19.1 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή
για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από χαλαζόπτωση σε περιοχές των Τρικάλων, για τρίτη φορά τον τελευταίο σχεδόν μήνα

- Advertisement -

Ερώτηση για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση στο Ν. Τρικάλων την Τετάρτη 13 Ιούνη 2018 κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου. Αναλυτικά αναφέρουν:
“Για τρίτη φορά σ’ ένα μήνα χτυπήθηκε από το χαλάζι ο Ν. Τρικάλων. Αυτή τη φορά, την Τετάρτη 13 Ιούνη, οι ζημιές ξεπερνούν τα 14.000 στρέμματα και σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή στην παραγωγή είναι ολοκληρωτική.
Αφορούν καλλιέργειες σε βαμβάκι, καλαμπόκι, μηδική, καπνά, πεπονοειδή, κηπευτικά, δενδροκομικά και αμπελοειδή. Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση έχουν πληγεί τα ΔΔ Μεγάρχης, Βασιλικής, Μικρού Κεφαλόβρυσου, Λόγγου, Αγ. Κυριακής, Μεγ. Καλυβίων, Γλίνους και Φανερωμένης.
Η κατάσταση των παραγωγών είναι δραματική, αφού για πολλοστή φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης, χωρίς να υπάρχει καμία προστασία και κάθε χρόνο να καταγράφονται πολλές και μεγάλες ζημιές στις σοδειές τους.
Επιπλέον έρχονται αντιμέτωποι με τον χαρατσοφόρο κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν τους παρέχει πλήρη κάλυψη στο 100% της ζημιά και δεν καλύπτει όλα τα ζημιογόνα αίτια στην αναμενόμενη παραγωγή μιας και δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και δεν διασφαλίζει την άμεση καταγραφή, την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους.
Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη λεηλασία του ήδη δοκιμαζόμενου μειωμένου εισοδήματος των παραγωγών από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων (φορολογία – υπέρογκα ασφάλιστρα – αυξημένο κόστος παραγωγής – χαμηλές τιμές των προϊόντων – μειωμένες επιδοτήσεις – ΕΝΦΙΑ – διάφορα χαράτσια κλπ).
Επιβάλλεται:
• Άμεση, γρήγορη και δίκαιη καταγραφή με πλήρη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλύπτει και να αποζημιώνει όλες τις ζημιές και νόσους, ώστε να αποζημιώνονται οι παραγωγοί για το σύνολο και για όλες τις αιτίες των ζημιών.
• Να αναπληρωθεί το εισόδημα των τελευταίων παραγωγών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
• Να παγώσουν οι οφειλές σε τράπεζες, δημόσιο, ΕΦΚΑ, δήμους κλπ, Να μην υπάρξει καμία κατάσχεση από οφειλές στους πληγέντες.
• Να υπάρξει άμεση μέριμνα αντιχαλαζικής προστασίας στο Ν. Τρικάλων που είναι πολυπαθής ώστε να μην χάνεται ο κόπος των παραγωγών κάθε χρόνο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να ικανοποιηθούν οι πληγέντες αγρότες – παραγωγοί.

Οι βουλευτές
Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χρήστος Σιμορέλης, μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας, κ. Μιχάλη Λιόντο, στις περιοχές που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση της  13ης Ιουνίου. Οι γεωργικές εκτάσεις που δέχτηκαν καταστροφές αποτελούνται κυρίως από καλλιέργειες πεπονιού, καρπουζιού, ροδάκινου, βερίκοκου, καλαμποκιού, βαμβακιού και κηπευτικών. Ο Βουλευτής μαζί με τον αρμόδιο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκαν τις περιοχές Λόγκου, Αγίας Κυριακής και Μεγάρχης όπου διαπίστωσαν τις καταστροφές και συνομίλησαν με τους καλλιεργητές. Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες καταγραφής ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες το συντομότερο δυνατό.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο περίβλεπτο της Φθιώτιδας. Ένα μικρό και ξεχασμένο χωριό της ορεινής περιοχής, όπου διαμένουν μόνο δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι, ντύθηκε στα γιορτινά του, για να εορτάσει ένα μεγάλο γεγονός.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, Καθηγητής της Χειρουργικής στο Παν/μιο Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και πρώην Υπουργός Υγείας, που κατάγεται από το Περίβλεπτο, κάλεσε φίλους και πιστούς να παρευρεθούν σε μια πρωτοφανή και αξιόλογη θρησκευτική εκδήλωση. Το πρωϊ της Κυριακής έγινε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, που νέος περπατούσε το μονοπάτι, μπροστά από τα κατεστραμένο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, για να πηγαίνει για κυνήγι, είχε ένα όνειρο ζωής και παρακαλούσε τον Θεό να τον βοηθήσει να το πραγματοποιήσει. Ποιο ήταν το όνειρο; Να τον αξιώσει ο Μεγαλοδύναμος να στήσει ένα νέο Ναό και ένα Μοναστήρι, στα ερείπια ενός εξωκκλησίου του 19ου αιώνα.
Μετά από προσπάθειες 23 ετών και μετά από βοήθεια πολλών ανθρώπων με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθος πιστών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ.Νικόλαος, βοηθούμενος από πλήθος Αρχιμανδριτών, Ιερέων και Διακόνων τέλεσε με Χριστιανική λαμπρότητα την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία έκοψε την κορδέλα και έκανε αγιασμό και τα Θυρανοίξια της Ιεράς μονής του Αγίου Αθανασίου.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, κτήτορας του Ναού και της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε τους πάντες και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ.κ.Νικόλαο και εδώρησε το θρησκευτικό αυτό οικοδόμημα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας. Ο Σεβασμιώτατος στην συνέχεια μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον Θανάση Γιαννόπουλο και την οικογένειά του. Υποσχέθηκε, πως η Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου του Περίβλεπτου θα αξιοποιηθεί πολύ σύντομα και πως, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, είναι ο μοναδικός γιατρός και πολιτικός στην Ελλάδα, που υλοποίησε ένα τέτοιο θεάρεστο έργο.
Τα τελευταία λόγια του Θανάση Γιαννόπουλο προς τον Σεβασμιώτατο, που έκαναν τον κόσμο να ξεσπάσει σε κλάμα ήταν τα εξής: Σεβασμιώτατε, δωρίζω στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας όλο αυτό το λαμπρό και λειτουργικό κτίσμα. Δεν θέλω τίποτε, έχω, όμως, μια επιθυμία, εάν και εσείς συμφωνείτε, ναμου επιτρέψετε, να κοιμηθώ τον ύπνο της Αιωνιότητας σε μια γωνία του Αγίου αυτού προσκυνήματος». Όλοι με δάκρυα και με το Άξιος, Άξιος, Άξιος, χειροκροτούσαν τον Θανάση Γιαννόπουλο.
Ανάμεσα στους παρευθηθέντες ήταν και ο επιστήθιος φίλος του, Κώστας Πατέρας, που παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και τα Θυραναίξια της Ιεράς Μονής.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σκοπιανό: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα  έδωσαν όλα και πήραν μια γραβάτα!

 

 

Η 17η Ιουνίου 2018 πέρασε σε κάθε περίπτωση, στις μελανές σελίδες της  ιστορίας εξαιτίας της υπογραφής συμφωνίας για την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Μια υπογραφή με πολλά χαμόγελα, αγκαλιές, φιλοφρονήσεις και  μια… γραβάτα που χάρισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα.

 

Οι περισσότεροι Έλληνες δικαίως εξοργίζονται και αναρωτιούνται πώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ έβαλαν την υπογραφή τους σε μια «μαύρη σελίδα» για τη μακρόχρονη πορεία του Ελληνισμού. Για ποιο σκοπό; Με ποια ανταλλάγματα;  Με ποιες ψευτουποσχέσεις; Τί  ήταν αυτό που πήραν (εκτός από τη… γραβάτα) ως αντάλλαγμα για να βάλουν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους σε μια συμφωνία, η οποία είναι συντριπτικά ετεροβαρής υπέρ των Σκοπίων;

 

Οι πανηγυρισμοί, τα διαγγέλματα και οι δηλώσεις περί «επίλυσης» του προβλήματος  δεν πείθουν κανέναν, αφού διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τη συμφωνία,  διαπιστώνει ότι τελικά πήραμε μια… γραβάτα, παραχωρώντας ανύπαρκτη «Μακεδονική γλώσσα» και ανύπαρκτη «Μακεδονική εθνότητα». Πήραμε βέβαια και …συγχαρητήρια από αυτούς που «έστησαν» τη συμφωνία, παρόλο που ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δεν με πίεσε κανείς».

 

Η συμφωνία έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον για την Ελλάδα καθότι  και το όνομα «Μακεδονία» παραχωρήθηκε αλλά και γλώσσα και εθνότητα, ενώ ταυτόχρονα  δόθηκε το «διαβατήριο» στους γείτονες για είσοδό τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

 

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δε θα πίστευαν οι γείτονές μας πόσο …μπόσικη είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αγνοεί τη θέληση του ελληνικού λαού. Αγνοεί τη συντριπτική πλειοψηφία του που απορρίπτει τη συμφωνία, η οποία δεν διασφαλίζει επ’ ουδενί τα εθνικά μας συμφέροντα και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες τη χώρα μας.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  πέτυχε το… απίθανο. Να αναγνωρίσει ως «Μακεδόνες» μια ιστορικά ανύπαρκτη εθνότητα η οποία αποτελείται από ετερόκλητους Σλάβους, Αλβανούς, κ.ά. . Να αναγνωρίσει ως «Μακεδονική γλώσσα» μια Βουλγαροσλαβική διάλεκτο που δεν υπήρξε ποτέ, ούτε φυσικά υπάρχει και η οποία  εμφανίστηκε στην περιοχή 10  αιώνες μετά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Μέχρι στιγμής τα έδωσαν  ΟΛΑ και πήραν μια …γραβάτα. Το τίμημα θα το πληρώσουν σύντομα. Ο ελληνικός λαός θα δώσει συνολική απάντηση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη συναποτελούν στις εκλογές. Η Νέμεσις έρχεται…

 

Θανάσης Λιούτας

Γεωπόνος

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 Σκρέκας: «Δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούμε την Ιστορία μας»

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Άλλη Διάσταση» με τον Κώστα Αρβανίτη, εμφανίστηκε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας μιλώντας για το Σκοπιανό.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι το μείζον, είναι πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛαναγνώρισε ότι στα βόρεια σύνορα μας, στην περιοχή των Σκοπίων,διαβιεί ένα Μακεδονικό Έθνος που αποτελείται από Μακεδόνες  οι οποίοι μιλούν τη Μακεδονική γλώσσα.

«Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο κ. Κοτζιάς,υποστηρίζουν ότι δήθεν δεν αναγνωρίσαμε εθνότητα πράγμα εντελώς αναληθές» τόνισε ο κ. Σκρέκας.«Σύμφωνα με το Άρθρο 7 παράγραφο 3, η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ότι με τους όρους «Μακεδονία και Μακεδόνας» εννοούνται ο πληθυσμός με τα δικά του χαρακτηριστικά, τη δική του ιστορία , πολιτισμό,κληρονομιά και γλώσσα. Δηλαδή η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα αυτά που αποτελούν τα συστατικά χαρακτηριστικά στοιχεία, που ορίζουν ένα έθνος» συνέχισε ο Βουλευτής.

Αναφορικά με τη πρόταση δυσπιστίας ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησε το έσχατο συνταγματικό «όπλο» ώστε να «ρίξει» την κυβέρνησηκαι έτσι να μην καταστεί δυνατό στον κ. Κοτζιά να υπογράψει εν τέλει τη συμφωνία, ενώ σημείωσε ότι « όταν αυτή η συμφωνία έρθει στη Βουλή των Ελλήνων δεν θα τη στηρίξουμε, δεν θα ψηφίσουμε υπέρ της Κύρωσης».

Ο κ. Σκρέκας διερωτήθηκε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κερδίσει η Ελλάδα από αυτό, ξέρω τι μπορεί να χάσει. Η Ελλάδα μπορεί να χάσει πολλά πράγματα ως Έθνος από αυτή τη συμφωνία. Ακούω τον κ Τσίπρα που λέει ότι θα κερδίσουμε από την φιλία των λαών. Πως θα βελτιωθεί η φιλία, όταν οι τριβές με αφορμή την συμφωνία θα αυξηθούν. Για παράδειγμα ο κ. Κοτζιάς συμφώνησε να υπάρξει διεπιστημονική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και Σκοπιανοί, που θα ερευνήσει τα βιβλία μας και θα αποφασίσει αν στα δικά μας βιβλία, που διδάσκονται τα ελληνόπουλα, υπάρχουν αλυτρωτικά στοιχεία κατά των Σκοπίων. Ποια είναι αυτά τα αλυτρωτικά στοιχεία τα οποία διαβάζανε και μαθαίνανε τα Ελληνόπουλα; Είναι οι αγώνες του Παύλου Μελά ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί αλυτρωτικό από την πλευρά των Σκοπίων;» σχολίασε ο Βουλευτής.

Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν τελικά είναι επωφελής για την Ελλάδα η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη που πίεζαν για τη συμφωνία, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι: «Εμείς πρέπει να επιδιώκουμε συμμαχίες με όλους, αλλά θα πρέπει και οι σύμμαχοι να σέβονται απόλυτα τις δικές μας ιδιαιτερότητες.»

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Την Παρασκευή 22 Ιούνη στις 11,30 πμ αντιπροσωκπεία της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Γραμματέα της Σωτήρη Σωτηρόπουλο θα περιοδεύσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Επίσης στις 12,00 μ θα συναντηθεί με το Δ.Σ. τηε Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ