8.5 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βραδινές παραστάσεις του Δημοτικού μας Θεάτρου

«Το Δέντρο που έδινε».

- Advertisement -

Δύο βραδινές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Μύλο Ματσόπουλου, με το έργο του Σελ Σιλβερστάιν «Το Δέντρο που έδινε» που ανεβάζει το Δημ. Θέατρο την φετινή χρονιά στην Παιδική και Νεανική του σκηνή,

Ήδη πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο καθημερινές παραστάσεις  για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έργο, γεμάτο ευαισθησία, τρυφερότητα και δύναμη. Το ιδιαίτερο αυτό έργο αντλεί την ομορφιά του, από την δυναμική λιτότητα που χαρακτηρίζει το είδος των κόμικς και των μικρών ποιημάτων.

Το έργο με τρόπο που αγγίζει βαθιά τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους, μιλά για την μαγική και ευεργετική επίδραση της φιλίας και της εμπιστοσύνης που δημιουργείται, όταν αυτή ανθίζει και διαπερνά με ειλικρίνεια και εντιμότητα τις σχέσεις των ανθρώπων σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται. Μιλά επίσης για την ευθύνη που έχουμε καθώς μεγαλώνουμε, ώστε να φροντίσουμε για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από την απληστία και την αχαριστία, φέρνοντας στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα  μας,  οπλίζοντας με θάρρος τις επιλογές μας, που χρειάζεται να οδηγούνται με γνώμονα την αλήθεια, την χαρά και την αφοσίωση.

Συνοπτικά η υπόθεση: Μια περιπετειώδης μυστική αποστολή έχει ανατεθεί στον Μάγο Ήλιο και στην Παραμυθού Σελήνη, που ταξιδεύουν στον τόπο μιας τραυματισμένης φιλίας και αναλαμβάνουν δράση, με σκοπό  να βοηθήσουν το Αγόρι να βρει τον δρόμο προς την αγάπη και τον εαυτό του  και την Μηλιά – Κορίτσι, να μπορέσει να χαμογελάσει και να χαρεί για  τα πλούσια συναισθήματα που έχει για τους άλλους χωρίς να πληγώνεται και να νιώθει μόνη.

Μια δυνατή και πολύ δεμένη ομάδα ηθοποιών και δημιουργών διανθίζουν αυτό το θαυμάσιο έργο με έντονη θεατρικότητα, χορό, μουσική, μικρά φιλμ και συναρπαστικές μεταμορφώσεις.

Οι συντελεστές:

Πρωτότυπο κείμενο: Σελ Σιλβερστάιν
Θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας

Σκηνοθεσία: Πατρίτσια Λάζου – Στέφανος Νταλάσης

Σκηνογραφία: Σάκης Κολαλάς

Δραματουργική επιμ. και επιμ. κίνησης: Πατρίτσια Λάζου

Τεχνικός παράστασης-ηχητικός: Αχιλλέας Βλάχος

Προβολές-μοντάζ: Θανάσης Παπανικολάου

Φωτογράφιση: Ελίνα Καλογιάννη

Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη

Ηθοποιοί:

Αλέξανδρος Βερώνης

Δημήτρης Αλεξιάδης

Αφροδίτη Τσιώλη

Πελαγία Χατζηγιάννη

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ