13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Η Ανυπότακτη Θεσσαλία αποφασίζει για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις επερχόμενες εκλογές.

- Advertisement -

Την Κυριακή 7-4-2019 στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου (Πλατεία Νομαρχίας) στην Λάρισα η περιφερειακή κίνηση Ανυπότακτη Θεσσαλία θα ανακοινώσει το πολιτικό πλαίσιο και θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Ανυπότακτη ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Για τον λαό και τον τόπο μας_

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Χρ. Σιμορέλης: Συνάντηση εργασίας στο Τμήμα Αγροτών ΕΦΚΑ

Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών ΕΦΚΑ Θεσσαλίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, ο Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστος Σιμορέλης. Εκεί είχε συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια προϊσταμένη κα. Ευαγγελία Στεργίου ώστε να ενημερωθεί για την πορεία απονομής συντάξεων και λοιπών παροχών των αγροτών καθώς και για τη γενικότερη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η κα. Στεργίου επιβεβαίωσε στον Βουλευτή ότι παρατηρείται καθυστέρηση κατά την απονομή συντάξεων σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης αγροτών με άλλα ταμεία. Υποστήριξε ωστόσο ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών για να επιλυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εκκρεμείς συντάξεις. Σχετικά με υποθέσεις που αφορούν εγγραφή ή διακοπή της ασφάλισης, πλέον δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αφού ισχύει η ημερομηνία αίτησης του κάθε ασφαλισμένου. Επιπλέον σύντομα, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Περιφερειακού Κέντρου Θεσσαλίας, θα δοθεί οριστική λύση και σε υποθέσεις που αφορούν λοιπές παροχές όπως έξοδα κηδείας.

Ο κ. Σιμορέλης ζήτησε από την Αν. προϊσταμένη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν τα εκκρεμή αιτήματα. Στόχος είναι να γίνεται η απονομή των συντάξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα και η απόδοση των λοιπών παροχών στην ώρα τους.

Η διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος με τη σημαντική και αναγκαία μεταρρύθμιση ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και τη διαμόρφωση κοινών κανόνων για όλους τους εργαζόμενους αποτέλεσε πολιτική απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης. Οι πολιτικές επιλογές προηγούμενων Κυβερνήσεων ήταν αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα το 2015 να έχουμε 1,18 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Ο Βουλευτής επισήμανε ότι σήμερα επιτυγχάνονται πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε σε πολύ λίγο χρόνο και με περιορισμένο προσωπικό να γίνουν αναγκαίες αλλαγές που σε άλλες χώρες χρειάστηκαν δεκαετίες, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σημαντική συμβολή των εργαζόμενων στα Ταμεία σε αυτό το σχέδιο.

                                                                                                                                                                                           Σιμορέλης Χρήστος

                                                                                                                                                                                            Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κ. Σκρέκας: Η Κυβέρνησης καταδικάζει σε εγκατάλειψη το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Τη δραματική υποβάθμισή των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας σε χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Μετεώρων καταγγέλλει σε σχετική ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σκρέκας στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, επικαλούμενοςσχετικήενημέρωση του Δήμαρχου Μετεώρων κ. Χ. Σινάνη, έχει δοθεί οδηγία να μεταφερθεί στα Πολυιατρείατου ΙΚΑ στα Τρίκαλα ο μοναδικός βιοχημικός αναλυτής που διαθέτει το Κέντρο ΥγείαςΚαλαμπάκας.Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ενέργειας θα είναι δυνατή μόνο η αιμοληψία στο Κέντρο Υγείας ενώ η ανάλυση θα γίνεται στα Τρίκαλα. Κατά συνέπεια οι πολίτες,λόγω των καθυστερήσεων στη διαδικασία, θα υφίστανται τεράστιαταλαιπωρίαγια απλές εξετάσεις αίματος.

Ο κ. Σκρέκας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να καλύψει άμεσα το κενό που δημιουργείται προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας. Επιπλέον ζητά τη λήψη μέτρων για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των Δημοτών Μετεώρων.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

“Δημιουργική συζήτηση με τον αγροτικό κόσμο στο Κεραμίδι”

 

Το Κεραμίδι της Φαρκαδόνας επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, συνοδευόμενη από τα μέλη της Ν.Ε. Τρικάλων Κώστα Παππά, Γιώργο Καπέλο και Δημήτρη Στάμο, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους αγρότες του χωριού. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους αγρότες με επιχειρηματικά δάνεια, οι επικείμενες ρυθμίσεις για την ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η εφαρμογή των νέων θεσμικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος και για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών στην αγροτική παραγωγή.

Όπως τόνισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, η δυναμική της αγροτικής οικονομίας μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, εφόσον η Πολιτεία συνεχίσει να στηρίζει το αγροτικό κίνημα και να το εξοπλίζει με νέα “έξυπνα” εργαλεία, όπως είναι για παράδειγμα το νέο πλαίσιο για τις ενεργειακές κοινότητες, το οποίο μαζί με τις ήδη θεσπισμένες φοροελαφρύνσεις για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος της παραγωγής. Σημαντικό στοιχείο, επίσης, όπως τόνισε η βουλευτής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της επαρχίας. Η στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων, η βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών, η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και η προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της βελτίωσης των υποδομών για την γεωργία, αποτελούν διαρκείς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Παναγιώτα Δριτσέλη δεσμεύτηκε στο πλαίσιο αυτό να συνεχίσει τις συνεχείς επισκέψεις της σε όλα τα χωριά του Νομού Τρικάλων, ώστε να παρακολουθούνται τα προβλήματα σε πραγματικό χρόνο και να αξιολογείται η εφαρμογή των πολιτικών για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Με τον ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ στις Σοφάδες ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ.

 

Στην ομιλία του πρ.προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις Σοφάδες, παραβρέθηκε ο πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης,ύστερα από πρόσκληση  της ΝΟΔΕ Καρδίτσας και της τοπικής ΔΗΜΤΟ.

Σ’ αυτές τις εκλογές,κρίνεται το μέλλον της χώρας. Ο λαός θα αποφασίσει σε ποια παράταξη θα αναθέσει τη διακυβέρνηση της Πατρίδας για τα επόμενα χρόνια.

Θα κριθεί αν θα νικηθούν οι λαϊκιστές και οι λαοπλάνοι….

Αν θα εμπιστευτούμε αυτούς που διαχρονικά όρθωσαν τείχη στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….

Που τόλμησαν να λένε αλήθειες με τεράστιο πολιτικό κόστος, όταν άλλοι έλεγαν “λεφτά υπάρχουν” ή θα “έσκιζαν τα Μνημόνια….”

Τώρα ο λαός τους πήρε χαμπάρι….

Ότι και να κάνουν, το πολιτικό τέλος τους,πλησιάζει….

Κάθε κάλπη που στήνεται, θα πρέπει να γίνει εφιάλτης για τους κυβερνώντες.

Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δώσει ξεκάθαρη εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία……

Αρκετή ζημιά προκάλεσαν στον τόπο.

Ας φύγουν τουλάχιστον με αξιοπρέπεια…..

 

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης

πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ