22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δράση της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Με το βιβλίο του γνωστού ηθοποιού και συγγραφέα Πασχάλη Τσαρούχα συνεχίστηκε η δράση της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων για το μήνα Νοέμβριο. Ο πρωτότυπος τίτλος του έργου “…Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει…” έδωσε την αφορμή για μια συζήτηση μεταξύ των μελών που ξεκίνησε από το περιεχόμενο του βιβλίου και κατέληξε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση , στις αναζητήσεις των Νεοελλήνων στα δύσκολα χρόνια της κρίσης , αλλά και στη φωτεινή διέξοδο που πάντα θα υπάρχει, τόσο μέσα από την οργανωμένη Παιδεία, όσο και από τον προσωπικό πολιτισμό του καθενός.

- Advertisement -

Ο συγγραφέας έντονα πολιτικοποιημένος ο ίδιος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την παρούσα πολιτική ατμόσφαιρα δηλώνοντας ότι από αυτή είναι εμπνευσμένος και ο τίτλος της νουβέλας του, στην οποία ωστόσο περνούν γρήγορα , σαν κινηματογραφικά πλάνα, η πολιτική, οι ανθρώπινες σχέσεις,  η αγάπη για τα ζώα, ο Έρωτας. Ο Πασχάλης Τσαρούχας μετά από μια ιδιαίτερα μακρά και επιτυχημένη πορεία στο παιδικό βιβλίο, μας προσέφερε τον προβληματισμό του για τα ουσιαστικά ζητήματα της εποχής μας μέσα από ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό έργο το οποίο διαβάζεται απνευστί και διακρίνεται για την επιλογή των λέξεων, το γρήγορο ρυθμό αφήγησης και την πρωτότυπη πλοκή του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε  η εικαστικός και εκπαιδευτικός Μαρία Οικονομίδου , ο Πρόεδρος του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας Χρήστος Γκάλιος και ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Βησσαρίου οι οποίοι και θα παρουσιάσουν το παραμύθι της κυρίας Οικονομίδου ” Ο ροζ λύκος της Μυρτώς” στον Πολυχώρο του Συλλόγου  την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ.

Η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με συντονίστρια τη Φιλόλογο Χριστίνα Λιούτα και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων το Φιλόλογο και Συγγραφέα Βαγγέλη Ντελή  για το μήνα Δεκέμβριο φιλοξενεί τον κύριο Παναγιώτη Νάνο με το μυθιστόρημά του ” Σκιές Οδοιπόρων ‘ , αλλά και με το μεγάλο ποιητικό του έργο. Με πρόταση του ίδιου έχουν κληθεί να συζητήσουν για την ποίηση σήμερα  και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει οι συντοπίτες μας ποιητές Μανώλης Στεργιόπουλος, Χρήστος Κολτσίδας, Χρήστος Διαμαντής και Ηλίας Μπαρτζώκας.

Να σημειώσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η Προκήρυξη για τους δύο Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Παραμυθιού και Μικροδιηγήματος που η Λέσχη έχει ετοιμάσει, καθώς και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των έργων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ