22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (16-06-2017) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 63χρονος και μία 66χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα.

- Advertisement -

 

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία ο 63χρονος προβαίνει σε πώληση αφορολόγητων καπνικών προϊόντων με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να προμηθεύει την 66χρονη  ποσότητες αφορολόγητου καπνού και τσιγάρων.

 

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία και το όχημα του 63χρονου, καθώς και στην κατοχή της 66χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (583) συσκευασίες κατεργασμένου αφορολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (29.250) γραμμαρίων και
  • (338) πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων των (20) τεμαχίων,
  • ένα κινητό τηλέφωνο και
  • ιδιόχειρες σημειώσεις του 63χρονου με ποσότητες καπνικών ειδών και χρηματικών ποσών, καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των (1.355) ευρώ.

 

Οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνικών προϊόντων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

 

Επίσης, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα του 63χρονου.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας από 23 έως 26 ετών, που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2016 έως το Μάρτιο του 2017, οι τέσσερις δράστες είχαν συστήσει ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας και τη βορειοανατολική Αττική.

 

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., προέβησαν στη διάπραξη έξι περιπτώσεων κλοπών, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (27.040) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

 ……………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνελήφθησαν, σήμερα (16-06-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο 26χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παραβίασης του Δασικού Κώδικα (νομοθεσία περί θήρας), του νόμου περί όπλων, καθώς και της βαριάς σωματικής βλάβης.

 

Ειδικότερα, χθες (15-06-2017) το βράδυ, οι δράστες μετέβησαν σε αγροτική τοποθεσία της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων προκειμένου να ενεργήσουν από κοινού παράνομη θήρα αγρόχοιρων.

 

Κατά τη διέλευση αγριόχοιρων από το σημείο, έβαλαν προς αυτούς, πλην όμως κάποιες βολές εξοστρακίστηκαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός 26χρονου στην κοιλιακή χώρα και το δεξί του πόδι.

 

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Τρικάλων, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

Στην κατοχή των δύο 26χρονων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, επτά κυνηγετικά φυσίγγια, καθώς και δύο κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων.

 

Το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε Ραψάνη και Μεσάγγαλα της παραλίας Αιγάνης του Δήμου Τεμπών Λάρισας.

Ο Τοπικός Αστυνόμος εντάσσεται σ’ ένα περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, βελτιώνοντας την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και επιλύοντας ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως θεσμός, επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (16-06-2017) το πρωί τελετή αγιασμού, στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης του Δήμου Τεμπών και παρουσίασης αυτού από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας,Υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη και το Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Αγάκο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ραψάνης και Αιγάνης, κ.κ. Νικόλαος Γαγάρας και Κωνσταντίνος Ζαφείρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού. Κάλεσε τους Δημάρχους και τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ενώ απευθυνόμενος στους Τοπικούς Αστυνόμους τους ζήτησε να σταθούν δίπλα στον πολίτη, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν. Καταλήγοντας, ευχήθηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους υγεία και δύναμη ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Ταξίαρχος Γεώργιος Αγάκος, αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Τοπικού Αστυνόμου.

Τέλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Τεμπών και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ραψάνης, κατά το χαιρετισμό τους, τόνισαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, καθόσον εκτιμούν ότι θα συμβάλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους, ενώ επεσήμαναν ότι θα σταθούν αρωγοί στο εγχείρημα αυτό.

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης Συνελήφθη, χθες (15-06-2017) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία 66χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για το αδίκημα της κλοπής, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, χθες (15-06-2017) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για διακίνηση (κατοχή και αποθήκευση) ναρκωτικών ουσιών, με ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματική ποινή (30.000) ευρώ.
Σύλληψη αλλοδαπού για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα Συνελήφθη, χθες (15-06-2017) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 58χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητες καπνού, συνολικού βάρους (448) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης. Οι κατασχεθείσες ποσότητες αφορολόγητου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα  Συνελήφθη, χθες (15-06-2017) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα νάιλον συσκευασίες με ποσότητες καπνού, συνολικού βάρους (5.047) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης. Οι κατασχεθείσες ποσότητες αφορολόγητου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Σύλληψη ημεδαπού για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων Συνελήφθη, χθες (15-06-2017) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε νομότυπη  έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (18,37) γραμμαρίων, μία ζυγαριά ένα κυνηγετικό μαχαίρι, μήκους σαράντα εκατοστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των (310) ευρώ.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
———————— ——————————————————————–
         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη, χθες (15-06-2017) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 62χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο.

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ