13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

- Advertisement -

ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ»

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Η ψήφιση του Νόμου για την ανύπαρκτη τελικά «προστασία» της πρώτης κατοικίας, αφού οι ρυθμίσεις αφορούν έναν ελάχιστο αριθμό δανειοληπτών, αλλά και η συζήτηση στη Χώρα μας για το θέμα των «κόκκινων δανείων», είτε στην Βουλή, είτε στα Μ.Μ.Ε., με μόνιμη «επωδό» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και την επικοινωνιακού τύπου αναζήτηση «επιβράβευσης» των «καλοπληρωτών», αποπνέει μια βαθιά αχλύ φαρισαϊσμού, που καλλιεργείται εντέχνως για να αποκρυβεί, αφενός, η απίστευτη ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού εξουσίας και, αφετέρου, η πρωτοφανής υποτέλειά του στις απαιτήσεις των «σαρκοβόρων» οικονομικών συμφερόντων (funds κ.λπ.).

Η υπόθεση του εσωτερικού χρέους και των «κόκκινων δανείων», που αφορά την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, δεν αποτελεί απλώς μια ουδέτερη οικονομική πτυχή, αλλά είναι, ταυτόχρονα, μία τεχνική διακυβέρνησης και ελέγχου των ατομικών και συλλογικών υποκειμένων, όπως, άλλωστε, τέτοιο μηχανισμό ελέγχου για την Χώρα αποτελεί το δημόσιο χρέος, που λειτούργησε ως «μοχλός», για να μετατραπεί αυτή σε μια ιδιότυπη «αποικία χρέους».

Η πλειοψηφία των Ελληνικών νοικοκυριών έπεσαν στην «παγίδα» του τραπεζικού συστήματος κατά την περίοδο της καταναλωτικής «έκρηξης» και της επιθετικής πολιτικής χορήγησης δανείων, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο, λόγω των χαμηλών επιτοκίων του Ευρώ, πριν την μεγάλη καπιταλιστική κρίση του 2008, χάριν της τρομακτικής κερδοσκοπίας, που είχε το τραπεζικό σύστημα (ελάμβανε δάνεια από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με επιτόκιο 1% και δάνειζε το, μεν, Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 5%, τους, δε, ιδιώτες με επιτόκιο 8 έως 20% !!!, ανάλογα με την μορφή του δανείου).

Η πώληση των «κόκκινων δανείων» στα ξένα κερδοσκοπικά «κοράκια», που, ήδη, έχει νομοθετηθεί, χωρίς, μάλιστα, ακατανοήτως, να προβλέπεται και η αυτονόητη, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ρήτρα προτεραιότητας του δανειολήπτη έναντι των ξένων ή Ελληνικών funds (κάτι, το οποίο εφαρμόσθηκε στην Κύπρο, όταν αυτή εισήλθε βιαίως στο μνημόνιο), είναι βέβαιο ότι, όχι μόνο δεν θα προσφέρει την παραμικρή ωφέλεια στη Χώρα και στο τραπεζικό σύστημα, αλλά θα αποτελέσει το μέσο συντριβής της κοινωνίας.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι, τόσο η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πλήρης αφελληνισμός του τραπεζικού συστήματος, όσο και η επιλεγείσα διευθέτηση των «κόκκινων δανείων» με μαζική πώληση αυτών στα ξένα funds αντί «πινακίου φακής», δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, μονόδρομος, όπως επιχειρεί να εμφανίσει το «τρομώδες» πολιτικό προσωπικό εξουσίας.

Η λύση, που θα μπορούσε να ακολουθηθεί, ήταν αυτή, που θα προσιδίαζε τόσο στο παράδειγμα των Η.Π.Α. κατά την μεγάλη καπιταλιστική κρίση του 2008, όσο και της Ισλανδίας το 2010. Δηλαδή, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρήματα των 25 δις, που προβλέφθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος κατά την επώδυνη συμφωνία του Καλοκαιριού (τρίτο Μνημόνιο). Μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια, που θα μπορούσαν να προσελκυσθούν, θα έδιναν την δυνατότητα για εξαγωγή της «γάγγραινας» των «κόκκινων δανείων» από το τραπεζικό σύστημα, με την διαγραφή αυτών από το ενεργητικό τους και την μεταφορά τους σε έναν ενδιάμεσο φορέα διαχείρισής τους (Bad Bank). Είναι αυτό, που έκαναν οι Η.Π.Α. την κρίσιμη περίοδο της μεγάλης κρίσης των δομημένων ομολόγων του 2008 και μπόρεσαν να εκκαθαρίσουν το τραπεζικό σύστημα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της CITIBANK. Ακολούθως, ο ενδιάμεσος δημόσιος φορέας διαχείρισης θα μπορούσε να προχωρήσει σε «σεισάχθεια» αυτών των «κόκκινων δανείων», όπως έκανε η Ισλανδία το 2010, η οποία «κούρεψε» μαζικά και κάθετα όλα τα δάνεια («πράσινα» και «κόκκινα»), λαμβάνοντας υπόψη την πτώση της οικονομίας και των ακινήτων από την χρεοκοπία της χώρας αυτής σε ποσοστό 30 – 70 %, ανάλογα με την οικονομική δύναμη των δανειοληπτών, δίνοντας, έτσι, «οξυγόνο» στην οικονομία και στην κοινωνία, με συνέπεια, σήμερα να παρουσιάζει σοβαρή ανάπτυξη και κοινωνική ισορροπία.

Οι παραπάνω εφαρμοσθείσες πολιτικές στο ζήτημα του εσωτερικού χρέους, είναι προφανές, ότι δεν αποτελούν «απαγορευμένη διαδικασία» για την παγκόσμια νεοφιλελεύθερη «ορθοδοξία» και τους κερδοσκόπους δανειστές, κάτι, που καταδεικνύει την πλήρη ανικανότητα και υποτέλεια του Ελληνικού πολιτικού προσωπικού, που αφήνει απροστάτευτη την Χώρα και την κοινωνία.

Έστω και τώρα, η μοναδική ορθολογική οικονομικά και κοινωνικά δίκαιη λύση, είναι η εφαρμογή των πολιτικών της Ισλανδικής και Κυπριακής εμπειρίας. Και αυτό, γιατί ένα τέτοιο συνολικό «κούρεμα» των δανείων θα αποδώσει πολύ μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη στις τράπεζες, από αυτά που θα εισπράξουν από την πώληση των «κόκκινων δανείων» στα ξένα και ντόπια «κοράκια» (είναι γνωστό ότι πωλούνται μαζικά καταναλωτικά δάνεια ακόμα και στο 3% της αξίας και, σε γενικές γραμμές, η μέση τιμή δεν θα ξεπεράσει το 10% με 15% της αξίας τους). Με τον τρόπο, δε, αυτόν θα προστατευθεί η περιουσία των Ελλήνων, η κοινωνική ισορροπία και θα δοθεί το απαραίτητο «οξυγόνο» στην ευρισκομένη σε «κωματώδη» κατάσταση οικονομία.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Π. Δριτσέλη : διαρκής στόχος η ασφάλεια του οδηγού και η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επικοινωνιών και Μεταφορών της ΠΕ Τρικάλων κύριο Μπαλατσούκα Αθανάσιο και τον υπεύθυνο του ΚΤΕΟ Τρικάλων, κύριο Θεοδώρου Δημήτριο συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, συνοδευόμενη από τα μέλη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπάτζιο, Βασίλη Τριανταφύλλου και Θανάση Μπουλογιώργο. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση σε σχέση με την πορεία του μεταφορικού έργου στο Νομό Τρικάλων καθώς και οι νέες νομοθετικές παρεμβάσεις σε σχέση με τις άδειες οδήγησης και την ασφάλεια των οχημάτων γενικότερα. Όπως σημείωσαν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, τομή θα αποτελέσει η δημιουργία πίστας εξετάσεων οδήγησης, η οποία θα επιφέρει εκσυγχρονισμό της διαδικασίας εξετάσεων και θα εδραιώσει την ασφάλεια και την διαφάνεια στις εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η ασφάλεια του οδηγού και η επίσπευση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ορθή εκτέλεση του συγκοινωνιακού και μεταφορικού έργου γενικότερα αποτελούν πρώτες κυβερνητικές προτεραιότητες. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ενίσχυση των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τα θέματα μεταφορών αποτελούν κομβικούς συντελεστές για την ανάπτυξη της περιφέρειας και για την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους.

………………………………………..

«Όταν το χτύπημα στον πολιτικό αντίπαλο, γίνεται χτύπημα στη Δημοκρατία»

Ο Δήμος Φαρκαδόνας τα 3 τελευταία χρόνια είναι γνωστός για τα έργα που πραγματοποιεί, τα κονδύλια που καταφέρνει να απορροφήσει αλλά δυστυχώς και για τις τραγελαφικές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, οι καταστάσεις αυτές, από συγκεκριμένο αντιπολιτευτικό συνδυασμό, παρουσιάζεται ως παθογένεια και ο μοναδικός ίσως λόγος για τον οποίο αξίζει να αλλάξει η σημερινή διοίκηση,  εφόσον ρητά αναφέρει ότι δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει, δεν μας χωρίζει τίποτα, αλλά αντ αυτού ευελπιστεί στη σύμπραξή μας.

Χτες, για μια ακόμα φορά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαρκαδόνας, οι συνάδερφοι βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουμε ξανά τους Ρουβίκωνες του Δήμου μας. Τους  γνωστούς Ρουβίκωνες οι οποίοι χωρίς να έχουν θέσεις, στάσεις, αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις, αλλά μόνο ύβρεις, χυδεολόγιο, χλεύη, ειρωνεία και διακαή πόθο για τον αποσυντονισμό του δημοτικού συμβουλίου για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησαν τη γνωστή τακτική που συνάδει με άλλες συμπεριφορές, αυτές των νεαρών μπαχαλάκηδων. Εξομοιώνονται με τους ρουβίκωνες, γιατί χωρίς να έχουν σοβαρές θέσεις και τοποθετήσεις , με συμπεριφορές στα όρια του αυτοεξευτελισμού θεωρούν ότι βλάπτουν την παρούσα αρχή. Ρουβίκωνες οι οποίοι αντί να πετάνε χρωματα και φειγ βολάν πετάνε ύβρεις και ειρωνεία με σκοπό να αποτρέψουν την κάθε συνεδρίαση.

Οι συγκεκριμένοι  σύμβουλοι λειτουργώντας άκρως «κοπαδικά» (με υποδείξεις και τυφλή υπακοή σε αποχώρηση από το συμβούλιο, κοινή γραμμή σε ψήφο, κοινή γραμμή σε άρνηση,κοινή γραμμή για προσβλητικές συμπεριφορές απευθυντέες στο προεδρείο) χτες εξώκειλαν σε συμπεριφορές που δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν ότι αποτέλεσε  την ταφόπλακά τους πολιτικά . Εξακολουθούν να αγνοούν το σύνολο των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, απορίας άξιον,αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν θητεύσει σε δημοτικά έδρανα για πάρα πολύ καιρό.

Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος απευθύνεται στον Πρόεδρο με ανήκουστες εκφράσεις, χαρακτηρίζοντας τον Χίτλερ ή ΕΣΑ, ή έτερος σύμβουλος ο οποίος αξιώνει να παρέμβει στο βιβλίο πρακτικών, κατά παράβαση των διατάξεων κανονισμού  δημοτικού συμβουλίου, όταν επιτίθεται στον Πρόεδρο λεκτικά ή σωματικά , δεν χτυπάει τον ίδιο. Χτυπάει τη Δημοκρατία και κυρίως την προσωπική του πολιτική υπόσταση. Είναι φρικαλέο για τη δημοκρατία μας η πολιτική αντιπαράθεση να προσπαθεί να μεταφερθεί από κάποιους μέσα σε έναν βούρκο, όπου νιώθουν υπεροχή ως πιράνχας. Το σαράκι προχωράει. Γίνεται από πολιτική πρακτική, νοοτροπία.

Στους ψηφοφόρους επαφίεται η λύση. Να λάβουν την εκδίκησή τους, απομονώνοντας τέτοιες υποψηφιότητες, για τις απαρχαιωμένες συμπεριφορές, να θυμηθούν τι σημαίνει αξιοπρέπεια, πολιτικός πολιτισμός, στοιχειώδης έστω ευγένεια.

Και ίσως ήρθε η στιγμή, για επίδοξους πολιτικούς αρχηγούς που ευαγγελίζονται το νέο, το ήθος, τις υγιείς μεθόδους και το πολιτικό ήθος, ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ τα απαξιωτικά φαινόμενα των συνεδριάσεων να φροντίσουν  να απαγκιστρωθούν από άτομα εν δυνάμει υποψηφίους που τορπιλίζουν αυτά τα δήθεν για αυτούς ιδεώδη, ΕΙΔΙΚΆ από τη στιγμή που ο κος Γεωργολόπουλος τοποθετήθηκε δημόσια και ενσωματώθηκε στο συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στον πολιτικό προϊστάμενο αντανακλώνται οι συμπεριφορές των επιλογών τους. Και ο νοών, νοείτω.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας

Αναγνώστου Ιωάννης

………………………………………..

Στις 4 Απριλίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, αυτού του επιθετικού πολεμικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν πικρή πείρα από το ρόλο του ΝΑΤΟ, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, μέχρι τη στήριξη στην αμερικανοκίνητη χούντα 1967-73, και στη διαρκή παρουσία των αμερικανικών βάσεων και την μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό εφαλτήριο κατά λαών, όπως προ 20ετίας στη Γιουγκοσλαβία, στην Μέση Ανατολή κλπ. Δεν είναι τυχαίο το σύνθημα των διαδηλώσεων «ΝΑΤΟ σημαίνει, χούντες και πόλεμοι».

Η απειλή από το ΝΑΤΟ αναβαθμίζεται στην εποχή μας, με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την προσπάθεια των ΗΠΑ και των μελών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας να ενισχύσουν τις θέσεις τους δημιουργώντας μια στρατιωτική τανάλια απέναντι στις ανταγωνιστικές καπιταλιστικές δυνάμεις της Ρωσίας, της Κίνας και τους συμμάχους τους, η οποία αναπτύσσεται ειδικά στην ευρύτερη περιοχή μας, στο τόξο από τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, την Βαλτική και την Ουκρανία, μέχρι την Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται η ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων, σε συνδυασμό με τον προσεταιρισμό των χωρών της περιοχής στην ΕΕ, με σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση τη Συμφωνία των Πρεσπών, που χαρακτηρίζεται από την επιβολή των επιλογών ΗΠΑ και ΕΕ και των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου πάνω στο λαό της Βόρειας Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα, μαζί με την Frontex και τις ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις, φυλούν την «Ευρώπη-φρούριο» προκαλώντας θανάτους προσφύγων.

Η ΝΑΤΟϊκή εισβολή στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, όπως έχει δείξει και η ιστορία, καμία ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια δεν φέρνει, αλλά ενισχύει την αντιδημοκρατική επιβολή, τους εξοπλισμούς, τους εθνικισμούς και την πολεμική απειλή.

Το ελληνικό κεφάλαιο, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του, με πρωτοπόρα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «καλό στρατιώτη» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, αυξάνοντας τις στρατιωτικές εξυπηρετήσεις στις ΗΠΑ και τη συμμετοχή στις πολεμικές αποστολές, προετοιμάζοντας νέους εξοπλισμούς. Μέσω αυτής της λυκοσυμμαχίας φιλοδοξούν να αποσπάσουν μεγαλύτερο κομμάτι από την λεία των υδρογονανθράκων της ΝΑ Μεσογείου και να κερδίσουν πόντους στον ανταγωνισμό τους με την Τουρκία. Για το σκοπό αυτό στήνουν τον επιθετικό και επικίνδυνο άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου, με κηδεμόνα τις ΗΠΑ. Συνολικά πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη επιλογή, καθώς στο βωμό των εξορύξεων υδρογονανθράκων, από τις οποίες βασικά θα κερδίσουν οι πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ειρήνη, τα δικαιώματα των λαών, το περιβάλλον.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο αγώνας σήμερα κατά του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων είναι όχι μόνο επιτακτικά αναγκαίος αλλά και αναπόσπαστα δεμένος με την πάλη κατά των επιδιώξεων του ελληνικού κεφαλαίου και της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συναινούν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και όλα τα αστικά κόμματα.Ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών και τον αντιδραστικό και άδικο και από τις δύο πλευρές ανταγωνισμό Ελλάδας και Τουρκίας. Απαιτείται σαφής διαχωρισμός από την εξυπηρέτηση της πολιτικής ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και από τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία.

  • Έξω από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, όχι στις νέες βάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων. Ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους. Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή. Καμιά συμμετοχή – καμιά εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδας. Επιστροφή όλων των Ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων.
  • Κάτω η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία συναινούν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ για μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ευρωστρατού, για οικοδόμηση του επιθετικού άξονα με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, για εξοπλιστικές δαπάνες κλπ.
  • Όχι στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων. Καμιά ανοχή στην πατριδοκαπηλεία, στον εθνικισμό, στη φιλοπόλεμη ρητορική. Καταδικάζουμε τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων για τις ΑΟΖ, τα πετρέλαια και τους αγωγούς. Όχι στις εξορύξεις για τα κέρδη των πολυεθνικών.
  • Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών, όχι στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Λεφτά για παιδεία , υγεία, κοινωνικές παροχές, δημόσια αγαθά, όχι για βόμβες και εξοπλισμούς, κοινός αγώνας σε Ελλάδα και Τουρκία. Άμεση μείωση της στρατιωτικής θητείας, κίνημα μαζικό μέσα κι έξω από το στρατό για τα δικαιώματα των φαντάρων.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων, Απρίλιος 2019

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Άμεσα αντέδρασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Νομού Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης για την επίλυση του ζητημάτων που σχετίζονται με τα μηχανήματα αιματολογικών εξετάσεων, την καθαριότητα και τη φύλαξη στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Ο Βουλευτής επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου, το Κ.Υ. και ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα θέματα από το Διευθυντή γιατρό κ. Ιωάννη Μάντζιο, το προσωπικό του μικροβιολογικού και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο κ. Σιμορέλης δήλωσε πως είναι σημαντικό να παραμείνει ο Βιοχημικός αναλυτής στο Κ.Υ Καλαμπάκας. Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα, όπου έθεσε τα ζητήματα στον καθ’ ύλην αρμόδιο, Διοικητή κ. Νέστορα Αντωνίου.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Διοικητή να επιλυθεί το θέμα που αφορά το Βιοχημικό αναλυτή γρήγορα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, ούτε για μια μέρα, τόσο με τις εξετάσεις των κατοίκων της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης. Η Καλαμπάκα αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που καθημερινά δέχεται τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Διοικητής δεσμεύτηκε να εξετάσει ξανά το θέμα της σύμβασης για τη λειτουργία του βιοχημικού εργαστηρίου. Επίσης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι είναι ήδη έτοιμη η προκήρυξη, η οποία πρόκειται να εκδοθεί σύντομα, για την πρόσληψη 2 καθαριστριών καθώς και προσωπικού φύλαξης του κτιρίου κυρίως τις βραδινές ώρες.

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ επί της ουσίας δεν διαφοροποιείται από τις εξαγγελίες του το περασμένο Σεπτέμβρη.

Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις (τα Λατινικά παραμένουν ως μάθημα επιλογής, η πρώτη επιλογή τμημάτων θα γίνεται τον Οκτώβριο, ο βαθμός του απολυτηρίου μόνο για φέτος δεν θα προσμετράται στο βαθμό πρόσβασης) ο κεντρικός πυρήνας του που είναι η κατάργηση της Γ’ Λυκείου δεν αλλάζει.

Με το σχέδιο αυτό:

Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο καθώς μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γενικών γνώσεων των μαθητών.

Χάνονται ταυτόχρονα εκατοντάδες ώρες διδακτικές για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ,αφού πια η Γ΄Λυκείου  θα λειτουργεί μόνο με βασικά μαθήματα(με απλά μαθηματικά καταλαβαίνει κανείς ότι ο εξοβελισμός όλων των μαθημάτων γενικής παιδείας ή και  τα εξάωρα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων  μαθημάτων     δεν καλύπτουν τα ωράρια των εκπαιδευτικών και θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση, με κινητικότητα, με επισφαλή εργασιακή σχέση)

Μετατρέπεται η Γ΄ τάξη του Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Διπλασιάζεται το άγχος των εξετάσεων με την θεσμοθέτηση εξετάσεων σε επίπεδο Ομάδας Σχολείων για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου και αυτών σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όχι μόνο δεν καταργείται  η  ανάγκη των μαθητών για φροντιστήρια αλλά αντίθετα τη γιγαντώνει αφού προσδένει ακόμα πιο ασφυκτικά τη διαδικασία της πρόσβασης με το σχολείο, αυξάνει την ύλη, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόκτηση του απολυτηρίου. Η κυβέρνηση προσθέτει ένα ακόμα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος πάνω στα πλάτες της λαϊκής οικογένειας. Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων άλλωστε με δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης …. θα ωφελήσουν τις εγγραφές των παιδιών! Αν ήθελε το Υπουργείο να κάνει ένα βήμα για την πάταξη της παραπαιδείας δεν θα καταργούσε την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και δεν θα απαξίωνε την Ενισχυτική Διδασκαλία.

Μεγαλώνουν οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις με την κατηγοριοποίηση των φοιτητών σε αυτούς που πηγαίνουν σε σχολές «χαμηλής ζήτησης» και σε αυτούς που πηγαίνουν σε σχολές «υψηλής ζήτησης».
Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, ένα Λύκειο αποστεωμένο, πολύ πιο ανταγωνιστικό και σκληρό, υποταγμένο στις εξετάσεις.

Τα “περί ελεύθερης πρόσβασης” στα Τμήματα χαμηλής ζήτησης είναι μια ακόμα κοροϊδία της κυβέρνησης αφού είναι Τμήματα που δεν τα προτιμούν οι υποψήφιοι, στα οποία και σήμερα μπορούν να περάσουν με πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Η πρόσβαση επιπλέον δεν είναι καθόλου «ελεύθερη», αφού θα δίνουν τις εξετάσεις τύπου πανελλαδικών για το απολυτήριο και μάλιστα θα πρέπει να συγκεντρώσουν και βαθμολογία πάνω από 9,5 (μεγαλύτερη απ’ ό,τι απαιτείται σε αυτά τα Τμήματα σήμερα).

Τα σχέδιο αυτό ούτε καινούργιο είναι, ούτε καινοτόμο. Κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση. Πατάει στην ένταση των ταξικών φραγμών και στην υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου, της κριτικής ικανότητας, της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης των μαθητών. Το υπηρετούν με συνέπεια και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν δώσει δείγματα γραφής με τις μεταρρυθμίσεις τους που αφορούν και το Λύκειο, αναπαράγοντας τον πυρήνα όσων επιχειρεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, οι αλλαγές αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά εφαρμογή και υλοποίηση μέρους των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, με μαζικότερη και πιο πρόωρη στροφή στην κατάρτιση και στις δεξιότητες.

Απαιτούμε:

Να μην κατατεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης.
Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου- 10 μαθητές στα εργαστήρια.
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
Πραγματική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε υποδομές και προσωπικό. Δουλειά με δικαιώματα για τη νέα γενιά.
Τώρα είναι ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη
ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

Άννα Κουτελίδα, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ

                                                 Τρίκαλα 2/4/2019

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ». Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟ – ΛΑΜΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8.000 ΤΕΜΑΧΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ  ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Δ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΪΔΑ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΖΑΕΦ

Ανακοίνωση της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Tρικάλων για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΖΑΕΦ

  1. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι μία συμφωνία που εντάσσεται και υπηρετεί τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων και σε αυτά τα πλαίσια τις επιδιώξεις  της ελληνικής άρχουσας τάξης να κάνει ένα ακόμα βήμα για να γίνει το «κεφαλοχώρι» του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, εξυπηρετώντας παράλληλα και τα δικά της αυτόνομα συμφέροντα, οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά. Με αυτή την έννοια έχει από την αρχή αντιδραστική ουσία και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντίθετους το εργατικό λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά.

Η Συμφωνία δεν «ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών» όπως ισχυρίζονται Τσίπρας και Κοτζιάς. Ποτέ οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή τους σε αυτούς δεν διασφάλισαν την ειρήνη. Αντίθετα είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας,  ενίσχυσης των ανταγωνισμών οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής των καπιταλιστικών κέντρων (ΗΠΑ-Ρωσία-ΕΕ) και των γειτονικών κρατών (κυρίως Ελλάδα – Τουρκία).

Αποτυπώνει στην πράξη τον κυρίαρχο ρόλο -ιμπεριαλιστικών κρατών και των συνασπισμών τους (ΝΑΤΟ, ΕΕ), αλλά και την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης να «δορυφοροποιήσει»  τη γειτονική χώρα. Οι κάθε είδους ταπεινωτικοί εκβιασμοί, και η επίδειξη ισχύος αντί για την ειρήνη καλλιεργούν εθνικιστικές καχυποψίες μεταξύ των λαών και ανοίγουν το δρόμο για μελλοντικές εμπλοκές σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα πλαίσια των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των δυτικών Βαλκανίων.

  1. Το αντιδραστικό εθνικιστικό  ΟΧΙ προωθείται από αστικά συμφέροντα, την Εκκλησία, διάφορα «μακεδονικά» και ακροδεξιά και φασιστικά κέντρα. Η επικίνδυνη ρητορική και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που ξεδιπλώνονται από το κατεστημένο (πολιτικούς, ΜΜΕ, παπαδαριό, οικονομικούς παράγοντες, κλπ) δυναμιτίζουν το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης και αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την επανεμφάνιση των ναζί της Χρυσής Αυγής και κάθε λογής ακροδεξιάς κίνησης στο δρόμο. Η εργατική τάξη, η νεολαία και η αριστερά θα πρέπει να διατηρήσουν ανοικτό το μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό και να μην αφήσουν την αντίδραση να κινητοποιηθεί στο όνομα της άρνησης της Συμφωνίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε μπει μπροστά στην πάλη ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Γενάρη-Φλεβάρη και θα το ξανακάνει. 

Το δικό μας όχι είναι από την σκοπιάτης ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του σεβασμού των λαών, του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, σε πλήρη αντίθεση με το όχι των εθνικιστών – πατριδοκάπηλων, της ακροδεξιάς που είναι το όχι του πολέμου, του μίσους, του φασισμού, που γίνεται από τις θέσεις του «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» που είναι ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ελληνική άρχουσα τάξη.

  1. Ότι και να λένε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και  Φώφη Γενηματά, ο Κοτζιάς δικαιολογημένα αυτοπροβάλεται ως ο συνεχιστής της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το «Μακεδονικό». Η αντιπολίτευση τους είναι πλήρως ενταγμένη στη ΝΑΤΟϊκή γραμμή, αφού δεν αμφισβητεί ούτε κατά κεραία την ένταξη και συμμόρφωση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, απεναντίας απαιτεί να αξιοποιηθεί σε βάρος των γειτονικών κρατών. Είναι το ρεύμα του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, της πατριδοκαπηλείας, που τώρα εμφανίζεται δήθεν «πατριωτικό» απέναντι στο γειτονικό κράτος.
  1. Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δεν αποτελεί επίσης κανένα «προοδευτικό» αντίβαρο για τα μνημονιακά αίσχη του Πολυνομοσχέδιου, όπως θα ήθελε να την παρουσιάσει η κυβερνητική προπαγάνδα Αντίθετα είναι οι δυο όψεις της ίδιας προσπάθειας του ελληνικού καπιταλισμού να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργάτες μέσα και έξω από τα σύνορα. Το κόστος των φιλοδοξιών και επιδιώξεων της άρχουσας τάξης, που εξυπηρετεί δουλικά η κυβέρνηση του Τσίπρα, καλείται να το πληρώσει η εργατική τάξη και η νεολαία. Με την κλιμάκωση των εξοπλισμών την ίδια στιγμή που μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα τσακίζονται για να εξασφαλίζονται τα “υπερπλεονάσματα” του προϋπολογισμού. Η πολιτική του μνημονίου διαρκείας και των ιδιωτικοποιήσεων είναι το πρόγραμμα της άρχουσας τάξης για όλα τα Βαλκάνια. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την ΔΕΗ, η ΔΕΗ εξαγοράζει την EDS (Εταιρεία εμπορίας και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε Μακεδονία, Σερβία, Κόσοβο, Αλβανία)!
  1. Καθήκον της μαχομενης αριστεράς είναι να πρωτοστατήσει στην πάλη ενάντια στους «μακεδονομάχους» της ακροδεξιάς, ενάντια στην  κυβέρνηση και τον ευρωνατοικό ιμπεριαλισμό και όχι να προτάσσει «τον κίνδυνο από τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ», ρίχνοντας αντικειμενικά νερό στον μύλο των εθνικιστικών προκαταλήψεων ή ακόμα χειρότερα να  αναπτύσσει σχέσεις με δυνάμεις εθνικιστικού προσανατολισμού.
  1. Γι’ αυτό στις σημερινές συνθήκες είναι επιτακτικά αναγκαίο ένα μαζικό ανατρεπτικό και ενωτικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό και διεθνιστικό κίνημα, με την πρωτοπόρα συμβολή της μαχόμενης  Αριστεράς. Ένα κίνημα που θα αγωνιστεί για να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια.  Για την ειρηνική συμβίωση των λαών, ενάντια στα σχέδια και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, των αστικών τάξεων και του εθνικισμού. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη συνόρων στη περιοχή,  για τη μη ένταξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και την αποχώρηση της Ελλάδας από αυτό. Για το δικαίωμα του γειτονικού λαού  στον αυτοπροσδιορισμό χωρίς να αποφασίζουν γι’ αυτόν οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς, μακριά από εθνικισμούς με σεβασμό στον πολυεθνικό χαρακτήρα της ιστορικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.  

Ειρήνη με τους γειτονικούς λαούς, πόλεμο με τα Μνημόνια και το κεφάλαιο. και τους πολεμοκάπηλους, ντόπιους και διεθνείς, που σπέρνουν τη φτώχεια και εδώ και σε όλα τα Βαλκάνια.

Οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέλφια μας, όχι στους “νονούς” των Βαλκανίων!

Στην καπιταλιστική διπλωματία του Τσίπρα απαντάμε με απεργίες και διαδηλώσεις.

Σε αυτό το στόχο συμβάλλει αποφασιστικά η δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η παρέμβαση της στο μαζικό κίνημα και η ενωτική αντιπολεμική πρωτοβουλία που ανέλαβε.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Μετά από 10 περίπου χρόνια αγωνιστικής παρουσίας εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αριστερή Παρέμβαση συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάδειξή των κοινωνικών αναγκών, για τη χάραξη ενός άλλου δρόμου πέρα από τα ασφυκτικά δεσμά του καπιταλισμού και της ΕΕ, αψηφώντας τους συσχετισμούς και τους μονόδρομους σε όλους τους καιρούς, σε όλους τους τόπους και στη Θεσσαλία.

Η Αριστερή Παρέμβαση είναι ένα σχήμα που αποτελείται από άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους, μερικώς απασχολούμενους, μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, φοιτητές, νεολαίους και συνδικαλιστές, όλοι αγωνιστές και αγωνίστριες της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς. Αποτελείται από ανθρώπους της πραγματικής ζωής, της καθημερινής πάλης και του αγώνα και όχι επαγγελματίες της πολιτικής που κοιτούν από μακριά τα προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, συμμετείχαμε στα κοινωνικά μέτωπα και τους αγώνες του λαού όλης της Περιφέρειας και επιδιώξαμε να γίνουμε η πραγματική φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αυτά τα χρόνια δώσαμε αγώνες μαζί με το λαό της Θεσσαλίας για:

  • την υπεράσπισή του δικαιώματος όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία με συνθήκες που να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες, με την καταγγελία των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας του ΕΣΠΑ, με την πάλη πλάι – πλάι με τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, με την πάλη ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων από την εργοδοσία (ΙΜΑΝΤΑΣ, Coca Cola κτλ.), με την υπεράσπιση όλων των εργαζομένων που έβαζε η εργοδοσία στο στόχαστρο (βλ. διωκόμενοι Νοσοκομείο Τρικάλων).
  • την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών με την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των εταιριών των σιδηροδρόμων, την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού (ΔΕΥΑΜΒ, οδηγίες ΕΕ για «κόστος πόρου» κτλ.), την πάλη ενάντια στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, την πάλη ενάντια στα αρπακτικά – καταπατητές του κεφαλαίου στο Ελάφι Τρικάλων, την υπονόμευση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της θάλασσας μέσω των καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό.
  • τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία και υγεία για όλους, με παρεμβάσεις για τη φοιτητική μέριμνα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή και στήριξη των μεγάλων αγώνων των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών και των φοιτητών, με τις παρεμβάσεις για τους παιδικούς σταθμούς, με την καταγγελία της επιχειρηματικοποίησης της εκπαίδευσης και το άνοιγμα της πόρτας στην ιδιωτική υγεία (μετατροπή της Λάρισας σε περιφερειακό κέντρο ιδιωτικής υγείας κ.α.).
  • την προστασία του περιβάλλοντος, με τη διαρκή και πολύμορφη πάλη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τα εργοστάσια καύσης βιομάζας, την πάλη ενάντια στις ανεμογεννήτριες σε Άγραφα, Πήλιο, Κίσσαβο, τη μάχη ενάντια στις φαραωνικές τουριστικές επενδύσεις (βλ. Αλατά Μαγνησίας), την εναντίωση στη ληστρική διαχείριση των υδάτινων πόρων υπέρ του κεφαλαίου (εκτροπή Αχελώου).
  • την κατάργηση των ληστρικών διοδίων, με δυναμική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις.
  • την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εντολές αποκοπών παροχής ρεύματος.
  • την υποστήριξη της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμα από τις πολιτικές Ε.Ε./κυβέρνησης.
  • την υπεράσπιση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων των προσφύγων, των μεταναστών και όλων των ευάλωτων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.
  • την ήττα του ρατσισμού και του φασισμού, ενωτικά μέσα από τα κινήματα.
  • τη δημιουργία ενός αντιπολεμικού κινήματος που θα μπλοκάρει τη μηχανή του πολέμου, θα βάλει φρένο στους εθνικισμούς και θα παλέψει για την ειρήνη και τη φιλία των λαών στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων, ενάντια στις αστικές τάξεις και τους πολυεθνικούς τους συνδέσμους, με την ανάληψη αντιπολεμικών πρωτοβουλιών, τη διοργάνωση διαδηλώσεων (Στεφανοβίκειο).

 

Αγωνιζόμαστε για μια άλλη μορφή οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών σε αντιπαράθεση με τον αντιδημοκρατικό Κλεισθένη της επιχειρηματικότητας. Μια «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» που δε θα είναι προσπάθεια φιλολαϊκής διαχείρισης του υφιστάμενου πλαισίου, αλλά δρόμος άμεσης ρήξης με αυτό προκειμένου να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων. Μια «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» που δε θα μετατρέπει τους πολίτες σε προϊόντα διαμεσολάβησης, αλλά σε ενεργά υποκείμενα, που μέσα από τη συλλογική οργάνωση και τα όργανα αυτής, θα χτίζουν την κοινωνία που έχουμε ανάγκη. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να διασφαλίζει τα δικαιώματά της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των Μνημονίων, της Κυβέρνησης, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Με βάση αυτή την εμπειρία και αυτές τις κατευθύνσεις απευθυνόμαστε σε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα πολιτικά ρεύματα που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά πραγματική δύναμη αυτοοργάνωσης, ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τους καλούμε να συστρατευτούν στην προσπάθειά μας.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2019, η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει με επικεφαλής το μισθωτό γεωπόνο Ντούρο Στάθη, ο οποίος διατέλεσε και περιφερειακός σύμβουλος το προηγούμενο διάστημα. Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που παρουσιάζει η Αριστερή Παρέμβαση για τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων, είναι:

 

Π.Ε. Καρδίτσας

Καμινιώτης Παναγιώτης Γεωπόνος, εργαζόμενος στο Δήμο Σοφάδων, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ Καρδίτσας.

Κατσιαμπούρα Γιάννα Διδάσκουσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γ. γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Κορκόντζελου Χριστίνα Φοιτήτρια, του τμήματος ιστορίας αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του συλλόγου φοιτητών ιστορικού αρχαιολογικού και μέλος της ΕΑΑΚ.

Μπουντόλος Γιάννης Ιδιωτικός υπάλληλος.

Τέλιου Χρύσα Καθηγήτρια Αγγλικών, μέλος του συλλόγου ΠΕ «Αριστοτέλης», μέλος των «Παρεμβάσεων» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Φαλάρα Αρετή Επικουρική Γιατρός, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

 

Π.Ε. Λάρισας

Γενικομσίου Φάνης Άνεργος, πρώην περιφερειακός σύμβουλος (2010 -2012).
Γεωργόπουλος Αχιλλέας Γιατρός, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Καραναστάση Κατερίνα Αρχιτέκτονας Μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. Μισθωτών Τεχνικών του Παραρτήματος Θεσσαλίας.

Κοντελές Βασίλης Μεταπτυχιακός φοιτητής Βιοχημείας.

Κοντελές Δημήτρης Εκπαιδευτικός, μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας, μέλος των «Παρεμβάσεων» ΔΕ.

Μαρούδας Σέργιος Ιδιωτικός Υπάλληλος.

Σακαλής Νίκος Φοιτητής, του τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος και της ΕΑΑΚ.

Σιούλας Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. Μισθωτών Τεχνικών του Παραρτήματος Θεσσαλίας, μέλος αντιπροσωπίας ΤΕΕ ΚΔΘ.

Ταλαχούπη Ασημίνα Φοιτήτρια, του τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΠΘ μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος και της ΕΑΑΚ.

Ταλαχούπης Νίκος Οικοδόμος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας.

 

Π.Ε. Μαγνησίας

Κοτινόπουλος Αργύρης Αδιόριστος εκπαιδευτικός, μελισσοκόμος, μεταπτυχιακός φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Λάσκου Ελένη Μαία, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, πρώην εργαζόμενη στο κέντρο υγείας Αργαλαστής.

Νίτης Νίκος Οικοδόμος, μέλος του συνδικάτου οικοδόμων Μαγνησίας.

Οικονόμου Αριστείδης Εργαζόμενος ΟΣΕ, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων.

Παπαευσταθίου Νίκος Μηχανικός, εργαζόμενος στη βιομηχανία, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).

Παπαθανασίου Αργύρης Δάσκαλος, πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, μέλος των «Παρεμβάσεων» ΔΕ.

Παπαπαναγιώτου Μαρία αυτοδίδακτη ζωγράφος, μερικώς απασχολούμενη στον επισιτισμό, επισφαλώς εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου.

Σαριπανίδου Αντιγόνη Αρχιτέκτονας μηχανικός, εργαζόμενη στη βιομηχανία, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).

Σεβαστίδου Όλγα Κοινωνική Ανθρωπολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Προφορική Ιστορία, επισφαλώς εργαζόμενη ερευνητικό προσωπικό – εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου.

Τύμπας Στέφανος Ελεύθερος επαγγελματίας, προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Χατζινικολάου Μαρία φιλόλογος.

Χρυσοχού Πωλίνα Διδάκτορας, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Anglia Ruskin University, UK και στο Institute for Education Policy Studies, UK.

 

Π.Ε. Τρικάλων

Μητροπάνου Μυρσίνη Φοιτήτρια, του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Παν. Ιωαννίνων, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος και της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ).

Μπλέτσας Ιωάννης Γεωπόνος, μέλος της Λέσχης εργασίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού Τρικάλων.

Παπαδάκης Γιώργος Αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της αντιπροσωπίας του ΤΕΕ ΚΔΘ, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).

Πρεκατές Χρήστος Οφθαλμίατρος, μέλος του Ιατρικού συλλόγου Τρικάλων και της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ).

Τσολάκης Βασίλης Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ,

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος, που ζούμε, δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο  στα όνειρά σας για τη ζωή, τη μόρφωση και τον πολιτισμό. Είναι γεμάτος με πολέμους ,εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους που έχουν στα χέρια τους τον πλούτο, την εμφάνιση του φασισμού και το ρατσισμό, την επίθεση στα δικαιώματα στη δουλειά, την παιδεία, τον ελεύθερο χρόνο.

Πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το νέο Λύκειο, τη νέα Γ΄Λυκείου και το σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Μάλιστα ισχυρίζεται ότι αυτό το σύστημα είναι για το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας..Φαίνεται όμως ότι το υπουργείο δεν πείθει και, επειδή γνωρίζει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις, ετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα. Δεν θα τους περάσει! Το νέο Λύκειο που ετοιμάζουν για εσάς, αλλά χωρίς εσάς είναι ένα σχολείο που θα περιορίζει τη Γενική Παιδεία, καθώς μειώνεται η διδασκαλία βασικών μαθημάτων σε όλες τις επιστήμες, θα είναι σχολείο-μόνιμο εξεταστικό κέντρο με εξετάσεις για το απολυτήριο τύπου πανελλαδικών (με ομάδες σχολείων,από Τράπεζα θεμάτων) και στη συνέχεια πανελλαδικών για την εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης, σχολείο που αυξάνει το άγχος των εξετάσεων στους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς. Λέει ψέματα  το Υπουργείο ότι καταργεί με τα εξάωρα μαθήματα στην Γ΄Λυκείου τα φροντιστήρια. Ίσα ίσα που θα αυξηθούν γιατί θα χρειάζονται και για το απολυτήριο. Παράλληλα δημιουργεί πολλών ταχυτήτων μαθητές : αυτούς που θέλουν το απολυτήριο, αυτούς των σχολών «χαμηλής» και αυτούς των «υψηλής» ζήτησης. Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα σχολείο πιο ανταγωνιστικό και σκληρό, δύσκολο για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων . Και αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να επιτρέψουμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές με τους γονείς,  να κατατεθεί.

Την ίδια, όμως ,στιγμή που κλείνονται οι δρόμοι της μόρφωσης για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και κάθε αίτημα του μαθητικού κόσμου «σκοντάφτει» στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα,  η ίδια αυτή κυβέρνηση δίνει 4,2 δις στο ΝΑΤΟ, εγκαθιστά Νατοϊκές δυνάμεις και εξοπλισμούς σε Λάρισα και Βόλο, στρώνει το δρόμο για να μπουν και άλλες χώρες στη μηχανή αυτή του πολέμου.

Εσείς και Εμείς όμως ,δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους άλλους  λαούς, με τους μαθητές των γειτονικών λαών, με τους μετανάστες και πρόσφυγες που φοιτούν στα σχολεία μας. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, γονείς ,εκπαιδευτικοί , μαθητές  για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση για να έχουν οι νέοι τη  μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει .

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ,

σας καλούμε να πάρετε μέρος στο πρώτο “SCHOOL FESTIVAL

που διοργανώνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΛΡΙΛΗ 2019 ΚΑΙ ώρα 7μ.μ.

στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Τώρα είναι ώρα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να οργανώσουμε την πάλη  και να μην επιτρέψουμε να κατατεθεί το σχέδιο για το νέο Λύκειο!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μικέλης Χατζηγάκης: «Κατέρρευσε με θόρυβο το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ»

 

«Με το σκάνδαλο Πετσίτη κατέρρευσε πλήρως το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Μικέλης Χατζηγάκης σε συνέντευξη του στο Ράδιο Ζυγός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εμπλέξει τους πολιτικούς της αντιπάλους σε δήθεν σκάνδαλα τα οποία δεν υπήρχαν την ίδια στιγμή που «στην αυλή του Μαξίμου σκάει το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο». Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κύριος Τσίπρας συνεργάζεται ανοιχτά με τον ορισμό της διαπλοκής στην Ελλάδα τον Πέτρο Κόκκαλη, την ίδια ώρα που ο όμιλος Κόκκαλη παίρνει σημαντικά δημόσια έργα την περίοδο Τσίπρα.

 

Χαρακτηριστικά, το Τρικαλινό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είπε το εξής: «Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου μπαινοβγαίνουν άνθρωποι όπως ο Πετσίτης, ο Καρανίκας και η Νοτοπούλου. Νομίζω πως εδώ ισχύει το ρητό «πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι». Δείτε πόσο έχει ξεπέσει η πολιτική τα τελευταία 4 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι στενοί συνεργάτες πρωθυπουργού; … Στις εκλογές που έρχονται είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε ποιους πραγματικά θέλουμε. Και αυτοί οι άνθρωποι που θα διαλέξουμε θα έχουν δίπλα τους και τους ανάλογους συνεργάτες. Ο Μητσοτάκης, για παράδειγμα, έχει ήδη δίπλα του ικανούς, νέους και μορφωμένους ανθρώπους»

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η αναγκαιότητα που επέβαλε τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ, επαληθεύτηκε στα 20 χρόνια μαχητικής, ζωντανής δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των εργαζομένων που αποτελούν σήμερα τον ταξικό πόλο στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.Η ίδρυση του συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της ΝΑΤΟϊκής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, στην οποία αντιδράσαμε με μαχητικό πρωτοπόρο και ηρωικό τρόπο, διαδηλώνοντας πάνω στις γέφυρες που βομβαρδίζονταν.

Μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες το ΠΑΜΕ έδωσε νέα ώθηση στην οργάνωση της πάλης Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων, με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης.

Τα έβαλε με όλες τις κυβερνήσεις, τις δυνάμεις του κεφαλαίου, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των κομμάτων που στηρίζουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, με αποκορύφωμα την προσπάθεια τους να πραγματοποιήσουν πριν λίγες μέρες στη ΓΣΕΕ Συνέδριο-νοθείας με τη συμμετοχή και της εργοδοσίας.

Η εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΜΕ αποτελεί βασικό στοιχείο για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να απαλλαγούν τα σωματεία από το σφιχταγκαλισμό της εργοδοσίας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας.

Να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους να μπούμε μπροστά σε αυτή την προσπάθεια που συνεχίζεται για 20 χρόνια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τις αδυναμίες  μας, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα από όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να είναι μπροστά στον αγώνα για να πετάξουμε από το σβέρκο μας τα τσιράκια της εργοδοσίας μέσα από το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα. Για Σωματεία – Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες – ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών.

Σηκώνοντας ψηλά τις σημαίες μας  με την συμπλήρωση αυτών των

20 χρόνων αγωνιστικής δράσης.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ