25.6 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δήμαρχοι Τρικκαίων απο το 1974 έως σήμερα

Αύριο οι τρικαλινοί θα κληθούν να εκλέξουν το δήμαρχο τους, μεταξύ του Δημήτρη Παπαστεργίου και του Χρήστου Λάππα, ας κάνουμε όμως μια αναδρομή για να δούμε τους δημάρχους της πόλης από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, αναλυτικά:
ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ (1974-1975)
Πρωτοδίκης Υπηρεσιακός Δήμαρχος κατόπιν διορισμού.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ (1975-1978)
Ο Κων/νος Δ. Παπαστεργίου, γεννήθηκε το 1931 στην Πύλη Τρικάλων και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Τρικάλων, από όπου αποφοίτησε με το βαθμό «Άριστα».
Σπούδασε Πολ. Μηχ/κός στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, ελθών πρώτος μεταξύ των συμμαθητών του κατά τον χρόνο αποφοίτησης, το 1955. Αμέσως προσλήφθηκε από τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. Περικλή Παρασκευόπουλο και τοποθετήθηκε ως εργοταξιάρχης υπαίθρου στη σεισμόπληκτη περιοχή Βόλου.
Υπηρέτησε ως έφεδρος αν/γός τη στρατιωτική του θητεία στην αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων δημοσίων κτιρίων Μαγνησίας. Κατά τα έτη 1959-1960 υπηρέτησε ως Δημομηχανικός Τρικκαίων και από τότε αρχίζει η ενασχόληση του με τα κοινά, ειδικότερα με το θεσμό της Τ. Αυτ/σης.
Εκλέγεται Δημοτικός σύμβουλος το 1964 και πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Τρικκαίων το 1965. Τέλος Μαΐου 1967 παραιτείται από το αξίωμα του Δ.Σ. λόγω μη ανοχής του καθεστώτος.
Επανέρχεται ως πρόεδρος του Δ.Σ. το φθινόπωρο του 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Το 1975 εκλέγεται για πρώτη φορά ως Δήμαρχος Τρικκαίων και για δεύτερη τετραετία το 1978.
Το 1990 εκλέγεται για τρίτη φορά ως Δήμαρχος Τρικκαίων και το 1994 ως τέταρτη, υπηρετήσας έως τις 31/12/1998, οπότε και αποσύρθηκε οριστικά.
Εκλέχθηκε αρκετές θητείες ως πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Τρικάλων και μαζί με τους άλλους συναδέλφους του των πρωτευουσών των Νομών της Θεσσαλίας ίδρυσαν την Ένωση Τ.Ε.Δ.Κ. Θεσσαλίας, το «Κοινό των Θετταλών» όπως το ονόμασαν.
Κατά τα έτη 1990-1994 υπήρξε εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΚΕ, με πρόεδρο τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση1990-1994 και με την ιδιότητα του αυτή ήταν εισηγητής πολλών και σημαντικών θεμάτων της Τ. Αυτ/σης. Ιδιαίτερα στα πανελλήνια Συνέδρια της ΚΕΔΚΕ (Χαλκιδική 1992, Χανιά 1998) υπήρξε εισηγητής του Νομ/δίου για την Νομαρχιακή Αυτ/ση (β’ βαθμός Τ.Α.). Για το θέμα αυτό είχε προηγηθεί εκτεταμένη πραγματεία.
Το 1994, στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, είχε προτείνει την καθιέρωση του 42% ως όριο για την εκλογή των αιρετών οργάνων της Τ.Α. θεωρώντας άσκοπο και δαπανηρό (για τη χώρα μας) το 50% + 1, όταν μάλιστα γίνονται πρωθυπουργοί με ποσοστά ακόμη και κάτω του 42%.
Ήταν τακτικό μέλος της μικτής επιτροπής ΚΕΔΚΕ – Υπ. Εσωτερικών, η οποία επεξεργάστηκε το Ν. 2218/94 για την Ν. Αυτ/ση. Διετέλεσε πρόεδρος προγραμμάτων της Ε.Ο.Κ. για την Τοπ. Αυτ/ση, θέση από την οποία βοήθησε αποτελεσματικά τα Τρίκαλα.
Επί τέσσερα χρόνια (1990-1994) μαζί με άλλους 11 δημάρχους, εξεπροσώπησαν την Ελ. Τοπ. Αυτ/ση στις Βρυξέλλες, όντας μέλος της επιτροπής των Περιφερειών. Επίσης, υπήρξε μέλος πολλών επιτροπών για θέματα Τ.Α., αρμοδιότητος διαφόρων Ελληνικών Υπουργείων, της Ε. Ένωσης, του Εθνικού Κτηματολογίου, (μοναδικός έλληνας Δήμαρχος) ως μέλος της επιτροπής.
Σημαντική είναι η ανάμιξη του στα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων. Το 1961 μαζί με άλλους συμπολίτες ίδρυσαν το δραστήριο Πνευματικό Σωματείο «ΣΤΕΓΗ», του οποίου υπήρξε πρόεδρος του έως το 1975.
Ως Δήμαρχος Τρικκαίων θέσπισε την ετήσια έκδοση του «Τρικαλινού Ημερολογίου» (από το 1978), που έγινε ετήσιος θεσμός πλέον. Επίσης εγκαινίασε και την έκδοση από τον Π.Ο.Δ.Τ. και άλλων σπουδαίων βιβλίων με Τρικαλινό περιεχόμενο και εξαιρετικό ενδιαφέρον. Υπήρξε ιδρυτικό και εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΘΕΜ (=Ετ. Θεσ/κών Μελετών). Έγραψε πολλά άρθρα και μελέτες, όπως: «Εργάτες-Αγρότες και Εθνική Οικονομία», Αγροτική Τράπεζα και Γεωργ. Συν/σμός (Α’ Βραβείο), Η Τ. Α., παράμετρος ανάπτυξης της Θεσσαλίας, Οικονομική ανάπτυξη και Τοπικός Προγραμματισμός, Δήμοι και Κοινότητες της Ελλάδας, Τ.Α. και Σχολική Στέγη, Τ.Α. και συνδικαλισμός, Ε.Ο.Κ. και προβλήματα που ανακύπτουν στον τεχνικό τομέα (Α’ έπαινος ΤΕΕ).
Από το φθινόπωρο του 1974, μαζί με άλλους Δημάρχους, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου, εισηγούμενος στο Βελεστίνο το 1975, «Για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο στον ευρύτερο Θεσ/κό χώρο». Είναι γνωστοί οι αγώνες του για την ίδρυση στα Τρίκαλα του Παν/κού Τμήματος ΤΕΦΑΑ. Επίσης αγωνίστηκε για την κατασκευή του δρόμου Τρικάλων-Άρτας. Η εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου προς τη Θεσσαλία, έγινε μέρος της καθημερινής ζωής του, γιατί θεωρεί ως περιβαλλοντικά επιβεβλημένο αυτό το έργο. Σήμερα είναι αριστίνδην τακτικού μέλους του νεοϊδρυθέντος Ι.Τ.Α. (=Ινστιτούτο Τοπικής Αυτ/σης) και συμμετέχει στον προβληματισμό των ανθρώπων της Τοπ. Αυτ/σης, για το μέλλον του λαογέννητου αυτού θεσμού, στην νέα παγκοσμοποιημένη πραγματικότητα.
Τέλος έγραψε τη μονογραφία: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ο πρώτος Γιατρός χωρίς σύνορο, που απέσπασε το πρώτο βραβείο από το Γερουλάνειο Ίδρυμα καθώς και το επίσης πρώτο βραβείο από το ίδρυμα Ν. Λούρος, στον τομέα της ιστορίας της Ιατρικής.
Το κείμενο μας δόθηκε από τον κ. Παπαστεργίου.

- Advertisement -

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ (1978-1982)
Δεύτερη θητεία ως Δήμαρχος.
ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (1982-1986)
Ο Θανάσης Τριγώνης υπήρξε ένας από τους πρώτους Δημάρχους της πόλης των Τρικάλων, που εξελέγη ευθύς μετά την μεταπολίτευση του 1974, ο πρώτος δε, που εξελέγη για να εφαρμόσει στην πράξη τις μνημειώδεις μεταρρυθμίσεις που ενεπνεύσθη ο Α. Παπανδρέου για την αλλαγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι δύο τετραετείς θητείαι του εις την υπηρεσίαν της Δημαρχίας, το 1982-1986 και το 1986-1990, κρίνονται γενικώς από την κοινή γνώμη ως λίαν επιτυχείς και καθοριστικές, αφ’ενός μεν, δια το έργον το οποίο παρήχθη αφ’ετέρου δε για την αλλαγή που έγινε στο θεσμό.
Ο Θανάσης Τριγώνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στα οποία μεγάλωσε και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γιατρός, και εν συνεχεία ειδικεύθηκε Καρδιολόγος. Είχε ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1961 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του, έγραψε και εξέδωσε πολλές επιστημονικές εργασίες που όλες δημοσιεύθηκαν σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά. Μετά την περάτωση του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, το 1960, εγκατεστάθη στα Τρίκαλα, εις τα οποία καταξιώθηκε επαγγελματικά και δραστηριοποιήθηκε κοινωνικά και πολιτικά. Έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ και στενός φίλος του Προέδρου.
Το 1980 γίνεται Γ. Γραμματεύς της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ του Νομού. Το 1982 επιλέγεται υπό του ιδίου του Πρωθυπουργού ως υποψήφιος Δήμαρχος Τρικάλων. Στις Δημοτικές εκλογές του 1982 εκλέγεται Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Το 1986 γίνεται μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου όπου διεκρίθη δια την έντονο αγωνιστική δράση του που τον έκανε γνωστό στην Πατρίδα μας αλλά και στο εξωτερικό. Διεύθυνε με επιτυχία, ως πρόεδρος, πολλά συνέδρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ορίσθη αριστίδην μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Το 1990 έγινε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.
Τα σπουδαιότερα έργα κατά τη διάρκεια της θητείας του είναι:
• Αναμόρφωση της Πόλης και κατασκευή νέων οδών εις τας υποβαθμισμένας περιοχάς.
• Εισαγωγή νέων δομήσιμων περιοχών εις το σχέδιον της πόλης. (Εφαρμογή σχεδίου Τρίτση)
• Κατασκευή εκατόν νέων χιλιομέτρων υπονόμων ομβρίων υδάτων
• Κατασκευή ενενήκοντα νέων χιλιομέτρων υπονόμων λειμμάτων, ακαθάρτων υδάτων.
• Κατασκευή νέων τμημάτων πρανών του Ληθαίου ποταμού.
• Κατασκευή νέων γεφυρών επί του ποταμού του διασχίζοντας την πόλη.
• Κατασκευή της νέας πτέρυγας του Δημαρχείου.
• Κατασκευή νέου κτιρίου, επί δημοτικού οικοπέδου όπου στεγάστηκε η ΔΕΚΑ.
• Κατασκευή εργοστασίου κάθαρσης των υπονόμων ακαθάρτων, εις Δημοτικό οικόπεδο παρά τον συνοικισμόν Ριζαριού.
• Πεζοδρόμησης της οδού Ασκληπιού – Βύρωνος – Καρανάσιου.
• Κατασκευή απ’αρχής του μηχανοστασίου του Δήμου, όπου στεγάζονται όλα τα τεχνικά τμήματα των υπηρεσιών του Δήμου (Το μηχανοστάσιο είναι εκτάσεως δέκα στρεμμάτων).
• Κατασκευή Δημοτικού περιπτέρου Προφήτου Ηλία.
• Κατασκευή θερινού θεάτρου εις το τελευταίο διάζωμα του φρουρίου.
• Κατασκευή Δημοτικού Γυμναστηρίου όπου λειτουργεί γήπεδον μπάσκετ, βόλεϋ, τένις. Εστεγασμένον.
• Κατασκευή, επί ενενήκοντα στρεμμάτων παρά την θέση “Άγιος Γεώργιος” Ριζαριού, γηπέδου αθλήσεως πληθυσμού της πόλης.
• Λειτουργία εντός του χώρου πισίνας διεθνών διαστάσεων.
• Κατασκευή, απ’αρχής, του Τρικαλινού Πνευματικού κέντρου, (Βιβλιοθήκη – Θέατρον – Αίθουσα Εκθέσεων)
και άλλα πολλά μικρότερα έργα.
Πολλοί είναι αυτοί, που μέχρι τις ημέρες μας χαρακτηρίζουν τον Θ. Τριγώνη ως τον πιο επιτυχημένο Δήμαρχο από την μεταπολίτευση και μετά, γι’αυτό του έμεινε και το προσωνύμιον του Δημάρχου των έργων. Το όνομά του συνεδέθη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά κοινή ομολογία φίλων και αντιπάλων είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους δημάρχους της Πατρίδας μας.
Το κείμενο, μας δόθηκε απο τον ίδιο τον κ. Τριγώνη.
ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (1986-1990)
Δεύτερη θητεία, ως Δήμαρχος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ (1990-1994)
Τρίτη θητεία, ως Δήμαρχος.
ΣΠΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1999-2002)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ
Γεννήθηκα το 1952, είμαι παντρεμένος με τη Στεφανία Σαλταγιάννη, υπάλληλος ΤΥΔΚΥ και αποφοίτησα από τη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Έχω δύο παιδιά, σήμερα είναι φοιτητές. Από το 1976 διατηρώ την «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και από το 2004 και την «ΩΜΕΓΑ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» στα Τρίκαλα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ιδρυτικό μέλος το 1974 της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλλιθέας. Από το 1976 μέλος της Τ.Ο. Τρικάλων και από το 1977 έως το 1981 μέλος του Γραφείου Νεολαίας. Από το 1987 έως το 1993 μέλος Ν.Ε. Από το 1994 έως το 1996 Γραμματέας Ν.Ε. Τρικάλων και από το 1996 έως το 1998 μέλος Τριμελούς Γραμματείας Ν.Ε.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Συμμετείχα στην ίδρυση εκπολιτιστικών και αθλητικών σωματείων. Διετέλεσα πρόεδρος σε πολλά από αυτά. Το 1990 εκλέχτηκα δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Νέα Πορεία στο Δήμο Τρικκαίων.
1994 – 1998 Υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Τρικκαίων.
1999 – 2002 Δήμαρχος Τρικκαίων, πρόεδρος ΤΕΔΚ, μέλος ΚΕΔΚΕ, πρόεδρος ΠΑΔΥΘ, διευθύνων
σύμβουλος ΕΔΕΧΥ
2003-2006 Επικεφαλής Αντιπολίτευσης της παράταξης στο Δήμο Τρικκαίων
Το κείμενο είναι από την ιστοσελίδα του κ. Σπαθή.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΜΗΛΟΣ (2002-2006)
Γεννημένος στα Τρίκαλα, το 1956, ο Μιχάλης Ταμήλος ολοκλήρωσε επιτυχώς τη βασική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατόπιν σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Τελείωσε τις σπουδές του το 1979 με υψηλό βαθμό και έγινε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η στρατιωτική του θητεία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 1982 με το βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Είναι παντρεμένος με τη Στέλλα Ντούβλη, γιατρό αναισθησιολόγο, και έχουν δύο παιδιά που σπουδάζουν Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία-Χωροταξία.
Στην επαγγελματική του δραστηριότητα, έχει εργαστεί σε προγράμματα (έρευνα, προγραμματισμός και κατασκευή) τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο τομέα. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει τις συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες της ειδικότητάς του καθώς επίσης και από άλλους τομείς της εφαρμοσμένης μηχανικής σε μεγάλα και μικρότερα έργα οικοδομικών κατασκευών σε όλη την κεντρική Ελλάδα.
Εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. από το 1993, έχει υπηρετήσει σε όλα τα στάδια της εκπροσώπησης του Τ.Ε.Ε. σε Νομαρχιακό και Περιφερειακό επίπεδο καθώς επίσης συμμετείχε σε πολλές τεχνικές και αναπτυξιακές επιτροπές για τα επιστημονικά και επαγγελματικά ζητήματα σχετικά με τους μηχανικούς.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τρικάλων από το 1987 ως το 1991. Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων το 1995 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων. Την τετραετία 1999 έως 2002 ήταν επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων.
Τον Οκτώβριο του 2002 εκλέχτηκε Δήμαρχος Τρικκαίων από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 52%. Στις 15 Οκτωβρίου, 2006 εκλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία και πάλι Δήμαρχος Τρικκαίων με ποσοστό 47,98%, επίσης από την πρώτη Κυριακή.
Αρμοδιότητες:
• Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Τρικάλων (Τ.Ε.Δ.Κ.).
• Πρόεδρος της Ένωσης των Τ.Ε.Δ.Κ. Θεσσαλίας.
• Πρόεδρος του Ενεργειακού Κέντρου Τρικάλων.
• Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του “Δικτύου ROM” (Πανελλήνιο Διαδημοτικό Δίκτυο για τους Τσιγγάνους).
• Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ.) A.E. για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων Δυτικής Θεσσαλίας.
• Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Τρικάλων.
• Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια.
• Mέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (K.E.Δ.K.E.).
• Mέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της K.E.Δ.K.E.
• Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης.
• Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΜΗΛΟΣ (2006-2010)
Δεύτερη θητεία, ως Δήμαρχος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤ. ΛΑΠΠΑΣ (2010-2014)
Γεννήθηκε στα Θεοδώριανα Άρτας, μεγάλωσε στην Αθήνα και τελείωσε το ‘Ε Γυμνάσιο στα Εξάρχεια.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στην Καστανιά και το Αγιόφυλλο Καλαμπάκας. Με την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Παθολογίας, εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα. Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ. από την έναρξη λειτουργίας του, το 1985, όπου και παραμένει, ως Διευθυντής της Ά Παθολογικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Τρικάλων, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Τρικάλων
Μέλος της Ν.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ, από το 1989, τέσσερις φορές
Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 1989 έως το 1993 και από το 1995 έως το 1998.
Από το 2002-2010 εκλεγόταν ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Τρικκαίων.
(Τα βιογραφικά είναι όπως υπάρχουν στο επίσημο σάιτ του δήμου Τρικκαίων)

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ