16 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Κ Σκρέκας:Ο κ. Τσίπρας ξαναγράφει με τους Σκοπιανούς την Ελληνική Ιστορία

- Advertisement -

 

«Ξαναγράφετε την ελληνική ιστορία που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στα ελληνικά σχολεία» ανέφερε σε ομιλία του στην Βουλήο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας εξαπολύοντας επίθεση για την στάση που τηρεί στο Σκοπιανό ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Βουλευτές που τον στηρίζουν.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη Συμφωνία των Πρεσπών, επέκρινε την ύπαρξη της επιτροπής η οποία θα αποτελείται από Έλληνες και από Σκοπιανούς ειδικούς η όποια θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τα ελληνικά βιβλία της ελληνικής ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα επί δεκαετίες στα ελληνικά σχολεία. Και ανέφερε χαρακτηριστικά «Ποια είναι αυτά τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα σε ελληνικά σχολεία, τα οποία χρήζουν αλλαγής και τα οποία θα πρέπει να τα ξαναγράψετε με τη συμφωνία των Σκοπιανών ειδικών»Εγκάλεσε τον Υπουργό λέγοντας «Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και στους Έλληνες Βουλευτές της συμπαράταξής σας, που πρόκειται να ψηφίσουν και να κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών;».Ο Τρικαλινός Βουλευτής κατέκρινε ακόμη την Κυβέρνησηδιότιαποκρύπτειτις συνέπειες της κατάπτυστης και πραγματικά επιζήμιας Συμφωνίας,τις οποίες συνέπειες θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».

«Ξαναγράφετε την ελληνική ιστορία με τη συμφωνία των Σκοπιανών ιστορικών και γι’ αυτό πανηγυρίζετε» συνέχισε απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας.«Συγχαρητήρια, κύριε Υπουργέ. Ελπίζουμε τουλάχιστον στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών να μας πείτε, ποια είναι τα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας, ποια είναι τα στοιχεία των απελευθερωτικών πολέμων που έγιναν,στους οποίους Έλληνες πρόγονοί μας έχασαν τη ζωή τους, έδωσαν το αίμα τους για να απελευθερώσουν τη Μακεδονία και τώρα εσείς θέλετε να αλλάξετε με τη βοήθεια σκοπιανών «ειδικών». Να μας τα πείτε αυτάγια να τα μάθει κι ο Ελληνικός λαός»

Ο κ. Σκρέκας αποδοκίμασε επίσης την Κυβέρνηση λέγοντας «Απορώ πραγματικά, πώς αύριο-μεθαύριο θα εξηγείτε και θα ξεχωρίζετε σ’ έναν επισκέπτη στην Ελλάδα ότι ο Μακεδόνας δήθεν Ζάεφ είναι κάτι διαφορετικό από τον Μακεδόνα Μεγάλο Αλέξανδρο. Θα του φέρνετε τη Συμφωνία των Πρεσπών του κ. Τσίπρα και θα του λέτε ότι το γράφει στο άρθρο 10 παράγραφος 2 γραμμή 3;»

Ο κ Σκρέκας αύριο Κυριακή μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα είναι στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθηνά στην Πλατεία Συντάγματος, για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο την ομιλία του κ. Σκρέκα:

https://www.youtube.com/watch?v=0ERddZjQ62w

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Κ. Σκρέκας:Το ΝομοσχέδιοΓαβρόγλουγια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίαςαδικεί κατάφωρα τα Τρίκαλα

 

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας στηνομιλίατου στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας το οποίο συμπεριλαμβάνει το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υποστήριξε ότι τα Τρίκαλα αδικούνται κατάφωρα και με μοναδικό τρόπο.

Ειδικότερα διαπίστωσε ότι, το νομοσχέδιο δεν σχεδιάστηκε με κανένα ακαδημαϊκό, επιστημονικό, αξιοκρατικό, οικονομικό ή άλλο κοινωνικό κριτήριο. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι «τα μόνα δεδομένα που έχετε χρησιμοποιήσει αφορούν ρουσφετάκια σε «ημετέρους», πιθανότατα συναδέλφους σας, που εξυπηρετούν συμφέροντα φίλων ή συντεχνιακών σας συνοδοιπόρων».

Ο κ. Σκρέκας, κατήγγειλε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον οποίο περιλαμβάνονται τριάντα τέσσερα τμήματα, είκοσι δύο νέα και ένα με υποσχετική, το οποίο ιδρύεται στα Τρίκαλα. Από τα τριάντα πέντε τμήματα μόλις τα τρία, δηλαδή δύο που θα ιδρυθούν και ένα με υποσχετική, θα έχουν έδρα τα Τρίκαλα.Δηλαδή μόλις το 5% των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου θα έχουν έδρα τα Τρίκαλα. Ανέλυσε δε ότι ιδρύονται στη Λάρισα εννέα τμήματα, εκ των οποίων επτά νέα, στον Βόλο δεκατέσσερα τμήματα, εκ των οποίων δύο νέα, στη Λαμία πέντε τμήματα, εκ των οποίων τρία νέα, στην Καρδίτσα τέσσερα τμήματα, εκ των οποίων τρία νέα. Στα Τρίκαλα όμως παραμένουν να λειτουργούν μόνο δύο τμήματα και ένα με υποσχετική, και μάλιστα χωρίς καθηγητές, χωρίς φοιτητές, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς υπουργικές αποφάσεις.Ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Πάτε να κοροϊδέψετε τον λαό των Τρικάλων και τους συναδέλφους της Βουλής των Ελλήνων».

Στη συνέχεια υπενθύμισεότι η πολιτεία είχε φροντίσει να ιδρύσει Ανώτατα Πανεπιστημιακά και Ανώτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην περιφέρεια, ως αντιστάθμισμα στον κίνδυνο τηςερημοποίησης και της φτωχοποίησης των περιοχών.Τα Ιδρύματα αυτά από τη μία συνεισέφεραν πολλά στην περιφερειακή ανάπτυξη και από την άλλη κράτησαν τους νέους στην περιφέρεια της Ελλάδος, αλλά έφεραν και νέους φοιτητές από τα μεγάλα αστικά κέντρα.Υπογράμμισε μάλιστα ότι, τα Τρίκαλα σήμερα διαθέτουν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σ’ ό,τι αφορά τον τουρισμό, τον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Και συνέχισε λέγοντας ότι «όπως φαίνεται και όπως αποδεικνύεται, στον νέο σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα πλεονεκτήματα αυτά δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη».

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό τα Τρίκαλα απομονώνονταιακόμα περισσότερο με ευθύνη της Κυβέρνησης, «ουσιαστικά επιτελείτε έναν πανεπιστημιακό αποκλεισμό της περιφερειακής ενότητας των Τρικάλων» σημείωσε. «Είναι απαίτηση και του λαού των Τρικάλων και των θεσμών των Τρικάλων να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο και να το ξαναφέρετε σ’ ό,τι αφορά, μεταξύ άλλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» κατέληξε.

Τόνισε επίσης ότι οι αποφάσεις σ’ ό,τι αφορά την ανώτατη εκπαίδευση θα πρέπει να λαμβάνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια, συνυπολογίζοντας τις τοπικές ανάγκες, και τις ανάγκες της χώρας για μελλοντικούς επιστήμονες. Η συμβολή των επιστημόνων αυτών είναι σημαντική για μια μακρόπνοη, βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα ανέφερε, τα Τρίκαλα είναι μια «έξυπνη» πόλη, όπου εδώ και δεκαετίες επενδύει στην καινοτομία και στην έρευνα. Επίσης, έχουν ισχυρή τουριστική οικονομία και αποτελούν ένα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος και το δεύτερο, μετά το Άγιο Όρος, θρησκευτικόπροορισμό.Πέραν δε από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, έχουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων στην Ελλάδα. Δίπλα σ’ αυτές έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν πολλές άλλες μεγάλες, μεσαίες και μικρότερες μεταποιητικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, στα Τρίκαλα σήμερα λειτουργεί το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Αυτό το τμήμα οφείλει να ενδυναμωθεί σ’ ό,τι αφορά το ακαδημαϊκό περιβάλλον, και να βοηθηθεί με υποδομές και έμψυχο υλικό. Επισήμανε δε ότι «Δεν έχει σημασία, να ιδρύουμε τμήματα στα χαρτιά χωρίς προσωπικό, χωρίς καθηγητές, χωρίς χρήματα, χωρίς εργαλεία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο δεν διασφαλίζουμε την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε ανώτατο επίπεδο».

Ο κ. Σκρέκας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το νομοσχέδιο ενώκάλεσε τον Υπουργό να το αποσύρει, να το αλλάξειώστε να το ξαναφέρει πίσω σωστό και δίκαιο.

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο την ομιλία του κ. Σκρέκα:

https://www.youtube.com/watch?v=EWCm0AQ8acw

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος»

Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων

ΘΟΔΩΡΗ  ΑΛΕΚΟΥ

 

Αποπροσανατολισμένο μοιάζει το επιτελείο της δημοτικής αρχής του Δήμου Μετεώρων με την υπόθεση του Γυμνασίου Αμπελίων,καθ’ότι δείχνει να μην πείθεται από το φωτογραφικό υλικό το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και εκ του  οποίου εκτίθεται ανεπανόρθωτα! Περνάει μάλιστα και στην αντεπίθεση με περισσό θράσος, χαρακτηρίζοντας επίθεση την δημοσιεύση της πραγματικότητας ,προκαλώντας οργή και αγανάκτηση,όταν προσδίδει στο γεγονός φτηνά προεκλογικά χαρακτηριστικά, μιλώντας για κατασκευασμένο και κατόπιν εορτής  σκηνικό!

Ερώτημα: Από ποιους άραγε κυρία Κουκουράβα,προέκυψε το κατασκευασμένο σκηνικό; Από τους εκπ/κούς του σχολείου,τους οποίους μάλιστα καταγέλλετε ότι ήταν απόντες;

Και αν δεχθούμε,υποθετικά ότι έτσι είναι ,εσείς τι κάνατε; Αποχωρήσατε; Γιατί δεν προβήκατε στις αυτονόητες ενέργειες καθαρισμού της αυλής;

Γιατί δεν περιμένατε την άφιξη των εκπ/κών,απαξιώνοντας πλήρως τον βαθμό της δυσκολίας μετακίνησής των; Προφανώς για σας αυτά είναι ψιλά γράμματα,επιλέγοντας με τη σύμφωνη γνώμη του εντολέα σας να ενδιαφερθείτε για την ασφάλεια των μαθητών,καταγγέλοντας ότι τέθηκε σε κίνδυνο με τη χρήση του κομπρεσέρ. Βεβαίως και δεν επικροτούμε μια τέτοια επιλογή, αλλά έλεος οι δικές σας ευθύνες για την ασφάλεια των μαθητών; Πουθενά!!

Κυρία αντιδήμαρχε ,δεν μπορείτε τόσο εύκολα και αβιάστα να διαψεύδετε σύσσωμο  το εκπ/κόπροσωπικό,επιλέγοντας στην δύσκολη θέση στην οποία περιήλθατε, να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα!

Βεβαίως εύλογα τα ερωτήματα του εκπ/κούπροσωπικού,το οποίο κατηγορηματικά δηλώνει ,ότι παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, ήταν παρών την προβλεπόμενη ώρα και ότι εσείς ήσασταν απούσα!

Κυρία καθ’ύλην αρμόδια αντιδήμαρχε,

Γιατί επιτέλους αρνείσθε να αναλάβετε τις ευθύνες σας;Γιατί επιλέγετε με χαρακτηριστική ευκολία  να σπιλώσετε  άμεμπτους και καθ’όλα υπεύθυνους και λαμπρούς δημόσιους λειτουργούς και μάλιστα από τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της εκπ/σης,τον οποίο αποδεδειγμένα υπηρετούν με αυταπάρνηση σύνεση  και υπευθυνότητα;

Αγνοείτε προφανώς ότι ,κάθε σοβαρή δημοτική αρχή και κάθε εχέφρωνδήμαρχος και κατ’επέκτασιναρμόδιος αντιδήμαρχος οφείλει να φροντίζει ως κόρη οφθαλμού την ομαλή και εύρρυθμη λειτουργία των σχολείων,σε περιόδους έκτακτων καιρικών φαινομένων και όχι  μόνον ,δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για τους  μαθητές. Ασφαλής και χωρίς χιόνια και πάγους έπρεπε να περιμένει η αυλή του Γυμνασίου Αμπελίων τους μαθητές. Εν κατακλείδι και επειδή η κατάσταση δείχνει  να ξεφεύγει καλούμε τη δημοτική αρχή να ξυπνήσει και να αναλάβει τις ευθύνες της.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στην Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραβρέθηκε, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, ως μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Χ. Λιάπης. Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά: «Ήταν ομιλία νίκης και ανάκαμψης για την Παράταξη και τη χώρα. Συγκινητική η αναφορά του Προέδρου στον Ήρωα Μακεδονομάχο παππού του, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αγγίζει, εκτός από τις πανεθνικές ευαίσθητες χορδές της αγάπης μας για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ -η οποία ξεπουλιέται από τους ανεκδιήγητους χειρισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- και τις προσωπικές μου, οικογενειακές ευαίσθητες χορδές, καθώς δεν χάνω ευκαιρία να υπενθυμίζω πως τυγχάνω και εγώ εγγονός Ήρωα, ενός άλλου Εθνικού Επους, αυτού που έγραψε ο παππούς μου, Υπολοχαγός Δημήτριος Ζιώγας, στα βουνά της Πίνδου, δίνοντας, με τη θυσία του, το όνομά του στο Στρατόπεδο της Καλαμπάκας.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ομιλία του Τάσου Τσιαπλέ, μέλους της Κ.Ε του ΚΚΕ, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα – 19/1/2019

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Το 2019 μας φέρνει μπροστά σε νέες εξελίξεις και σε μάχες που πρέπει να δώσουμε με σχέδιο και οργάνωση, συλλογικά και ατομικά ο καθένας και η καθεμιά μας, στο κίνημα, αλλά και τις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις απ’ τις οποίες επιδιώκουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να βγουν ενισχυμένα, το Κόμμα και η ΚΝΕ με νέα μέλη και περισσότερα οικονομικά απ’ τον λαό.

Το παζάρι Τσίπρα-Καμένου, κατέληξε στην αποχώρηση μερίδας των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από μια μερίδα πρώην δουλευτών των ΑΝΕΛ και νέους συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, καθώς έδωσε την δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, με τις ψήφους και βουλευτών των ΑΝΕΛ και αφ’ ετέρου στον κ. Καμένο να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, εμφανιζόμενος ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική στην οποία έβαλε γερή πλάτη επι 4 χρόνια.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτέλεσε τον καταλύτη των εξελίξεων, είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καμμένος υπηρέτησαν με συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια μεγάλη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβέρνηση, η οποία επιβιώνει πλέον με νέους συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα, για να συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο της. Γι’ αυτό πρέπει να την καταψηφίσει ο λαός, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές και να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει ως δήθεν “προοδευτική” τη Συμφωνία των Πρεσπών, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Την Συμφωνία των Πρεσπών την ήθελαν και την επέβαλλαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, για να προωθήσουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να αποδυναμώσουν την επιρροή άλλων κέντρων, όπως η Ρωσία

Αυτές οι δυνάμεις και οι δολοφονικοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια και όξυναν τις εθνικιστικές διαιρέσεις, ξαναχαράσοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών, δεν μπορούν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι προστάτες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπως δείχνει και η ιστορία των ελληνοτουρκικών διαφορών. Γι’ αυτόν το λόγο και στη Συμφωνία των Πρεσπών διατηρούνται και τα στοιχεία του αλυτρωτισμού, για να αποτελούν μια διαρκή “εστία” αποσταθεροποίησης, ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά τους μεγάλους ιμπεριαλιστές.

Το ΚΚΕ για όλους αυτούς τους λόγους, καταψηφίζει τη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπερασπίζεται την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

  • Η κυβερνητική προπαγάνδα περί “θετικών μέτρων”, που μένουν να υλοποιηθούν στο υπόλοιπο της κυβερνητικής θητείας, εννοώντας τα ψίχουλα, είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Ακόμη και αυτά δεν θα δίνονταν αν δεν υπήρχαν οι αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ.

Η υποτιθέμενη μεταμνημονιακή εποχή και η λεγόμενη «δίκαιη» ανάπτυξη για την οποία πασχίζουν κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι για το κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.

Αυτό, άλλωστε, δείχνουν η διατήρηση των πάνω από 700 μνημονιακών νόμων, τα ματωμένα πλεονάσματα, η ασφυκτική επιτροπεία ως το 2060, τα νέα προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, των δυσβάσταχτων φόρων. Η αύξηση των πλειστηριασμών λαικών σπιτιών και εργαλείων δουλειάς. Η εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, οι ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτριών, μηχανημάτων και μονάδων υγείας, σχολείων και εκπαιδευτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ όπως έλεγε, αλλά βάζει σε εφαρμογή τον άθλιο νόμο Βρούτση της Ν.Δ, με τις ψήφους και της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και του Λεβέντη, με τον οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και καθορίζει τον κατώτερο μισθό η εκάστοτε κυβέρνηση, με βάση την δημοσιονομική κατάσταση και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, ο οποίος δέχεται να δωθούν 30 ευρώ αύξηση το μήνα, αρκεί η κυβέρνηση να τους μειώσει την εργοδοτική ασφαλιστική εισφορά, δηλαδή να χτυπήσει περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία, που αυτοί με τις κυβερνήσεις τους καταλήστευσαν δεκαετίες τώρα και να βγουν ξανά κερδισμένοι. Ενώ μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου, αυτοί οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, θα χάσουν 50 ευρώ το μήνα!

Έχουν το θράσος να λένε πως τώρα μειώνουν την ανεργία, αποκαθιστούν τις αδικίες”, «σώζουν τις συντάξεις»!

Πως; Με το ότι πάνω από 500 χιλιάδες άνεργοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά; Με τα 2μηνα, τα 8μηνα, με το μοίρασμα μίας θέσης εργασίας σε δύο εργαζόμενους;

Αλήθεια, ποιες συντάξεις σώζουν; Αυτές που κόπηκαν όχι 1 αλλά 21 φορές τα τελευταία χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πριν από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ;

Ξεχνάνε ότι με το 3ο μνημόνιο, αύξησαν την κράτηση στον κλάδο υγείας στις κύριες, από το 4% στο 6% και στις επικουρικές από 0% σε 6%;  Ότι επέβαλαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που ήταν μια μικρή ανακούφιση για χαμηλοσυνταξιούχους;

Ότι προχώρησαν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και μείωσαν κατά 20% τις κατώτερες συντάξεις σε όσους νέους συνταξιούχους δεν είχαν συμπληρώσει το 67ο έτος;

Καμιά σύνταξη δεν έσωσαν. Το αντίθετο. Με το νόμο Κατρούγκαλου άρχισε η περικοπή των υφιστάμενων κύριων και επικουρικών, αλλά και των συντάξεων για όσους βγαίνουν στην σύνταξη μετά τον Μάη του 2016 και η αναβολή της μείωσης και για τους παλιούς συνταξιούχους έγινε για προεκλογικούς λόγους και θα έρθει αργότερα.

Οι συντάξεις του ΟΓΑ, έπεσαν απ’ τα 460 στα 320 ευρώ, με το νόμο Κατρούγκαλου.

Το αντίμετρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα έχει καμιά ελάφρυνση για το 90% των γεωργών και κτηνοτρόφων, που θα εξακολουθούν να πληρώνουν παραπάνω εισφορές από ό,τι πλήρωναν πριν τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 ξεχειλίζει από “αντίμετρα” προς το κεφάλαιο. Όπως για παράδειγμα, τα 1,1 δισ. ευρώ, μόνο για τις απαλλαγές ή μειώσεις του ΕΦΚ καυσίμων και άλλων πρώτων υλών σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές.

Όμως ούτε ένα ευρώ για φθηνό πετρέλαιο στους αγρότες. Ούτε ένα ευρώ για κρατική χρηματοδότηση των ΕΛΓΑ για προστασία και αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές, για 6η συνεχή χρονιά, που τις οδηγεί σε διάλυση.

Σε καταστροφή οδηγούνται και χιλιάδες κτηνοτρόφοι, από την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης, που συνεχίζει τις πολιτικές της Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, της ΚΑΠ της Ε.Ε και του ΠΟΕ, από την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων, την αθρόα εισαγωγή γάλακτος, αφού δεν αντέχουν με τις χαμηλές τιμές στο γάλα και στο κρέας, την βαριά φορολογία, τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Γι’ αυτό είναι μονόδρομος η συμμετοχή κάθε μικρομεσαίου αγρότη στους αγώνες που ετοιμάζονται από τους Α.Σ και Ομοσπονδίες και παράλληλα η ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αυτήν την αντιλαική πολιτική υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ και τα άλλα κόμματα. Ο κοινός παρονομαστής τους είναι η προσήλωσή τους στο στόχο της καπιταλιστικής κερδοφορίας που απαιτεί τη θυσία των λαϊκών δικαιωμάτων.

Κι αυτό δεν μπορεί να το κρύψει η κάλπικη αντιπαράθεση που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ, μπροστά στις εκλογές για να εγκλωβίσουν ξανά λαικές δυνάμεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με τις μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, αποδεικνύουν, πέρα από τον τυχοδιωκτισμό ορισμένων, ότι οι διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα είναι τόσο μικρές, οι συγκλίσεις τους τόσο μεγάλες, που η μεταπήδηση από το ένα κόμμα στο άλλο είναι πολύ εύκολη.

Ο λαός να μην ψάχνει τις επιμέρους διαφορές ανάμεσα σε κόμματα ίδιας κοπής, αλλά να κάνει την πραγματική διαφορά, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η ελπίδα, ο αγώνας για αλλαγή τάξης στην εξουσία, με την κατάχτησή της από την εργατική τάξη, για να οργανωθεί η οικονομία με βάση τις λαικές ανάγκες και όχι του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα σήμερα, που μαζί με την οικονομική επίθεση του κεφαλαίου, μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι για το λαό μας, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων, στην περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Ν/Α Μεσογείου, κ.α.

Σ’ αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την συμφωνία και των άλλων κομμάτων, μας εμπλέκει όλο και πιο πολύ, συμπαρατασσόμενη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στις επεμβάσεις, με την μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, με την εγκατάσταση κατασκοπευτικών drones στη Λάρισα, την εγκατάσταση ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Βόλο, την επέκταση της αμερικανικής βάσης στη Σούδα, την δημιουργία βάσης στην Αλεξανδρούπολη, την μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, διεκδικώντας την αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας μας στην μοιρασιά των ενεργειακών πόρων και αγορών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Στις εκλογές του Μαΐου και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας.

Ωστόσο το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαικά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο απ’ την αντιλαική πολιτική. Η στάση του στο ζήτημα της ανάπτυξης –από ποιόν και για ποιόν– που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή, με ποιόν είναι ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος».

Ο συνδυασμός της Ν.Δ με τον κ. Αγοραστό, που έχει τη διοίκηση της Περιφέρειας, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης όπως και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Η αντιπαράθεση με τον κ. Αγοραστό, των παρατάξεων του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, που ως τώρα τάχα «σκοτώνονταν» και τώρα θα συνεργαστούν με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων, του κ. Κουρέτα που πορεύτηκε ως πολιτικός γυρολόγος και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, είναι ψευδεπίγραφη.

Στα βασικά ζητήματα συμφωνούσαν όλες αυτές οι δυνάμεις και στο περιφερειακό συμβούλιο. Το ίδιο και η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που συμφωνούσε στα βασικά με την πλειοψηφία, χύνοντας το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, του εθνικισμού, του μίσους ενάντια στο εργατικό, αγροτικό κίνημα, στους μετανάστες και τους άλλους λαούς.

Το ίδιο έκαναν και στους Δήμους, γι’ αυτό αλλού θα συνεργαστούν προεκλογικά και αλλού μετεκλογικά.

Όλοι αυτοί στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα, τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσάκισαν τη ζωή μας, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής και Τοπικής διοίκησης και ερίζουν για τον αριθμό των έργων, την απορροφητικότητα των κονδυλίων, κρύβοντας ότι αυτά υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, βάζοντας στην άκρη τις λαικές ανάγκες.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ στην ευρωβουλή, στην Βουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει στην Περιφέρεια και τους Δήμους, μπορεί να εκφράσει την καταδίκη στην αντιλαική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας, Δήμων, στα κόμματα και τους υποψήφιους που στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα. Να συμβάλει στην ανάπτυξη του εργατικού-λαικού κινήματος για την προστασία των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ, από την αντιλαική επίθεση, για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των λαικών αναγκών.

Η Λαική Συσπείρωση, είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε, την αντιλαική πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, που προωθούσε στην Περιφέρεια και στους Δήμους του Ν. Τρικάλων η πλειοψηφία της Ν.Δ, με την συναίνεση σε βασικά ζητήματα, του ΚΙΝΑΛ, των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων και της Χ.Α, ενώ παράλληλα διεκδικούσε πολιτικές και μέτρα στήριξης των λαικών οικογενειών.

Αποκάλυψε ότι η πρωτιά της Περιφέρειας στην απορροφητικότητα των ευρωενωσιακών πόρων και τα έργα που διαφημίζει, δεν ωφέλησαν τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, αφού η ανεργία παραμένει ψηλά, το εισόδημα μισθωτών, μικροαγροτών, μικροΕΒΕ μειώθηκε δραστικά, η μικρή αγροτιά ξεκληρίζεται και αγκομαχά, η νεολαία βιώνει μεγάλα αδιέξοδα. Το όφελος είναι μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, που για τις ανάγκες του δίνεται το 70% του ΕΣΠΑ, το 90% του ΠΑΑ, η μερίδα του λέοντος των προϋπολογισμών της, όπως και στους Δήμους.

Αντιπάλεψε την προώθηση από την περιφέρεια και τους δήμους, επιχειρηματικών επενδύσεων στις ΑΠΕ, την κατασκευή μονάδων παραγωγής RDF/SRF, μαρίνων και λιμενικών έργων για πολυτελή σκάφη και κρουαζιερόπλοια, καταδυτικών πάρκων για ακριβό τουρισμό, κατασκευή δρόμων με ανταποδοτικότητα, εμπορευματικών κέντρων, για την εξυπηρέτηση κυρίως του μεταφορικού έργου μεγάλων επιχειρήσεων, την στήριξη της επιχειρηματικής δράσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο & εργατική εξουσία, για να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της Θεσσαλίας και να λυθούν τα λαικά προβλήματα.

Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, των Δήμων, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε, για την απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας και καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις-διεκδικήσεις, για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, την προστασία του αστικού και γενικότερα του περιβάλλοντος από την ρύπανση του αέρα, των νερών, για την διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον, στην δημόσια υγεία, χωρίς επιβάρυνση των λαικών οικογενειών, χωρίς επιχειρηματική ανάμειξη, για την ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου, την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων Θεσσαλίας, για την προστασία των δασών και τη μετατροπή τους σε λαϊκή περιουσία.

Διεκδικήσαμε κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, σπουδαστικών εστιών, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, δωρεάν. Δομών δημόσιας υγείας-πρόνοιας, δημόσιων δωρεάν υποδομών αθλητισμού, πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, την ανακατασκευή του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Αναδείξαμε το πρόβλημα της ανεργίας, καταθέτοντας προτάσεις για την στήριξη των ανέργων, για την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στις πολιτικές που εφαρμόζουν κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμοι. Αναδείξαμε το αίτημα την νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης αργίας.

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας έμπρακτα στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαικών κατοικιών, καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς, ζητώντας την προστασία των λαϊκών κατοικιών, παύση των διώξεων όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, που απέφυγαν οι άλλες δυνάμεις να το ψηφίσουν. Θέσαμε το αίτημα κατάργησης των διοδίων και αφαίρεσης της εκμετάλλευσης των δρόμων απ’ τους ιδιώτες, αλλά η πλειοψηφία της Ν.Δ, με τον ΣΥΡΙΖΑ & το ΚΙΝΑΛ σε Περιφέρεια και Δήμους, απέφυγαν να το στηρίξουν.

Αποκαλύψαμε την στήριξη της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών της Ν.Δ, αλλά και της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, των ΑΝΕΛ και της Χ.Α, στους επικίνδυνους αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ’ αυτούς, στην εγκατάσταση των αμερικανικών DRONES στην Λάρισα, ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Βόλο και πολεμικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, αλλά και με την συνάντηση που είχε ο κ. Αγοραστός, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών, με τον πρέσβη των ΗΠΑ, η οποία στη συνέχεια πήγε στο ΝΑΤΟ, να συζητήσει πως θα στηρίξουν τους σχεδιασμούς του.

Αντιπαλέψαμε το θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής & Τοπικής διοίκησης που δημιουργήθηκε με (Καποδίστρια, Καλλικράτη και τώρα τον Κλεισθένη 1), εκτός από την απλή αναλογική στην εκλογή των συμβούλων, γιατί δεν υπηρετεί τις λαικές ανάγκες, αλλά του κεφαλαίου. Αντιταχθήκαμε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια και τους δήμους, που πρέπει να είναι στο κεντρικό κράτος. Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα παιδείας, υγείας-πρόνοιας. Καταψηφίζαμε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς της περιφέρειας και των δήμων, γιατί οι πόροι τους προέρχονται από την φοροληστεία μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, αντι για την φορολόγηση του κεφαλαίου και γιατί καλύπτουν κύρια ανάγκες του κεφαλαίου.

Σε αντίθεση με τις άλλες δυνάμεις, εμείς διεκδικούμε μείωση των ανταποδοτικών τελών με προοπτική την κατάργησή τους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων Περιφέρειας και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, της άμεσης φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στελέχωση της Περιφέρειας και Δήμων, με προσλήψεις μόνιμου & πλήρους απασχόλησης προσωπικού.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ και τα άλλα αστικά κόμματα, όπως και οι υποψήφιοι τους στην Περιφέρεια και στους Δήμους, διατείνονται ότι δουλεύουν για την ανάπτυξη της χώρας, της περιφέρειας και κάθε Δήμου. Κρύβουν όμως ότι δουλεύουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την οποία ωφελημένοι θα είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτή η ανάπτυξη δεν μπορεί να λύσει τα λαικά προβλήματα, αντίθετα θα τα οξύνει, γιατί σκοπό έχει το κέρδος και το κέρδος βγαίνει από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών και μικροαγροτών από μια χούφτα καπιταλιστές. Ούτε φυσικά μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη σε μια περιφέρεια μέσα στον καπιταλισμό, να εξαλειφθούν οι περιφερειακές ανισότητες.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για να υπάρξει ανάπτυξη υπέρ των εργατών, των μικρών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, αυτή όμως δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, απαιτείται αλλαγή τάξης στην εξουσία του τρόπου και του σκοπού οργάνωσης της οικονομίας. Απαιτείται η εργατική τάξη να καταχτήσει την εξουσία και να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και κατανομής του προϊόντων, για να κατευθύνονται στην ικανοποίηση των λαικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Μόνο μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει και ανάπτυξη υπέρ του λαού και σε κάθε περιφέρεια, αξιοποιώντας και τις ιδιαίτερες δυνατότητες κάθε περιοχής.

Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο σοσιαλιστικής ανάπτυξης της οικονομίας. Ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και όλων των κλάδων της βιομηχανίας, της ενέργειας, των επικοινωνιών, μεταφορών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

Έτσι θα εξασφαλισθεί μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, κρατική φροντίδα για παιδιά, γυναίκες, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους. Να έχουν όλοι οι συνταξιούχοι ικανοποιητική σύνταξη, στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες. Στο επίκεντρο της λαϊκής οικονομίας, θα είναι το υψηλό επίπεδο ειδίκευσης, υγείας, πολιτισμού, άθλησης, που θα παρέχονται δωρεάν, η εξασφάλιση σύγχρονης στέγης για όλους, η προστασία του περιβάλλοντος, η ισοτιμία των γυναικών. Να μην δουλεύει κανείς νέος πριν τελειώσει τη 12χρονη εκπαίδευση ή τα ΑΕΙ, αλλά, πριν τελειώσει, να ξέρει ότι θα βρει εργασία. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία για το λαό, αυτή που ζούμε είναι για τους λίγους.

Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της διατροφικής εξάρτησης του λαού μας. Η Ελλάδα και η Θεσσαλία έχουν μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, καλές εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και υγιεινά προϊόντα και να παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και έτσι να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να κάνει εξαγωγές.

Μια λύση υπάρχει. Να κοινωνικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές μονάδες, να φύγουν από τη μέση τα καρτέλ στην παραγωγή τροφίμων και οι μεγαλέμποροι. Με στήριγμα το έμπειρο εργατικό δυναμικό και τους μικρούς γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, οργανωμένους σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα λειτουργούν δίπλα στα μεγάλα κρατικά αγροκτήματα, μπορεί να αναπτυχθεί μεγάλη αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή προς όφελος του λαού και των αγροτών.

Με ανάλογο τρόπο θα οργανωθεί η παραγωγή σε όλους τους τομείς. Στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στο δέρμα. Οι ζωτικοί αυτοί κλάδοι για τις ανάγκες του λαού, συρρικνώθηκαν γιατί συμφέρει τους καπιταλιστές να εισάγουν παρά να παράγουν. Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις για ανάπτυξη βαριάς βιομηχανίας. Της μεταλλουργίας, της ναυπηγικής, της χημικής βιομηχανίας. Είναι έγκλημα να συρρικνώνεται η βιομηχανία, να διαλύεται και να ξεπουλιέται η ΛΑΡΚΟ, η αμυντική βιομηχανία, γιατί αυτό συμφέρει τα γερμανικά, γαλλικά, αμερικανικά μονοπώλια ή τους ντόπιους βιομήχανους. Με ανάλογο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα του κατασκευαστικού τομέα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία, έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά, κ.α.

Σε μια τέτοια οικονομία, κάτω από τον εργατικό έλεγχο, θα αναπτύσσονται και οι επιστήμες, τα γράμματα, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός για όλους. Σήμερα υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί η ενιαία 12χρονη γενική παιδεία, που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν αποκλειστικά από το δημόσιο, όπως και η ανώτατη, η προσχολική αγωγή και η τεχνική εκπαίδευση, να προσληφθούν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί με μόνιμη σχέση εργασίας και όχι με τον άθλιο θεσμό των αναπληρωτών, των ωρομισθίων.

Μια τέτοια πορεία της χώρας, δεν χωρά μέσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μοναχική, όπως ισχυρίζονται τα αστικά κόμματα. Θα βαδίσει στο δρόμο της οικοδόμησης σχέσεων ισότιμης συνεργασίας με χώρες και λαούς. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο. Για να γίνουν αυτά χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό ταξικό εργατικό κίνημα και λαϊκή συμμαχία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Καλούμε κάθε εργάτη, αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, άνεργος, συνταξιούχος, νέο και νέα, που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην γυρίσει στη Ν.Δ ή στο ΚΙΝΑΛ που έχουν την ίδια πολιτική. Κανείς να μην ξεγελαστεί από το δήθεν αντισυστημικό προφίλ της ναζιστικής, εγκληματικής Χ.Α, γιατί είναι το πιο πιστό στήριγμα του καπιταλισμού.

Απευθυνόμαστε σε όσους κατανοούν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν “μικρότερου κακού” τους οδηγούσε κάθε φορά στο μεγαλύτερο κακό. Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους, δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όσους βλέπουν τα αδιέξοδα της πολιτικής άλλων αριστερών οπορτουνιστικών δυνάμεων.

Τους καλούμε τώρα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές. Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού στα Σωματεία, στους Αγροτικούς Συλλόγους και στις εκλογές στη βουλή και στην ευρωβουλή.

Ενισχύστε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους Δήμους Τρικάλων, με υποψήφιο Δήμαρχο τον σ. Γιώργο Καίκη, Καλαμπάκας, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θανάση Χατζιάρα, Πύλης, με υποψήφιο Δήμαρχο τον σ. Βάϊο Καλύβα και Φαρκαδώνας, με υποψήφια Δήμαρχο, την σ. Βαγγελιώ Στεργίου, γιατί αυτό σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του εργαζόμενου λαού. Υπέρ της μοναδικής δύναμης που θα παλεύει για τα εργατικά-λαικά προβλήματα. Για ανακούφιση των εργαζομένων στην πόλη και στα χωριά. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για βαθιές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προς όφελος της λαού. Στην Περιφέρεια και στους Δήμους, Λαική Συσπείρωση ψηφίζουμε, την ψήφο δεν την χαραμίζουμε.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Διεθνιστικό – αντιμπεριαλιστικό όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Ανειρήνευτος αγώνας ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την ακροδεξιά

  1. Με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών ο εθνικιστικός συρφετός επιχειρεί και πάλι να βγει στο δρόμο.Η συμφωνία αυτή που επικυρώθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, εντάσσεται και υπηρετεί τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την άμεση ένταξη της στο ΝΑΤΟ και συνολικά την ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων. Σε αυτά τα πλαίσια εξυπηρετεί και τις επιδιώξεις  της ελληνικής άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του οικονομικού και γεωπολιτικού ρόλου στην ευρύτερη περιοχή. Με αυτή την έννοια έχει από την αρχή αντιδραστική ουσία και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντίθετους το εργατικό λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά.
  2. Η Συμφωνία δεν  «ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ποτέ οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή τους σε αυτούς δεν διασφάλισαν την ειρήνη. Αντίθετα είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας και σοβαρή όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή των Βαλκανίων.. Αυτή την πολιτική υπηρετεί τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, παρά τις εθνικιστικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση, το ΚΙΝΑΛ,  τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης.
  3. Το αντιδραστικό εθνικιστικό  ΟΧΙ προωθείται από αστικά συμφέροντα, την Εκκλησία, διάφορα «μακεδονικά», ακροδεξιά και φασιστικά κέντρα. Τους μήνες αυτούς αποδείχθηκε πεντακάθαρα ότι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, «μαθητικές καταλήψεις» γίνονται δρόμος για την παρέμβαση της ακροδεξιάς και των φασιστών. Οι εθνικισμοί δυναμιτίζουν το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών. Σπέρνουν το μίσος. Κρύβουν τον νατοϊκό χαρακτήρα της συμφωνίας, αφού τους ίδιους  αφέντες υπηρετούν.
  4. Το δικό μας όχι είναι  από την σκοπιά  της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του σεβασμού του δικαιώματος των λαών, και του γειτονικού μας λαού,  στον αυτοπροσδιορισμό, για να μην αποφασίζουν για αυτούς οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς. Για αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με το όχι  των εθνικιστών – πατριδοκάπηλων, της ακροδεξιάς που είναι το όχι του πολέμου, του μίσους, του φασισμού, που γίνεται από τις θέσεις του «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»  που είναι  ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ελληνική άρχουσα τάξη.
  5. Στις σημερινές συνθήκες είναι επιτακτικά αναγκαίο ένα μαζικό, ανατρεπτικό,  ενωτικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό και διεθνιστικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα αγωνιστεί για να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια.     Για την ειρηνική συμβίωση των λαών, με σεβασμό στον πολυεθνικό χαρακτήρα της ιστορικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Παλεύουμε για την ενότητα των εργατών ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές, την φτώχια και την εκμετάλλευση που σφραγίζουν την μοίρα όλων των λαών της περιοχής. Για την υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στα σχέδια και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, των αστικών τάξεων. Ενάντια στον εθνικισμό, το μίσος, τον φασισμό, τον πόλεμο.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ψήφος εμπιστοσύνης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου

Η Βουλή, την προηγούμενη Τετάρτη, έδωσε καθαρή απάντηση σε πείσμα όσων έλεγαν ότι δεν τολμάμε να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αντίθετα φάνηκε ότι αυτός που δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα που του παρέχει το Σύνταγμα είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός έκανε μια γενναία πολιτική επιλογή καθώς ήθελε καθαρές λύσεις και δικαιώθηκε. Η Κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία του απόλυτου αριθμού των Βουλευτών και έτσι μπορεί να ολοκληρώσει τη Συνταγματική της θητεία και να προχωρήσει μπροστά με σημαντικά νομοθετήματα. Η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου θα επιτρέψει να γίνουν πράξη παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και προοδευτικές θεσμικές τομές.

Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, θα στηρίξουμε τα ευάλωτα και μεσαία στρώματα και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Παράλληλα θα διευρύνουμε τα εργασιακά δικαιώματα που είναι για εμάς ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Στόχος είναι να προχωρήσουμε στη Συνταγματική αναθεώρηση, μέσα από εκτενή και δημοκρατικό διάλογο, μια κορυφαία διαδικασία που θα φέρει αλλαγή, σε μια σειρά άρθρων όπως το άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών. Ακόμη επιδιώκουμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας για τον εξ ορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Επίσης έρχονται ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες (120 δόσεις), η νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η επιδότηση ενοικίου και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και ομαλοποιείται ακόμα περισσότερο η αγορά.

Έχει ιδιαίτερη αξία ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις (620.000 συνταξιούχοι) και οι μισθοί στη χώρα (αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση υποκατώτατου) γεγονός που μαρτυρά την ανάκαμψη και τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Μια σταθερότητα που για εμάς εμπεδώνεται μόνο αν μεταφραστεί σε βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών. Παράλληλα γίνονται συνειδητές πολιτικές επιλογές στήριξης της Παιδείας (15.000 απόλυτα αναγκαίοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενίσχυση της Ερευνάς και των Πανεπιστημίων), της Υγείας (ΤΟΜΥ, πρόσβαση σε όλους) και της Κοινωνικής Ασφάλισης (πλεονασματικός ΕΦΚΑ μακριά από λογικές ασφαλιστικού Πινοσέτ). Αγαθά που η Ν.Δ, με βάση τις θέσεις της, είναι έτοιμη να εκχωρήσει στα ιδιωτικά συμφέροντα, ευνοώντας τις οικονομικές ελίτ.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έδωσε μάχες για να βγούμε από τα Μνημόνια και τη σφιχτή επιτροπεία μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα και παράλληλα στηρίξαμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Σκοπός μας είναι να συνεχίζουμε ως κοινωνία προς μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση. Έτσι καλούμε στη διαμόρφωση μιας πλατιάς, αριστερής, δημοκρατικής συμπαράταξης.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να σταθούμε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές δυνάμεις. Απευθυνόμαστε στους πολίτες εκείνους που αναζητούν προτάσεις μακριά από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, σε όλους όσους βρίσκονται απέναντι στην εθνικιστική αναδίπλωση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επιδιώκουμε να υπάρχει προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη μέρα στον τόπο μας για να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδο από την κρίση, ώστε να μη γυρίσει πίσω η χώρα μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν και θέλουμε δίπλα μας την Ελλάδα της προόδου και της εργασίας για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Παλεύουμε για την περαιτέρω ανάταξη της οικονομίας, τη δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική πλειοψηφία, για τη Ελλάδα των πολλών και όχι των λίγων.

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Παρέμβαση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

του Δρ. Κώστα Πατέρα

 

Πέρασε, πρόσφατα, από την Βουλή, η νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιουργώντας πολλές πικρίες και απογοητεύσεις στους πολίτες των Τρικάλων.

Το στήσιμο αυτού του Ιδρύματος ξεκίνησε ανορθόδοξα και, δυστυχώς, συνεχίζει να πορεύεται … στραβά … !

Κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γιατί στην ουσία είναι Πανεπιστήμιο του Βόλου και της Λάρισας. Τα Τρίκαλα, ήταν και παραμένουν «οι φτωχοί συγγενείς» της Πανεπιστημιακής αυτής Κοινότητας. Ο Βόλος και η Λάρισα πήραν περίπου 23 σχολές και τα Τρίκαλα πήραν και παίρνουν μόνο μία, … στολισμένη με Εργαστήρια και Ινστιτούτο Βοτανικής … !

Ο Γαβρόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ έριξαν στάχτη στα μάτια των Τρικαλινών και την μερίδα του … Λέοντος την έδωσαν πάλι στην Λάρισα και στον Βόλο. Μας υποβάθμισαν και μας έβαλαν στο περιθώριο. Η ερχόμενη, νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει υποχρέωση να επανεξετάσει την Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να αποκαταστήσει την αδικία.

Γι’ αυτό ευθύνονται οι Αρχές του τόπου, πλην της περιφέρειας, που έπεσαν στην παγίδα του Υπουργού Παιδείας και άργησαν να αντιληφθούν, ότι τους κορόϊδευε. Κυρίως, όμως, ευθύνονται οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδόπουλος, Δριτσέλη, Σιμορέλης, που ψήφισαν το νομοσχέδιο, βάζοντας … θηλειά … στο λαιμό της Ανωτάτης Παιδείας των Τρικάλων.

Το τραγικό δε είναι, πως οι τρεις βουλευτές, «φουκαράδες» κατά την άποψη του πρώην συνεταίρου τους, Πάνου Καμμένου, έβγαλαν και φωτογραφία, χαμογελαστοί και την έστειλαν στα Μ.Μ.Ε., υμνώντας ταυτόχρονα το νέο Πανεπιστημιακό … έκτρωμα στην Θεσσαλία.

Θα τους θυμίσω κάτι που έγραφε ο Αίσωπος. Κάποτε, κατά τον Αίσωπο, ένα χωριατόπαιδο έπιασε σαλιγκάρια και τα έβαλε στα κάρβουνα, να τα ψήσει. Τα σαλιγκάρια έβγαζαν έναν ήχο, που το χωριατόπαιδο, τον εξέλαβε ως τραγούδι και με αγανάκτηση είπε το περίφημο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ…», δηλαδή είπε στα σαλιγκάρια πως «ενώ τα σπίτια τους καίγονταν, αυτά τραγουδούσαν».

Γι’ αυτό το Θεσσαλικό Πανεπιστήμιο, το 1991 κάθισαν σταυροπόδι, στην κεντρική γέφυρα της πόλης, οι Θρησκευτικές και Πολιτικές αρχές μαζί με τον Λαό των Τρικάλων; Ασφαλώς όχι.

Αιδώς Αργείοι του ΣΥΡΙΖΑ … !

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» να μείνει στα χαρτιά

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση την Υπουργική Απόφαση για τον «Προγραμματισμό και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των Σχολικών Μονάδων» ή αλλιώς για την αξιολόγηση των σχολείων και μέσω αυτών και των εκπαιδευτικών!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τρέχει να ολοκληρώσει το αντιεκπαιδευτικό της έργο! Εν μέσω κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάπτυστη τροπολογία απολύσεων των συναδέλφων αναπληρωτών και στα μουλωχτά, ο Υπουργός Παιδείας υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση 1816/ΓΔ4 για την αξιολόγηση των σχολείων, που δημοσιοποιήθηκε στις 11 Γενάρη, μέρα απεργίας και καταστολής ενάντια στους εκπαιδευτικούς! Είναι πραγματικά αίσχος!

Στην Υπουργική αυτή Απόφαση (ΥΑ) εμπεριέχονται συμπυκνωμένα όσα περιείχαν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι για την αξιολόγηση (3848/2010 της Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ, νόμος Βερναρδάκη, ΠΔ 252…). Φυσικά είναι εφαρμογή του ν. 4547/2018, για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, που προβλέπει την εξοντωτική αξιολόγηση όσων είναι ή θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης (διευθυντές σχολείων, προϊστάμενοι/ες…), καθώς και τις βάσεις για την αξιολόγηση των σχολείων, που έρχεται να υλοποιήσει η παρούσα ΥΑ με συγκεκριμένους θεματικούς άξονες και παραμέτρους!

Η λεγόμενη αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου είναι στην ουσία μια εξονυχιστική και εξοντωτική αξιολόγηση των Συλλόγων Διδασκόντων και των μελών τους, δηλαδή των εκπαιδευτικών του σχολείου, που καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη να γίνει το σχολείο καλύτερο, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές μορφωτικές ανάγκες! Με βάση την ΥΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ θα αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί ακόμα και για «την ατομική και κοινωνική πρόοδο των μαθητών» αλλά και για τη σχολική «διαρροή» (!), λες και το σχολείο είναι σε γυάλα και δεν καθρεπτίζονται στα πρόσωπα των μαθητών οι άνισες αφετηρίες τους και οι συνεχείς ανισότητες που βιώνουν στην ταξική κοινωνία μας! Με την ΥΑ στοχεύουν να αθωώνονται οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να ενοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία για ό,τι δεν πάει καλά στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση να περνάει η αντιεκπαιδευτική πολιτική και να προσαρμόζεται το σχολείο στις κάθε φορά ανάγκες της αγοράς!

Καμία βελτίωση δεν επιδέχεται το νέο αντιδραστικό νομοθέτημα της κυβέρνησης. Πάρτε τώρα πίσω την ΥΑ της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης!

Απαιτούμε να καταργηθεί όλο το υπάρχον αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση!

  • Καλούμε τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν επιτέλους έστω και τώρα απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης! Είναι ήδη συνένοχοι για την ως τώρα καλλιέργεια αυταπατών για δήθεν καλή αξιολόγηση και μέσω του νόμου 4547/2018!
  • Καλούμε τα ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕνα πάρουν αποφάσεις τώρα για «ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα»!
  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντωννα συμπορευτούν με τις αποφάσεις των σωματείων τους και να δηλώσουν τώρα ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, να μη δώσουν, πέρα του συνηθισμένου, κανέναν προγραμματισμό, καμία αποτίμηση!
  • Κανένας συνάδελφος/ισσα να μη συμπληρώσει φόρμα αξιολόγησης για τον/την διευθυντή/ντρια του σχολείου τους! Δε γινόμαστε αξιολογητές ούτε αξιολογούμενοι!
  • Στην ίδια κατεύθυνση ζητάμε από τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΠΟΧΗ, ώστε να μη συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, που προβλέπονται από τον ν. 4547/2018, γιατί δε μπορεί να εναπόκειται στους συναδέλφους η διαδικασία της αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες (που πρέπει να είναι έργο διεπιστημονικής επιτροπής) καθώς και της εκπαιδευτικής υποστήριξης  των παιδιών αυτών, χωρίς επιστημονική διάγνωση! Διεκδικούμε στελέχωση όλων των αναγκαίων δομών Ειδικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη!

Όλες και όλοι στον αγώνα για να μην ψηφιστεί, να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία απολύσεων αναπληρωτών!

Όλες και όλοι απαιτούμε την κήρυξη και συμμετοχή στην «ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα»!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 ζήτησε εγγράφως από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ την πύκνωση των δρομολογίων του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Παρ΄όλο που η πύκνωση των δρομολογίων προς τους σταθμούς περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος (Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Φιξ) εξυπηρετεί οικονομικά την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση – ούτε καν απάντηση – παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις της Επιτροπής Αγώνα.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούνται όσοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο να προγραμματίσουν έγκαιρα την προσέλευση τους, καθώς θα είναι απαραίτητο να περπατήσουν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος χωρίς να υπολογίζουν στην εξυπηρέτησή τους από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ προς τους πλησιέστερους σταθμούς του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ