16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (05.09.2017) σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

- Advertisement -

 

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

 

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν:

  • (1.700) άτομα και
  • (1.638) οχήματα.

 

Προσήχθησαν (19) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (20) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Επτά (7) άτομα, από τα οποία πέντε ημεδαποί και δύο υπήκοοι Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Εννέα (9) αλλοδαποί, οκτώ υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Συρίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

 

Βεβαιώθηκαν (489) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Τετρακόσιες εβδομήντα οκτώ (478) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
    • (5) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
    • (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
    • (26) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (13) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
    • (9) για ΚΤΕΟ,
    • (113) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (8) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
    • (6) για φθαρμένα ελαστικά,
    • (1) για διαφημιστικές πινακίδες,
    • (5) για μέθη,
    • (290) λοιπές παραβάσεις.
  • Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Μία (1) παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Εννέα (9) παραβάσεις για του νόμου περί αλλοδαπών.

 

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και είδη παραεμπορίου.

 

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απατών – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα (14/20-07-2016) στην Ελασσόνα, ο 41χρονος κατάφερε να εξαπατήσει δύο ημεδαπούς, έναν 56χρονο και μία 45χρονη και να τους αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.670) ευρώ, για δήθεν πώληση ενός μεταχειρισμένου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου στον 56χρονο και δύο κινητών τηλεφώνων στην 45χρονη, χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει τις αγοραπωλησίες.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, χθες (05-09-2017) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, με ποινή φυλάκισης (18) μηνών.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων Συνελήφθη χθες (05-09-2017) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευση (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει (19) ναρκωτικά δισκία, στερούμενος ιατρικής συνταγής, τα οποία κατασχέθηκαν.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων Συνελήφθη, χθες (05-09-2017) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (16) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της (10-08-2017) στο Βόλο, ο 16χρονος, έχοντας διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Κασσαβέτειας, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής Συνελήφθη, χθες (05-09-2017) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι από κοινού με 34χρονο ημεδαπό που αναζητείται, μετέβησαν με δίκυκλο μοτοποδήλατο σε πρώην εργοστάσιο και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την είσοδο, με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή Συνελήφθη, χθες (05-09-2017) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, μία 26χρονη ημεδαπή, διότι εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα και αφαίρεσε είδη ρουχισμού. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του καταστήματος.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης Συνελήφθη χθες (05-09-2017) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Τρικάλων, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία  συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, χθες (05-09-2017) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη, χθες (05-09-2017) το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από φυλασσόμενο ανοιχτό χώρο εταιρείας ένα σάκο που περιείχε (18) κιλά χαλκού. Η αφαιρεθείσα ποσότητα χαλκού κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ επιπλέον από την κατοχή του 38χρονου κατασχέθηκε μία τανάλια.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ