11.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά δελτία Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

- Advertisement -

Συνελήφθησαν, χθες (10-11-2016) το απόγευμα στα Τρίκαλα, τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 54, 26 και 42 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κατεργασμένου (χύμα) καπνού, συνολικού βάρους (1.658) γραμμαρίων και (160) τσιγάρα, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους (487) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

 

Τα κατασχεθέντα καπνικά είδη θα αποσταλούν στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων και δασμών.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Συνελήφθη, χθες (10-11-2016) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
—————————————————————–
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνελήφθη, χθες (10-11-2016) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, μείγματος καπνού και κάνναβης.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Εξιχνιάσθηκαν από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Λάρισας και Βόλου τέσσερις περιπτώσεις τετελεσμένων κλοπών, δύο αποπειρών κλοπών, καθώς και μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας που διαπράχθηκαν στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου.

 

Συνελήφθησαν, σήμερα (10-11-2016) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 20χρονος και μία 22χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Λάρισας εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τα περαιτέρω.

 

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα (09/10-11-2016) σε Λάρισα και Βόλο, ο 20χρονος και η 22χρονη, από κοινού με άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν στην τέλεση τεσσάρων τετελεσμένων κλοπών και δύο αποπειρών κλοπών σε διάφορα καταστήματα και οικίες, αποκομίζοντας συνολικά χρυσαφικά μεγάλης αξίας, το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, έξι ζευγάρια γυαλιών ηλίου και διάφορα έγγραφα.

 

Παράλληλα, αφαίρεσαν και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

 

Στην κατοχή των δραστών, καθώς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 

  • τα αφαιρεθέντα ζεύγη γυαλιών ηλίου,
  • ένα κλειδί αλλαγής ελαστικών, ως διαρρηκτικό εργαλείο,
  • μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης,
  • μία αλυσίδα χειρός,
  • ένα δαχτυλίδι και
  • το χρηματικό ποσό των (687,6) ευρώ.

 

Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργούν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Λάρισας και Βόλου.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Συνελήφθη, σήμερα (10-11-2016) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Βόλου, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη εκβίασης.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Συνελήφθη, σήμερα (10-11-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πάτρας, για σύσταση και συμμορία εγκληματικής οργάνωσης με δράση σχετική με αποδοχή και διάθεση αρχαίων αντικειμένων, παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και πολιτισμικής κληρονομιάς, καθώς και για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Εξιχνιάσθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.

 

Συνελήφθη, χθες (09-11-2016) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

 

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού συνεργού του για το ίδιο αδίκημα.

 

Ειδικότερα, προχθές (08-11-2016) το απόγευμα ο 30χρονος αφαίρεσε από αγροτική περιοχή του Τυρνάβου ένα αλυσοπρίονο, ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι, ο 30χρονος μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από (19-08-2016) έως (07-11-2016), διέπραξαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, συνολικά (22) κλοπές από επιχειρήσεις, αποθήκες, οχήματα και γεωργικά μηχανήματα και αφαίρεσαν πλήθος μπαταριών οχημάτων, ηλεκτρικών εργαλείων, εξαρτημάτων, καθώς και τρία δίκυκλα.

 

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (09.11.2016) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

Ελέγχθηκαν:

  • (599) άτομα,
  • (412) οχήματα,
  • (12) επιχειρήσεις σκραπ και
  • (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Προσήχθησαν (25) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (11) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Δύο (2) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Ένας (1) ημεδαπός για επαιτεία.
  • Δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη και κλοπή κατά συρροή.
  • Έξι (6) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

 

Βεβαιώθηκαν (119) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • Έξι (6) παραβάσεις για επαιτεία.
  • Εκατόν επτά (107) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
    • (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (25) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (1) για φθαρμένα ελαστικά,
    • (76) λοιπές παραβάσεις.

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Συνελήφθη χθες (09-11-2016) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία 67χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με ποινή φυλάκισης (7) ετών, για το αδίκημα της απάτης.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Συνελήφθη σήμερα (10-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης (2) μηνών, (10) ημερών, καθώς και χρηματική ποινή (80) ευρώ, για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.
Συνελήφθη χθες (09-11-2016) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, μία 29χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης (1) μηνός, για το αδίκημα της κλοπής.
Συνελήφθη σήμερα (10-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (10,98) γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Συνελήφθη χθες (09-11-2016) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για κλοπή κατά συρροή.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνελήφθη χθες (09-11-2016) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 69χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης (3) ετών και (1) μηνός, καθώς και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, παραβίαση αναστολής και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ