21.7 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων

1η ΜΑΗ είναι Απεργία, ημέρα της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης.

- Advertisement -

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΠ.ΑΓΩΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10:00Π.Μ.

 

Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του ‘44.

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε χωρίς  εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά και ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

Τα Συνδικάτα, εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα σε εργασιακούς χώρους, που  συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ όπου φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και δράσης, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης των εργαζομένων, που παλεύουμε την αντεργατική πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους, εργατικά σωματεία και Φορείς του κινήματος στο Νομό μας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία 1η Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουμε.

Η 1η Μάη του 2019 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Βρίσκει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, με την αντεργατική πολιτική της.

Μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, όπου ματώσαμε για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένο θα είναι ξανά το μεγάλο κεφάλαιο!

Κανένας από τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους και των 3 μνημονίων, δεν καταργήθηκε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, με την αντεργατική πολιτική της. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια και στην Μεσόγειο, συμμετέχοντας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, για το συμφέρον της αστικής τάξης της χώρας μας.

Την ίδια ώρα έχουμε την έκπτωτη πλέον συνδικαλιστική μαφία που ελέγχει την ΓΣΕΕ και θέλει να συνεχίσει να την ελέγχει με την είσοδο στα όργανά της, με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους  και εργοδοτικά  διευθυντικά στελέχη, για να κρατά χειροπόδαρα δεμένη την εργατική τάξη στα συμφέροντα της εργοδοσίας και της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης. Συκοφαντεί και υπονομεύει το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των Συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά. Οι ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απέτρεψαν με αποφασιστικότητα την άλωση των συνδικάτων από  εργοδοσία και κυβέρνηση. Συνέδριο στη ΓΣΕΕ πρέπει να γίνει και να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες, διευθυντές και νόθους.

Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε συνδικαλιστικές οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους!

 

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας για ριζικές αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας.

Το δρόμο τον δείχνουν τα Εργατικά Σωματεία του Νομού μας που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, μαζί με εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες ,Ε.Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών, καμία ανοχή στην συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής έκπτωτης ομάδας στη ΓΣΕΕ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές

Ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου, του ρατσισμού και του πολέμου

Για διεθνιστική ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ

  • – ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
  • ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οι κυρίαρχες δυνάμεις μας λένε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα κριθεί το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», «Μνημονιακή βαρβαρότητα με ευαισθησία ή με φιλελευθερισμό;», «Μακρόν/Μέρκελ ή Σαλβίνι /Όρμπαν», «ευρωπαϊσμός, δημοκρατία» από την μια και «εθνικισμός, ρατσισμός, ακροδεξιά» από την άλλη.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ζητούμενο είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις:

  • που πάλεψαν με συνέπεια ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκάλυψαν τον αντιδραστικό της ρόλο, έδειξαν ότι δεν μπορούν να καταργηθούν η λιτότητα, τα μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις και η διαρκής επιτροπεία εντός της.
  • που παλεύουν για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, για την άμεση βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην εκμετάλλευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μνημόνια,
  • που δίνουν την μάχη ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε ότι θα «σκίσει τα μνημόνια» μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, για να οδηγήσει στην συνέχιση και στη κλιμάκωση της επίθεσης. Μιας κυβέρνησης που εκτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, το «κέντρο» και την Καραμανλική δεξιά! Αυτή είναι «πρώτη φορά αριστερά».
  • που αντιμάχονται αποφασιστικά την δεξιά αντιπολίτευση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα, που εκφράζουν με το δικό της επιθετικό τρόπο την προώθηση της ίδιας αστικής μνημονιακής πολιτικής και πρωτοστατούν στην ανάπτυξη του εθνικισμού χέρι χέρι με την ΧΑ..
  • που παλεύουν καθημερινά να συντριβούν η ακροδεξιά και οι φασίστες που επιδιώκουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της απογοήτευσης, που στηρίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη τις πιο βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, καλλιεργούν τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς, επιτίθενται εγκληματικά στους αγώνες και την αριστερά.

Αυτές οι δυνάμεις μπορεί και πρέπει να ενισχυθούν και πρώτα απ’ όλα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έδωσαν με συνέπεια όλες αυτές τις μάχες.

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Απορρίπτουμε τη λογική του «μικρότερου κακού». Η λογική του «μικρότερου κακού» οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο, όπως έχει δείξει και η ιστορική εμπειρία. Παλεύουμε η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και την ΕΕ να προσανατολιστεί αριστερά ανατρεπτικά ενισχύοντας την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Το δρόμο στη δεξιά και την ακροδεξιά τον ανοίγουν οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει τις μνημονιακές αντεργατικές επιθέσεις, εξαπολύει επιχειρήσεις σκούπα σε μετανάστες θυμίζοντας τις μέρες του “ξένιου Δία” του Σαμαρά, διατηρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, το φράχτη του Έβρου.

Η EE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TO ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ TO ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Εδώ και μισό αιώνα μας λένε ότι η συμμετοχή στην ΕΕ θα μας εξασφάλιζε ευημερία, σταθερότητα, δημοκρατία. Αλλά μας εξασφάλισε μνημόνια, λιτότητα, αιματηρά πλεονάσματα, καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, επιτροπεία.

Η Ε.Ε δεν είναι το «ήσυχο λιμάνι» της σταθερότητας και της ευημερίας, αλλά ένα βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα που τρίζει τόσο από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς όσο και από την οργή που τροφοδοτεί η γιγάντια ταξική πόλωση.

Η μόνη διέξοδος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, είναι η πάλη ενάντια στην ΕΕ, η αντικαπιταλιστική διεθνιστική ρήξη και η αποδέσμευση από αυτήν.

Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ        

Η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ, η απειθαρχία στο δημοσιονομικό σφαγείο είναι αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού αγώνα για να επιβληθούν τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού απέναντι στην πολιτική των τραπεζών και των πολυεθνικών.

Είναι αναπόσπαστα δεμένη με τους κοινωνικούς αγώνες των εργατών, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μαζικές προσλήψεις και μόνιμη σταθερή δουλειά μεδικαιώματα ενάντια στην ελαστική και μαύρη εργασία, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη μείωση των ωρών εργασίας.
  • Τη διαγραφή του ληστρικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
  • Τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας και την λαϊκή κυριαρχία.
  • Την ειρήνη και τον διεθνισμό, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιβολή της ΕΕ, τον ευρωστρατό, τη στρατιωτικοποίηση.
  • Σύνορα, πόλεις και γειτονιές ανοιχτές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
  • Το τσάκισμα των νεοναζί και της φασιστικής απειλής.
  • Την οικολογική επιβίωση του πλανήτη, ενάντια στο κέρδος, τα μεταλλαγμένα, την αλόγιστη «ανάπτυξη».
  • Την υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από τις ποσοστώσεις, την επέλαση των πολυεθνικών τροφίμων, τον καταστροφικό έλεγχο των τραπεζών.
  • Την πάλη ενάντια στη γυναικεία καταπίεση, τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙΑ+, που έχουν ακόμα και τη βούλα των αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δεν συγκρουόμαστε με την ΕΕ και την πολιτική της, για να ενισχύσουμε την «δική μας» αστική τάξη, αλλά τον κόσμο της δουλειάς. Δεν τα βάζουμε με την ΕΚΤ γιατί είναι καλοί οι «δικοί μας» τραπεζίτες. Όλοι τους τα ίδια κοράκια είναι! Ο ένας ενισχύει και βοηθάει τον άλλον!

Οι δεξιοί, ακροδεξιοί και οι άλλοι «ευρωσκεπτικιστές» παζαρεύουν με τις Βρυξέλλες για λογαριασμό των δικών τους βιομήχανων και τραπεζιτών. Αυτοί λένε ενάντια στην ΕΕ από την πλευρά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της «Ευρώπης φρούριο».

Το δικό μας «έξω από την ΕΕ» εμπνέεται από τα μεγάλα διεθνιστικά κινήματα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης από την Γένοβα έως σήμερα. Από την ενότητα των εργατών και των λαών. Από μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Ας λένε οι κυρίαρχες τάξεις ότι ελέγχουν τα πάντα! Το 2018 τέλειωσε με τα «κίτρινα γιλέκα» να ανατρέπουν με τον μεγάλο τους αγώνα όλη την βιτρίνα της σταθερότητας. Οι ελπίδες τους για μια νέα αρχή, όπως ο Μακρόν, βουλιάζουν γρήγορα στην ανυποληψία. Η ΕΕ τρίζει. Η εργατική τάξη και το κίνημα αντίστασης είναι εδώ! Μπορούμε να κάνουμε το ρήγμα που έχει ανοίξει με τους αγώνες μας, δρόμο ανατροπής!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Το 1886 στο Σικάγο, εργάτες απεργούν για 8ωρη εργασία και αυξήσεις. Είναι η αρχή για την εγκαθίδρυση του 8ώρου μέσα από τεράστιους αγώνες και μεγάλο φόρο αίματος των εργαζομένων όλου του κόσμου. 133 χρόνια μετά το Σικάγο, τα αιτήματα της Πρωτομαγιάς, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, για κλαδικές ΣΣΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των αγώνων των εργαζόμενων όλης της χώρας!

Η εμπειρία από τον κλάδο μας είναι η πλέον χαρακτηριστική

Παρά την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας, η κατάσταση για τους εργαζόμενους του κλάδου μας είναι τραγική. Οι εργοδότες προσπαθούν να μας πείσουν ότι έτσι είναι η φύση του επαγγέλματος, ότι πρέπει να δουλεύουμε σαν τους σκλάβους τώρα που είμαστε νέοι για να κάνουμε καλό βιογραφικό ώστε μετά να γίνουμε μεγαλοστελέχη, ότι αν πάει καλά η εταιρία θα πάμε καλά κι εμείς…

Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς θεωρούνται «το φυσιολογικό» θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο, χρόνο από το να βλέπουμε τις οικογένειες μας, χρόνο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας. Οι μισθοί μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες μας, η εργασία τα βράδια και το σαββατοκύριακο είναι πλέον κανόνας.

Ιδιαίτερα από το 2011, που παύει η ισχύς της ΣΣΕ που είχε επιβάλει η ΠΟΛ με τους αγώνες των εργαζόμενων του κλάδου, εμφανίζονται έντονα προβλήματα. Σε αυτή την κατάσταση έχουν συμβάλει καθοριστικά όλες οι κυβερνήσεις βάζοντας εμπόδια στην ύπαρξη και υπογραφή ΣΣΕ, νομοθετώντας την μείωση μισθών, τα ατέλειωτα ωράρια, την εκ περιτροπής εργασία.

Από κοντά και η ΕΕ που παρουσιάζει τις ΣΣΕ ως «αγκυλώσεις του παρελθόντος», που νομιμοποιεί μέχρι και τις απολύσεις εγκύων, που γενικεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης με πρόσφατο παράδειγμα τις συμβάσεις μηδενικών ωρών (!!!), τα δουλεμπορικά γραφεία, τις πολύμηνες δοκιμαστικές περιόδους και πολλά ακόμα.

Έξω οι εργοδότες από τα Σωματεία

Κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν με κάθε τρόπο να έχουν υπό τον έλεγχο τους το εργατικό κίνημα μην υπάρχουν αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 37ο Συνέδριο-παρωδία που επιχείρησε να στήσει, η συνδικαλιστική μαφία των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΓΣΕΕ. Με εκτεταμένες νοθείες, με μπράβους και ασφαλίτες, προσπαθούν να φέρουν τους εργοδότες μέσα στα σωματεία των εργαζομένων.Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα «Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία». Για να γίνει αυτό χρειάζεται νέοι εργαζόμενοι να γραφτούν στα σωματεία, να αντιπαλέψουν την εκφυλιστική κατάσταση.

Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματα μας.

Όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Σήμερα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα, για όλους εμάς τους εργαζόμενους, ο αγώνας και η σκληρή σύγκρουση με την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Συμβάσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας, θα ανακτούν απώλειες και θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις.

Ο εργαζόμενος μόνος του είναι αδύναμος. Όταν όμως οργανώνεται και παλεύει συλλογικά μπορεί να καταφέρει τα πάντα!! Στους εργασιακούς χώρους που υπάρχουν δυνάμεις του σωματείου έχουμε κατακτήσεις. Η όποια κατάκτηση υπήρχε στη ζωή μας ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης και του αγώνα της τάξης μας, στη χώρα μας και παγκόσμια.

 

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10:00Π.Μ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και επίκαιρο υπενθυμίζοντάς μας ότι με ανυποχώρητους αγώνες κερδίζονται πάντα εργασιακά δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και επίκαιρο γιατί μας υπενθυμίζει ότι με αιματηρούς αγώνες κατά των εκφραστών του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής τάξης αντιστάθηκαν τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο το 1886 κι απαίτησαν σθεναρά την εφαρμογή του 8ωρου και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα αιτήματα των εργατών της τότε εποχής με σήμερα έχουν κοινά σημεία την ταξική πάλη και την εφαρμογή του εργατικού δικαίου σε όλες τις μορφές εργασίας. Το κεφάλαιο που ως γνωστόν σε άλλες εποχές, που δεν ίσχυε το 8ωρο, κερδοσκοπούσε εκμεταλλευόμενο την εργατική τάξη καταβάλλοντας μισθούς πείνας, αναγκάστηκε υπό την οργανωμένη αντίδραση των εργατών να παραχωρήσει σε όλους τα αυτονόητα δικαιώματα που τότε φάνταζαν «ουτοπία».

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια μνημονίων στη χώρα μας, έχει καταργηθεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου και εργατικού δικαιώματος κι είναι επιτακτική ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να δώσει τη δική του απάντηση συντασσόμενος με τα σωματεία του για ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να τιμήσουν το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και τα εργατικά σωματεία στην πόλη των Τρικάλων.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται

.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ