20.4 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος»

- Advertisement -

Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων

ΘΟΔΩΡΗ  ΑΛΕΚΟΥ

« ΑΔΕΣΠΟΤΑ  ΖΩΑ»

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα των αδέσποτων σκύλων εντός του αστικού ιστού της Καλ/κας,ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα πλέον την καθημερινότητα των πολιτών,μετά μάλιστα και τις πρόσφατες επιθέσεις σε ανύποπτους περαστικούς!

Στο Δελτίο Τύπου της 21-12-2018,δηλαδή πριν ακριβώς από ένα μήνα,ως συνδυασμός είχαμε τονίσει –απευθυνόμενοι προς την δημοτική αρχή- ότι δεν δικαιούμαστε να εθελοτυφλούμε και ότι η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αδέσποτων σ’όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας δεν ονομάζεται  ζωοφιλία αλλά αδιαφορία.

Σήμερα ένα μήνα μετά έχουμε και τα πρώτα περιστατικά .Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε ανύποπτη κυρία ,την οποία δάγκωσε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.Καλ/κας για τις πρώτες βοήθειες, επίθεση σε 20/χρονο αγόρι ,μπροστά στο Μουσείο Ψηφιακής Προβολής!!!!, το οποίο και αυτό τραυματισμένο μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Καλ/κας. Κατά πληροφορίες υπήρξε και τρίτο θύμα ,το οποίο δεν καταχωρήθηκε επισήμως ,προφανώς γιατί η ζημιά ήταν μικρή ή δεν θα υπήρξε τραυματισμός.

Μπροστά σ’όλα αυτά η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ως απλός θεατής !

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής τι θα γίνει με τα αδέσποτα; Επιτέλους κύριε Δήμαρχε,κύριε αρμόδιε Αντίδημαρχε, πάρτε θέση. Η τοπική κοινωνία περιμένει μια απάντηση ουσίας που να δίνει λύση στο τεράστιο πλέον πρόβλημα! Με τη στάση σας ούτε τους ανθρώπους προστατεύετε ,ούτε τα αδέσποτα ζώα!

Έχετε πλέον αποδείξει πως είστε λίγοι για να αντιμετωπίσετε δραστικά το πρόβλημα.Αλλά αυτή η « ολιγότητα» δεν σας δικαιολογεί!

Για την ελλιπή διαχείριση των αδέσποτων ζώων  φέρνετε ακέραια την πολιτική ευθύνη και είστε υπόλογοι προς τους πολίτες . Η σημερινή νομοθεσία είναι σαφής : Η πλήρης ευθύνη έχει δοθεί από την πολιτεία στους Δήμους!

Δεν είναι δυνατόν να φοβούνται οι κάτοικοι της πόλης και όχι μόνον να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης!

Δεν είναι δυνατόν η σημερινή δημοτική αρχή να πείσει τους πολίτες…να μη φοβούνται!

Δεν είναι δυνατόν η σημερινή δημοτική αρχή να μην μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών!

Δεν είναι δυνατόν το θέμα να αντιμετωπίζεται με τη μόνιμη επωδό « Τα χέρια  μας είναι δεμένα από το Νόμο»!!

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής ,λύστε τη σιωπή σας.

Ναι , σεβόμαστε τη ζωή κάθε ζωντανού.

Ναι, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που υπάρχει με το χώρο φύλαξης.

Ναι, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες για στείρωση.

Αλλά με το πρόβλημα να υφίσταται τόσα χρόνια και ειδικά τώρα τελευταία-αναμενόμενο ήταν – να διογκώνεται, δεν απαλλάσσει των ευθυνών του κανέναν.

Κλείνοντας , μήπως ο δρόμος της αποχώρησης, στις προσεχείς εκλογές, με την ελπίδα να αναλάβουν κάποιοι ικανότεροι , θα ήταν το πρέπον;

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία συμμετείχε ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης. Π Δρ. Λιάπης σχολίασε σχετικά:

 

«Παλμός και δύναμη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Απαράδεκτη η υπερβολική και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων από τις αρχές. Από το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία, το 1993, στα σημερινά δάκρυα όλων των Ελλήνων που τα μάτια μας τρέχανε από τα δακρυγόνα και τα πνευμόνια μας καίγανε από την ασφυξία των χημικών. Τη θεσμική και οικονομική, όμως, ασφυξία, τη ζούμε καθημερινά.

Διαδηλώσαμε κατά της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών που ξεπουλά το όνομα τη γλώσσα και την εθνότητα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας! Και κατά της συνολικής απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών και του διεθνούς κύρους της χωρας μας.

Και προς επίρρωση του ανυπόστατου των υπογραφέντων στη συμφωνία, περί «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας, παραθέτω το κάτωθι:

 

Μια «Μακεδόνισσα», 6 χρόνια πριν, στη Βοστώνη…

 

 

Ιούλιος του 2013 στη Μασαχουσέτη, κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής μου στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Tufts, περπατώντας στην Province Town, την όσο γραφική, άλλο τόσο πολυπρόσωπη, παραθαλάσσια πολίχνη του Cape Code, αυτού του διάσημου παραθεριστικού θερέτρου της Βοστώνης, ακούω την ευειδή νεαρά οδηγό ενός παρκαρισμένου ποδηλατοταξί να συνομιλεί με μαγαζάτορα, σε γλώσσα που στα αυτιά μου ηχεί ως βαλκανικής προέλευσης. Την πλησιάζω και επιστρατεύοντας όλη μου τη διπλωματική αβρότητα για να μην πατήσω καμία νάρκη αναζωπύρωσης της σερβοκροατικής αντιπαλότητας, αποδίδοντάς της λανθασμένη εθνικότητα, ξεκινώ στα αγγλικά τον κάτωθι διάλογο μαζί της, τον οποίον και μεταφράζω στο πρώτο ενικό πρόσωπο, καθώς ως γνωστόν, η γλώσσα της Γηραιάς Αλβιόνος, στερείται, εν αντιθέσει με τα γαλλικά των διπλωματικών συνθηκών και σαλονιών, πληθυντικού ευγενείας:

– “Με συγχωρείς, σε άκουσα να μιλάς με αυτόν τον κύριο και η γλώσσα σου μού φαίνεται βαλκανικής προέλευσης, από που είσαι;”

– “Είμαι από τη «Μακεδονία», το παιδί είναι Βούλγαρος, αλλά καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας στα Βουλγάρικα, γιατί οι γλώσσες μας μοιάζουν”.

Αυτή η σύντομη στιχομυθία, νομίζω πως εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η γειτονική μας Βουλγαρία, παρότι αναγνωρίζει τα Σκόπια με το μέχρι πρότιμος συνταγματικό τους όνομα, δεν αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» εθνότητα, προσδιορίζοντας τη γλώσσα των Σκοπιανών ως μία Βουλγαρική Διάλεκτο, όπως και πραγματικά είναι, εν αντιθέσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος, με την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών παραχώρησε και γλώσσα και ταυτότητα, «μακεδονική» στους βόρειους γειτονές μας, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου και για σειρά άλλων ζητημάτων, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις εμπορικές ονομασίες και η αναδαύλιση του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, καθώς,  σε πλήρη δυσαρμονία με τους γενικώς αποδεκτούς διεθνείς κανόνες, το όνομα της χώρας των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», δεν ταυτίζεται με τη γλώσσα και την εθνότητα ή και την ιθαγένεια παρά τους φαιδρούς ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπουλά τα πάντα προκειμένου να μείνει λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια που φαλκιδεύει ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία «κουρελού» που συνέρραψαν προχείρως τα κυβερνητικά χαλκεία χρησιμοποιώντας κοινοβουλευτικά ξέφτια που επιδιώκουν την παραμονή ή την τοποθέτησή τους σε υπουργικούς θώκους.  Είναι η ίδια αλήθεια που έκλεισε τον διάλογό μου με τη «Βορειομακεδόνισσα», στο Cape Code, 6 χρόνια πριν….

– “Τότε, εγώ που είμαι Έλληνας, γεννημένος στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν σας καταλαβαίνω; Αν, όπως μου λες είσαι «Μακεδόνισσα», τότε γιατί μαζί μου χρειάζεται να μιλάς αγγλικά για να συνεννοηθούμε;”».

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δακρυγόνα στους διαδηλωτές για τη Μακεδονία, ανοχή στους “μπαχαλακηδες” .

Το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Πανελληνων στην πλατεία Συντάγματος, σε συνέχεια των προηγουμένων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος, αποδεικνύει τη μεγάλη αντίθεση των Ελλήνων στη Συμφωνία των Πρεσπων.
Δυστυχώς για την Πατρίδα μας, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών γυρολογων, η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, πιστή στις ιδεοληψίες της και στα “κελευσματα” ξένων Κέντρων, παραχωρεί “Μακεδονική” εθνοτητα και γλώσσα στους Βόρειους γείτονες, χωρίς ντροπή και κυρίως χωρίς συνείδηση του μεγάλου κακού που προκαλεί στον Ελληνισμό.
Μιλάμε για μια μια θνησιγενη και ετεροβαρη σε βάρος των συμφερόντων της χώρας Συμφωνία, που θα προκαλέσει πολλά μελλοντικά δεινά στην Πατρίδα μας.
Η αναφορά στη ρηματικη διακοινωση σε “Μακεδονικό λαό και Μακεδονικό λαό της διασποράς”, είναι πέρα και πάνω κι απ αυτή την χειριστη Συμφωνία και παραπέμπει ευθέως σε προβλήματα προ των πυλών για τον Ελληνισμό …..
Δυστυχώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Κυβερνωντες, οι οποίοι σπεύδουν να ψηφίσουν με συνοπτικές διαδικασίες τη Συμφωνία των Πρεσπων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αλλά και για τις έντονες αντιδράσεις της μεγάλης πλειονότητας του Ελληνικού λαού.
Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνει πρωτοφανή ανοχή στους παντός είδους “μπαχαλακηδες”, επέτρεψε σε μια δεκαδα κουκουλοφορων και προβοκατορων να αμαυρώσουν τη μεγάλη συγκέντρωση στο Κέντρο των Αθηνών και τη χρησιμοποίησε σαν άλλοθι για εκτεταμένη χρήση χημικών κατά οικογενειαρχων και μικρών παιδιών, με σκοπό τη διάλυσή της….
Κάτι τέτοιο το περιμέναμε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ΟΧΙ από τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η οποία συλλαμβάνει με πρωτοφανή ταχύτητα και ευκολία τους αφισσοκολητες πολιτικών προσώπων και τους διαμαρτυρομενους κατά του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο μουσικής, ενώ αφήνει τους συνήθεις ταραχοποιους ανενοχλητους….
Ευχόμαστε το μήνυμα των Ελλήνων που αντιδρούν στη Συμφωνία, να αποτρέψει την ψήφιση της από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων, για να δώσει έτσι τη δυνατότητα στην επόμενη Κυβέρνηση να την επαναδιαπραγματευθει εκ του μηδενός, προς όφελος της Μακεδονίας μας…

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, τ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΗΜΟ  ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΕΜΒΛΗΜΑ  ΤΟΥ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 

΄΄  ΔΙΠΛΑ   ΣΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΕΣ ΄΄είναι  το  Όνομα  του  Συνδυασμού  μας   και  συμβολίζει  τη διαρκή  παρουσία μας  στην  καθημερινότητα  των  Πολιτών.

΄΄ Το  Φυσικό Περιβάλλον΄΄είναι  το  Έμβλημα  του  Συνδυασμού  μας   και  συμβολίζει   την  αδιάκοπη   προσπάθειά  μας    για  την  προστασία του.

Εντός  ολίγων  ημερών  θα  ανακοινωθεί  η  Διακήρυξη  Αρχών  και  Θέσεων , η  ενημέρωση  δε  των  Συνδημοτών  μας   από  δω  και  πέρα  και  μέχρι  τις  Εκλογές  θα γίνεται  στο όνομα  του  Συνδυασμού  μας με Δελτία  Τύπου, Ανακοινώσεις, Συνεντεύξεις  και  Φυσική  Παρουσία  εκπροσώπων  μας   με  ανοιχτές  συγκεντρώσεις σε  όλες  τις  Δημοτικές  Ενότητες .-

 

Ευχαριστώ

Μουζάκι  20-1-2019

Ευριπίδης   Τσιρογιάννης

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ