25.8 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Απόλαυσαν τις ομορφιές της Πιερίας με εκδρομή της Ι.Μ. Τρίκκης (ΦΩΤΟ)

Προσκυνηματική εκδρομή σε Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο. Μαζί του βρέθηκαν, ιερείς και ομάδα προσκυνητών από την Ιερά μας Μητρόπολη.

- Advertisement -

Το πρωί οι εκδρομείς αναχώρησαν από την πόλη μας οδικώς για την κωμόπολη του Κολινδρού Πιερίας. Εκεί επισκέφθηκαν την παλαιά και ιστορική Μονή που τιμάται επ’ ονόματι του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Εκεί έγιναν δεκτοί, κατά την μοναστική τάξη και ξεναγήθηκαν από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ειρήνη.

Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την δροσιά στις παραθαλάσσια περιοχή του Μακρυγιάλου.

Το απόγευμα μετέβησαν στην μοναδική Ιερά Μονή σε ολόκληρο τον κόσμο, που είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ το Σύρο. Στην Ιερά Μονή κοινοβιάζει πολυμελής αδελφότητα μοναζουσών, που αγωνίζονται με την άσκηση, την υπακοή, την υπομονή και την επιμονή, την αγάπη, την προσφορά και την εν Χριστώ κοινωνία για την κατόρθωση της μοναχικής αρετής της τελειώσεως. Παράλληλα έχουν καταστήσει με τις άοκνες φροντίδες τους την Ιερά Μονή και από καλαισθητική άποψη έναν επίγειο παράδεισο, όπως ιδιαίτερα υπογραμμίζουν οι πολυπληθείς προσκυνητές, που έρχονται καθημερινά για να ξεκουραστούν ψυχικά και να ανανεωθούν αναπνέοντας τον καθαρό πνευματικό αέρα της Μονής. Ξεναγήθηκαν από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αικατερίνα.

Το βραδάκι επισκέφθηκαν στο Λιτόχωρο το Μετόχι της παλαιάς Μονής του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Εδώ μεταφέρθηκε η συνοδεία της Μονής το 1950 μετά την καταστροφή της παλαιάς Μονής. Σήμερα, στο Μετόχι, μονάζει αδελφότητα, που ακολουθεί το αγιορείτικο τυπικό, σύμφωνα με τη διαθήκη του Αγίου. Ξεναγήθηκαν στο Σκευοφυλάκιο (μουσείο) της Ιεράς Μονής όπου φυλάσσονται κειμήλια μεγάλης αξίας και πολλά Άγια Λείψανα, που εκτίθενται για προσκύνημα σε κάθε επισκέπτη.

Αργά το βράδυ οι προσκυνητές επέστρεψαν στην πόλη των Τρικάλων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ