13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Από τον αχάριστο, δεν γλύτωσε κανείς..

Γράφει η Βάλια Κ.

- Advertisement -

“Αληθινή γενναιοδωρία είναι να ξέρεις να αποδέχεσαι την αχαριστία” είχε πει κάποτε η Coco Channel στην πιο σύγχρονη εκδοχή μετά τον Ιούδα.
Ιούδας, ένας από τους μαθητές του Χριστού που τον πρόδωσε λόγω της αχαριστίας του απέναντι στα χρήματα. Αχαριστία που ανά τους αιώνες έχει πάρει μορφή σε πολλά πρόσωπα είτε φιλικά είτε επαγγελματικά ακόμη και ανάμεσα σε ερωτικές σχέσεις. Αφήνει πίσω της πόνο σε όσους την δέχτηκαν αλλά και ένα κενό στην ψυχή εκείνου που την έπραξε και ας νοιώθει στιγμιαία ευχαρίστηση!

Λένε ότι αν περιμαζέψεις έναν πεινασμένο σκύλο και τον ταΐσεις δεν πρόκειται να σε δαγκώσει. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στον σκύλο και τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος βέβαια ξεχωρίζει μας έμαθαν λόγω της λογικής του ενώ το ζώο προκειμένου να μην πεινάει βγάζει τα ζωώδη ένστικτα του. Χαμογελάω ειρωνικά γιατί συμβαίνει αρκετά συχνά γύρω μας οι ρόλοι να αντιστρέφονται. Ο άνθρωπος να χάνει την λογική του και να βγάζει τα ζωώδη ένστικτα κ τα ζώα να την αποκτούν!

Άσχημο να συμβαίνει ειδικά ανάμεσα σε φιλικές σχέσεις, που ανοίγεσαι, μοιράζεσαι τους προβληματισμούς τις ανησυχίες και τα θέλω σου. Να έχεις απέναντι σου έναν “φίλο” που μετατρέπεται σε φίδι για να καλύψει το δικό του κενό. Να μην υπολογίζει αν σε πληγώσει παρά μόνο να είναι εκεί για να σου θάβει το λάκκο και να πέφτεις κάθε φορά από τα σύννεφα μαζί του. Να γκρινιάζει για τα πάντα και να σου ρίχνει ευθύνες χωρίς να ξέρεις τον πραγματικό λόγο. Να έχει μόνο απαιτήσεις και να μη σέβεται το τι του δίνεις από υλικά μέχρι και ψυχικά. Όλο να ζητάνε με λόγια και με τον τρόπο τους και ποτέ να μην είναι αρκετό.

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου λοιπόν.
Η ζωή όμως προχωράει και επειδή δεν είμαστε αντικείμενα που δεν μπορούν να κουνηθούν και να πάρουν αποφάσεις είναι στο χέρι μας για το πώς θα πράξουμε. Ποιους θα έχουμε στη ζωή μας και σε ποιους θα κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα πίσω μας. Ο καθένας μας ξεχωριστά διαλέγει τον δρόμο που θα ακολουθήσει, με ποιους θα τον πορευτεί δίπλα του αλλά και τι άνθρωπος θέλει να είναι!

loveletters.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ