ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
- 750 γρ. γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες με το κέλυφος της ουράς
- 1 φλ. μπίρα μαύρη
- 1 φλ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ φλ. καλαμποκάλευρο
- 6 φλ. ηλιέλαιο για το τηγάνι
- 1 κούπα κορν φλάουερ
- ½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ΤΑΡΤΑΡ: Σε γαβάθα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το μαϊντανό. Αφού ενσωματωθούν καλά, προσθέστε και το μαϊντανό και ανακατέψτε. Φυλάξτε τη σάλτσα στο ψυγείο.
ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ: Σε γαβάθα ανακατέψτε μαζί την μπίρα, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το καλαμποκάλευρο. Βάλτε στο ψυγείο για 30΄. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το ηλιέλεαιο να κάψει. Στο μεταξύ, σε πιάτο βάλτε το κορνφλάουρ και σε αυτό ανακατέψτε τις γαρίδες. Όταν το λάδι κάψει, περάστε τις γαρίδες μία-μία (από την ουρά) από το κουρκούτι αφήνοντας να τρέξει το επιπλέον, και μεταφέρετε προσεκτικά στο λάδι. Αφήστε την κάθε τηγανιά να ψηθεί 1΄-2΄ και μεταφέρετε σε πιάτο με διπλό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα ταρτάρ.
πηγη:http://www.gastrotourismos.gr