12.6 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δράσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΚαθηγητής Γεώργιος Πετράκοςκαι ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών ΥγείαςΚαθηγητής ΧριστάκηςΧατζηχριστοδούλουέχουν την τιμή να σας  προσκαλέσουνστην ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίαςπρος τιμήντου Καθηγητή τουΠανεπιστημίου Harvardκ. GeorgeVelmahosκατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

- Advertisement -

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης»,στη Βιόπολη Λάρισας

την Τρίτη 8Μαΐου  2018 και ώρα 19:00.

Toπρόγραμμα της εκδήλωσηςπεριλαμβάνει Προσφώνηση του Καθηγητή GeorgeVelmahosαπό τον Αν. Πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη, Χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή Χαράλαμπου Μπιλλίνη,επίδοση του «επαίνου» προς τον Καθηγητή GeorgeVelmahosαπό τον Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κων/νο Τεπετέ,Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσηςκαι  Επίδοση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης, του Διδακτορικού Διπλώματος και του Επιτηβεννίου από τον Αν. Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής ΚαθηγητήΧριστάκηΧατζηχριστοδούλου.

Η εκδήλωση θα τελειώσει με ομιλίατουτιμωμένουμεθέμα:« Εξελίξεις και προοπτικές στην EπείγουσαXειρουργική » και σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Ο κ. GeorgeVelmahos, είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες ιατρούς του εξωτερικού με πολυετή, περισσότερο από 20 έτη, ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στη διδασκαλία, την έρευνα αλλά και την κλινική πράξη της Χειρουργικής.  Από το 2004 και μετά ο GeorgeVelmahos ανακηρύχθηκε Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard (Professor of Surgery, HarvardMedicalSchool, USA). Είναι επίσης Διευθυντής του Τμήματος Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Massachusetts General Hospital στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει διανύσει μακρά ακαδημαϊκή διαδρομή κατά την οποία έχει παρουσιάσει δραστηριότητα και έργο με παγκόσμια εμβέλεια τιμώντας και αναδεικνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την χώρα μας συνολικά, αποτελώντας έναν από τους αρτιότερους πρεσβευτές της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 (πεντακόσιες) εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολυάριθμων κεφαλαίων σε βιβλία. Διετέλεσε και εξακολουθεί να είναι Reviewer σε περισσότερα από 15 διεθνή περιοδικά Χειρουργικής, μέλος του EditorialBoard σε 3 διεθνή περιοδικά καθώς και «AssociateEditor» στο περιοδικό «WorldJournalofSurgery».

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρεί ως ύψιστη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, μέρος της οποίας αποτελούν οι φοιτητές/τριες και το προσωπικό μας. Το Πανεπιστήμιο συντάσσεται με όλους τους φορείς, την κοινωνία των πολιτών και τις δράσεις που στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος. Με προσήλωση στην Αρχή Προφύλαξης που καθορίζει ότι όταν μια δραστηριότητα δημιουργεί απειλές κατά τις ανθρώπινης υγείας ή του περιβάλλοντος επιβάλλεται να λαμβάνονται προφυλακτικά μέσα, δεσμευόμαστε ότι ως ακαδημαϊκό και ερευνητικό ίδρυμα θα συμβάλλουμε στην παραγωγή γνώσης και στην στήριξη του δημοσίου ελέγχου με στόχο τη διασφάλιση της ζωής και της ευημερίας των πολιτών.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ