13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Κ. Σκρέκας: Αυθαίρετη και αναιτιολόγητη η μείωση κατά 40% των κονδυλίων για την Ειδική Αγωγή

- Advertisement -

Η μείωση των κονδυλίων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την Ειδική Αγωγή, είναι αυθαίρετη και αναιτιολόγητη, τονίζει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το 2015, η μείωση ανέρχεται σε 40% περίπου, καθώς εφέτος το σχετικό ποσό υποχώρησε σε 65 εκατ. ευρώ έναντι 105 εκατ. ευρώ το 2015.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκρέκας, το ασαφές νομικό πλαίσιο του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), καθώς και η έλλειψη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δημιουργούν πρόσθετες απαιτήσεις δικαιολογητικών και κάνουν το έργο των γονιών με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής ακόμη πιο δύσκολο.

Επιπλέον εμπόδια δημιουργεί και η δαιδαλώδης διαδικασία της έκδοσης γνωματεύσεων, καθώς ταλαιπωρεί τους γονείς και τα παιδιά, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικό αντίκρισμα στα θέματα διαφάνειας.

Ο κ. Σκρέκας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να λάβει μέτρα για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας έκδοσης γνωματεύσεων και να διασφαλίσει ότι το ύψος του εγκριθέντος προϋπολογισμού θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των παιδιών της Ειδικής Αγωγής και των οικογενειών τους.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Aπό 26.03.2019 μέλη της Κ.Π.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ πραγματοποιούν συνεχείς δράσεις ενημέρωσης των πολιτών στις κεντρικές πλατείες των πόλεων Λάρισας -Βόλου – Τρικάλων – Λαμίας – Κατερίνης.

Παράλληλα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ομιλίες του Εθνικού Πολιτικού Φορέα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» σε όλη την περιφέρεια και συγκεκριμένα για τον μήνα Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί για τις 07.04.2019 (Κυριακή) στην Λάρισα, 08.04.2019 (Δευτέρα) στον Βόλος, 13.04.2019 (Σάββατο) στα Φάρσαλα, 14.04.2019 (Κυριακή) στην Κατερίνη19.04.2019 (Παρασκευή) στην Αγιά, 20.04.2019 (Σάββατο) στην Αταλάντη και 21.04.2019 (Κυριακή) στην Λάρισα με βασικούς ομιλητές υποψηφίους Ευρωβουλευτές με την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».

Οι  Έλληνες όχι μόνο συστρατεύονται  αλλά έφτασε η ώρα που θα βρεθούν για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο με σκοπό να προωθήσουν τις θέσεις του Ελληνισμού αλλά και να προασπίσουν όλα τα δίκαια των Ελλήνων.

Η εκπρόσωπος τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και Θεσσαλίας

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΪΔΑ

…………………………………………………………………………………………………………………………

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βρεθεί ο επικεφαλής του κόμματος Έλληνες Ριζοσπάστες και υποψήφιος ευρωβουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Τσιτουρίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ  την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Domotel Arni στην Καρδίτσα ( Καραϊσκάκη 4).

 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας «Έλληνες Ριζοσπάστες».

 

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ