13.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δάπεδα Μπετού: Ποιες είναι οι διάφορες κατηγορίες και σε τι διαφέρουν;

Τα δάπεδα μπετού χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες αν και οι πιο γνωστές είναι το βιομηχανικό δάπεδο και το σταμπωτό δάπεδο. Είναι τα πιο διαδεδομένα καθώς έχουν πάρα πολλές χρήσεις τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε οικιακό επίπεδο.

- Advertisement -

Βιομηχανικό δάπεδο: Προορίζονται μόνο για επαγγελματική χρήση;

Σε επαγγελματικό επίπεδο το βιομηχανικό δάπεδο χρησιμοποιείται για την κατασκευή Parking και γενικότερα χώρων που καταπονούνται σε μεγάλο βαθμό. Είναι δηλαδή ανθεκτικές κατασκευές που έχουν και βιομηχανική εφαρμογή λόγω της υψηλής χημικής εφαρμογής . Αντέχουν την καταπόνηση από χημικές ουσίες και ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα βιομηχανικά δάπεδα έχουν διαφορετική δομή και στο τέλος εφαρμόζεται πάντα βερνίκι για έξτρα προστασία .

Το κοινό συστατικό υλικό τους με τα σταμπωτά δάπεδα είναι το μπετόν που τα κάνει και τα δυο εξίσου ανθεκτικά. Ίσως τότε να είναι υπερβολή να χρησιμοποιηθεί ένα βιομηχανικό δάπεδο σε οικιακό χώρο . Άρα στην κύρια ερώτηση της παραγράφου, η απάντηση είναι ότι είναι κυρίως για επαγγελματική χρήση. Με άλλα λόγια, τα βιομηχανικά δάπεδα χρησιμοποιούνται σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες, χώρους στάθμευσης (υπαίθριους και μη) και σε άλλους παρόμοιους χώρους.

Το βιομηχανικό δάπεδο μπορεί να εφαρμοστεί  και σε χρήσεις που έχουν να κάνουν με τους χώρους εστίασης ή ψυχαγωγίας που καταπονούνται πολύ. Σε αυτούς τους χώρους χρησιμοποίεται και η πατητή τσιμεντοκονία, το δάπεδο laminate, τα πλακάκια αλλά η λύση του βιομηχανικού δαπέδου είναι μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή.

Ποια η διαφορά τους με τα σταμπωτά δάπεδα;

Τα σταμπωτά δάπεδα χρησιμοποιούνται πιο πολύ σε οικιακό επίπεδο σε αυλές, υπερυψωμένες βεράντες κ.ά. Σταμπωτό δάπεδο λέγεται στην ουσία το δάπεδο μπετού που έχει πάνω κάποιο μοτίβο-σχέδιο και διαμορφώνει κάτι επαναλαμβανόμενο ή ένα συμμετρικό αποτέλεσμα γενικότερα. Λέγεται σταμπωτό από τη λέξη στάμπα που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν τα σχέδια.

Τα σχέδια αυτά διαφοροποιούνται πολύ με μεγάλη γκάμα επιλογών και χρωμάτων. Αναλόγως το χώρο που θα χρησιμοποιηθεί όμως πρέπει να ταιριάζει και να ομορφαίνει το χώρο με τα δικά σας γούστα και προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Το σταμπωτό δάπεδο μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο ευχάριστο χώρο καθώς με σωστές επιλογές μπορούν να “μεγαλώσουν” το χώρο και να προσφέρουν πολύ ωραία αποτελέσματα. Στην επιλογή, λοιπόν, των σχεδίων και των χρωμάτων σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία. Ένας επαγγελματίας του κλάδου μπορεί να σας καθοδηγήσει και στην σωστή επιλογή δαπέδων μπετού και να σας συμβουλέψει για την επιλογή βιομηχανικού ή σταμπωτού δαπέδου με βάση τις ανάγκες σας. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή των υλικών που διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία παραγωγής οικοδομικών υλικών λόγω της εμπειρίας του και της φύσης της δουλειάς του. Ότι ένας επαγγελματίας προφανώς ασχολείται συνέχεια με οικοδομικά υλικά ,αποκτά πείρα και περισσότερες γνώσεις για αυτά με το πέρασμα του χρόνου.

Πως θα βρω επαγγελματία για το δάπεδο μπετού που θέλω;

Για την επιλογή των επαγγελματιών μπορείτε να περιηγηθείτε εύκολα και γρήγορα στην καινοτόμα πλατφόρμα του MyConstructor. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί τον χώρο συνάντησης πελατών και επαγγελματιών από τον κατασκευαστικό κλάδο προκειμένου να συνεργαστούν. Μπορείτε να συγκρίνετε αξιολογημένους επαγγελματίες σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και να επιλέξετε αυτόν που θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα . Έχετε την δυνατότητα να τον καλέσετε άμεσα, να λύσετε απορίες που μπορεί να έχετε και να κλείσετε ένα ραντεβού για συνεργασία ή μια εκτίμηση της εργασίας. Η πλατφόρμα του MyConstructor διαθέτει αξιολογημένους επαγγελματίες για διάφορες τεχνικές εργασίες γύρω από το σπίτι και τις επιχειρήσεις.

MyConstructor.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ