14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

- Advertisement -

 

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (21.11.2016) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

Ελέγχθηκαν:

  • (837) άτομα,
  • (717) οχήματα,
  • (8) επιχειρήσεις σκραπ και
  • (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Προσήχθησαν (31) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (15) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Δύο (2) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Δύο (2) ημεδαποί για απόπειρα κλοπής.
  • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.
  • Τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του αδικήματος των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, αντίστοιχα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για απόπειρα κλοπής.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

 

Βεβαιώθηκαν (178) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Δύο (2) παραβάσεις του αδικήματος της κλοπής.
  • Μία (1) παράβαση υγειονομικής διάταξης.
  • Τέσσερις (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • Οκτώ (8) παραβάσεις για επαιτεία.
  • Εκατόν εξήντα τρεις (163) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
    • (1) για αντικανονικούς ελιγμούς,
    • (1) για αντικανονικό προσπέρασμα,
    • (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
    • (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (32) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (2) για ΚΤΕΟ,
    • (1) για φθαρμένα ελαστικά,
    • (120) λοιπές παραβάσεις.

 

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, ένα Ι.Χ. φορτηγό και μικρό χρηματικό ποσό.

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, η οποία εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22-11-2016) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βόλο, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της σπείρας.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 48, 68 και 51 ετών και μία 56χρονη ημεδαπή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της σωματεμπορίας, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως εξακριβώθηκε, από τα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου του 2016, οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, έναντι χρηματικής αμοιβής, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις ημεδαποί, διατηρούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Βόλου, στο οποίο προσλάμβαναν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της παροχής εργασίας ως σερβιτόρες, ενώ ουσιαστικά αυτές παρείχαν υπηρεσία συνοδού-συντρόφου πελατών του καταστήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες εκμεταλλευόμενοι την προσωπική και οικονομική κατάσταση των γυναικών, τις παρέσυραν να εκδίδονται, έναντι χρηματικής αμοιβής, με πελάτες του καταστήματος, είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτού, είτε σε άλλους χώρους.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα (20.000) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο ανωτέρω κατάστημα, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας και Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (245) ευρώ, δύο τετράδια ιδιόχειρων σημειώσεων, ένα γκλοπ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνελήφθη χθες (21-11-2016) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος μια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, το οποίο κατασχέθηκε.
Συνελήφθη χθες (21-11-2016) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας με ποινή φυλάκισης (7) μηνών για απόπειρα κλοπής.
Συνελήφθησαν χθες (21-11-2016) το πρωί στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 23 ετών, διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας διέρρηξαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα. Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Συνελήφθη χθες (21-11-2016) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Βόλου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Συνελήφθη χθες (21-11-2016) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα κάνναβης και δώδεκα ναρκωτικά δισκία.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνελήφθη χθες (21-11-2016) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων και του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Βόλου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ