26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα

Τρίτη 9 Γενάρη στις 6.00 το απόγευμα, πικετοφορία στην Πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» Τρικάλων.

- Advertisement -

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία , τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, με νέα αντεργατικά μέτρα. Μέτρα που είναι συμφωνημένα με τους δανειστές και τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Αντιλαϊκό ξεσάλωμα με τη μορφή εφαρμοστικού νόμου

Μεταξύ άλλων, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή προβλέπουν:

Νέα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα, με την αύξηση της απαρτίας στο 50% για την κήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, όπως επιχείρησαν να περάσουν (για να «αποσύρουν» στη συνέχεια) στον αμέσως προηγούμενο νόμο για την 3η «αξιολόγηση». Σε κάθε περίπτωση, για το επόμενο διάστημα, στην πορεία για την 4η «αξιολόγηση» προβλέπεται σφοδρή κλιμάκωση, με παρεμβάσεις αναφορικά με την «αντιπροσωπευτικότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων», το «ρόλο της διαιτησίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις», προκειμένου στη συνέχεια να παρθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα», την «απλούστευση της εργατικής νομοθεσίας», μέσω της κωδικοποίησης των σχετικών νόμων σε «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας» κ.ά.
Εναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αλλά και προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους αυτοαπασχολούμενους. Το νέο μέτρο προωθείται στο πλαίσιο των «μεταρρυθμίσεων» του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και μάλιστα χωρίς απολύτως καμία προστασία για την πρώτη κατοικίακαι βέβαια για το κεραμίδι της λαϊκής οικογένειας.
Διατάξεις στήριξης των τραπεζικών ομίλων κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών χρεωμένων επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τη θέση τους έναντι άλλων, όπως των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, των οφειλών προς εργαζόμενους κ.λπ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα νέα δάνεια που θα χορηγούνται στο εξής οι τράπεζες θα έχουν την πρώτη θέση και μάλιστα για το 100% επί των εγγυήσεων και των υποθηκών,εξασφαλίζοντας πλήρως τα «νώτα» τους.

Δεδομένη είναι η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, με στόχο βέβαια τη σύντμηση του χρονοδιαγράμματος για την κήρυξη των πλειστηριασμών, και μάλιστα χωρίς την έγκριση των δικαστηρίων. Σε αυτό το πλαίσιο, εκκινούν και οι διεργασίες αναφορικά με την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας» του υπάρχοντος νομικού πλαισίου περί «αφερεγγυότητας των νοικοκυριών», καθώς σύμφωνα με το «συμπληρωματικό μνημόνιο», με ορόσημο το Φλεβάρη του 2018, ο νόμος 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) θα έχει τροποποιηθεί. Η «λύση» που προωθείται αφορά τη διαμόρφωση κάποιου «εξωδικαστικού μηχανισμού», ο οποίος και θα κρίνει, καταρχάς, το κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξη σε καθεστώς «δικαστικής προστασίας», ζήτημα που μέχρι σήμερα βρίσκεται στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Στη συνέχεια, και μόνο εφόσον δοθεί το «πράσινο φως», η υπόθεση θα πηγαίνει στο δικαστήριο.

«Επαναδιατυπώνεται» η υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την ταχύτερη εφαρμογή για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου (από το 2019 αντί του 2020) σε περίπτωση που διαπιστωθούν «αστοχίες» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, με βάση και τη «γνωμοδότηση» που αναμένεται να κοινοποιήσει την άνοιξη φέτος η πλευρά του ΔΝΤ.
Ψηλά στην αντιλαϊκή ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα των προνοιακών επιδομάτων για τα λαϊκά νοικοκυριά, που βέβαια θα έχει και συνέχεια, στην πορεία για την 4η «αξιολόγηση». Ως «πρώτο πιάτο» έχουν ετοιμάσει τις «αλλαγές» στον τρόπο υπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων, και μάλιστα με μεγάλες μειώσεις για τα τρίτεκνα και πολύτεκνα λαϊκά νοικοκυριά.

Για τη «βελτίωση του κατακερματισμένου συστήματος διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων», προβλέπεται η ολόπλευρη μεταφορά των αποθεματικών που τυχόν διαθέτουν δημόσιοι οργανισμοί στον ενιαίο λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Συνάδελφοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τα τελευταία μέτρα σε βάρος μας, παρά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια και τη δίκαιη ανάπτυξη» που έρχεται το 2018.

Όσα μέτρα πήρε ως τώρα η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες ήρθαν για να μείνουν, γιατί ακριβώς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.

Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ, που αρνείται την κήρυξη απεργίας μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η οργανωμένη πάλη των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων και η οποία περνά μέσα από τα συνδικάτα μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Με αποφασιστικότητα να συντρίψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και βιομηχάνων.

Την Τρίτη 9 Γενάρη συμμετέχουμε μαζί με άλλα συνδικάτα των Τρικάλων σε πικετοφορία στις 6 μ.μ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου .

Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 12π.μ.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗ –
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αγωνιστική κινητοποίηση Τρίτη 9 Γενάρη 6.00μ.μ. πλ. Ρήγα Φεραίου, ημέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή,

Απεργία τη μέρα συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής
του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου.

………………………………………………………………………………………..
Κυβέρνηση- Μεγάλο Κεφάλαιο
Ακούστε το καλά!!
«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία»

Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ καλεί σήμερα Τρίτη 9 Γενάρη , στις 6.μ.μ., στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, σε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο-φωτιά που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης».
Στα «προαπαιτούμενα» της 3ης αξιολόγησης , περιέχονται ασφυκτικά μέτρα “δημοσιονομικής προσαρμογής”, αλλά και καταστολής των εργατικών – λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους του μαζικού-λαϊκού κινήματος να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.
Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις.
Μετά την απόρριψη της πρότασής του για 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ήδη Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που ανήκουν σ’ αυτές έχουν πάρει απόφαση για 24 ωρη απεργία την Παρασκευή, 12 Γενάρη την ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου.
Καλούμε  όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους στο δημόσιο τομέα του νομού μας, σε απεργιακή  συγκέντρωση τη μέρα συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου, να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης και να ενισχύσουν με την οργάνωση του αγώνα.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Θεσμικές επισκέψεις πραγματοποίησε σήμερα ο Μικέλης Χατζηγάκης στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη και στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Παρθένη, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη ενότητας όλων των Τρικαλινών θεσμικών παραγόντων για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την αναβάθμιση της περιοχή μας.

Με τον πάντοτε καλά ενημερωμένο και δραστήριο Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη είχε μια εγκάρδια και θερμή συνομιλία πάνω σε ζητήματα που αφορούν την πολιτική, την πορεία των έργων του Νομού, και την ευρύτερη ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Παρθένης παρουσίασε με ακρίβεια και λεπτομέρεια τα πεπραγμένα, την λειτουργεία και τους μελλοντικούς στόχους του ιδρύματος και συζήτησε με τον Μικέλη Χατζηγάκη τα προβλήματα και τις τρέχουσες προκλήσεις του Νοσοκομείου. Ο νεαρός Χατζηγάκης διαπίστωσε την τεχνοκρατική επάρκεια του Διοικητή και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την καλύτερη λειτουργεία του Νοσοκομείου.

 

Τέλος, ο Μικέλης επισκέφθηκε την μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύεται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλέξιος, ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Ο ίδιος εξερχόμενος από την μονάδα δήλωσε ότι «η σκέψη μας είναι κοντά σε έναν άνθρωπο που δίδαξε αγάπη και πρόσφερε στον τόπο.» Άλλωστε, η οικογένεια Χατζηγάκη είχε πάντοτε δεσμούς με την εκκλησία και έτρεφε ανέκαθεν βαθιά εκτίμηση για τον Ιεράρχη με τον οποίο συνδεόταν με φιλία και εκτίμηση.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

        Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!

Τρίτη 9 Γενάρη συλλαλητήριο , 6μμ , στην πλατεία ρήγα Φεραίου

Παρασκευή 12 Γενάρη : ΑΠΕΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση  φέρνει αύριο στη Βουλή ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά.

Πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων “δημοσιονομικής προσαρμογής”, αλλά και καταστολής των εργατικών – λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τα τελευταία μέτρα σε βάρος μας, παρά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την <<έξοδο από τα μνημόνια και τη δίκαιη ανάπτυξη>> που έρχεται μέσα στο 2018.

Όσα μέτρα πήρε ως τώρα η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες ήρθαν για να μείνουν, γιατί ακριβώς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να μην εφαρμοστούν ποτέ, να πέσουν στο κενό.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν μπροστά να οργανωθούν στο συνδικάτο μας, να αποφασίσουν τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και των Βιομηχάνων, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή, να παλέψουν για τη δική τους ανάπτυξη.

Την απόφαση αυτή φοβούνται και τρέμουν οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι ανίκητοι , ο αγώνας της εργατιάς μπορεί να τους σαρώσει.

Με αποφασιστικότητα να συντρίψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και βιομηχάνων.

 

► Τρίτη 9 Γενάρη μέρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή , συμμετέχουμε μαζί με άλλα συνδικάτα των Τρικάλων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου .

►  Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχει κηρύξει η   Ομοσπονδία μας. Οργανώνουμε μαζί με άλλα συνδικάτα των Τρικάλων απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων

 Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία. Καλούμε κάθε σωματείο και  κάθε εργαζόμενο των Τρικάλων να συμμετάσχει στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στη  ΓΣΕΕ  και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.

Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, που αρνείται την κήρυξη απεργίας , μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων που έχει οδηγήσει σε παράλυση πολλά συνδικάτα των Τρικάλων κι έχει αφήσει ανυπεράσπιστους ,μπροστά στην εργοδοσία χιλιάδες εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φόρα ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου.

 

Όλοι στον Αγώνα! Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…!

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

 

 

 

Το 480 π.Χ. , στη ναυμαχία της Σαλαμίνας , ο βασιλιάς της Περσίας Ξέρξης , που παρακολουθούσε τη ναυμαχία από το όρος Αιγάλεω , όταν είδε την Αρτεμισία , Ελληνίδα βασίλισσα της Αλικαρνασσού , που ήταν , όμως , υποτελής στους Πέρσες , να εμβολίζει μια Τριήρη αναφώνησε το «οι άνδρες μου έγιναν γυναίκες και οι γυναίκες μου άνδρες». Το μόνο που δεν γνώριζε τότε ο Ξέρξης ήταν πως το πλοίο , που εμβόλισε η Αρτεμισία ήταν Περσικό…!

 

Σήμερα στη χώρα μας , έγινε της μόδας πλέον , οι αποτυχημένοι παράγοντες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιστρατεύουν τις γυναίκες τους προκειμένου να υπερασπιστούν τις καταστροφικές και τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

 

Την περασμένη εβδομάδα , η κυρία Περιστέρα «Μπέτυ» Μπαζιάνα , σύζυγος του πρωθυπουργού , δήλωσε στα ΜΜΕ πως , μετά τις εκλογές του 2015 , «πήραν την κυβέρνηση αλλά δεν πήραν την εξουσία» , και πως ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 στις Βρυξέλλες έκανε «έναν έντιμο συμβιβασμό».

 

Βέβαια , όταν ταυτίζεται η κάθε κυβέρνηση με την εξουσία τότε έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς δηλαδή Δικτατορία. Φαίνεται πως αυτή η μικρή…λεπτομέρεια ξέφυγε από την πολιτική τοποθέτηση της παραπάνω κυρίας.

 

Παρά την διάκριση των εξουσιών , την Νομοθετική , την Εκτελεστική , και τη Δικαστική , στις Δημοκρατίες , η συγκυβέρνηση , Τσίπρα-Καμμένου , έχει υποτάξει τις δύο πρώτες , αφού νομοθετεί όπως θέλει και όχι όπως συμφέρει το λαό αφού , μέσα σε 3 χρόνια , έχει κτίσει το δικό της…ΚΡΑΤΟΣ , διορίζοντας «τα δικά της παιδιά» σε καίριες θέσεις και με παχυλούς μισθούς. Το μόνο που δεν μπορεί να υποτάξει είναι η Δικαιοσύνη , παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κυβερνώντων.

 

Η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα μίλησε και για «έντιμο συμβιβασμό» με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές. Δυστυχώς , από τις ψευδαισθήσεις , περάσαμε στις «αυταπάτες» , για να καταλήξουμε στον «έντιμο συμβιβασμό». Συμβιβασμός είναι το γεγονός ότι ξεπούλησε τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα του ο Τσίπρας; Δυο μνημόνια έφεραν οι Τσίπρας-Καμμένος στην Ελλάδα και την έκαναν…αποικία των δανειστών. Οι…κωλοτούμπες είναι συμβιβασμός ή προδοσία του ελληνικού λαού;

 

Στις πολιτικές της θέσεις , που διατύπωσε , με την άδεια , υποψιάζομαι , του συζύγου της δε θυμήθηκε να πει τίποτα για τη φτώχεια , για την εξαθλίωση , για τη μετανάστευση των νέων και για τη διάλυση και την κομματοποίηση του κράτους η… Αριστερή κυρία Μπαζιάνα; Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τα λάθη και τα πολιτικά εγκλήματα που έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη χώρα , οι δύο αυτοί μοιραίοι άνθρωποι , και τους περιμένει στις …ΚΑΛΠΕΣ το 2018 για να τους ανταμείψει ανάλογα.

 

Την ίδια περίοδο στα Τρίκαλα είχαμε μια άλλη δήλωση «οργής» της κυρίας Ρωρώ Παϊζάνα , συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σάκη Παπαδόπουλου. Ο κ.Παπαδόπουλος , όπως γνωρίζουν όλοι στο νομό μας , ήταν αυτός που επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ήταν Δ/ντης Κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων , που μίλαγε στα ΜΜΕ για ουμανισμό , για διαφάνεια , για αξιοκρατία και για την διάλυση του ΕΣΥ από τις τότε κυβερνήσεις. Τώρα , όμως , που κάνουν συνεστιάσεις στον 5ο όροφο του Γ.Ν.Τρικάλων και στο ισόγειο , οι γιατροί , οι νοσηλευτές και οι τραυματιοφορείς τρώνε ξύλο από ασθενείς και συνοδούς και επεμβαίνει η Αστυνομία , τώρα που τα νοσοκομεία έγιναν ξέφραγο αμπέλι , γιατί δεν υπάρχει καμία φύλαξη , τώρα που οι 8 στους 10 γιατρούς που προσλαμβάνονται στο ΕΣΥ είναι «παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ , τώρα ο κύριος αυτός εφαρμόζει το «μούγκα στη στρούγκα».

 

Η κυρία Παϊζάνα λοιπόν έκανε μια δήλωση «οργής» και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της , γιατί σε μια συνέντευξη μου σε τοπικό ΜΜΕ ζήτησα να μάθω το πόσα χρήματα μπαίνουν στον οικογενειακό…κορβανά , από το κράτος , στον παραπάνω Εθνοπατέρα. Αυτό δεν είναι ούτε λάσπη ούτε κακό πράγμα αλλά συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη.

 

Προσωπικά δεν αναφέρθηκα ποτέ στο όνομα της κυρίας αυτής και φυσικά δεν υπήρξα ποτέ θαυμαστής ούτε του Φιντέλ Κάστρο ούτε του Γκαίμπελς. Φαίνεται πως την εξουσία πάντα την ενοχλεί ο έλεγχος.

 

Είναι γενική διαπίστωση πως με τον κατήφορο που πήρε η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , καμία γυναίκα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την σώσει με αδόκιμες και διαστρεβλωμένες πολιτικές θέσεις. Ας θυμηθούν όλοι τους πως και η Αρτεμισία , στη ναυμαχία της Σαλαμίνας , παρά τη μεγάλη της αγωνιστικότητα , δεν μπόρεσε να σώσει τον Ξέρξη από τη πρωτοφανή καταστροφή , που υπέστη στην περίφημη αυτή ναυμαχία.

 

Πάντως , όταν συνδέεις την παραμονή , σε οποιαδήποτε εξουσία , με τα προσωπικά και οικογενειακά συμφέροντα τότε να είσαι σίγουρος πως θα τιμωρηθείς από τον λαό στην κατάλληλη στιγμή.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συμπληρώνονται 27 χρόνια από τις 8 Γενάρη 1991, όταν δολοφονήθηκε στην Πάτρα ο κομμουνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας. Μέλος του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο), μαθηματικός, 38 ετών, αγωνιστής εκπαιδευτικός.

Μια πολιτική δολοφονία μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, με τις μαζικές καταλήψεις και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια, ένα ακόμα μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην συντηρητική αντεργατική πολιτική. Μια πολιτική δολοφονία από στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ, που υπηρετούσαν πιστά τον κυβερνητικό και κομματικό σχεδιασμό για ανακαταλήψεις σχολείων & επιθέσεις σε αγωνιστές μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Το Γενάρη του 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας, υπερασπίζοντας τους μαθητές του, την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Ταυτίστηκε με ένα κίνημα και μια ολόκληρη γενιά αγωνιστών.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και θα ζει στους αγώνες μας. Θα εκδικείται σε κάθε μάχη ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, σε κάθε προσπάθεια για την ανατροπή των νόμων και της κοινωνίας του κέρδους και της αγοράς. Είναι παρών στις νέες γενιές. Βαδίζει μαζί μας σε κάθε πορεία, απεργία, συνέλευση, κατάληψη. Με Πέτρουλα-Λαμπράκη μας οδηγεί. Σήμερα εμπνέει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου!

Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, όπως και όλα τα αμέτρητα γεγονότα αυταρχισμού και καταστολής του κράτους, των μηχανισμών του, των αστικών κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων, δείχνουν, ότι προκειμένου να περάσει η πολιτική τους, προκειμένου να διασφαλιστεί το οικονομικό και πολιτικό σύστημά τους, τα κέρδη και η εξουσία τους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν καμία μορφή βίας και επιβολής πάνω στους εργαζόμενους, το κίνημα και τις δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός, είναι συστατικό στοιχείο της βάρβαρης πολιτικής τους, απαραίτητο στοιχείο για να εφαρμόζουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα, για τις σύγχρονες λαϊκές ελευθερίες, ενάντια στην καταστολή και τον πολύμορφο αυταρχισμό – κρατικό, εργοδοτικό, φασιστικό-απαιτεί ταυτόχρονα την πάλη για να ανατραπούν οι πολιτικές του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις του, να ανατραπεί το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτό το χρέος έχει η Αριστερά, οι εργαζόμενοι και το κίνημα απέναντι στους νεκρούς τους, απέναντι στην ιστορία τους, αλλά και απέναντι στο μέλλον τους.
Όπως και σήμερα επιχειρείται ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, η καταστολή σε όσες κι όσους αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς, η κατάργηση και των οποίων κοινωνικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους «θεσμούς» και το κεφάλαιο.

Ο Νίκος Τεμπονέρας, όσο το όνομά του βρίσκεται στα χείλη των αγωνιζομένων μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, όσο σαν σύνθημα δίνει παλμό και θάρρος, ζεσταίνει τις καρδιές χιλιάδων νέων ανθρώπων σε πορείες και συγκεντρώσεις, όσο το παράδειγμά του εμπνέει κι οδηγεί, δεν θα πεθάνει ποτέ!
ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ