18.4 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Ως Δήμαρχος Μετεώρων, με σεβασμό προς όλους τους συνδημότες μου, όπως έκανα και κάνω σε  όλη τη διάρκεια της θητείας μου,    καταδικάζω τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα,  που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας,  με πρωταγωνιστές «γνωστούς-αγνώστους».

- Advertisement -

Κάποιοι, προσπαθούν να επιβάλουν στην πόλη μας,  νέα ήθη, άγνωστα,  μέχρι τώρα, στην περιοχή μας. Προσπαθούν να επιβάλουν συμπεριφορές, ξένες για τον τόπο μας. Καθώς, μάλιστα, γίνονται σε μια  προεκλογική περίοδο, γίνεται εύλογα κατανοητό, τι σκοπούς προσπαθούν να εξυπηρετήσουν.

Οι  πρωταγωνιστές αυτής της φαρσοκωμωδίας και οι υποκινητές τους,  (μετρημένοι στα δάχτυλα και γνωστοί στην τοπική κοινωνία  και στις Αρχές), καλό είναι να γνωρίζουν, ότι  με,  όσα κάνουν,  προσβάλουν τους εαυτούς τους, την ίδια την  πόλη και τους θεσμούς της και δεν μπορούν, έτσι,  να πετύχουν τους στόχους τους.

Δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους,  γιατί τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες, από το σύνολο των δημοτών του Δήμου Μετεώρων, οι οποίοι δεν έχουν μάθει και δεν ανέχονται αυτού του είδους, συμπεριφορές.

Τέτοιες ενέργειες (ύβρεις, φθορές δημόσιας περιουσίας κλπ.),  έρχονται,   απλά, να επιβεβαιώσουν,  ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας και δεν εξυπηρετούμε μικροσυμφέροντα ορισμένων, όπως πιθανόν,  θα ήθελαν , ή θα περίμεναν κάποιοι, που έχουν μάθει να κρύβονται στο σκοτάδι.

Όλοι αυτοί, οι  «τυφλοπόντικες», ας αντιληφθούν, με το πιο ξεκάθαρο  τρόπο, ότι   δεν μας πτοούν  τέτοιες ενέργειες. Δεν θα μας κάνουν να τα παρατήσουμε. Αντίθετα και  το έργο μας θα ολοκληρώσουμε και  θα το παρουσιάσουμε στο λαό του Δήμου μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι οι δημότες μας,  στις εκλογές του Μαΐου, θα μας δώσουν και πάλι την εντολή, να συνεχίσουμε το έργο μας και να αναδείξουμε την  Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή,  ως παγκόσμιο τουριστικό κέντρο, αλλά, κυρίως, ως παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και πνεύματος.

Τέλος, καλό είναι, η ευγένεια και η υπομονή μας, να μην εκλαμβάνονται  ως αδυναμία.

Και αυτές έχουν τα όριά τους.

 

Με τιμή

Χρήστος Ν.  Σινάνης

Δήμαρχος Μετεώρων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δήλωση –στήριξη, του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσου Τσιαπλέ, στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα δίκαια αιτήματά τους

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, χαιρετίζει τους αγρότες της Θεσσαλίας που από χθές Δευτέρα 28/1/2019, ξεκίνησαν νέες αγροτικές κινητοποιήσεις με ένα μαζικό και μαχητικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, μετά από αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων τους, ενάντια την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ΚΑΠ της Ε.Ε, που τους αφανίζει και οδηγεί τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια ολοένα και πιο λίγων επιχειρηματιών.

Στηρίζει επίσης τα αιτήματα – διεκδικήσεις που αποφάσισαν, τα οποία εκφράζουν τις ανάγκες των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, για:

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.

– Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.

– Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

– ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

– Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

– Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.

– Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

– Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

– Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγώνων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να «περηφανεύεται» για την λεηλασία των εργαζομένων και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου

Πανηγύρισε χθες ο Α. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο για την αύξηση (με τον μνημονιακό νόμο του Γ. Βρούτση) του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, μιλώντας για κυβερνητικές επιτυχίες στην μείωση της μαύρης εργασίας, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και στη μείωση της ανεργίας.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί και στον κρίσιμο τομέα της εργασίας τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο, ο μεγάλος κερδισμένος του μνημονιακού καθεστώτος (17% αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων το 2017).

Στο θέμα του κατώτατου μισθού: Η κυβέρνηση αθέτησε την προεκλογική δέσμευση για άμεση επαναφορά των 751 ευρώ, του κατώτατου το 2012, που περικόπηκε (από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) κατά 22% γενικά και κατά 32% για τους κάτω των 25 (υποκατώτατος). Για τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι αμείβονταν με μισθούς πείνας, με το κατώτατο ωρομίσθιο να διαμορφώνεται στα 3,94 ευρώ, ουραγός μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ξεπερνώντας για λίγο μόνο την Βουλγαρία και τις χώρες της Βαλτικής! Ταυτόχρονα, η φορολεηλασία και η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης ροκάνιζαν ακόμα και αυτές τις ελάχιστες αμοιβές. Ο μέσος μισθός των εργαζομένων συνέχιζε να κατρακυλά κάτω από την αχαλίνωτη επίθεση του κεφαλαίου (-3,5% το 2017), ενώ τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους αμείβονται με μισθούς κάτω και του κατώτατου λόγω μερικής απασχόλησης (ή λόγω καταγραφής τους ως μερικά απασχολούμενων).

Όσον αφορά την κατάργηση του «ρατσιστικού» για τη νέα γενιά υποκατώτατου μισθού, η κυβέρνηση αφού τον διατήρησε για τέσσερα χρόνια, έσπευσε να αποζημιώσει τους εργοδότες ρίχνοντας στην κοινωνία το κόστος, αφού τους απαλλάσσει από την μισή εργοδοτική εισφορά (ισοφαρίζοντας σχεδόν τη διαφορά), μειώνοντας τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.

Ως προς τα καθαρά ποσά και τη φορολογία: Τα 585 μεικτά σημαίνουν 492 καθαρά τον μήνα. Τα 650 ευρώ μεικτά είναι 545 ευρώ καθαρά. Με την ψηφισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωση του αφορολόγητου από την 1/1/2020 (από 8.600 σε 5.700) όσοι λαμβάνουν κατώτατο μισθό θα φορολογούνται και το καθαρό ποσό θα μειωθεί στα 515 ευρώ. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός!

Ο μόνος λόγος να πανηγυρίζει ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η άνοδος της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση δεν έχει καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που υπονομεύουν τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων από τα σωματεία, όπως για παράδειγμα την άρνηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία ή το ζήτημα της αντιπροσωπευτικότητας των εργοδοτικών συνδέσμων.

Όσο για την μείωση της ανεργίας, πέρα από όσους/ες έχουν αποσυρθεί από την αναζήτηση εργασίας (ή έφυγαν στο εξωτερικό), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γενίκευσε την εργασιακή περιπλάνηση, τη μισή δουλειά-μισός μισθός-μισή ζωή. Το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας οι προσλήψεις με ελαστικές μορφές απασχόλησης ήταν το 54,44% (41,60% μερική απασχόληση, 12,74% εκ περιτροπής απασχόληση) έναντι 45,66% με πλήρη απασχόληση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή δεν αλλάζει με την ιλουστρασιόν προπαγάνδα είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. Απαιτείται ο αγώνας των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με όλα τα δικαιώματα, για προσλήψεις για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, για μείωση του χρόνου εργασίας και προστασία των ανέργων. Για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα στα χέρια των εργαζομένων σε ρήξη με τον υποταγμένο και αστικοποιημένο συνδικαλισμό, για κατακτήσεις τώρα, για να πληρώσει το κεφάλαιο, για το σπάσιμο των αλυσίδων των μνημονίων και των «δεσμεύσεων», του χρέους και της ΕΕ.
Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου ΦαρκαδόναςΕυαγγελίας Στεργίου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Φαρκαδόνας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας  , μεταξύ αυτών και του δήμου Φαρκαδόνας, με το στήσιμο Πανθεσσαλικού Μπλόκου στη Νίκαια .

. Είμαστε δίπλα στον δίκιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιοτης ΚΑΠ, της ΕΕ και των μνημονίων και στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στοχεύουν στην εξαθλίωση και τελικά στην εξάλειψη της μικρομεσαίας αγροτιάς, στην συγκέντρωση της παραγωγής και της γης τους σε λίγα χέρια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον δίκαιο αγώνα τους. Έχουμε όλοι τον  ίδιο αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική και τους κάθε λογής υπηρέτες της, έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα. Τίποτα δεν μας χωρίζει, όλα μας ενώνουν. Η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για:

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.

– Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.

– Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

– ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

– Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

– Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.

– Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

– Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

– Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγώνων.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ:

OΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΣ»

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

 

 

Mε την κύρωση της προδήλως επιζήμιας εθνικά Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων από μια ιδιότυπη «παρδαλού τύπου»κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πέραν της οργής και της «εθνικής κατήφειας», που δημιουργεί στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, που έδειξε εμπράκτως την αντίθεσή της,προστίθεται ένα ακόμα «ακάνθινο στεφάνι» στις «χαίνουσες πληγές» της Χώρας.

Οι προφανείς αρνητικές συνέπειες αυτής της Συμφωνίας, που συνιστούν, αντικειμενικά, «εθνικό αυτοχειριασμό», συνάγονται συνδυαστικά από τα εξής:

Πρώτον,θα πρέπει να είναι κανείς τυφλός, ώστε να μην αντιλαμβάνεται, ότι η αναγνώριση από την Ελλάδα των Σκοπίων με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», που κατοικείται από «Μακεδόνες», που ομιλούν την «Μακεδονική γλώσσα»,αποτελεί τονπυρήνα του αλυτρωτισμού,ο οποίος πιθανότατα θα εμφανιστεί με απτό πρόσωπο στο μέλλον σε βάρος της Χώρας μας. Και αυτό, γιατί είναι προφανές,ότι αυτό το γειτονικό Κράτος, πλέον, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, εν σχέσει με το ποιος έχει τα περισσότερα δικαιώματα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα της οποίας βρίσκεται εντός της Ελλάδος.

Οι ισχυρισμοίτων υποστηρικτών αυτής, ότι δήθεν με την συμφωνία αυτή δεν παραχωρείται εθνοτική ταυτότητα στους Σκοπιανούς, αλλά με την έκφραση «nationality» εννοείται η υπηκοότητα, είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Ο όρος αυτός δίνει τη δυνατότητα εθνικού αυτοπροσδιορισμού, στο, δε, αναθεωρημένο τους Σύνταγμα των Σκοπιανών, το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση πήρε από τοπικό siteτων Σκοπίων και το κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή (!!!), αναφέρεται σε πολλά σημεία ο όρος «Μακεδονικός Λαός» και πιθανότατα και άλλεςαλυτρωτικές αναφορές.

Δεύτερον, τα Σκόπια, με τη Συμφωνία αυτή στον διεθνή χώρο, σταδιακά και παρέρχοντος του χρόνου,θα ταυτιστούν απόλυτα με το όλον της Μακεδονίας ως αυτοτελή γεωπολιτική ταυτότητα, κάτι που θα περιλαμβάνει και την απορρόφηση και τον σταδιακό σφετερισμό της ιστορικής κληρονομιάς της αρχαίας Μακεδονίας, της Βυζαντινής, αλλά και της Νεότερης περιόδου, αφού η Ελλάδα, που μέχρι σήμερα αποδεχόταν, ότι υπήρχε μία και μόνο Μακεδονία και αυτή ήταν Ελληνική (αναφερόμενη,όχι μόνο στην βαρειά ιστορική κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και στους νεότερους αιματηρούς αγώνες για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας), τώρα, αναγνωρίζοντας το Κράτος των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία», αποδέχεται εκ των πραγμάτων την ύπαρξη μιας «μερικότερης Ελληνικής Μακεδονίας». Η τελευταία, όμως, εξαιτίας του γεγονότος, ότι είναι μια περιοχή εντός της Ελλάδος και όχι Κράτος, όπως αυτό των Σκοπίων, μακροπρόθεσμα θα υπολείπεται και θα τείνει σε καθεστώς πλήρους απώλειας όλων των δικαιωμάτων της (ονοματολογικό, εμπορικά σήματα,Ιστορία κ.λπ.). Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο κείμενο της συμφωνίας αυτής η Ελληνική Μακεδονία αναφέρεται ως βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους !!!

Τρίτον,η κατάσταση αυτή μπορεί να αποτελέσει«πληγή στα πλευρά» της Χώρας,και στο μέλλον να «ματώσει», διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην «φαρέτρα» εκείνων των δυνάμεων, που επιδιώκουν το «κόντεμα» του ρόλου της στην ευρύτερη γεωπολιτική «σκακιέρα» των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, που, λόγω των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αποτελεί, ήδη,«μήλον της έριδος» σε ισχυρούς γεωπολιτικούς «παίκτες».

Τέταρτον, η μεθόδευσητης ψήφισής της έναντι οιουδήποτε τιμήματος και η απόδοση του χαρακτηρισμού του «ακραίου» και του «εθνικιστή» σε όποιον αντιτίθεται (80% του Ελληνικού Λαού), έχει, ήδη, ενσταλάξει το «δηλητήριο» της διαίρεσης στο εσωτερικό της Χώρας. Αυτό συνιστά, αναμφισβήτητα, «εγκληματική» πολιτική επιλογή έναντι των κινδύνων, που μας περιτριγυρίζουν και προϋποθέτουν την πλήρη ενότητα και ομοψυχία.

Κατόπιν αυτών, τίθεται αμείλικτο το ερώτημα, γιατί το σημερινό κυβερνητικό σύστημα εξουσίας προχώρησε σε αυτή την ασυγχώρητη πράξη «εθνικού αυτοχειριασμού». Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εμπεριέχει δύο σκέλη, που το ένα αλληλοσυμπληρώνει το άλλο: Αφενός, η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει εργολαβικά, έναντι κάθε τιμήματος, την κύρωση αυτής της Συμφωνίας κατ’ επιταγή των Η.Π.Α. και της Γερμανίας, προκειμένου να εισέλθει το γειτονικό Κράτος στο ΝΑΤΟ και να αποτελεί μελλοντικό γεωπολιτικό «εργαλείο» τους στην περιοχή. Αφετέρου, λόγω αυτής της απόλυτα υποτελούς στάσης, ως ψυχολογικό αντιστάθμισμα προβάλλεται το πρωτοφανές και καινοφανές «βάπτισμα» του «εθνικού ξεπουλήματος», ως «προοδευτικότητα», που έγκειται δήθεν στο χτύπημα του Ελληνικού εθνικισμού (!!!) και στην υποστήριξη του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού της γείτονος χώρας. Εκτός,όμως, των άλλων, το δικαίωμα αυτό αφορά τα άτομα και όχι τα Κράτη, όταν, μάλιστα, υποκλέπτουν χωρίς αιδώ την ιστορία και τον πολιτισμό της γειτονικής τους Χώρας.

Έτσι, έχουμε για μια ακόμα φορά, την περίπτωση των λεγόμενων «χρήσιμων ηλιθίων της ιστορίας», οι οποίοι, ενώ φαντασιώνονται, ότι ενεργούν προς το συμφέρον της Χώρας τους, την ίδια στιγμή αποτελούν τον «Δούρειο Ίππο» για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του αντιπάλου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2019
ΩΡΑ 12:30 μ.μ.
Συγκέντρωση έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Σταδίου 29

• Ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα για όλους.
• Εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
• Ασφάλιση και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα εργασίας.
• Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Μ.Α.Π. Ιατρικές εξετάσεις).
• Καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους μετά το τέλος του προγράμματος για όλο το διάστημα της ανεργίας.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμιά απόλυση.
Η αντεργατική πολιτική
μόνο με αγώνες μπορεί να ανατραπεί.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την συμπαράσταση του  στο δίκαιο αγώνα των αγροτικών συλλόγων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Για άλλη μια φορά στήνουν τα μπλόκα του αγώνα, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες σε βιομηχανίες παραγωγής κομπόστας. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης πλήττει τις λαϊκές οικογένειες και στην πόλη και στην ύπαιθρο. Δεν εξασφαλίζονται οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους αγρότες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών στα αγροτικά δίνει τη δυνατότητα στους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους να τα παίρνουν «για ένα κομμάτι ψωμί». Την ίδια στιγμή, η λαϊκή οικογένεια τα αγοράζει πανάκριβα.

Η σημερινή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης χαρίζει προνόμια και φθηνό ρεύμα σε εφοπλιστές και βιομήχανους, αλλά διατηρεί στα ύψη το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με το ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, με το φόρο στο πετρέλαιο.  Την ίδια στιγμή, οι περικοπές που επιβάλλει η ΚΑΠ στις επιδοτήσεις χτυπάνε  το αγροτικό εισόδημα.

Η σημερινή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης έχει οδηγήσει χιλιάδες αγρότισσες να μένουν ουσιαστικά ανασφάλιστες γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν  στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι, μπορεί να καλύπτονται υγειονομικά από την ασφάλεια του συζύγου, αλλά δεν θα πάρουν  ποτέ σύνταξη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες διεκδικώντας κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (ν. «Κατρούγκαλου» κ.λ.π.), μείωση των υπέρογκων εισφορών του ΕΦΚΑ.  Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Απέναντι στο κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, στην έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων υποδομών, απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, στην ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις πλάτες της αγρότισσας τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ διεκδικούμε  αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της υπαίθρου.

            Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν συμφέρον να πάρουν τη δική τους θέση ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

  Στηρίζουμε τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

ΤΡΙΚΑΛΑ, 29/1/2019

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ