17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αυστηρό μήνυμα προς Τουρκία από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Αλληλεγγύη προς Κύπρο και Ελλάδα και έκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες σε Κύπρο και Αιγαίο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 κρατών μελών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

- Advertisement -

Σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εξέφρασε στήριξη σε Αθήνα και Λευκωσία κάνοντας λόγο σε παράνομη τουρκική δραστηριότητα. Και κάλεσε την Άγκυρα να τερματίσει αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.

Τουσκ: Η Τουρκία να σταματήσει ενέργειες σε βάρος Κύπρου-Ελλάδος

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιαδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσαν τους ομολόγους τους για την προκλητική στάση της Τουρκίας. Και είπε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θεωρούν ότι η στάση της Τουρκίας είναι αντίθετη προς το διεθνές Δίκαιο.

Ο Πρόεδρος Τουσκ επανέλαβε ότι είναι απόλυτο δικαίωμα της Κύπρου να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους, δικαίωμα που απορρέει από το κοινοτικό δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας των ΗΕ.

Σημείωσε ότι οι πράξεις αυτές της Τουρκίας έρχονται σε αντίθεση με τη δέσμευσή της σε σχέσεις καλής γειτονίας και την ομαλοποίηση των σχέσεών της με όλα τα Κράτη Μέλη.

Οι Ευρωπαίοι θα επανεξετάσουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην συνάντησή τους το Μάρτιο και θα κρίνουν αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η Σύνοδος της Βάρνας.

cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ