28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αντιδράσεις στη Βουλή για τις «εκτός ΑΣΕΠ» προσλήψεις (βίντεο)

Αντιδράσεις και φωνές στη Βουλή από την αντιπολίτευση με προεξάρχοντα τον τομέαρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη. Το σημείο που προκάλεσε κοινοβουλευτική «αναστάτωση» ήταν το ανοιχτό κάλεσμα της υπουργού να φέρουν μπροστά της όσους -λένε – ότι διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

- Advertisement -

Χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη είπε: “Μας λένε ότι ο ένας δεν χρειάζεται ο ένας, δεν χρειάζεται ο άλλος. Μετά μας κατηγορούν πως είναι υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, τα σχολεία. Μέσα στην αντίφαση. Αλλά, πώς θα έχουμε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές; Πώς θα έχουμε σχολεία χωρίς καθηγητές και δασκάλους; Γιατί, αυτούς έδιωξαν από το Δημόσιο οι κύριοι της αντιπολίτευσης όταν κυβερνούσαν, σε αυτούς έκλεισαν την πόρτα και τώρα μιλάνε με «θλίψη» για το περίφημο brain drain. Αντί, όμως, να κάνουν αυτοκριτική αυτοί διέλυσαν το κράτος, μας κατηγορούν σήμερα ότι το διογκώνουμε, παρόλο που από μας ο κανόνας προσλήψεων προς αποχωρήσεις τηρείται απαρέγκλιτα και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Και, βεβαίως, προκαλώ την αντιπολίτευση όταν βρει έναν που να διορίσαμε χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ να μας τον εμφανίσει μπροστά μας.

Οι αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης, στάθηκαν αφορμή να διακόψει για λίγα λεπτά την ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ είπε “χαρακτηριστικα: “Δεν έχει συμβεί ούτε μία φορά κύριε Γεωργαντά”. (σ.σ. πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ).

Δείτε το σχετικό βίντεο στο 10.15:

πηγη:http://www.aftodioikisi.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ