22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βουλή: Με 153 ψήφους υπέρ κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Με 153 ψήφους υπέρ κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας σημειώθηκε ένταση όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όταν ψήφισαν φώναζαν και σχολίαζαν. Όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής είπε “όχι στην προδοσία” και ο Βούτσης του ζήτησε αν θέλει να ξαναψηφίσει, οι χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν “προδοσία, προδοσία”, με το υπόλοιπο σώμα της Βουλής να διαμαρτύρεται έντονα.

Βουλευτής μάλιστα της Χρυσής Αυγής φάνηκε να συγκρατεί τον Γιάννη Λαγό που κινήθηκε απειλητικά προς άλλους βουλευτές.

Πέραν από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, “ναι” ψήφισαν η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ενώ “Παρών” δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο Γιάννης Σαρίδης ψήφισε “όχι” σηκώνοντας και ένα μικρό πανό, γεγονός που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες του προέδρου της Βουλής.

Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Η συνεδρίαση επί του θέματος, όπως ανακοίνωση ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είχε συνολική διάρκεια 38,5 ωρών και μίλησαν 200 βουλευτές και επτά πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.

nooz.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ