13.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Αγγελικές ψαλμωδίες από το Άγιο Όρος στον Πυργετό!

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 του μηνός η συνοικία του Πυργετού θα υποδεχτεί με μεγάλη αγάπη πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Αγίας Άννας, μητέρας της Παναγίας μας. Η Εικόνα έρχεται από την Σκήτη της Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος και η υποδοχή θα γίνει έξω από την συνοικία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.
Αλλά η συνέχεια θα είναι το ίδιο κατανυκτική. Στην Ιερά Αγρυπνία που θα ακολουθήσει θα ψάλλουν πατέρες από το Άγιο Όρος που θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές ανάταση ψυχής. Οι πατέρες που θα ψάλλουν θα είναι ο Δίκαιος της Σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους π. Χρυσόστομος. Ο Πρωτοψάλτης του Ι.Μ. Πρωτάτου του Αγίου Όρους π. Ιάκωβος και ο βοηθός του π. Κουκουζέλης.
Το σίγουρο είναι ότι οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές στιγμές βυζαντινής μουσικής, που μόνο στο Άγιο Όρος μπορεί να το απολαύσει κάποιος. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί και η μεγάλη προσφορά του εφημέριου της συνοικίας του Πυργετού Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Χατζιάρα, ο οποίος είναι ένας πραγματικός εργάτης της Εκκλησίας του Χριστού.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ