16.2 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΗΛΥΒΡΙΑ

Πριν από ένα μήνα στις 20 Φεβρουαρίου ο αγαπητός φίλος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμος είχε στη Σηλυβρία (πατρίδα του αγίου Νεκταρίου) συνάντηση με τον Δήμαρχο Σηλυβρίας Δρ Özcan Işıklar.

- Advertisement -

Η συνάντηση αυτή αφορούσε τις εργασίες ανοικοδόμησης της πατρικής κατοικίας του αγίου Νεκταρίου στην πατρίδα του Σηλυβρία. Η αλήθεια είναι ότι υφίσταται ένα μικρό εμπόδιο το οποίο ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μάξιμος ευελπιστεί ότι θα ξεπεραστεί.

Η είδηση της ανοικοδόμησης της οικίας του αγίου Νεκταρίου δίνει χαρά στους Τρικαλινούς, οι οποίοι ευλαβούνται τον άγιο Νεκτάριο. Ως γνωστόν στην όμορφη πόλη μας εδώ και χρόνια λειτουργεί ο περικαλλής ιερός ναός του αγίου Νεκταρίου. Οι πιστοί δε που συρρέουν ιδίως κάθε Κυριακή στη Θεία Λειτουργία γεμίζουν τον ιερό ναό και πολλοί προέρχονται από άλλες ενορίες, δείγμα της αγάπης τους για τον άγιο Νεκτάριο και για τον ιερέα π. Κωνσταντίνο Κούκο που όλα τα χρόνια δίνει την προσωπική του μαρτυρία σε επίπεδο προσφοράς και ποιμαντικής, γι’ αυτό και έχει ενθρονιστεί στις καρδιές των Τρικαλινών και των ενοριτών του.

Ας ευχηθούμε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες ανοικοδόμησης της πατρικής οικίας του αγίου που δοκιμάστηκε σκληρά στη ζωή του, του αγίου Νεκταρίου. Ας ελπίσουμε σε ένα ακόμη θαύμα στη Σηλυβρία!

Πηγή φωτ.: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

 

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ