22 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Φαρκαδόνας Ευαγγελίας Στεργίου 31/1/2019

- Advertisement -

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό αστικό οπλοστάσιο, με fasttrackδιαδικασίες αυταρχισμού, εκφοβισμού, απάτης, προβαίνει σε απίστευτες διώξεις ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες και στα συνδικαλιστικά τους στελέχη που πρωτοστατούν στους αγώνες του κλάδου. Πριν ακόμα προλάβουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας να σβήσουν τις μηχανές των τρακτέρ τους καλούνται να δικαστούν χωρίς καν να τους δοθεί το περιθώριο της απολογίας.

Αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν έκπληξη για εμάς καθώς πρόσφατα νομοθέτησε ουσιαστικά την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση, θέσπισε ποινικές διώξεις για όσους κινητοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς, χτύπησε βίαια συνταξιούχους, εργάτες, φοιτητές και πριν λίγες μέρες εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της. Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρκαδόνας καταδικάζουμε την εισαγγελική παρέμβαση, καταγγέλλουμε την συντεταγμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των αγροτών από την κυβέρνηση και καλούμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, γυναίκες, νέους και νέες του δήμου Φαρκαδόνας να σταθούμε αλληλέγγυοι και συναγωνιστές στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Στη Βουλή φέρνει ο Κώστας Σκρέκας το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας Πύλης

Αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας που αφορά την αναγγελία κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στην Πύλη.

Σύμφωνα με τις επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου και του ΔημάρχουΠύλης κ. Κώστα Μαράβα τις οποίες ο κ. Σκρέκας κατέθεσε στη Βουλή, το κατάστημα της ΕΤΕ Πύλης συγχωνεύεται με το κατάστημα της ΕΤΕ Μουζακίου και μεταφέρεται στο Μουζάκι, αφήνοντας το Δήμο Πύλης χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε, ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στην τοπική κοινωνία της Πύλης το οποίο καταδικάζει τους κατοίκους προκειμένου να διεκπεραιώσουν απλά τραπεζικά ζητήματα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και ζητά άμεσα από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών την επανεξέταση του θέματος.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Ε.Ε. & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 104/24-1-2019, διατάσσει εντός 30 ημερών να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα περιφερειών, δήμων και άλλων δημόσιων οργανισμών σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα Ελλάδος. Αποτελεί -σε αυστηρότερη μορφή- επανάληψη αντίστοιχης απόφασης του 2015, μιας από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά τους δήμους, στο λογαριασμό πρόκειται να κατατίθενται χρήματα που προέρχονται από το ξεζούμισμα των κατοίκων με τα δημοτικά τέλη και τους φόρους, τα τροφεία και τα πάσης φύσεως έσοδα, αλλά και από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Χρήματα που προορίζονται για τους μισθούς των εργαζόμενων, τα έξοδα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα γεύματα των παιδικών σταθμών, τα καύσιμα των απορριμματοφόρων, τα έξοδα συντήρησης σχολείων, τα πάγια έξοδα των δήμων, τις υποδομές, κλπ.

Η εντολή αυτή δεν αφορά κάποιο νοικοκύρεμα των οικονομικών και περιορισμό της σπατάλης. Δημιουργεί άμεσες συνέπειες στη λειτουργία των δήμων και την έγκαιρη ανταπόκρισή τους σε επείγουσες λειτουργικές ανάγκες.

Η μεταφορά όλων των χρημάτων στην Τράπεζα Ελλάδος, στοχεύει στην εμφάνιση των ταμειακών διαθέσιμων ως εγγύηση για λήψη νέων δανείων και σαν δείκτες που απαιτούν οι δανειστές. Αποβλέπουν στη στήριξη των σχεδίων της κυβέρνησης για “έξοδο στις αγορές” και προσέλκυσης «επενδυτών», βλέπε funds-γύπες. Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες και τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Δήμοι και περιφέρειες θα υποστούν και την έλλειψη ταμειακής ρευστότητας, ενώ έχουν ήδη υποστεί μειώσεις πάνω από 70% της κρατικής επιχορήγησης με τα μνημόνια. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών πρόνοιας, οδηγώντας τες σε συρρίκνωση, ώστε να διαμορφώνεται το υπόβαθρο για το πέρασμα ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών σε ιδιωτικοοικονομική λειτουργία.

Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ. και ΤΧΣ αρπάζουν τα χρήματα του λαού με χίλιους τρόπους προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κεφάλαιο, να πληρώνονται οι δόσεις των δανείων, να ενισχύονται οι τράπεζες. Απαιτούν αιματηρά πλεονάσματα, δημοσιονομικά αποθέματα και τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των χρημάτων του λαού, μέσω της ελεγχόμενης από την ΕΚΤ, Τράπεζας Ελλάδος.

Η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το ΦΕΚ, θα παρακολουθεί τους δήμους, τις Περιφέρειες και τους άλλους οργανισμούς για τη συμμόρφωσή τους, τις ταμειακές ροές, τις ανάγκες δανεισμού και τη διαχείριση των διαθεσίμων τους από το λογαριασμό. Αν οι φορείς δεν «συμμορφωθούν» στις εντολές, επιβάλλονται ποινές όπως η μη καταβολή των προβλεπόμενων εκταμιεύσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και η έκπτωση ακόμα και των εκλεγμένων από τις θέσεις τους.

Η αφαίμαξη του λαού συνεχίζεται, τα μνημόνια και η επιτροπεία είναι εδώ και ας επικαλείται η κυβέρνηση την έξοδο από τα μνημόνια, που όμως δεσμεύουν τη χώρα για τον επόμενο αιώνα. Η Ε.Ε. υπαγορεύει από κοινού με το ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.

Οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές όσο και να δηλώνουν τις διαφωνίες τους στην κυβερνητική εντολή, μένουν πιστές στις μνημονιακές δεσμεύσεις, υλοποιούν αυτές τις πολιτικές και συμμορφώνονται κάθε φορά στην Επιτροπεία και τις εντολές της Ε.Ε. Έχουν ευθύνες για την υλοποίηση και συνδιαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, την κατάσταση που βιώνει ο λαός.

Ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τις λαϊκές ανάγκες είναι η λαϊκή οργάνωση και η ρήξη. Να αρνηθούμε τη συμμόρφωση με τις επιταγές της Ε.Ε. και το φαύλο κύκλο της πληρωμής των δανειστών. Να βάλουμε φρένο, να αγωνιστούμε ενάντια στα συμφέροντα των αγορών και των επενδυτών, στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τα αιματηρά πλεονάσματα. Διαγραφή του χρέους τώρα. Καμιά πληρωμή, καμιά νέα δόση. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Στο προσκήνιο τα εργατικά συμφέροντα και οι λαϊκές ανάγκες.

 ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Tρικάλων, 31/1/2019

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Λαϊκή Συσπείρωση  στο Δήμο Μετεώρων,

καλεί όλους τους  δημότες σε ανοιχτή εκδήλωση

 

την Κυριακή 3  Φλεβάρη ,  11πμ

στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» στην Καλαμπάκα

         για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας τη στάση μας απέναντι στη δημοτική αρχή και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις , καθώς και τον προγραμματισμό δράσης μας.

Θα μιλήσουν :

 

ο Λεωνίδας Κεραμίδας ,

             δημοτικός σύμβουλος Μετεώρων

 

ο Γιώργος Χαντζιάρας ,

              υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων

        ο Τάσος Τσιαπλές ,

                υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

…………………………………………………………………………………………………..

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

για την κατάσταση στον τομέα της Ειδικής Αγωγής

Ερώτηση για την κατάσταση στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μετά την ψήφιση του νόμου 4547/2018 για τις Νέες Δομές, κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Οι εξελίξεις μετά την ψήφιση του νόμου επιβεβαιώνουν ότι έμειναν μετέωρα χιλιάδες παιδιά, που ήταν στις λίστες αναμονής για ραντεβού με τη διεπιστημονική ομάδα (των πρώην ΚΕΔΔΥ), που αν και με καθυστέρηση λόγω υποστελέχωσης, έκαναν διάγνωση, περιγράφοντας την ειδική δυσκολία και σύστηναν το κατάλληλο σχολικό πλαίσιο για κάθε παιδί. Ο νόμος θέτει επιπλέον προϋποθέσεις για την όποια παραπομπή στο νέο φορέα για μια αξιολογική έκθεση και όχι γνωμάτευση, ενώ μετακυλάει συνολικά, στο όνομα της “ένταξης” και της “ισότιμης” αντιμετώπισης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, την ευθύνη του εντοπισμού των δυσκολιών τους, της παιδαγω­γικής παρέμβασης και της αξιολόγησής τους στη γενική εκπαίδευση από το υπάρχον προσωπικό, ανεξάρτητα, εάν είναι ειδικός παιδαγωγός και έχει τα αναγκαία επιστημονικά προσόντα. Βέβαια, ακόμα και εάν υπάρχει ειδικός παιδαγωγός, πολλές φορές, δεν επαρκεί για να ασκήσει επιστημο­νικό έργο, στις ήδη διεγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών, όχι για να αναλάβει τον εντοπισμό, την παρέμβαση και την αξιολόγηση όλων των παιδιών. Προβλέπεται, μάλιστα, στα σχολεία που δεν υπάρχει ειδικός παιδαγωγός, να αναλάβει εκπαιδευτικός χωρίς καμία απολύτως ειδίκευση.

Αυτή τη στιγμή έχουν “παγώσει” τα χιλιάδες ραντεβού με τα παιδιά που αναμένουν μήνες για να πάρουν μια γνωμάτευση που θα εντοπίζει, κατόπιν διεπιστημονικής προσέγγισης, το είδος της δυσκολίας και θα συστήνει την αναγκαία ειδική παιδαγωγική παρέμβαση και το κατάλληλο σχολικό πλαίσιο. Ενώ, όλες οι καινούργιες περιπτώσεις παιδιών που εντοπίζονται δεν μπορούν να απευθυνθούν πουθενά.

Από την άλλη τα ΚΕΣΥ, αυτή την στιγμή, είναι σε μια αναμονή, προετοιμάζοντας, ατομικά προγράμματα, για την “ειδική’ παρέμβαση των μαθητών, μέσα στο γενικό σχολείο. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν τα δεύτερα ΚΕΣΥ χωρίς καμία πρόβλεψη, κτιριακή υποδομή και στελέχωσή τους, αφού μέχρι τώρα έχουν διοριστεί μόνο οι υπεύθυνοι. Αν και αυξήθηκαν οι αρμοδιότητές τους, μειώθηκαν οι προβλεπόμενες ειδικότητες, καταργήθηκαν οργανικές θέσεις ή δημιουργήθηκαν προσωποπαγείς, προδιαγράφοντας τη μελλοντική συρρίκνωσή τους. Τη στιγμή που είναι αναγκαία η συνολική αναβάθμισή τους, ο πολλαπλασιασμός τους και η στελέχωσή τους από μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που είναι αναγκαίες για τη συνολική, διεπιστημονική γνωμάτευση και παραπέρα ειδική παιδαγωγική στήριξη όλων των μαθητών με ειδικές δυσκολίες.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα ώστε:

  • Να καλυφτούν όλες οι ανάγκες σε επιστημονικό, παιδαγωγικό προσωπικό για να εξασφαλιστεί αυτό που είναι προαπαιτούμενο της ειδικής παρέμβασης, η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ και παραπέρα η διεπιστημονική υποστήριξη στο κατάλληλο σχολικό πλαίσιο για κάθε παιδί με βάση τις προσδιορισμένες ειδικές ανάγκες του.
  • Εδώ και τώρα να καλυφτούν όλα τα παιδιά, που είναι σε αναμονή και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τις νέες περιπτώσεις που εντοπίζονται, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονέων».

ΤΡΙΚΑΛΑ  01/02/2019                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ