17 C
Trikala
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

- Advertisement -

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2019

Η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας του ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τους υποψηφίους Δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλία, που στηρίζει το ΚΚΕ.

          Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων ως περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Περιφερειάρχης και Υποψήφιοι Δήμαρχοι

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

          Τσιαπλές Τάσος, 57 χρονών, Ιδιωτικός Υπάλληλος. Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας το 2014. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ. Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.. Είναι μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και επι χρόνια Γραμματέας της Ν.Ε Λάρισας του ΚΚΕ.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νομού Λάρισας, της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Δήμος Λάρισας: Κρίκης Πέτρος, 39 χρονών, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Αυτοαπασχολούμενος. Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας της Λαϊκής Συσπείρωσης από το 2012. Υπήρξε αθλητής βαλκανιονίκης ελευθέρας πάλης και πρώην Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προπονητών πάλης. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΚΚΕ.
  2. Δήμος Αγιάς: Κασίδας Γιάννης, 58 χρονών, Πτυχιούχος Δασολόγος. Σήμερα είναι αυτοαπασχολούμενος. Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάς της Λαϊκής Συσπείρωσης. Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.
  3. Δήμος Ελασσόνας: Αβρανάς Δημήτρης, 37 χρονών, Οδοντίατρος ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός Σύμβουλος Ελασσόνας της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος από το 2010. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Λάρισας. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων στο δέκαθλο. Είναι μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
  4. Δήμος Κιλελέρ: Σταμουλάκης Βασίλης, 60 χρονών, Συνταξιούχος έμπορος. Δημοτικός Σύμβουλος Κιλελέρ της Λαϊκής Συσπείρωσης. Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και παλιότερα Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπάλληλων Λάρισας, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μέλος του Δ.Σ του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων» και του Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Αναργύρων. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.
  5. Δήμος Τεμπών: Κωστή Μαρία, 60 χρονών, Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος. Υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τεμπών με την Λαική Συσπείρωση. Πρώην συνδικαλίστρια στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας. Έχει ενασχόληση διαχρονικά με τον πολιτισμό.
  6. Δήμος Τυρνάβου: Χατζηκράχτης Στέλιος, 60 χρονών, ελεύθερος επαγγελματίας εκπαιδευτικός. Δημοτικός Σύμβουλος Τυρνάβου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Διετέλεσε παλιότερα Αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου.
  7. Δήμος Φαρσάλων: Αναγνώστου Αποστόλης, 56 χρονών, Οικοδόμος. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων με την Λαϊκή Συσπείρωση και το 2014. Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Φαρσάλων, μέλος της Τ.Ε Υπαίθρου του ΚΚΕ.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νομού Μαγνησίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Δήμος Βόλου: Ριζόπουλος Αποστόλης, 55 χρονών, Δάσκαλος. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου της Λαϊκής Συσπείρωσης (2010-2014) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2014. Διετέλεσε παλιότερα Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Βόλου. Είναι μέλος του Τ.Γ Μαγνησίας του ΚΚΕ.
  2. Δήμος Αλμυρού: Τσόγκας Σάββας, 61 χρονών, Ελεύθερος επαγγελματίας Λογιστής- Φοροτέχνης. Δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος από το 2003. Εργάστηκε παλιότερα στην ΕΑΣ Αλμυρού και διετέλεσε Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού. Είναι μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ.
  3. Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Τσαπράζης Βασίλης, 38 χρονών, Πολιτικός Μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός Σύμβουλος Ζαγοράς-Μουρεσίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος από το 2010. Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας και του Δ.Σ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Νομού Μαγνησίας. Είναι μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ.
  4. Δήμος Νοτίου Πηλίου: Κωνσταντινάκης Γιάννης, 52 χρονών, Ελεύθερος επαγγελματίας Χωματουργικών Έργων. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαική Συσπείρωση εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ.
  5. Δήμος Ρήγα Φεραίου: Παπαιωάννου Αποστόλης, 62 χρονών, Συνταξιούχος Καθηγητής. Δημοτικός Σύμβουλος Ρήγα Φεραίου. Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.
  6. Δήμος Σκιάθου: Καρπέτας Βάιος, 31 χρονών, Τραπεζοϋπάλληλος. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος με το ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης στο συνέδριο της ΟΤΟΕ. Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ παλιότερα και σήμερα είναι Γραμματέας της Κ.Ο Σκιάθου του ΚΚΕ.
  7. Δήμος Σκοπέλου: Αναγνώστου Γιώργος, 40 χρονών, Επαγγελματίας Τουρισμού-Εστίασης. Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Στέλεχος του ΚΚΕ.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νομού Τρικάλων, της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Δήμος Τρικάλων: Καίκης Γιώργος, 56 χρονών, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση. Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων της Λαϊκής Συσπείρωσης από το 2002 και υποψήφιος Δήμαρχος από το 2006. Υπήρξε βαλκανιονίκης στίβου στα 200 μέτρα και μέλος της εθνικής ομάδας στίβου. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και του Τ.Γ Τρικάλων του ΚΚΕ.
  2. Δήμος Πύλης: Καλύβας Βάιος, 45 χρονών, Πτυχιούχος Επαγγελματίας Μηχανικός Αυτοκινήτων. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Γόμφων και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης το 2014. Είναι μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Τρικάλων και μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ. Διετέλεσε παλιότερα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων.
  3. Δήμος Φαρκαδώνας: Στεργίου Ευαγγελία, 48 χρονών, Ειδική παιδαγωγός. Υποψήφια Δήμαρχος Φαρκαδώνας και το 2010 με την Λαϊκή Συσπείρωση και δημοτική σύμβουλος ως το 2014. Δραστηριοποιείται στον σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων και στην Πρωτοβουλία Αναπληρωτών. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νομού Καρδίτσας, της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Δήμος Καρδίτσας: Κρανιάς Βασίλης, 62 χρονών, Συνταξιούχος Τεχνικός του ΟΤΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ηταν και το 2014 υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης (2010-2014), επίσης Πρόεδρος της ΤΔΕ Καρδίτσας της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και συντονιστής της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ. Είναι μέλος του Τ.Γ Καρδίτσας του ΚΚΕ.
  2. Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ελευθερίου Βασίλης, 36 χρονών. Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ηταν υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε και της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας. Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών. Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Έκτακτος Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας. Μέλος της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ.
  3. Δήμος Μουζακίου: Γιώτης Λάμπρος, 61 χρονών, Ψυκτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Μουζακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν υποψήφιος δήμαρχος και το 2014.
  4. Δήμος Παλαμά: Πολυγένης Αρης, 38 χρονών, Αγρότης. Δημοτικός Σύμβουλος Παλαμά της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος από το 2010. Μέλος του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λεύκης. Είναι μέλος της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ.
  5. Δήμος Σοφάδων: Στουρνάρας Ηλίας, 33 χρονών, Τοπογράφος Μηχανικός. Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Είναι μέλος της Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ

9/1/2019                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

………………………………………………………………….

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ είναι στόχος ελπίδας και προοπτικής

Τους υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στη Θεσσαλία ανακοίνωσε, με εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Γενάρη  στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, η ΚΟ Θεσσαλίας του Κόμματος

Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος, ενώ σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και  υποψήφιοι δήμαρχοι, που αναφέρθηκαν στην αντιλαϊκή πολιτική όπως αυτή υλοποιείται από την Τοπική Διοίκηση σε όλους τους δήμους της περιοχής. Στάθηκαν επίσης στη δράση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, καλώντας σε ενίσχυση των συνδυασμών του ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει αυτή η πάλη, η στήριξη στα δίκαια λαϊκά αιτήματα.

Στην ομιλία του ο Κ. Αβραμόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Γνωρίζουμε καλά ότι η επιτυχία των στόχων μας περνά και μέσα από τη συστράτευση νέων συναγωνιστών και συναγωνιστριών στην καθημερινή πάλη, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές το Μάη και στις βουλευτικές, όποτε κι αν γίνουν.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στη σημερινή συνάντηση, με συντρόφους και φίλους που παλεύουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχουν και νέοι φίλοι που συμπαρατάσσονται με το ΚΚΕ την τελευταία περίοδο. (…)

Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι στόχος ελπίδας, προοπτικής και ανταποκρίνεται στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. (…)

Κριτήριο ψήφου θα πρέπει να αποτελέσει η συνείδηση ότι η βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και των γυναικών απορρέουν από τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ, από την πολιτική που στόχο έχει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Θα πρέπει να υποστούν πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, γιατί είναι τα κόμματα που υπηρέτησαν μαζί τα τρία μνημόνια, στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, σε συνθήκες ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά προσπαθεί να κοροϊδέψει το λαό, μιλάει για τη “νέα εποχή”, για το “τέλος των μνημονίων”, για “κοινωνική δικαιοσύνη”. (…)

Διαφημίζουν τις ενισχύσεις της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και κρύβουν ότι κεντρικός στόχος της ΚΑΠ είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και η επέκταση των μονοπωλίων στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό μειώνονται οι επιδοτήσεις για τους μικρούς παραγωγούς, μπαίνουν αυστηρότατα κριτήρια, αυξάνεται το κόστος παραγωγής, διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές, επιταχύνεται το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών.

Ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του χαρακτήρισε το 2019 “χρονιά μεγάλης αναβάθμισης του διεθνούς κύρους και του ρόλου της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα”.

Ξεκαθάρισε και μ’ αυτόν τον τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην εξωτερική πολιτική. Αναλαμβάνει να υλοποιεί βαριές δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα όλο και πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό.

Γέμισε την Ελλάδα με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία. Έφερε στη Λάρισα τα κατασκοπευτικά drones και επιθετικά αμερικανικά ελικόπτερα στη Μαγνησία.

Στήριξε και στηρίζει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, συμμετέχει στους σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας.

Πριν λίγες έφτασε στο λιμάνι του Βόλου πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της άσκησης “Μέγας Αλέξανδρος”, για μια ακόμη συνεκπαίδευση με Αμερικανούς πεζοναύτες. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας. Να φύγουν τώρα οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Βόλο και το Στεφανοβίκειο.

Έκφραση αυτής της πολιτικής είναι και η Συμφωνία των Πρεσπών, που υπηρετεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Η Συμφωνία αυτή διατηρεί τα βασικά σημεία του αλυτρωτισμού, έτσι όπως αυτός εκφράζεται μέσα από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και αφορούν τα περί “μακεδονικού” έθνους και “μακεδονικής” γλώσσας. Επικίνδυνες και αλυτρωτικές είναι και οι θέσεις που λένε π.χ. ότι “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”.

Γι’ αυτό λέμε ότι η Συμφωνία αυτή είναι επικίνδυνη για τους δύο λαούς και γενικότερα για τους λαούς των Βαλκανίων, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και από τις δυο πλευρές».

Το 2019 να γίνει χρονιά ενίσχυσης των λαϊκών αγώνων

«Καμία επανάπαυση, το 2019 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει χρονιά ενίσχυσης των αγώνων του λαού, ενάντια στην πολιτική που γεννά βάσανα για τον ίδιο και πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, για την πραγματική φιλία και συνεργασία των λαών, ενάντια στο σάπιο σύστημα που παράγει εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Όλες οι ζωντανές δυνάμεις, αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, είναι καιρός να γυρίσουν την πλάτη τους στις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να ξεπεράσουν την παγίδα του μικρότερου κακού, που κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλο.

Να σκεφτούν: Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά, που μπορεί να δώσει ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης;

Ασφαλώς αυτό είναι η απόφασή τους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προώθηση της ανασύνταξης του κινήματος και της Κοινωνικής Συμμαχίας, στοιχεία απαραίτητα για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Για να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια του λαού και να εφαρμοστεί ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ώστε να αξιοποιηθούν οι σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Σ’ αυτόν το δρόμο ανάπτυξης μπορεί να εξασφαλιστεί για όλους το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία, να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι υπηρεσίες αναβαθμισμένες δημόσιας και δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Ασφάλισης. Να αναδειχθεί η πολιτιστική και αθλητική λαϊκή δημιουργία. Να μπει τέλος στη σαπίλα του καπιταλισμού και στα κάθε λογής σκάνδαλα.

Να ζήσουμε ειρηνικά, σε συνθήκες φιλίας και συνεργασίας με τους άλλους λαούς.

Αυτό το μέλλον, χτίζεται μέσα στην καθημερινή πάλη και στις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Οι συνδυασμοί του ΚΚΕ είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση

«Το ΚΚΕ και η “Λαϊκή Συσπείρωση” ξεκαθαρίσαμε στο λαό ότι Περιφέρειες και δήμοι μέσα από τον “Καλλικράτη” γίνονται ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δένονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και συμμετέχουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τον “Κλεισθένη” τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Οι εκλεγμένοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια και στους δήμους της Θεσσαλίας ήταν μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, το ανέδειξαν στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων, έδωσαν μάχες κατά της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Διεκδικούν υποδομές και έργα ανάσας για το λαό, όπως είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρών, των πυρκαγιών, μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση.

Αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται στην ανταποδοτικότητα, στους φόρους που επιβάλλουν η διοίκηση της Περιφέρειας και οι δήμοι.

Με δυο λόγια, ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, ακόμη κι αν αναλάβουν ευθύνη διοίκησης, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Αττική, στην Πάτρα, στην Ικαρία.

Γι’ αυτό σας καλούμε να δώσετε δύναμη στους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους δήμους, με υποψήφιους τους δοκιμασμένους αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα».

Ο Τάσος Τσιαπλές

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, υπενθύμισε ότι όταν η Περιφέρεια συνδιοργάνωνε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αναπτυξιακό συνέδριο για να συζητήσουν πώς θα υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου στη Θεσσαλία, με την παρουσία και των αιρετών του ΚΙΝΑΛ, των ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων, οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διαδήλωναν με τους εργάτες, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, για να ικανοποιηθούν οι δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων κατά των αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης και της Περιφέρειας και υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και αιτημάτων, όπως η εναντίωση στην προώθηση από την Περιφέρεια επιχειρηματικών επενδύσεων στις ΑΠΕ, την κατασκευή μονάδων παραγωγής RDF/SRF, μαρίνων και λιμενικών έργων για πολυτελή σκάφη και κρουαζιερόπλοια, καταδυτικών πάρκων για ακριβό τουρισμό, κατασκευή δρόμων με ανταποδοτικότητα, εμπορευματικών κέντρων, για την εξυπηρέτηση πρωτίστως του μεταφορικού έργου μεγάλων επιχειρήσεων, σχέδια παραχώρησης του λιμένα Βόλου, τη στήριξη της επιχειρηματικής δράσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό κ.ά.

Ταυτόχρονα, ανέδειξαν τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, των κυβερνήσεων και της ΕΕ, για την απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας και κατέθεσαν ολοκληρωμένες προτάσεις-διεκδικήσεις, για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, την προστασία του αστικού και γενικότερα του περιβάλλοντος από τη ρύπανση του αέρα (ΑΓΕΤ και άλλες βιομηχανίες), των νερών (Παγασητικός, Πηνειός, Τιταρήσιος, Κάρλα), για τη διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον, στη Δημόσια Υγεία, χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών, χωρίς επιχειρηματική ανάμειξη, για την ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου, την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων Θεσσαλίας, για την προστασία των δασών και τη μετατροπή τους σε λαϊκή περιουσία. Όπως επίσης κατέθεσαν προτάσεις-διεκδικήσεις, για κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, σπουδαστικών εστιών, δομών δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας, δημόσιων δωρεάν υποδομών Αθλητισμού, Πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες -δημοτικές εκτάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, την ανακατασκευή του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Καταλήγοντας ο Τάσος Τσιαπλές υπογράμμισε: «Με πιο ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση”, βάζουμε περισσότερα εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, για να ανοίξουμε το δρόμο για βαθιές αλλαγές προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό “Λαϊκή Συσπείρωση” ψηφίζουμε, την ψήφο δεν την χαραμίζουμε».

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  11/01/2019                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

………………………………………………………………………………….

Αγώνας μέχρι τη νίκη για μόνιμη δουλειά και δωρεάν παιδεία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που επιχειρεί ένα ακόμα πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα και την δωρεάν παιδεία, εισάγοντας το προσοντολόγιο και απαξιώνοντας πτυχία και χρόνια δουλειάς.

  • Να μην περάσει το άθλιο νομοσχέδιο Γιαβρόγλου
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και μαζικοί διορισμοί εδώ και τώρα, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία
  • Πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στα πτυχία

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών και των φοιτητών είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων και του λαού.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

………………………………………………………………………………..

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη, μέσα στις γιορτές και µε κλειστά τα σχολεία, κατέθεσε εσπευσμένα το νομοσχέδιογια τις “προσλήψεις” – απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις για να περάσει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Από μόνη της αυτή η τακτική αποδεικνύειτο αντιλαϊκό περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!Με το νέο σύστημαδιορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Ποιοι είναι αυτοί; Μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμεναακαδημαϊκάπροσόντα(μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λ.π.) ενώ µοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, µε τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί ως μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων.

Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία, μέσα από το τέχνασμα της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Όλες οι κυβερνήσεις, µε τη σημερινή να αποδεικνύεται καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής της  ΕΕ και του ΟΟΣΑ, προωθούν τα “εργασιακά προσόντα”, που πρέπει να κυνηγούν “δια βίου” οι εργαζόμενοι για μια επισφαλή θέση εργασίας, γι’ αυτό έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές: “τρέξτε σε όλη τη χώρα να μαζέψετε µόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισµό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”. Τώρα έρχονται µε τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους!

Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμεπραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές µακριά από τις οικογένειές τους ή µη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.

  • Μέσα από τα λεγόμενα “ακαδημαϊκά” κριτήρια και µε τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το µοναδικόπροαπαιτούµενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εµπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και µπορούνοικονοµικά να αποκτήσουν μεταπτυχιακά και δεύτερα πτυχία , το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν ότι είναι “άξιοι” και “ικανοί” να εργαστούν στην Εκπαίδευση.
  • Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστηµαδιορισµών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόµα και οι 4.500 διορισµοί να πραγµατοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόµενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συµβασιούχοιγια να λειτουργήσουν µόνο και µόνο οι δοµές Ειδικής Αγωγής! Οι όποιοι διορισµοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης! Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιµης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες.
  • Ακόµα και σήµερα, στο κουτσουρεµένο σχολείο των περικοπών (βλ. αλλαγές στο ωρολόγιο Γυµνασίου και Δηµοτικού, κατάργηση υπεύθυνου στο ολοήµερο κ.ά.) και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συµβασιούχοι για να εµφανιστεί µια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών των Οµοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Διευκόλυναν την κυβέρνηση, αφού αποδέχονταν τα κυβερνητικά επιχειρήµατα για “αδυναµία µαζικώνδιορισµών” (λόγω δηµοσιονοµικώνπεριορισµών) αλλά και τις λεγόµενες “επιταγές του νόµου”. Πρότειναν “καλύτερα” κριτήρια στην κυβέρνηση! Όλο το προηγούµενοδιάστηµα έκαναν τα πάντα για να υπονοµεύσουν το µοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτηµα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που ενώνει όλους τους συναδέλφους και απαντάει στις µορφωτικές ανάγκες, για µονιµοποίηση όλων των συµβασιούχων, που είναι και το µόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών! Το χαρακτήριζαν ουτοπικό και λαϊκίστικο.

Δεν θα  επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Οι εκάστοτε κυβερνήσεις τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς οµηρίας, παίζουν βρώµικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισµούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάµε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόµου -λαιµητόµο!
  • Δε διαπραγµατευόµαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουµε ούτε µια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.
  • Μονιµοποίηση εδώ και τώρα όλων των συµβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυµένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άµεσοι µόνιµοιδιορισµοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι µπορεί να ανοίξει και ο δρόµος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόµου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νοµοθετικούπλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισµούς. Το πτυχίο να είναι το µοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΜΕΤ-ΟΛΜΕ(8-11 ΚΑΙ 11-2μ.μ.) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ή ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11,30 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

………………………………………………………………………………………………

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Τρικάλων, δηλώνει ότι στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για το δικαίωμα στη δουλειά, σε δωρεάν παιδεία, για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Καταδικάζουμε την -με ευθύνη της κυβέρνησης- αστυνομική βία και τη ρίψη χημικών από τους μηχανισμούς καταστολής, ενάντια στη μαζική και μαχητική πορεία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/1/209. Επίθεση που προκάλεσε τραυματισμούς διαδηλωτών από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Το σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Εμπεδώνει το «δια βίου» κυνήγι προσόντων για μία θέση -στην πραγματικότητα- 9μηνης ελαστικής εργασίας. Γενικεύει την προσωρινή, φτηνή εργασία. Καθιερώνει τη ζούγκλα του ανταγωνισμού, του ατομικού φακέλου, της ατομικής αξιολόγησης. Περιφρονεί τα χρόνια εργασίας και περιπλάνησης των 32.000 σημερινών αναπληρωτών, αφού υποβαθμίζει την προϋπηρεσία τους μοριοδοτώντας την με κάτω από το 50% της συνολικής μοριοδότησης με ανώτερο τους 120 μήνες όσα χρόνια και να έτρεχαν σε δυσπόσιτα! Μεθοδεύει, μέσω της απαξίωσης των πτυχίων, να μετράνε πλέον για μια δουλειά εκπαιδευτικού στα σχολεία μας τα επί πληρωμή μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια κ.ο.κ.. Ένας ταξικός σχεδιασμός που συγκαλύπτει την ανεργία, απομακρύνει ηλικιακά το διορισμό και  πετά απέξω όσους δεν μπορούν να πληρώνουν.

Αυτό επιτάσσουν τα μνημόνια και οι ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα συμφέροντα των εργοδοτών. Αυτό σχεδίασαν τα συστημικά κόμματα και οι υπουργοί τους και το προωθεί  ι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το νομοσχέδιο εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς του συστήματος για την εργασία και την παιδεία.  Αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας με την φτηνή, ανασφαλή απασχόληση. στρατηγική του άγριου καπιταλισμού. Αμφισβήτηση του δικαιώματος σε δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς. Κατάρτιση των μαθητών για τις ανάγκες των επιχειρήσεων ως υπάκουο φτηνό, υπάκουο εργατικό δυναμικό. Συγκρότηση της νέας βάρδιας των εργαζόμενων ως κινούμενη άμμο μεταξύ ανεργίας και απασχολησιμότητας φτηνής ευέλικτης, χωρίς δικαιώματα και προσδοκίες.

Ως γονείς, εργαζόμενοι, άνεργοι απαιτούμε:

  • Μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα. Μαζικούς διορισμούς τώρα.
  • Παλεύουμε για ενιαίο δημόσιο, δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
  • Λέμε όχι στην εισχώρηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στα σχολεία. Κατάργηση των διδάκτρων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.  Επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.

………………………………………………………………………………….

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ