώσουν τις οφειλές με συνέπεια η ΔΕΗ να ζημιωθεί αφού οι εν λόγω ανεξόφλητες οφειλές θα καταστούν οριστικά ανεπίδεκτες εισπράξεως.

Επειδή η τρέχουσα ρύθμιση είναι οριζόντια, ουσιαστικά ανεφάρμοστη για προφανείς λόγους και δεν εξετάζει της ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περίπτωσης όπως το ύψος της οφειλής, τη χρονική διάρκεια της καθυστέρησης κλπ

Ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Ποιος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για να σωθούν τα εκατομμύρια των καλλιεργειών από την ξηρασία και οι χιλιάδες αγρότες από την καταστροφή.
  2. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμιστούν τα χρέη των ΤΟΕΒ;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

  1. Σκρέκας Κωνσταντίνος
  2. Αραμπατζή Φωτεινή
  3. Αθανασίου Χαράλαμπος
  4. Αναστασιάδης Σάββας
  5. Ανδριανός Ιωάννης
  6. Αντωνίου Μαρία
  7. Βαγιωνάς Γεώργιος
  8. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης
  9. Βεσυρόπουλος Απόστολος
  10. Βλάσης Κωνσταντίνος
  11. Βλάχος Γεώργιος
  12. Βούλτεψη Σοφία
  13. Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις
  14. Γιακουμάτος Γεράσιμος
  15. Γιόγιακας Βασίλειος
  16. Δαβάκης Αθανάσιος
  17. Δημοσχάκης Αναστάσιος
  18. Καββαδάς Αθανάσιος
  19. Καλαφάτης Σταύρος
  20. Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος
  21. Καράογλου Θεόδωρος
  22. Καρασμάνης Γεώργιος
  23. Κασαπίδης Γεώργιος
  24. Κατσανιώτης Ανδρέας
  25. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
  26. Κέλλας Χρήστος
  27. Κόνσολας Εμμανουήλ
  28. Κουμουτσάκος Γεώργιος
  29. Μάρκου Κατερίνα
  30. Μπακογιάννη (Ντόρα) Θεοδώρα
  31. Μπουκώρος Χρήστος
  32. Μπούρας Αθανάσιος
  33. Οικονόμου Βασίλειος
  34. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
  35. Ράπτη Ελένη
  36. Σταϊκούρας Χρήστος
  37. Στύλιος Γεώργιος
  38. Τζαβάρας Κωνσταντίνος
  39. Τσιάρας Κωνσταντίνος
  40. Φορτσάκης Θεόδωρος
  41. Φωτήλας Ιάσων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  η εκδήλωση της ΤΟ Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο των πρώην φυλακών Τρικάλων, που όπως τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος ,Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων «είναι ένας από τους πολλούς τόπους, κομμάτι της ιστορίας στενά δεμένο με το λαϊκό κίνημα και την 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ, Είναι ένας τόπος μαρτυρίου που το αστικό κράτος επιδίωξε, χωρίς να τα καταφέρει, να το τσακίσει, να εξοντώσει φυσικά και ηθικά το ΚΚΕ  Πριν δυο το ΚΚΕ σε εκδήλωσή του σ’ αυτό τον χώρο ανέδειξε  αυτές τις ηρωικές σελίδες της δράσης του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στην πόλη μας, ως στοιχείο της ταυτότητάς μας. Ως συνέχεια αυτής της προσπάθειας θα είναι η αποτύπωση  σε μια καλαίσθητη έκδοση του αρχειακού υλικού που συγκεντρώσαμε και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε από τους πολιτικούς κρατούμενους των φυλακών Τρικάλων στις δεκαετίες από 1940μέχρι και 70.  Επίσης,  μέσα στον Ιούνη θα οργανώσουμε την εκδήλωση για το έκτακτο στρατοδικείο Τρικάλων 1946-49 με εκατοντάδες θανατικές καταδίκες  , στον τόπο εκτέλεσής τους στα Νταμάρια  ,κάτω από το λόφο του προφήτη Ηλία. Από τα κελιά των παλιών φυλακών Τρικάλων έβγαιναν αγέρωχοι οι μελλοθάνατοι για τα Νταμάρια.

Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε  την πραγματική ιστορία των αγώνων του λαού και του τόπου μας.Την ιστορία που είτε μας κρύβουν, είτε μας την παρουσιάζουν όπως θέλουν οι εκμεταλλευτές, γιατί μας θέλουν  σήμερα με σκυμμένο το κεφάλι.»

Στην κεντρική ομιλία ο Κ.Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε  την εξέλιξη της όξυνσης των γεωπολιτικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή μας, τη συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας μας στους ανταγωνισμούς, που εξελίσσονται και με πολεμικά μέσα , για τα δικά της οφέλη και την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης σ’ αυτούς του σχεδιασμούς. Έτσι ανέφερε χαρακτηριστικά: « Η πολιτική της κυβέρνησης στηρίζεται σε δυο βασικούς άξονες, που ο ένας  συμπληρώνει τον άλλον. Από τη μια μεριά είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” και η καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων στο λαό.

Από την άλλη προωθεί την ιδέα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” για την ασφάλεια και την σταθερότητα σε μια ασταθή περιοχή, μέσα από μια “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, όπως τη διαφημίζει.

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε πολλές περιοχές του κόσμου, αλλά και στην περιοχή μας οξύνονται για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων, για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ορμητήριο των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα ισχυρό πλέγμα στρατιωτικών βάσεων και στρατηγείων, το οποίο διατήρησε και ενίσχυσε παραπέρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Πρόκειται για τη βάση της Σούδας, τη βάση κατασκοπευτικών ιπτάμενων ραντάρ στο Άκτιο, που αποτελούν το αυτί και το μάτι των ιμπεριαλιστών, τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones στη Λάρισα, το αεροδρόμιο στον Άραξο, που έχει την κατάλληλη υποδομή για πυρηνικά όπλα. Επίσης ετοιμάζουν βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και βάση στη Σύρο.

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές,  κάλεσε το 2016 το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Στην συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Τραμπ αποφασίστηκε η αναβάθμιση των βάσεων, μεγαλύτερη εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, επεμβάσεις και πολέμους.

Είναι αποκαλυπτικός ο χαρακτηρισμός της Κυβέρνησης ως “μεντεσέ” – εργαλείο προώθησης των Αμερικανικών συμφερόντων, από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα.

Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, βιώνουν τη βαρβαρότητα, η Ελλάδα διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό πολεμικών δαπανών στην Ευρώπη μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Οι δαπάνες αυτές φτάνουν πάνω από 4 δις ευρώ το χρόνο για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Η ΕΕ στρατιωτικοποιείται παραπέρα. Άλλωστε, από τα 29 μέλη του ΝΑΤΟ, τα 22 είναι μέλη της ΕΕ. ΝΑΤΟ και ΕΕ κινούνται σε ολόκληρη την υδρόγειο κατά των λαών.»

 

Στη συνέχεια ο Κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο κίνδυνο εμπλοκής του λαού μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο τονίζοντας: «Η Τούρκικη επιθετικότητα κλιμακώνεται. Ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο ακόμη και για πολεμική εμπλοκή, αυξάνεται.

Η Κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό και προσπαθεί να περάσει στους εργαζόμενους την αντίληψη ότι η ίδια είναι ικανή να δίνει λύσεις, ότι μπορεί να χειρίζεται δύσκολα προβλήματα και ότι η πάλη του λαού περισσεύει. Εμφανίζει δε, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως παράγοντες σταθερότητας και  ασφάλειας στην περιοχή. Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Ως ΚΚΕ ενημερώνουμε το λαό ότι οι εξελίξεις είναι επικίνδυνες και δικαίως ανησυχεί. Η ανησυχία όμως αυτή χρειάζεται να μετατραπεί σε μαζική δράση κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να μην εγκλωβίζει την σκέψη στο πότε θα γίνει ο πόλεμος.

Επιβάλλεται τώρα ο λαός με την οργανωμένη πάλη του να διεκδικεί μαζικά:

Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κανένας Έλληνας στρατιώτης, κανένας στρατιωτικός σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εκτός συνόρων. Καμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα έχουν καθιερώσει. Δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης με το λαό της Τουρκίας. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Πρόσφατα, στην Σύνοδο της ΕΕ και στην Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα, έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΕ ως υπερασπιστής της χώρας μας και της Κύπρου, αξιοποιώντας μια τυπική φραστική καταγγελία της Τούρκικης προκλητικότητας κατά της κυριαρχίας των δυο κρατών και τις συστηματικές παραβιάσεις των συνόρων.

Στην πράξη η ΕΕ αντιμετωπίζει την Τουρκία ως στρατηγικό σύμμαχο. ‘Όταν λοιπόν μιλάνε για ευρωπαϊκά σύνορα από τη μια καλλιεργούν αυταπάτες και από την άλλη δίνουν το δικαίωμα στην ΕΕ για την ενδυνάμωση των επεμβάσεων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μπορεί να την προστατέψει ο λαός μας,  στηριγμένος στην αλληλεγγύη άλλων λαών της περιοχής και διεθνώς.

Διαχρονικά οι ΗΠΑ- ΕΕ-ΝΑΤΟ έχουν βάλει το χέρι τους σε όλα τα δεινά του λαού μας. Τι να πρωτοθυμηθούμε ; Τις μεταπολεμικές επεμβάσεις κατά του ΚΚΕ, του ΕΑΜικού κινήματος, του ΔΣΕ; Τη στρατιωτική δικτατορία του 1967, την Τούρκικη εισβολή – κατοχή στην Κύπρο το 1974;

Αλήθεια, το ΝΑΤΟ δεν είναι αυτό που θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο στην υπηρεσία των δικών του σχεδιασμών;

‘Η μήπως έπαψαν να καθορίζουν την σχέση τους με την Τουρκία με βάση την στρατηγική σχέση που έχουν μαζί τους;

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 για να στηρίξει το ιμπεριαλιστικό σύστημα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μηχανισμός απειλής κατά της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού συστήματος, της πάλης των λαών.

Η Τουρκία και η Ελλάδα συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ από το 1952, ωστόσο τα προβλήματα είναι εδώ!

 

.

 

Βεβαίως η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μπορεί να αθωώσει την αστική τάξη της Ελλάδας, η οποία προκειμένου να υπερασπίσει τα δικά της συμφέροντα, προσδένεται περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς και ενισχύει τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της. Την ίδια στρατηγική, τα ίδια συμφέροντα, υπηρετούν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα, μαζί και η εγκληματική  ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Πίσω από τα παχιά λόγια περί “συνεργασίας”, “ειρήνης” και διάφορα άλλα που ακούστηκαν στην πρόσφατη συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ, στη Λευκωσία,  κρύβονται οι επικίνδυνοι πολεμικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί στην περιοχή, οι απειλές Νετανιάχου ενάντια στο Ιράν, η αναζήτηση προσχημάτων για την στοχοποίησή του.

Στην ίδια συνάντηση ο Πρωθυπουργός αναγόρευσε τις ΗΠΑ- τη χώρα που πριν λίγο καιρό αναγόρευσε πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ- σε επιδιαιτητή για την επίλυση του Παλαιστινιακού.»

 

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Κ.Αβραμόπουλος για τη στάση του  εργατικού λαικού κινήματος μπροστά στον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Στην περίπτωση που ο ανταγωνισμός ανάμεσα μονοπώλια και στα καπιταλιστικά κράτη που εκφράζουν τα συμφέροντά τους, δεν εκτονωθεί προσωρινά σε συμβιβασμό, οδηγεί σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο είτε τοπικό – περιφερειακό είτε θα αγκαλιάσει περισσότερες δυνάμεις και χώρες. Το ΚΚΕ και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δυναμώνουμε τον αγώνα κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές τους. Η λεγόμενη “εθνική ενότητα που καλλιεργεί η Κυβέρνηση έχει ως στόχο να παγιδεύσει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των Αμερικανατοϊκών ιμπεριαλιστών.

Οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, για να ηττηθεί ο όποιος ξένος εισβολέας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα δείξουμε καμία εμπιστοσύνη στην όποια αστική κυβέρνηση που θα κάνει πόλεμο.

Καμία ανοχή στην αστική τάξη που συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων. Ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός και από τις δυο πλευρές, είτε επιθετικός, είτε αμυντικός.

Θα επιδιώξουμε ως ΚΚΕ να κατακτήσει η εργατική τάξη, ο λαός μας, την εξουσία.

Αυτήν ακριβώς την προοπτική θέλουν να εμποδίσουν. γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη των ιδεών και της ιστορίας του ΚΚΕ. Γι αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο, με το ψέμα, την συκοφαντία τον αντικομμουνισμό, να περάσουν στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ δεν είναι ρεαλιστικές, είναι ξεπερασμένες , αλλά και επικίνδυνες.

Θέτουμε το ερώτημα στους εργαζόμενους, στους νέους και στις νέες να σκεφτούν: Ποιο είναι πραγματικά το “παλιό και ξεπερασμένο”; Τι είναι πραγματικά το “σύγχρονο και νέο” ;

Το παλιό και ξεπερασμένο είναι η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εξουσίας, που φέρνει τη φτώχια και την εξαθλίωση, που γεννά κρίσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάνει το λαό να υποφέρει.

Το πραγματικά σύγχρονο και νέο είναι να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει. Να αξιοποιείται η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να μπορεί να δουλεύει η εργατική τάξη με καλύτερες συνθήκες,  λιγότερο χρόνο, με εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν καλύτερο επίπεδο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Αναγκαία προϋπόθεση γι αυτό αποτελεί η κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, που είναι η πηγή της εκμετάλλευσης και του κέρδους, το βασικό εμπόδιο για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής- λαϊκής οικογένειας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εξουσία της εργατικής τάξης, η οποία μετατρέπει τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής σε ιδιοκτησία όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων.
Απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα μπορούν να δουν ότι η επιλογή του μικρότερου κακού τους οδηγεί στο μεγαλύτερο. Σε όσους νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αντί να βαδίσουν μπροστά, κοιτάνε πάλι προς τα πίσω, σε προηγούμενες επιλογές τους.

Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρέτησαν και υπηρετούν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ανταγωνιστικότητά της, την κερδοφορία των μονοπωλίων της.

Η λύση για το λαό και τη νεολαία δεν είναι η συνεχής εναλλαγή κομμάτων και κυβερνήσεων, όπου ο ένας συνεχίζει από κει που σταμάτησε ο άλλος κάνοντας τα ίδια και χειρότερα.

Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες.

Απευθυνόμαστε σε όσους μας λένε “ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς” , υπάρχει ταξικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ.

Δυναμώστε το ΚΚΕ, συμπορευτείτε μαζί μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία.

Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στις βουλευτικές εκλογές, στις τοπικές και στις ευρωεκλογές, όποτε και να γίνουν.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 100χρόνια του ΚΚΕ, που παραμένει πάντα νέο.

Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το νέο που θα νικήσει το παλιό.»

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μ’ ένα όμορφο καλλιτεχνικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στο  μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  18/05/2018                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ των ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στον «αέρα» βρίσκεται το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νομού Τρικάλων

μόλις μια βδομάδα πριν την ορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του.

Έστω κι αν η μονοπαραταξιακή ( από στελέχη της ΠΑΣΚΕ) διορισμένη διοίκηση του ΕΚΝΤ έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση της Ετήσιας Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων Σωματείων Μελών για την 24η Μάη , το κύρος της διαδικασίας βρίσκεται στον «αέρα».

Μια βδομάδα πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, που θα οδηγήσει σε εκλογές για νέα διοίκηση του ΕΚΝΤ, έχουμε σοβαρές ενδείξεις παρανομιών, που έγιναν κατά τις αρχαιρεσίες εκλογής αντιπροσώπων άλλων σωματείων-μελών, πράγμα που θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος της κορυφαίας αυτής διαδικασίας του ΕΚΝΤ.

Οι ενδείξεις που έχουμε μας οδήγησαν να απαιτήσουμε από τη μονοπαραταξιακή διορισμένη διοίκηση του ΕΚΝΤ έλεγχο της νομιμότητας των αρχαιρεσιών και των αντιπροσώπων των λοιπών σωματείων-μελών του ΕΚΝΤ. Έλεγχο που ούτως ή άλλως υποχρεούται κάθε απερχόμενη διοίκηση να πράξει.

Η απάντηση της διορισμένης διοίκησης ήταν ουσιαστικά αρνητική , παραπέμποντας τον έλεγχο σε μελλοντική ,ακόμη απροσδιόριστη, συνεδρίαση του ΔΣ (άραγε πότε, όταν η ΓΣ είναι μόλις σε 7 μέρες; ) και χρονικό περιορισμό του ελέγχου για σε 1 μόλις ώρα!

Η ουσιαστικά αρνητική απάντηση της διορισμένης διοίκησης μας οδήγησε , ως εκλεγμένα μέλη στη ΓΣ και έχοντες κάθε νόμιμο συμφέρον, να αιτηθούμε από το Πρωτοδικείο Τρικάλων τη χορήγηση αντιγραφών πρακτικών αρχαιρεσιών των σωματείων-μελών του ΕΚΤ, προκειμένου να λάβουμε γνώση αυτών και να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες, σε περίπτωση διαπίστωσης παρανομιών.

Μεγάλα ερωτηματικά μας προκαλεί και η στάση του Πρωτοδικείου Τρικάλων . Αρχικά, με διάφορα προσχήματα , όπως ο τρόπος σύνταξης της αίτησης και η απαίτηση σωρείας δικαιολογητικών από μέρους μας , καθυστέρησε την κατάθεσή της. Στη συνέχεια και αφού καταθέσαμε την αίτηση σύμφωνα με τις απαραίτητες προσαρμογές, αυτή απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι οι αιτούντες δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον ως προς τις απαιτήσεις τους!!! Δηλαδή , με απλά λόγια το Πρωτοδικείο μας λέει ότι εμείς ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τη βάση των σωματείων δεν έχουμε έννομο συμφέρον στο Συνέδριο που είμαστε εκλεγμένοι!!! , το οποίο είναι το ανώτερο όργανο διοίκησης του ΕΚΝΤ, σύμφωνα με το καταστατικό του , ανώτερο από το ΔΣ ( εκλεγμένο ή διορισμένο).

Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις αρχικές μας σοβαρές ενδείξεις για παρανομίες σε αρχαιρεσίες σωματείων μας δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά ως προς το κύρος και την καθαρότητα του Συνεδρίου του ΕΚΝΤ.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΕΚΝΤ να προβεί με επείγοντα χαρακτήρα σε έλεγχο της νομιμότητας των αρχαιρεσιών και των αντιπροσώπων των λοιπών σωματείων-μελών του ΕΚΝΤ, ως οφείλει , παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων μας, παρουσία των εκπροσώπων των παρατάξεων που συμμετείχαν στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚΝΤ, να διατεθεί ο απαιτούμενος χρόνος και να διατεθούν τα απαιτούμενα αντίγραφα των αρχαιρεσιών.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να μη συνεχιστεί η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΝΤ με ευθύνη της πλειοψηφίας (στελέχη ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ). Δε θα επιτρέψουμε Συνέδριο του ΕΚΝΤ με νόθους αντιπροσώπους , απαιτούμε καθαρό συνέδριο!

Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία του ΕΚΝΤ , κάθε συνδικαλιστή που ανησυχεί γι’ αυτές τις εξελίξεις , κάθε αντιπρόσωπο στο συνέδριο που έχει διάθεση ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση να πάρει θέση, να απαιτήσει ένα συνέδριο που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι συνέδριο νομιμοποίησης μιας φάμπρικας νόθων αντιπροσώπων.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Λιατίφης Γεώργιος Αρμάγος Δημήτριος

ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κατσίβελος Γεώργιος Γεραγόρης Νικόλαος
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μόκκας Γεώργιος Γεραγόρης Κων/νος

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κώστας Σκρέκας: Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με τα ψέματα καταστρέφει και τη ΔΕΗ

 

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας,κ. Κώστας Σκρέκας και συνυπογράφουν 51 βουλευτές για τα χρέη των ΕΛΤΑ προς την ΔΕΗ,αλλά και τη μελέτη του συμβούλου που χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ ως μη βιώσιμη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί με αναλήθειες, αναβλητικότητα και λαϊκισμό να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό αποκρύπτοντας τα πραγματικά προβλήματα.

Η ΔΕΗ για να επιβιώσει θα πρέπεινα βελτιώσει τα λειτουργικά της κέρδη, διαφορετικά το 2022 το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της θα περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα είναι ικανή να ανταποκριθεί ούτε στο μισό της  μισθοδοσίας των εργαζομένων της.

Έχουμε επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για την δεινή οικονομική θέση της ΔΕΗ, και ζητάμε την άμεση κατάθεση της μελέτηςMcKinsey για να ενημερωθεί η Ελληνική Βουλή και ο Ελληνικός λαός.

Την ίδια ώρα καταναλωτέςχάνουν την «έκπτωση συνέπειας» (15%)επειδή τα  ΕΛΤΑ καθυστερούν να αποδώσουν τα εισπραχθέντα στη ΔΕΗ.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Προς:

–              Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Θέμα: Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με τα ψέματα καταστρέφει και τη ΔΕΗ

Τους χειρότερους φόβους για το μέλλον της ΔΕΗ επιβεβαιώνει η μελέτη της McKinsey, του συμβούλου που προσέλαβε η ίδια η εταιρεία για την εκπόνηση του πενταετούς επιχειρηματικού της πλάνου (Business Plan).

Σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρης Κυριακάτικης εφημερίδας η ΔΕΗ, σύμφωνα με την McKinsey, είναι μια μη βιώσιμη επιχείρηση που για να επιβιώσει πρέπει  στα επόμενα 5 χρόνια να βελτιώσει τα λειτουργικά της κέρδη κατά 500 εκατ. ευρώ, να προχωρήσει σε ένα  πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 2.000 ατόμων και να αναπροσαρμόσει την τιμολογιακή της πολιτική προς τα πάνω, ξεκινώντας από τη σταδιακή μείωση των εκπτώσεων που παρέχει σήμερα καθώς και την αύξηση σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών. Αν δεν γίνουν τα παραπάνω η McKinsey εκτιμά ότι το 2022 το λειτουργικό περιθώριο της ΔΕΗ θα περιοριστεί στα 330 εκατομμύρια ευρώ όταν σήμερα μόνο η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι 821 εκατομμύρια ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία είχε επανειλημμένα κρούσει των κώδωνα του κινδύνου εδώ και τρία χρόνια για την δεινή οικονομική θέση  στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, ύστερα από τις ανερμάτιστες επιπόλαιες και άκρως λαϊκίστικες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τον κίνδυνο να αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρισμού.

Ειδικότερα σε συνέχεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ, πριν δύο εβδομάδες, είχε τονιστεί ότι η πραγματική εικόνα της εταιρείας, έδειχνε λειτουργικές ζημιές που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDΑ προ ΥΚΩ και προβλέψεων για επισφάλειες) της εταιρείας, είναι μόλις 522 εκατομμύρια ευρώ, όταν για τη μισθοδοσία μόνο του προσωπικού, απαιτούνται σχεδόν τα διπλάσια.

Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που τα ΕΛΤΑ χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ από εισπράξεις καταναλωτών που δεν έχουν αποδώσει. Συγκεκριμένα οι καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι παρότι εξόφλησαν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των ΕΛΤΑ, δεν έλαβαν “έκπτωση συνέπειας” (15%)που χορηγείται σε περίπτωση έγκαιρης εξόφλησης. Το πρόβλημα αυτό εντείνεται όταν εξαιτίας της καθυστέρησης της απόδοσης των εισπραχθέντων από τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών.

 

Σοβαρά ερωτηματικά επίσης προκύπτουν και για τη λειτουργία της ΡΑΕ η οποία αφού το 2016 έδωσε άδεια προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στα ΕΛΤΑ, όφειλε να ελέγχει σε ετήσια τουλάχιστον βάση την οικονομική κατάστασή τους και να αντιληφθεί εγκαίρως την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί με αναλήθειες, αναβλητικότητα και λαϊκισμό να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό αποκρύπτοντας τα πραγματικά προβλήματα. Τα προβλήματα όμως δεν εξαφανίζονται, αλλά αντίθετα γιγαντώνονται και πνίγουν την κυβέρνηση και την Ελλάδα.

Ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να διασώσει τη ΔΕΗ, αφού σύμφωνα με την McKinsey σε τρία χρόνια από σήμερα η ΔΕΗ δε θα μπορεί να πληρώνει ούτε 30% των εργαζομένων που απασχολεί σήμερα;
  2. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε τα ΕΛΤΑ να πληρώσουν άμεσα τις οφειλές τους στη ΔΕΗ;
  3. Πόσοι είναι οι καταναλωτές που ενώ πλήρωσαν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού μέσω ΕΛΤΑ, δεν έλαβαν την έκπτωση 15%  έγκυρης  πληρωμής, και πως θα τους αποδοθεί η έκπτωση χωρίς να ταλαιπωρηθούν στα γκισέ της ΔΕΗ χάνοντας ώρες από τις δουλειές τους;
  4. Για ποιο λόγο η ΡΑΕ δεν αντιλήφθηκε ως όφειλε, εκ του εποπτικού ρόλου της, εδώ και 2 χρόνια τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ;
  5. Ζητείται να κατατεθεί η Μελέτη της συμβουλευτικής εταιρίας McKinsey για το 5ετές στρατηγικό σχέδιο της ΔEΗ ώστε να ενημερωθούν οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

  1. Σκρέκας Κωνσταντίνος
  2. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
  3. Αναστασιάδης Σάββας
  4. Ανδριανός Ιωάννης
  5. Αντωνιάδης Ιωάννης
  6. Αντωνίου Μαρία
  7. Αραμπατζή Φωτεινή
  8. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ
  9. Αυγενάκης Ελευθέριος
  10. Βαγιωνάς Γεώργιος
  11. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης
  12. Βλάσης Κωνσταντίνος
  13. Βλάχος Γεώργιος
  14. Βορίδης (Μάκης) Μαυρούδης
  15. Βούλτεψη Σοφία
  16. Βρούτσης Ιωάννης
  17. Γεωργαντάς Γεώργιος
  18. Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις
  19. Γιακουμάτος Γεράσιμος
  20. Γιαννάκης Στέργιος
  21. Γιόγιακας Βασίλειος
  22. Δαβάκης Αθανάσιος
  23. Δήμας Χρίστος
  24. Δημοσχάκης Αναστάσιος
  25. Καββαδάς Αθανάσιος
  26. Κακλαμάνης Νικήτας
  27. Καραγκούνης Κωνσταντίνος
  28. Καραμανλή Άννα
  29. Καράογλου Θεόδωρος
  30. Καρασμάνης Γεώργιος
  31. Κεδίκογλου (Σίμος) Συμεών
  32. Κέλλας Χρήστος
  33. Κεραμέως Νίκη
  34. Κεφαλογιάννη Όλγα
  35. Κεφαλογιάννης Ιωάννης
  36. Κόνσολας Εμμανουήλ
  37. Κουμουτσάκος Γεώργιος
  38. Κυριαζίδης Δημήτριος
  39. Μπακογιάννη (Ντόρα) Θεοδώρα
  40. Μπουκώρος Χρήστος
  41. Μπούρας Αθανάσιος
  42. Οικονόμου Βασίλειος
  43. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
  44. Ράπτη Ελένη
  45. Σταμάτης Δημήτριος
  46. Στύλιος Γεώργιος
  47. Τασούλας Κωνσταντίνος
  48. Τραγάκης Ιωάννης
  49. Τσιάρας Κωνσταντίνος
  50. Φορτσάκης Θεόδωρος
  51. Φωτήλας Ιάσων
  52. Χατζηδάκης (Κωστής) Κωνσταντίνος 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ