24.9 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Αναδρομή στο παρελθόν μέσα από μουσική και τραγούδια με τη Σ.Ο.Ν. Τρικάλων

Μια μουσική πανδαισία έζησε το φιλόμουσο Τρικαλινό Κοινό, το βράδυ της 19ης Ιουνίου στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων,στην αίθουσα “Δημήτρης Καβράκος”.

- Advertisement -

Στα πλαίσια της Εβδομάδος Μουσικής και Τέχνης (19-25 Ιουνίου), που διοργάνωσε το Μουσείο Τσιτσάνη στην πόλη μας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ) του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων (Σ.Φ.Μ.Τ.) πραγματοποίησε μια ξεχωριστή συναυλία πέρατος της περιόδου 2017-18.

Οι ταλαντούχοι νεαροί της ΣΟΝ με πιάνο, βιολιά, τσέλα, φλάουτα, σαξόφωνα, τρομπέτες, κλαρινέτα, κρουστά, μαζί με την εξαιρετική και  πολυτάλαντη νεαρή τρικαλινή Σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα και τον τραγουδιστή Κ. Οκκα έδωσαν μια μοναδική συναυλία, υπό την καθοδήγηση και  διεύθυνση των αδελφών Δημητρίου και Χρήστου Κτιστάκη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αξέχαστες-αγαπημένες  μελωδίες από ξένες ταινίες, όπως «Η μελωδία της ευτυχίας», «Γάτες», «Το φάντασμα της Όπερας», αλλά και ρετρό  τραγούδια, που ανέδυαν το άρωμα και τον ρομαντισμό της Ελλάδας των δεκαετιών του ’50 και του ΄60, όπως «Πόσο λυπάμαι» του Κ.Γιαννίδη», «Λες και ήταν χθές» και «Λίγα λουλούδια» του Ν. Γούναρη, «Ας ερχόσουν για λίγο»  και  « Για μας κελαηδούν τα πουλιά» του Μ. Σουγιούλ, «Στο στόμα, στο στόμα» του Θ. Σακελλαρίδη, «Σαν όνειρο» του Ν.Χατζηαποστόλου.

Το κοινό ενθουσιάστηκε, μαγεύτηκε, παρασύρθηκε και σιγοτραγούδησε και αυτό κάποια από τα υπέροχα τραγούδια και αυτό φάνηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η υπέροχη μουσική βραδιά συμπληρώθηκε  και με ένα χορευτικό ζευγάρι, σε ρυθμούς ταγκό και βαλς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, που μετέχουν στη ΣΟΝ Τρικάλων, για τις υψηλές επιδόσεις τους, καθώς και στους γονείς τους για την συμπαράσταση που δείχνουν.

Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (Σ.φ.Μ.Τ)  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει  δημόσια  τον   ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ για την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχει. Ο  Σ.Φ.Μ.Τ και η ΣΟΝ μετέχουν σε υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές δράσεις της όμορφης πόλης μας, με την διαχρονική μουσική παράδοση που έχει.

Για το Δ.Σ. του Σ.Φ.Μ.Τ.

Τζένη Τζόκα-Βαρδούλη

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ