16.7 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

- Advertisement -
  •  1 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

  • 750 γρ. γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες με το κέλυφος της ουράς
  • 1 φλ. μπίρα μαύρη
  • 1 φλ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 6 φλ. ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • 1 κούπα κορν φλάουερ
  • ½ κ.γ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η ΤΑΡΤΑΡ: Σε γαβάθα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το μαϊντανό. Αφού ενσωματωθούν καλά, προσθέστε και το μαϊντανό και ανακατέψτε. Φυλάξτε τη σάλτσα στο ψυγείο.

ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ: Σε γαβάθα ανακατέψτε μαζί την μπίρα, το αλεύρι, το αλάτι, το  μπέικιν πάουντερ και το καλαμποκάλευρο. Βάλτε στο ψυγείο για 30΄. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το ηλιέλεαιο να κάψει. Στο μεταξύ, σε πιάτο βάλτε το κορνφλάουρ και σε αυτό ανακατέψτε τις γαρίδες. Όταν το λάδι κάψει, περάστε  τις γαρίδες μία-μία (από την ουρά) από το κουρκούτι αφήνοντας να τρέξει το επιπλέον, και μεταφέρετε προσεκτικά στο λάδι. Αφήστε την κάθε τηγανιά να ψηθεί 1΄-2΄ και μεταφέρετε σε πιάτο με διπλό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα ταρτάρ.

πηγη:http://www.gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ