27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

“Κοντά σιμά, είν’ τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ…”

- Advertisement -

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, μαδάνε τη μαργαρίτα των εκλογών. Μετρούν και ξαναμετρούν , αλλά τα “κουκιά” δεν βγαίνουν… Τίποτα δεν τους βγαίνει…

Πόνταραν τα πάντα στο “σκάνδαλο ΝOVARTIS.” Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, κατά τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο… Εφ όσον δεν βρέθηκε ροή μαύρου χρήματος, “άνθρακας ” ο θησαυρός…

Όσο και να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με τηλεοπτικά και κοινοβουλευτικά σόου, η ουσία είναι μια.: Η κοινή γνώμη πείσθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο με την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά κρατάει μικρό καλάθι στην υπόθεση NOVARTIS….

Κι ακόμη πείσθηκε ότι η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί την όλη υπόθεση, για ίδιο πολιτικό όφελος…. Οπότε δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θόρυβο που προσπαθεί να δημιουργήσει η υπό κατάρρευση κυβερνητική πλειοψηφία., στοχοποιώντας πολιτικούς της αντιπάλους….

Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς αριστεράς, πήγε περίπατο… μαζί με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, την…μεγαλοθυγατέρα  Μυρσίνη Λοΐζου, τον “Μανόλο” Πετσίτη,τα καταναλωτικά δάνεια του Πολάκη…

Και τι, μένει;Σίγουρα μένει η παρέα του Μαξίμου, που ακόμη ζει το όνειρο της…. Μένει η έπαρση και η οίηση της εξουσίας… Μένει ο Νίκος Παπάς με το όνειρο της…. κατάκτησης της σελήνης…. Προφανώς σκέφτηκε ότι αφού με μια ντουζίνα ψέματα, καταλάβαμε το… Μαξίμου, γιατί να μην καταλάβουμε και τη… Σελήνη ή τον… Άρη…

Αυτό που δεν κατάλαβαν, είναι πόσο πολύ πλήγωσαν και συνάμα πείσμωσαν, τον Ελληνικό λαό…

Του έθιξαν το φιλότιμο του…

Του πλήγωσαν τον εγωισμό του…

Του έθιξαν την φιλοπατρία του…

Κι αυτά, είναι όλη η περηφάνια του Έλληνα…

Είναι η ταυτότητα του…

Είναι η ψυχοσύνθεση του…

Γι αυτό και σ όλες τις κάλπες, θα καταψηφιστούν οι Κυβερνητικοί υποψήφιοι…

Ο Ελληνικός λαός θα στείλει τα μηνύματα του… Θα δώσει τη δική του συντριπτική απάντηση, στους αλαζόνες της εξουσίας…

Το σύνθημα “αρκετά πια, φύγετε…”, θα ακούγεται σε κάθε κάλπη που θα στήνεται…

Το πολιτικό τους τέλος, πλησιάζει….

” Κοντά σιμά είν’ τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ…”

 

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης,

τ Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων,

Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η πραγματικότητα

Διανύουμε μια εξαιρετικά ασταθή περίοδο σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεν έχει προηγούμενο. Η Ευρώπη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού δεν αποτελεί παρά μία αυταρχική και ακροδεξιά συμμαχία, που βυθίζει ολοένα και περισσότερο τους λαούς στη φτώχεια, την ανασφάλεια.

Η Ελλάδα μετά από 9 χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, διανύει μια περίοδο, κατά την οποία συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις και νόμοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει την έξοδο από τα μνημόνια αποκρύπτοντας τα μνημονιακά δεσμά που καθορίζουν την πολιτική στη χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες. Παράλληλα, προχωράει στη στήριξη επενδύσεων από ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες με κόστος στο περιβάλλον, τις εργασιακές σχέσεις κλπ.

Η ανεργία παραμένει εφιαλτική, με θύμα κυρίως τους νέους, τις γυναίκες και τους μακροχρόνια άνεργους, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες στη μετανάστευση ή στην ανέχεια και περιθωριοποίηση.
Η φτώχια ριζώνει στα λαϊκά στρώματα με τα ποσοστά όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας να ξεπερνούν το 45%.

Το λαϊκό εισόδημα πλήττεται από την ανεργία, τους μισθούς πείνας, την περικοπή των συντάξεων και την υπέρμετρη φορολόγηση των μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών. Η φορολογία   (ΕΝΦΙΑ, προβλεπόμενη μείωση του αφορολόγητου, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών) τσακίζει τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ ο ΦΠΑ στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες των αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων πιέζει τους φτωχούς και μεσαίους.

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και η κατάργηση του νόμου Κατσέλη, οδηγούν  στην απώλεια της λαϊκής κατοικίας.

Με το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημοσίας Περιουσίας, ο δημόσιος πλούτος και οι εκτάσεις της χώρας πωλούνται.

Η Θεσσαλία χτυπημένη από τις κυβερνητικές πολιτικές, τον Καλλικράτη και τώρα τον Κλεισθένη, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τους αυστηρά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αποτελεί μία από τις πιο φτωχές περιφέρειες.

Με την ανεργία  να παρουσιάζει αλματώδη αύξηση ιδιαίτερα στους νέους, τις επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο η μία πίσω από την άλλη και όσες δεν έχουν κλείσει να είναι πνιγμένες στα χρέη, η αγορά να ματώνει και ο αγροτικός κόσμος και οι παραγωγοί να αγωνίζονται για την επιβίωση τους.

Η απάντηση

Η πορεία της εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας αποτελεί διακύβευμα αλλά και πεδίο προκλήσεων για όλους μας. Απαιτείται μια εργατική, λαϊκή και αριστερή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΔΝΤ για να μπει φραγμός στην επέλαση της ακροδεξιάς.

Υπάρχει ανάγκη αυτό το πολύμορφο και αντιφατικό ρεύμα αγανάκτησης και οργής να εκφραστεί μαχητικά και να αποτελέσει την αριστερή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά εν όψει της μάχης των εκλογών.

Αναγνωρίζοντας την κατάσταση του κινήματος, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιστροφή της. Επιμένοντας πως η αριστερά δεν υποχωρεί σε δόγματα ΤΙΝΑ, χρειάζεται μια πλατιά, μαχητική και με ανατρεπτικό περιεχόμενο συνύπαρξη και  συμμαχία όλων των δυνάμεων, στη βάση ενός προγράμματος που θα προβάλλει την ανάγκη ρήξης με τις πολιτικές της ΕΕ.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα φιλολαϊκών κατευθύνσεων και ανατροπών μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συσπείρωση ευρύτερων  δυνάμεων. Αν και με δυσκολίες, αυτή η συνεργασία θα λειτουργούσε προωθητικά για τον απεγκλωβισμό από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ/ακροδεξιάς, αλλά και του μεγάλου αντιπάλου της απογοήτευσης και της αποχής.

Οι σημερινές συνθήκες στο κίνημα, έχουν ανάγκη από την κοινή δράση. Με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα πάλης. Όσοι στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζουμε ότι βασική προϋπόθεση για να βγούμε από αυτό το τραγικό και αδιέξοδο είναι η ανατροπή όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και νόμων καθώς και   των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται και στην Τ.Α. Για μας ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι ένα πεδίο ανάδειξης των λαϊκών και τοπικών προβλημάτων και διεκδικήσεων.

Αναζητούμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που να επιδιώκει ρήξεις στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Επιδιώκουμε διαρκώς την οργανική σχέση μεταξύ των τοπικών σχημάτων-παρατάξεων μαζί με τις οργανωμένες συλλογικότητες και τα κινήματα. Έτσι ώστε να οικοδομήσουμε στο σήμερα τους αναγκαίους κινηματικούς όρους αντίστασης στις γειτονιές απέναντι στις πολιτικές επιλογές της Αστικής Τάξης.

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για:
Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ–ΔΝΤ–Κεφαλαίου στην Περιφέρεια. Έξοδος από ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση, λαϊκή κυριαρχία στη νομισματική πολιτική και σε όλους τους τομείς.

Κοινωνικά δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων με διαγραφή χρέους, με κατάργηση, των μνημονιακών δεσμεύσεων δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών  νόμων. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Κατάργηση του Κλεισθένη, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης– δημοκρατίας  (λαϊκές συνελεύσεις κ.ά.).
Πάλη για την κατάργηση των βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, την απαγκίστρωση από τον άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ–Αίγυπτος, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Πρωτοστατούμε στη δημιουργία μετώπων  ενάντια στους πλειστηριασμούς  και τις εξώσεις πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, ενάντια στις διακοπές ρεύματος και νερού για τα φτωχά λαϊκά στρώματα .

Είμαστε ενάντια στη χρήση διοδίων και ζητάμε ελεύθερη διέλευση των πολιτών .

Αγώνα ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους παντού. Όχι στις απολύσεις προσωπικού, όχι στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Αξιοποίηση εκείνων των χρηματοδοτικών πηγών που υπάρχουν στην Περιφέρεια προς όφελος των αναγκών των πολιτών.

Αναβάθμιση και πρόσβαση στις δομές Υγείας και πρόνοιας για όλους τους πολίτες.

Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την καταστροφή χάριν του κέρδους. Οχι στην δημιουργία  Αιολικών Πάρκων  που καταστρέφουν το φυσικό κάλος και την ήπια τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας .

Προστασία των φυσικών πόρων (νερό –αέρας ), από στην αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και την υπεραλιεύση των θαλασσών.

Όχι στη καύση των σκουπιδιών για τα κέρδη των πολυεθνικών  . Ναι στην ανακύκλωση, ανάκτηση και κομποστοποίση τους για τις ανάγκες των πολλών .

Οι υπογράφοντες ενώνουμε ισότιμα τις δυνάμεις μας  σε έναν ανοιχτό συντονισμό δράσης και διαλόγου με στόχο να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του μαζικού κινήματος στη περιοχή μας.
Στηρίζουμε το  μετωπικό, ενωτικό, ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό ,οικολογικό  ψηφοδέλτιο της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με επικεφαλής τον ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΜΗΤΡΟ , για την ανάπτυξη αγώνων στη Θεσσαλία, μαζί με τους πολίτες και τα κινήματα , μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο στη βάση των παραπάνω στόχων.

  1. Αλμπάνη Αναστασία, Γραφίστρια
  2. Αναγνωστόπουλος Βάϊος, ιδιωτικός υπάλληλος
  3. Αργυρούλης Θάνος, Ειδικός μάρκετινγκ                            4.    ΑρχοντήςΧαρίλαος, τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελώνα, πρ. Νομ, Σύμβουλος Λάρισας
  4. Αυγέρος Χρήστος, Ιδιωτικός υπάλληλος, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων
  5. Βαλαμουτόπουλος Γιώργος, Εκπαιδευτικός
  6. Βλασσόπουλος Βαγγέλης, Οικονομολόγος
  7. Βλάχος Χάρης, Αγρότης
  8. Βασιλάκος Βασίλης, συνταξιούχος αγρότης
  9. Βασιλάκου Μαρία, πτυχιούχος αρχαιολόγος
  10. Γαρέφης Γιώργος, Αγρότης
  11. Γιάνκος Γιαννης, Ηλεκτρολόγος
  12. Γιδόπουλος Κώστας, φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  13. Γκάτζικος Γιάννης, άνεργος δημοσιογράφος
  14. Γκότας Ευθύμιος, Κτηνοτρόφος μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας
  15. Γρηγορόπουλος Γιάννης, Εκπαιδευτικός
  16. Ζησόπουλος Βαιος, Αρχιτέκτονας – Ελ. επαγγελματίας
  17. Καβράκος Μιλτιάδης, Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας εα, αν. Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας ν. Λάρισας
  18. Καλογήρου Ιωάννα, μηχανικός – υπάλληλος δήμου Σοφάδων
  19. Καρακώστας Χρήστος, γεωλόγος – αγρότης – εκπαιδευτικός Δ.Ε.
  20. Κατεργάρης Θανάσης Συν/χος Εκπαιδευτικός
  21. Κατσιαφλιάκας Χρήστος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Αντιπρόεδρος ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας
  22. Καπέλας Δημήτρης, υπάλληλος ΔΕΗ, μέλος του Δ.Σ. Τεχνικών ΔΕΗ
  23. Κερενίδης Στέφανος, Συν/χος ΟΑΕΕ
  24. Κλεισάρης Κωνσταντίνος, Φοιτητής-Μέλος Δ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών του Παν/μιοΘεσσαλίας.
  25. Κλείτσας Αλέξανδρος, Αγρότης
  26. Κουνατίδης Νίκος, Συν/χος Οικοδόμος
  27. Κυρίτσης Αχιλλέας, Οικονομολόγος-λογιστής
  28. Λαζάρου Αποστόλης, Συν/Χος Εκπαιδευτικός
  29. Λαζάρου Δημήτρης, Αγρότης
  30. Λιάκου Δέσποινα, Ιδιωτική Υπάλληλος
  31. Μουλιάκος Ναπολέων, μουσικός ελεύθερος επαγγελματίας
  32. Μπουλασίκης Θεοδωρος, Πολιτικός Μηχανικός
  33. Κατεργαρης Θανασης, Συνχος Εκπαιδευτικός
  34. Κόκκαλης Αποστόλης, Δημ. Υπαλληλος
  35. Κοντογιάννης Θανάσης Αυτοκινητιστής
  36. Κοτρώνη Νίτσα, Ανεργη
  37. Μανίκας Δημήτρης, Σιδηρουργός
  38. Ματής Αποστόλης, Γραφίστας
  39. Μπαλαής Βασίλης, Γιατρός
  40. Μπάλλας Γιάννης , Υπαλληλος ΟΤΑ
  41. Μπάλλας Διονύσης, Νηπιαγωγός –ΟΤΑ
  42. Μπαφάνης Ορέστης, Φοιτητής
  43. Μπένος Θανάσης, Υπάλληλος ΔΕΗ
  44. Μπεφάνης Χαράλαμπος, Εργάτης
  45. Μπορτζέλης Φώτης, Υπάλληλος ΟΤΑ
  46. Μπουγάτσας Κώστας, Οικοδόμος
  47. Μπουκουβάλας Γιώργος, Ιδιωτικός υπάλληλος
  48. Νταής Ανδρέας, Οικονομολόγος, Λογιστής, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Παν/μιο Θεσσαλίας
  49. Νεοφώτιστου Μαρία, Ιδ. Υπαλληλος
  50. Παπαδόπουλος Γιώργος, Ηθοποιός – Αρχαιολόγος
  51. Παπαδοπούλου Βάλμη, Μουσικός
  52. Παπαθανασίου Δημήτρης, Δικηγόρος, Δημ. Σύμβουλος Τρικάλων
  53. Παπαιωάννου Γιάννης, Ανθρωπιστικές Σπουδές – Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
  54. Παπαιωάννου Γιάννης, οικονομολόγος, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων Τρικάλων
  55. Παχιός Κώστας, Συν/χος ΑΓΕΤ
  56. Περίσσης Σπύρος, Ηλεκτρολόγος
  57. Πέττας Βασίλης, Συνταξιούχος τραπεζικός
  58. Πετσής Κώστας, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΑ
  59. Ραπτοτάσιος Δημήτρης, Κτηνίατρος, Ιδιωτικός υπάλληλος
  60. Σαλταγιάννης Αποστόλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  61. Στεφανίδου Φαίδρα, Φοιτήτρια
  62. Στραπάτσας Δημήτρης, υπάλληλος ΔΕΗ
  63. Τζαβολάκη Μαρία, Καθηγήτρια Γερμανικών
  64. Τζαβολάκης Νίκος, Έμπορος
  65. Τολίκα Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
  66. Τσαμπαλής Νίκος, Αγρότης
  67. Τσιαμαντάς Ηλίας, συνταξιούχος ΔΕΗ
  68. Τσέλιος Κυρίτσης, αγρότης
  69. Τσιφής Κωνσταντίνος, Γεωπόνος
  70. Τσολάκης Σάββας, Εκπαιδευτικος
  71. Φώλιας Γιώργος, Υπάλληλος ΔΕΗ, συνδικαλιστής ΔΕΗ
  72. Χατζηκρανιώτης Αλέκος, Δημοτικός Σύμβουλος Τυρνάβου
  73. Ψαθάς Βασίλης, Δάσκαλος –  Φοιτητής Νομικής

Ανυπότακτη ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Για τον λαό και τον τόπο μας_

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ , το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ και η Παννελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης –Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) ξεκινάνε μια νέα σειρά εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση των Τρικάλων από το ναζιστικό ζυγό. Οι Εκδηλώσεις αρχίζουν  τις προσεχής ημέρες και θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Οκτώβρη , όπου συμπληρώνονται ακριβώς 75 χρόνια από την απελευθέρωση των Τρικάλων. Μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια θα αναδειχθούν σημαντικές και ηρωικές σελίδες της ταξικής πάλης του τόπου μας από τη δεκαετία του 1940, καθώς και τα σύγχρονα διδάγματά τους , αφού οι εκδηλώσεις θα έχουν θέμα:  «Ποιος νίκησε τότε το φασισμό, Ποιος συνεχίζει καθημερινά να τον αντιπαλεύει» 

Η εναρκτήρια εκδήλωσης αυτής της σειράς  είναι  την Τετάρτη 17 Απρίλη  , 7:30μμ , όπου θα τιμηθεί  η θυσία των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών και  θα περιλαμβάνει μουσικό- αφηγηματικό δρώμενο, πολιτική ομιλία, κατάθεση στεφάνων.

Σύντομο Ιστορικό των Γεγονότων

Τα γεγονότα  ,εκείνες τις μέρες  του Απρίλη του 1944 στα Τρίκαλα, ξεκινούν  την  Κυριακή του  Πάσχα στον Κόκκινο Πύργο και εξελίσσονται  ταχύτατα τις επόμενες μέρες. Από τις δραματικότερες   πράξεις   των γεγονότων ,σαν ένας τραγικός και συνάμα ηρωικός τους επίλογος,  ήταν  η εκτέλεση των 5ΕΠΟΝιτών στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, την Τρίτη του Πάσχα ,18 του Απρίλη.

Τα γεγονότα στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου  επικεντρώνονται στην επιχείρηση του ΕΑΜ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ να δράσει ενάντια στους δοσίλογους και τους συνεργάτες των Γερμανών στα  Τρίκαλα , που επιχειρούσαν να τρομοκρατήσουν το λαό και να τον αποκόψουν από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.

. Η επιχείρηση δεν απέδωσε αποτελέσματα , επειδή οι Γερμανοί είχαν πληροφορηθεί το σχέδιο δράσης, προφανώς από προδοσία. Τούτο επιβεβαιώθηκε όταν οι αντάρτες εντόπισαν ασυνήθιστες κινήσεις, οπότε επέστρεψαν σε προκαθορισμένο σημείο, στο μαντρί Στάμου στον Πύργο.

Στη συνέχεια  οι Γερμανοί ξεκίνησαν μεγάλη νυχτερινή επιχείρηση με στρατιώτες  SS, χωροφύλακες και ντόπιους συνεργάτες τους, κυκλώνοντας την ευρύτερη περιοχή με κατεύθυνση  το μαντρί στον Κόκκινο Πύργο. Στην επίθεση και τη μάχη που εξελίχθηκε , στην καταδίωξη , τις συλλήψεις και στις εκτελέσεις που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες έπεσαν για το δίκιο και την απελευθέρωση του λαού  5 στελέχη- μέλη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και 2 κάτοικοι της περιοχής

Κατά την ίδια επίθεση  των Ναζί πιάστηκαν σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής οι πέντε αλύγιστοι ΕΠΟΝίτες-εφεδροελασίτες, που συμμετείχαν στην επιχείρηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ  Οδηγήθηκαν στην αγχόνη με το που ξημέρωσε η μέρα, Τρίτη 18 Απρίλη, γράφοντας νέες ηρωϊκές σελίδες στην ιστορία των λαϊκών αγώνων.

           Τιμούμε τους αλύγιστους εκείνου  του μεγάλου αντιφασιστικού εθνικοαπελευθερωτικoύ αγώνα ,τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ιστορία των λαϊκών αγώνων, συνεχίζουμε στο σήμερα και το αύριο. βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι, με μεγαλύτερη ορμή και γνώση.

Όπως και τότε, που καρδιά και νους του αντιφασιστικού αγώνα ήταν το Κομμουνιστικό κίνημα και το ΚΚΕ , έτσι και σήμερα ένα όσο πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να απομονώσει τα φασιστοειδή.

Σε καμιά περίπτωση η αναχαίτιση του φασισμού δε γίνεται   απ’ αυτούς που έστρωσαν το  έδαφος στην ακροδεξιά, εφαρμόζοντας μια άγρια αντιλαϊκή πολιτική  στο όνομα δήθεν της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δε μπορούν να παλέψουν το φασισμό όσοι έχουν υιοθετήσει στην κυβέρνησή τους  εθνικιστές βουλευτές .

‘Οσοι χαριεντίζονται με τον «διαβολικά καλό» φασίστα Τραμπ , όσοι υποδέχονται τον Αμερικανό πρέσβη, Πάιατ, που διέπρεψε στην  ανόδου του φασισμού στην Ουκρανία.

 

Γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα υποκριτικό να επικαλείσαι τους παράγοντες και τα συμφέροντα που ενισχύουν τον φασισμό ως παράγοντες για την αναχαίτισή του.

Η άνοδος της ακροδεξιάς απαιτεί άνοδο της πάλης ενάντια στις αιτίες και τα συμφέροντα που την ενισχύουν.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ είναι που θα δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών. Στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που φουντώνει στο έδαφος του συστήματος και της ΕΕ.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  14/ 4 / 2019                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Την Πέμπτη , 18 Απριλίου, στο Φρούριο Τρικάλων και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής , με την παρουσία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή , Νίκου Παπανδρέου. Καλούμε όλους τους τους προοδευτικούς πολίτες του νομού , τους φίλους και τα μέλη του κινήματος μας , να παρευρεθούν για να συζητήσουμε για τις πραγματικές προοδευτικές λύσεις , σε Ελλάδα και Ευρώπη , απέναντι στον συντηρητισμό και το λαϊκισμό .

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

«Ανυπότακτη Θεσσαλία», με επικεφαλής τον Κ. Δελημήτρο

 

Η χθεσινή ημέρα έδειξε το μέγεθος της  καταστροφής σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, στην Βερδικουσια και την ευρύτερη περιοχή Τύρναβου, στο Δαμάσι, τα  Δεντρά τα Πλατανούλια κλπ!

Οι αγρότες που βλέπουν μέρα με τη μέρα την αδιαφορία από την Μνημονιακη Περιφέρεια και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα εισοδήματά τους που συρρικνώνονται, βιώσαν το απόγευμα του Σαββάτου και μια σφοδρή χαλαζόπτωση στις δενδρώδεις καλλιέργειές τους  και τα αμπέλια τους!

Ούτε αυτή την φορά λειτούργησε το σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας  και έμειναν αβοήθητοι μπροστά σε ένα ακόμη πλήγμα από χαλάζι στα πολλά που έχουν υποστεί!  Έχουν να αντιμετωπίσουν μια τοπική αυτοδιοίκηση διαχρονικά απούσα από τα τεκταινόμενα στην πρωτογενή παράγωγη στην Θεσσαλία!

Μονόδρομος η έγκαιρη πλήρη και σωστή εκτίμηση των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ. Αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς  ώστε να συνεχίσουν  την πρωτογενή παράγωγη  που έχει τόσο ανάγκη η χώρα!

Πρέπει να δοθεί άμεσα ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό στους πληγέντες ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ καθυστερεί στις αποζημιώσεις και δεν αποζημιώνει ουσιαστικά.

Ο ΕΛΓΑ δημόσιος-κρατικός φορέας με κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, ώστε να  αποζημιώνει πραγματικά τους αγρότες στο 100% της ζημιάς στην ζωική και φυτική παράγωγη.

Κάθε καθυστέρηση στην καταβολή αποζημίωσης-ενίσχυσης θα φέρει τους αγρότες πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Ανυπότακτη ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Για τον λαό και τον τόπο μας_

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΤΑΝ … ΓΥΜΝΟΣ …!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

 

Μπήκαμε σ’ ένα μακρύ πολιτικό μονοπάτι, γιατί κανένας δεν γνωρίζει, ακριβώς, πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές. Δυστυχώς, αυτό είναι στην αρμοδιότητα του εκάστοτε Πρωθυπουργού, ο οποίος, πάνω απ’ όλα κοιτάζει το δικό του συμφέρον, μιάς και η Εξουσία είναι πηγή αγαθών, κυρίως, για τους σημερινούς Κυβερνήτες. Έτσι τα όσα λέγονται και από τον Τσίπρα, ψέμα το χρονοδιάγραμμα των Εκλογών, είναι στον … αέρα …!

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλάει για εκλογές τον Οκτώβριο, γιατί τα οικονομικά, τα κοινωνικά και τα εθνικά μεγέθη, δεν επιτρέπουν τέτοια λύση. Οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και οι λεκτικοί προπηλακισμοί και τα γιουχαΐσματα πάνε … σύννεφο σε κάθε εμφάνιση Βουλευτών, υπουργών και ευρωβουλευτών της κυβέρνησης.

Δημοσκοπικά οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχουν, γιατί σε όλη την περιφέρεια της χώρας δεν έκανε συνδυασμούς για τις κοινότητες και τους δήμους, γιατί δεν μπορούσε να κάνει. Δημοσκοπικά, λοιπόν, η τραυματισμένη κοινωνία, τους καταβαραθρώνει. Παντού προηγούνται οι υποψήφιοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει περίπατο. Γιατί θα κάνει περίπατο; Γιατί ο Τσίπρας έχει κάνει πολλές … στροφές και η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολλές οβιδιακές μεταλλάξεις.

Ξεκίνησε ως ένα αριστερίστικο κόμμα και φόρεσε την λεοντή του συστημικού και ολοκληρωτικού μορφώματος. Χάϊδεψε τους μετανάστες και διαμαρτύρονται για την παγκοσμιοποίηση, για τα μνημόνια, για την πολιτική της Ε.Ε., της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Αντιμετώπιζε τον καπιταλισμό ως Λερναία Ύδρα και προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την Δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε. Ήθελε ο τύπος να μετατραπεί σε προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διακήρυττε πως θα σχίσει τα μνημόνια, πως θα χτυπάει τα νταούλια και θα χορεύουν οι Ευρωπαίοι, πως θα κατοχυρώσει την πρώτη κατοικία «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και πως θα φέρει την ανάπτυξη. Ένα χρονικό διάστημα, οι … φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφθηκαν πως μπορούμε να γυρίσουμε και στην … Δραχμή … !

Απ’ όσα έταξε στα μπαλκόνια, προεκλογικά και απ’ όσα υπόσχονταν στους πολίτες εν έκανε τίποτε ή μάλλον έκανε τα αντίθετα. Υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, προσκύνησε τους Αμερικάνους, που κάποτε τους έλεγε «δολοφόνους των λαών». Φίλησε το … χέρι της Μέρκελ, που κάποτε έλεγε το «Μέρκελ φύγε στην χώρα σου». Έγινε καπιταλιστής. Εφάρμοσε τα πιο σκληρά και απάνθρωπα φορολογικά μέτρα. Γέμισε την Ελλάδα με οικογενειακά δράματα. Οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία. Έκανε 700.000 Έλληνες και επιστήμονες οικονομικούς μετανάστες. Διέλυσε το κράτος πρόνοιας. Αύξησε την εγκληματικότητα κατακόρυφα. Έστησε «Άβατα». Έφτιαξε ένα καθαρά κομματικό κράτος και οδήγησε την κοινωνία στο να ζει με ψίχουλα και επιδόματα. Τελικά πούλησε και την Μακεδονία, για να μην κόψουν οι δανειστές τις συντάξεις των Ελλήνων …!

Κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται βρίσκει την λύση στα υποτιθέμενα σκάνδαλα με νομικές ακροβασίες και πολιτικές αλχημείες, για τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του είναι ανάμεσα στις συμπληγάδες της καταστροφής, ενώ έχουν φτιαχτεί όλοι τους οικονομικά..

Οι γέφυρες πέφτουν, πριν καλά – καλά τις στήσουν και φυσικά δεν βοηθούν την ανάκαμψη της κυβέρνησης. Η σκανδαλολογία γυρίζει μπούμερανγκ. Η εσωκομματική πίεση εντείνεται και το σενάριο για εκλογές τον Οκτώβριο απομακρύνεται και φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνο. Η Δούρου καταρρέει στην περιφέρεια Αττικής με τους 125 νεκρούς στην Μάνδρα και το Μάτι, ενώ ο Πατούλης της Ν.Δ. προηγείται με διπλάσιο νούμερο προτιμήσεων.

Υπό αυτές τις οικονομικές, τις κοινωνικές και τις εθνικές συνθήκες η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα κάνει περίπατο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, αρκεί να μην κλωτσήσουν την … καρδάρα, που είναι σίγουρα, γεμάτη με το … γάλα …!

Ο Βασιλιάς του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ήταν γυμνός …! Και γι’ αυτό, όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, ο Τσίπρας και η παρέα του θα υποστούν ταπεινωτική ήττα …!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για το κλείσιμο του κτιρίου από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

 

Με μια νέα ανακοίνωση – τραγέλαφο, η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αφού αναμασάει τις συκοφαντίες περί «βίαιων επεισοδίων από στελέχη του ΠΑΜΕ» στην Καλαμάτα και στη Ρόδο, εκεί δηλαδή που με φουσκωτούς και μπράβους πήγε να στήσει «συνέδριο» με νόθους και εργοδότες, ανακοινώνει ότι αφού τερματίστηκε η θητεία της (νωρίς το ανακάλυψαν!), προχωράει και σε κλείσιμο του κτιρίου της ΓΣΕΕ, καλώντας την Αστυνομία να αναλάβει την περιφρούρηση του λουκέτου.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα στους εργατοπατέρες:

— Στη συνείδηση των εργαζομένων η συνδικαλιστική μαφία είναι έκπτωτη εδώ και καιρό, γι’ αυτό της γυρνούν την πλάτη, γι’ αυτό παρουσιάζει αυτά τα θλιβερά σκορποχώρια σε κάθε πανεργατική απεργία, γι’ αυτό αναζητά στηρίγματα στα κόμματα των μνημονίων, στην αστυνομία, στους εισαγγελείς, στους μπράβους και τους ανθρώπους της νύχτας.

— Με ευθύνη της ίδιας συνδικαλιστικής μαφίας, το κτίριο της ΓΣΕΕ, εδώ και 10 χρόνια, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, είναι έτσι κι αλλιώς κλειστό για τους αγώνες και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

— Η έκπτωτη ηγετική ομάδα Παναγόπουλου – Κιουτσούκη – Βασιλόπουλου – Καραγεωργόπουλου δεν έχει ωστόσο καμιά δικαιοδοσία να το παίζει… «κλειδοκράτορας» του κτιρίου της ΓΣΕΕ. Πρέπει να παραδώσει άμεσα τα κλειδιά στις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, στις ζωντανές συνδικαλιστικές οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ας μην τους μπαίνουν ιδέες: Η σύσκεψη που Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απρίλη και οργανώθηκε από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα για την οργάνωση της συνέχειας της πάλης και για την απεργία της Πρωτομαγιάς έστειλε το μήνυμα:

Ανοίγουμε Το Δρόμο Στην Επόμενη Μέρα,

Στο Αύριο Της Εργατικής Τάξης

Αντίστοιχα και στο νομό  Τρικάλων έχει οργανωθεί σύσκεψη από Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε  κλάδους δουλειάς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Δίνουν συνέχεια με την οργάνωση  εκδήλωσης την Πέμπτη 18 Απρίλη στις 7.30μ.μ. στο Ε.Κ.Τρικάλων για:

  • 20 Χρόνια δράσης του ΠΑΜΕ.
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα για “σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών”.
  • Οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

— Ευχόμαστε τέλος στη συνδικαλιστική μαφία… καλή σταδιοδρομία στις ενώσεις των εργοδοτών στις οποίες θα γίνουν μέλη.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη ορμή στις νέες απαιτήσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο.

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ