16.2 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Κ. Σκρέκας: Άτακτη υποχώρηση Γαβρόγλου από την διάταξη που διέλυε τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

- Advertisement -

O Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, μετά την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε τις αλλαγές στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε ο κ.Γαβρόγλου μετά την θύελλα των αντιδράσεων από μαθητές, γονείς και καθηγητές για το πλήγμα που θα επέφερε στην παιδείαη εν λόγω διάταξη.

Ουσιαστικά ο κ. Γαβρόγλου επιχείρησε την αποδυνάμωση και την διάβρωσηενός πολύ πετυχημένου μοντέλου, των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που έδινε την δυνατότητα πρόσβασης στους Έλληνες μαθητές σε ειδική εκπαίδευση πολύ υψηλού μουσικού και καλλιτεχνικού επιπέδου. Με την προωθούμενη διάταξη η κυβέρνηση προωθούσε την απομάκρυνση βασικών στοιχείων,όπως τηνκατάργηση της ρυθμιστικής καλλιτεχνικής επιτροπής, την υποβάθμιση προσόντων των διδασκόντων, ακόμη και την περικοπή της χρηματοδότησης του εξοπλισμού. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τον σταδιακό εκφυλισμό που θα οδηγούσε στην αυτοκαταστροφή των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων».

Να σημειωθεί ότι, ο κ. Σκρέκας σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό εξηγήσεις για το σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολειών. Επίσης, έθεσε τον Υπουργό προ των ευθυνών του, ρωτώντας αν θα προχωρήσει στις τροποποιήσεις του νόμου που ουσιαστικά θα διέλυε τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

……………………………………………………………………………………………………………………..
Με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ:
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την Αυτοδιοίκηση
Μια από τις πρώτες και βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία υπήρξε από τους μεγαλύτερους χαμένους της κρίσης. Αυτή η δέσμευση γίνεται πράξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια η κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ και δημιουργήθηκαν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους.
Όπως ανέφερε και ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, από τον ΦιλόΔημο κατευθύνονται το 2018 στους δήμους και τις περιφέρειες περισσότερα από 1,8 δις ευρώ για την υλοποίηση βασικών υποδομών στην ύδρευση, στην αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία, τα σχολικά κτήρια. Έργα κρίσιμα για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και απαραίτητα για την τοπική ανάπτυξη, που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες μπαίνουν τώρα σε φάση υλοποίησης χάρη στη χρηματοδότηση και την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει το ΥΠΕΣ στους ΟΤΑ. Τόσους πολλούς και στοχευμένους σε πραγματικές ανάγκες πόρους, με μεγάλη προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες, πρώτη φορά βλέπει η Αυτοδιοίκηση.
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της κρίσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν ένα από τα μεγάλα θύματα των μνημονίων, με τεράστιες απώλειες σε προσωπικό και χρηματοδότηση. Μόνο τη διετία 2013-14 η κρατική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ μειώθηκε κατά 60%, ενώ η Συλλογική Απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) έχει συρρικνωθεί σε ποσοστό 85%. Το υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας λάβει υπόψη τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας κατάφερε για πρώτη φορά μετά από χρόνια να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση (ΚΑΠ) κατά 5% για το 2018, ενώ ανάλογη αύξηση προβλέπεται και για το 2019. Παράλληλα κατάφερε να αξιοποιήσει το ξεχασμένο για τις προηγούμενες κυβερνήσεις Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπου από τα προγράμματα θεομηνιών και λειψυδρίας χρηματοδότησε έργα περίπου 37 εκατ. ευρώ μόνο για το 2017. Συνολικά, την περίοδο 2015-18 δόθηκαν από το ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες 79,5 εκατ. ευρώ ενώ την περίοδο 2012-14 διατέθηκαν 7,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη, την περίοδο 2015-18 δόθηκαν για τα έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας 34,6 εκατ. ευρώ, ενώ την περίοδο 2012-15 μόλις 400 χιλιάδες ευρώ.
Πέρα όμως από την κεντρική χρηματοδότηση η μεγάλη οικονομική ανάσα για τους ΟΤΑ και την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής για την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, ήρθε μέσα από τα δύο χρηματοδοτικά εργαλεία, το «ΦιλόΔημο Ι» και τον «ΦιλόΔημο ΙΙ». Οι ενεργοποιημένες προσκλήσεις τους έχουν φθάσει τα 1,4 δις. ευρώ και τα 180 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, κατανεμημένα σε όλους τους δήμους, με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ έως σήμερα έχουν ενταχθεί συνολικά 1.109 έργα. Mέσα από το «ΦιλόΔημο» δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να καλύψουν βασικές ανάγκες σε υποδομές στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης ΧΑΔΑ – όπου η Ελλάδα πληρώνει κάθε χρόνο δυσβάσταχτα πρόστιμα – χωρίς η χρηματοδότηση αυτή να επιβαρύνει στο ελάχιστο τους δήμους, αφού καλύπτεται στο ακέραιο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Γι αυτό η ανταπόκριση των ΟΤΑ ήταν από την πρώτη στιγμή πέρα από κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 15 Ιουνίου μέχρι σήμερα εντάσσονται δύο έργα κάθε μέρα, ύψους έως και 5 εκατ. ευρώ, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης των δημάρχων.
Η οικονομική ενίσχυση των δήμων δεν περιορίζεται στο «ΦιλόΔημο», καθώς:
– Δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα «Αυτοδιοίκηση – Κοινωνική Συνοχή -Ισόρροπη Ανάπτυξη» (ΑΚΣΙΑ) για την εξόφληση υποχρεώσεων των δήμων που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες. Το Πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στους ΟΤΑ 134 εκατ. ευρώ.
– Τα τελευταία έτη δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση περίπου 20 εκατ. ευρώ στους συνολικά 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες ή επενδυτικές δραστηριότητες και έργα. Η αρχή έγινε το 2017, συνεχίστηκε το 2018 (συνολικά δόθηκαν 40,5 εκατ. ευρώ) και στο υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι η έκτακτη βοήθεια θα συνεχιστεί και το 2019.
Πιο συγκεκριμένα, για την Π.Ε. Τρικάλων δόθηκαν:
– Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του προγράμματος εναρμόνισης των δημοτικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών με το νέο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και όρους καταλληλότητας για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας τους. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ, προερχόμενος από εθνικούς πόρους και με ποσό ανά σταθμό μέχρι 50.000 ευρώ.

Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίκαλα, 04.12.2018
……………………………………………………………………………………………………………………..
To MέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ΜέΡΑ25 σε όλη την Ελλάδα, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο «Χατζηγιάννειο» πνευματικό κέντρο.

Θα παρουσιάσει το σχέδιο του ΜέΡΑ25 για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και θα συζητήσει με τους πολίτες της Λάρισας.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ 100….ημερών…

Τελικά οι κυβερνωντες, πρέπει να θεωρούν μειωμένης νοημοσύνης τους Έλληνες πολίτες. Αλλιώς δεν μπορεί κανείς να δικαιολογησει το νέο ανέκδοτο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι είναι Κυβέρνηση μόλις…. 100 ημερών, γιατί το προηγούμενο διάστημα ήταν τα ΜΝΗΜΌΝΙΑ και άρα…. ΔΕΝ κυβερνουσαν….. Ενώ, τωρα….. εχουν λυμένα τα χέρια τους…. Οπότε, ούτε…. “Θεσμοί”, ούτε…. “Τρόικα” ….. Αρα, κυβερνούν…. Και ο λαός, πρέπει να τους δοξάζει και ευγνωμονει…..
Κι εμείς που τους πιστεύαμε όταν έλεγαν ότι…. διαπραγματευονται σκληρά, ότι οι
προηγούμενες… “κατοχικες” κυβερνήσεις εκτελουσαν εντολές των “διεθνών τοκογλυφων”, σε αντίθεση μ αυτούς που ασκούσαν περήφανη πολιτική…..
Το ότι υπέγραψαν ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, που κόστισε πάνω από 100 δισ. Ευρώ στην Ελληνική Οικονομία, ότι περιεκοψαν περαιτέρω τις συντάξεις, κυριες και επικουρικες, ότι δεσμευσαν τη χώρα να πετυχαίνει τερατώδη υπερπλεονασματα μέχρι το… 2060, ότι υπερφορολογησαν τους πάντες και κυρίως τους μη έχοντες για να τα πετύχουν, μικρή ή σχετική αξία έχουν γι αυτούς. Ο σκοπός, αγιάζει τα μέσα…. Οι κάποτε ρομαντικοί αριστεροί διανοούμενοι, τρίβουν τα μάτια τους με τους… “τραβεστί αριστερούς”. Τόσο έρωτα για την εξουσία, τόση αγάπη για τις καρέκλες, ούτε ο “σύντροφος Αλαβανος” , δεν μπορούσε να διανοηθεί,για το δικό του εκλεκτό τέκνο…. Όχι μόνο δεν σκέφτονται την προκήρυξη εκλογών μία ώρα αρχυτερα, αλλά τουναντίον θέλουν να τις μεταθεσουν για τον…. Οκτώβριο…. Να τις πάνε όσο αργότερα γίνεται…. Ελπίζοντας οι δυστυχεις ότι όλο και κάτι θα γίνει, ίσως κάποιο θαύμα, που θα τους κρατήσει λίγο ακόμη στην εξουσία…. Γιατί μπορεί να μην πιστεύουν στο Χριστό, αλλά φαίνεται ότι πιστεύουν στα θαύματα…. Κι όλο προσμενουν….
Λησμονουν πως ανέβηκαν στην εξουσία : με λάσπη, ύβρεις, προπηλακισμους, απειλές, ταξιματα, σκίσιμο μνημονιων, ακατάσχετη παροχολογια….
Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν πως ό,τι έγινε μέχρι την 21 Αυγούστου, δεν ήταν δικό τους έργο…. Αυτοί απλά…. κυβερνουσαν… Ενώ τώρα, πήραν και την εξουσία…. Ας σβήσουμε επομένως το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κι ας ξεκινήσουμε τώρα για μια νέα… τετραετία….
Και να μη θέλει κανείς να μην τους παραδεχθεί, εδώ τους βγάζει το… καπέλο…. Στην ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ , είναι… ΑΠΑΙΧΤΟΙ …. Παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο, κι αυταρεσκοντα γι αυτό….
Μόνο που αυτά που έκαναν στην πλατεία Συντάγματος, με τους δεξιούς και… “ακροδεξιους” “αγανακτισμενους” φίλους τους, ανήκουν στο…. “ένδοξο” παρελθόν…
Τώρα, πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη…. Είναι “σεσημασμενοι” και “δακτυλοδειχτουμενοι” ….
Κέρδισαν χωρίς να παίξουν και θα χάσουν παίζοντας…. Έτσι είναι η ζωή…. Γι αυτό ας αφήσουν τις πολυτέλειες των Πρωθυπουργικων λιαρ τζετς, κι ας προσγειωθουν στην σκληρή πραγματικότητα της πεζοδρομιακης Αριστεράς που έρχεται….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, τ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.
…………………………………………………….
ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ο φασισμός και ο ρατσισμός δολοφονούν.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων συνυπογράφει και δημοσιοποιεί την ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Κέρκυρας, σχετικά με τη δολοφονία του 63χρονου εργάτη γης Petrit Zifle.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Ο φασισμός και ο ρατσισμός δολοφονούν…
Η στυγερή δολοφονία του 63χρονου εργάτη γης Petrit Zifle στη Λευκίμμη δεν έγινε ούτε για προσωπικές ούτε για οικονομικές διαφορές.
Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα και το αναπαρέστησε, είναι γνωστός για την πολιτική του ταυτότητα. Υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στα εκλογικά κέντρα της Λευκίμμης και μέλος των «κλιμακίων» της Χρυσής Αυγής, όταν αυτή επισκεπτόταν την περιοχή. Το έγκλημα είναι καθαρά ρατσιστικό, καθώς είχε προηγηθεί διαπληκτισμός θύματος και δράστη, μετά από ύβρεις του δράστη, σε καφενείο του χωριού, καθώς και ξεκάθαρη απειλή του απέναντι στο θύμα για τη ζωή του.
Η δολοφονία αυτή έπεται ως κλιμάκωση της δράσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή (ιδιαίτερα στο χωριό του δράστη). Ταυτόχρονα, είναι πολιτικό παρεπόμενο της ύποπτης αδιαφορίας για την εμπλοκή της εν λόγω (εγκληματικής) οργάνωσης στα κινηματικά δρώμενα της περιοχής. Η φράση αποδοχής της Χρυσής Αυγής «τίποτα δεν μυρίζει, παρά μόνο το ποτάμι» έχει στοιχειώσει τις συνειδήσεις των πολιτών της Λευκίμμης, ως απάντηση στο «κάτι μυρίζει», για την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση- διαδήλωση στο Ποτάμι της Λευκίμμης.
Κατά το ίδιο διάστημα από τότε υβρίζονται και απειλούνται όσοι τόλμησαν να επισημαίνουν τη δράση της, ενώ άλλοι κάτοικοι της Λευκίμμης, υπό το κράτος του φόβου και των απειλών, αρνούνται να τοποθετηθούν.
Η αδυναμία αυτή της περιθωριοποίησης των φασιστών από την τοπική κοινωνία, έδωσε τη δυνατότητα στις διοικήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας να καταγγέλλουν συλλήβδην ως «ακροδεξιό» και «φασιστικό» το κίνημα που αναπτύσσεται στη Λευκίμμη. Η εμμονή τους να αυτοαποκαλούνται «Αριστερά» και η παράνομη και άδικη στάση τους να μετατρέψουν τη Λευκίμμη σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο ενισχύει τα ακροδεξιά κηρύγματα.
Την ίδια ώρα, άλλα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου», αρνούνται να εμπλακούν στην υπόθεση της Λευκίμμης, αφήνοντας την κοινωνία στο έλεος των ύβρεων και των απειλών, προσβλέποντας σε εκλογικά οφέλη.
Η υπόθεση ενδέχεται να οδηγηθεί σε συγκάλυψη λόγω του φόβου ή της συντονισμένης προσπάθειας να μετατραπεί σε «επίλυση προσωπικών διαφορών». Εμείς, καλούμε τους συγχωριανούς του «κυρίου Πέτρου», του Αλβανού εργάτη που πλήρωσε με τη ζωή του, να μιλήσουν. Καλούμε τους δημοκρατικούς Λευκιμμιώτες να απομονώσουν και τη Χρυσή Αυγή και όσους κάλυψαν τη δράση της το προηγούμενο διάστημα. Καλούμε τους Κερκυραίους να αντιδράσουν στην προσπάθεια φασιστικοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας.
Να μην επιτραπεί να συγκαλυφθεί άλλο ένα στυγερό έγκλημα του φασισμού και του ρατσισμού!
Κέρκυρα, 03-12-2018
…και για την αντιγραφή, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
……………………………………………………………………………………………
Όσο διατηρείται ο νόμος Κατρούγκαλου
καμία ρύθμιση δεν διασφαλίζει τους συνταξιούχους
Όσο διατηρείται ο νόμος – λαιμητόμος Κατρούγκαλου, που έχει ήδη μειώσει τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, καμία τέτοια ρύθμιση, που διατηρεί άθικτο όλο αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο, δεν διασφαλίζει σε μόνιμη βάση τους συνταξιούχους.
H τροπολογία δεν καταργεί περικοπές που έχουν γίνει, απλά δεν εφαρμόζει το περαιτέρω τσεκούρωμα, που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, μόνο για τους παλιούς συνταξιούχους. Ταυτόχρονα έρχεται και μια ακόμη περικοπή με την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Γι’ αυτό το λόγο το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καλώντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών που σωρευτικά υπέστησαν απ’ τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΡΙΚΑΛΑ 04/12/2018 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
……………………………………………………………………………………………

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ