16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αυλαία των προεκλογικών περιοδειών για την «Επανεκκίνηση Τώρα»

Η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου δεν ήταν τελευταία ως προς τα προβλήματα που συνάντησε ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα!» στις περιοδείες του στον Δήμο μας. Τόσο στο Κηπάκι, όσο και στην Αγία Κυριακή και τα Μ. Καλύβια, οι κάτοικοι έθεσαν πλήθος ζητημάτων στον Δημήτρη Παπαστεργίου.

- Advertisement -

Στο Κηπάκι, οι κάτοικοι έθεσαν ξανά το ζήτημα της διάβασης του ΟΣΕ, αλλά και των προβλημάτων που προκαλεί στον συνοικισμό η λειτουργία του περιφερειακού δρόμου, αλλά και η διέλευση φορτηγών από τον οικισμό. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της αποχέτευσης και των παράνομων συνδέσεων ακαθάρτων στους αγωγούς των ομβρίων. «Αυτά τα ζητήματα πρέπει άμεσα να επιλυθούν και η δημοτική αρχή οφείλει να θέσει προτεραιότητες», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο ίδιος, στην Αγία Κυριακή, έγινε αποδέκτης αιτήματος για την αποχέτευση ομβρίων υδάτων, πράγμα που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή. Η δε αξιοποίηση της πλατείας, με παράλληλη πεζοδρόμηση των πλαγίων οδών και η επέκταση του κοιμητηρίου είναι ζητήματα που μπορούν πολύ εύκολα – αν υπάρχει θέληση και διάθεση – να λυθούν.

Στο ιστορικό χωριό των Μ. Καλυβίων, η μεγάλη συγκέντρωση ήταν δείγμα, σαφές δείγμα, της αποδοχής των προτάσεων του συνδυασμού.

Ο κ. Παπαστεργίου στην ομιλία του ανέπτυξε τις προτεραιότητες της «Επανεκκίνησης», και έθεσε επί τάπητος την έμφαση που δίνει ο συνδυασμός στην καθαριότητα και στην καθημερινότητα, την επίσπευση των διαδικασιών για την αποχέτευση και την ανεύρεση πόρων για την κατασκευή του έργου, την ανεύρεση ουσιαστικών τρόπων αξιοποίησης των παλιών αποθηκών του πρώην συνεταιρισμού ,για αθλητικές – πολιτιστικές χρήσεις, τη βελτίωση των αθλητικών χώρων στο Γυμνάσιο, τον φωτισμό του ΚΑΠΗ και της παιδικής χαράς, τη δοκιμαστική πεζοδρόμηση των πλάγιων δρόμων της πλατείας, μετά από συζήτηση και διαβούλευση, την αξιοποίηση του Κονακίου, κ.ά.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, έχοντας όλο αυτό το διάστημα ασχοληθεί επισταμένως με τα υπάρχοντα προβλήματα των χωριών και των συνοικιών του Δήμου, ήταν σαφής: «το πρόγραμμά μας δεν είναι υποσχέσεις και αοριστίες. Δεν είναι παχιά λόγια. Είναι οι σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις, που προήλθαν μετά από ευρεία συζήτηση με τους τρικαλινούς, με μοναδικό γνώμονα την πορεία του Δήμου Τρικκαίων στη νέα εποχή. Το 2020 δεν μπορεί να περιμένει. Επανεκκίνηση Τώρα!».

ΠΑΠΑΣΤΕ 1

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ