14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Αιώνιο μνημόνιο η “κανονικότητα” του Τσίπρα. Μόνη ελπίδα ο μαζικός λαϊκός αγώνας

- Advertisement -

Με ένα προπαγανδιστικού τύπου διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι τα μνημόνια τελειώσαν. Κάνοντας το άσπρο μαύρο για το χαρακτήρα των συμφωνιών της κυβέρνησης με τους “θεσμούς”, το μόνο που είπε ξεκάθαρα είναι πως τα μνημόνια θα σφραγίζουν την “κανονικότητα” που υπόσχεται για το μέλλον.

Η καθημερινότητα για το λαό και τους εργαζόμενους θα συνεχίσει να καθορίζεται από τους μνημονιακούς νόμους και τις χιλιάδες ρυθμίσεις τους. Όσα εφαρμόστηκαν, δε θα καταργηθούν, όσα προσυμφωνήθηκαν θα υλοποιηθούν και το χρέος θα παραμείνει σαν θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας. Ένα χρέος που ήταν στο 127% του ΑΕΠ το 2009 και κρίθηκε μη βιώσιμο και τα μνημόνια επείγουσα ανάγκη, για να φτάσει στο 181% μετά τη “θεραπεία” των κυβερνήσεων της περιόδου 2010-18, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή ο λαός έχασε εισόδημα, εργασία, σπίτι, την ίδια του τη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο και οι τράπεζες προστατεύτηκαν από την καπιταλιστική κρίση και αυγάτισαν τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ταγμένη να βυθίσει πιο βαθιά τους εργαζόμενους και το λαό στη μνημονιακή κόλαση. Οι φιλο-ΕΕ δυνάμεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντης υψώνουν υποκριτικές φωνές για άδικα μέτρα, ενώ και τα έχουν ψηφίσει και θα τα εφαρμόσουν. Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και η ακροδεξιά μπορεί δημαγωγικά να μιλάνε για πουλημένους πολιτικούς, αλλά είναι τσιράκια του κεφαλαίου που στηρίζουν αυτά τα μέτρα και επιπλέον οι ομογάλακτοι τους σε Αυστρία και Ιταλία εφαρμόζουν την ίδια πολιτική.

Μόνη ελπίδα είναι ο μαζικός λαϊκός αγώνας και μία δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά.

Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη και το χρέος. Με μπροστάρη το εργατικό κίνημα, για την αντίσταση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ, για το ξήλωμα των τριών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη και αποδέσμευση από ευρώ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στο ρατσισμό στην Ευρώπη-Φρούριο, για την υπεράσπιση των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στον εθνικισμό, για την αποτροπή των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Το τέλος του προγράμματος είναι σημαντικό, αρέσει δεν μας αρέσει , είναι σημαντικο για το τυπικό του πράγματος.
Θα περίμενε κανείς τα κόμματα, πολιτικοί που φέρουν διαχρονικές ευθύνες στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος σήμερα να σωπάσουν ή τουλάχιστον να έκαναν την αυτοκριτική τους που επιβλήθηκε στον τόπο μας αδιανόητη λιτότητα για σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Αντί για αυτό ζητούν συναινετικό λόγο από τον Τσίπρα , τον άνθρωπο που με υποκρισία και ψευδή κέρδισε και παραμένει στο τιμόνι της χώρας μέχρι σήμερα.
9 χρόνια μνημονίων οι εταίροι-δανειστές μας έδωσαν 250 δις Ευρώ. Μόνο και μόνο που εν έτη 2018 και με τόσα χρήματα κυριολεκτικά κόσμος κάηκε 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, μάλλον τα χρήματα αυτά δεν πήγαν εκεί που έπρεπε.
– 600.000 Έλληνες μετανάστες στα χρόνια των τριών μνημονίων.
– Η γενιά μου εγκλωβισμένη σε εργασιακό  μεσαίωνα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
– Η μεσαία τάξη διαλυμένη στον βωμό των πλεονασμάτων
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τις Υποσχέσεις του κ.Παπανδρέου, τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά και τους άθλιους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα
Αντί λοιπόν να μιλάμε για την επόμενη ημέρα το πολιτικό προσωπικό της χώρας μου κάνει φθηνή αντιπολίτευση σε επίπεδο έκθεσης ιδεών ζητώντας ακόμη και συναινετικό λόγο (φευ)
Aν πραγματικά θέλαμε να αποφύγουμε την διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, θα έπρεπε αυτό το πολιτικό προσωπικό που αντιπολιτεύεται τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και να είχε δείξει την κατάλληλη ομόνοια και διορατικότητα όταν έπρεπε και όχι να πουλάει Σανό στα Ζάππεια.
Αλλά δυστυχώς είμαστε τόσο αυτοδίδακτα τραγικοί ακόμη και σήμερα, σε αυτό τον νέο κύκλο που ανοίγει.
Και μιας και πιάσαμε τους στίχους από Καβάφη και Σεφέρη για το διάγγελμα του τέλους του μνημονίου , νομίζω οι καταλληλότεροι είναι αυτοί του Μάνου Χατζιδάκι
*Όταν βλέπεις το τέρας και δεν τρομάζεις να ανησυχείς, ίσως έχεις αρχίσει και του μοιάζεις*
Αυτό να το έχουμε όλοι μας κατά νου.
Πιλάτος Παναγιώτης
Μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α και της Επιτροπής Νέων του Ποταμιού
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

“Το τέλος των μνημονίων προκαλεί δυσθυμία σε διάφορους πολιτικούς παράγοντες.”

 

Η 21η Αυγούστου θα μείνει στην νεότερη ελληνική ιστορία ως η ημέρα εκείνη, που η χώρα κατάφερε να αποτινάξει από πάνω της τον ζυγό της λιτότητας και της επαχθούς επιτροπείας. Μία κυβέρνηση με κορμό την αριστερά πέτυχε αυτό που όλοι θεωρούσαν αδιανόητο, την απελευθέρωση δηλαδή της Ελλάδας από τις σκληρές αλυσίδες με τις οποίες την είχαν δέσει οι δανειστές και οι πολιτικοί παράγοντες του παλαιού δικομματισμού και της διαπλοκής. Σήμερα, οι πολίτες μπορούν να έχουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς οικονομικές φούσκες, χωρίς διαφθορά, χωρίς λιτότητα, χωρίς κοινωνική αδικία. Αυτό το μέλλον θα το χτίσουν και πάλι μαζί με την αριστερά, με πολλή δουλειά, όπως ακριβώς χρειάστηκε για να βγούμε από τα μνημόνια.

Αυτές τις ημέρες όμως, ορισμένοι προτίμησαν να βουλιάξουν και πάλι στην μιζέρια της αποτυχίας τους. Εκείνοι που για χρόνια κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την οικονομία και τον παραγωγικό ιστό, επέλεξαν να καταφύγουν και πάλι στο μηδενισμό, ελπίζοντας ότι έτσι θα βγουν από το κάδρο των ευθυνών. Θα ήταν καλύτερο όμως, για αυτούς, οι οποίοι πρόσφατα επικαλέστηκαν τους στίχουςτης “Ιθάκης” του Καβάφη για να μειώσουν την εθνική επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια να ανασύρουν από τη μνήμη τους και εκείνους της “Πρέβεζας” του Καρυωτάκη και να παραμείνουν “σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους…”

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ