30.2 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 3 μ.μ στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υλοποιήθηκε το Συνέδριο Ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος CReativity in ActiontopromoteYOungenteprerNeurShip (CRAYON’S) και το Βιωματικό Σεμινάριο (workshop) Ανάπτυξης Επιχειρηματικής Ιδέας με τη μέθοδο LEGO® SeriousPlay®. Το πρόγραμμα CRAYON’S πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ERASMUS+ με τη συνεργασία 5 χωρών, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ισπανίας και Βουλγαρίας. Για την Ελλάδα οι εταίροι ήταν το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο συνέδριο ολοκλήρωσης και στο βιωματικό σεμινάριο συμμετείχαν περισσότερα από 80 άτομα από 12 διαφορετικές χώρες (από τις 5 χώρες του εταιρικού σχήματος καθώς και από την Τουρκία, την Σλοβενία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Ινδία και τη Ρωσία). Το συνέδριο προλόγισαν ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής κος Ζουμπουλάκης Μιχάλης, ο οποίος παρουσίασε το έργο και την ιστορία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και ο επ. Καθηγητής κος Σταμπουλής Γεώργιος, υπεύθυνος διδασκαλίας της ΜΟΚΕ ΠΘ, ο οποίος παρουσίασε το έργο και τη δράση της ΜΟΚΕ κατά τη διάρκεια της πορείας της. Προσκεκλημένος να ομιλητής ήταν ο κ. Κόκκινος Μιχάλης, μέλος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και ιδρυτής της εταιρίας τουριστικής τεχνολογίας Moptil Inc.

- Advertisement -

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Την εβδομάδα 19-23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο, στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών SummerCampΚοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Το SummerCamp πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος IDEANNOVASHIP το οποίο υλοποιείται από 6 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Σλοβενία) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Την εκπαίδευση μιας εβδομάδας

 

 

 

παρακολούθησαν 18 νέοι από όλες τις προαναφερθείσες χώρες με επιχειρηματικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης οι νέοι εκπαιδεύτηκαν σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα την κοινωνική επιχειρηματικότητα και διδάχθηκαν τις βασικές αλλά κρίσιμες αρχές της με τη χρήση μη τυπικής εκπαίδευσής. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αναπτύχθηκαν 3 καινοτόμες κοινωνικές επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες παρουσιάστηκαν στους εταίρους του προγράμματος.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ