18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Από π. Στέργιος σε π. Εφραίμ! ΒΙΝΤΕΟ

Μια ιστορική στιγμή έζησε το πρωί της Τρίτης κατά τον εορτασμό του Αγίου Στεφάνου η τοπική μας εκκλησία. Ο εξαιρετικός κληρικός πατήρ Στέργιος Γιαννιάκος, εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Στεφάνου και προϊστάμενος του Ι.Ν. της Παναγίας Φανερωμένης δέχτηκε μια εξαιρετική τιμή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.
Στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Δεσπότης του έδωσε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου, παρά το νεαρό της ηλικίας του για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί χρόνια τώρα και τον έχει κάνει ως έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Αλλά η μεγάλη έκπληξη ήρθε και από την «βάπτισή του»!
Αποφασίστηκε πλέον ο πατήρ Στέργιος, μιας και το όνομα του δεν βρίσκεται στο εορτολόγιο αλλά γιορτάζεται μαζί με του Αγίου Στυλιανού να φέρει πλέον το όνομα Εφραίμ! Αυτό, όπως ήταν λογικό έγινε με ενθουσιασμό από τους πιστούς, που φώναξαν το ΆΞΙΟΣ, μιας και πήρε το όνομα ενός τρικαλινού Αγίου. Ίσως είναι η πρώτη φορά που στην τοπική μας εκκλησία ένας έγγαμος κληρικός αλλάζει το όνομα του. Είτε πατήρ Στέργιος, είτε πατήρ Εφραίμ θα μείνει πάντα ο άξιος και αγαπητός κληρικός σε όλους τους τρικαλινούς.
Τις επόμενες ώρες θα ανέβει αποκλειστικά από το trikalaola.gr το βίντεο με την ιστορική χειροτονία.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ