22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

συνδυασμού

 “Μαζί για τα Τρίκαλα” ( Κώστας Κρεμμύδας)

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά θλίψη και οδύνη στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου Σωτήρη Μπραχάλα,  υπαλλήλου του Δήμου Τρικκαίων .

Ο απροσδόκητος θάνατός του  εν ώρα καθήκοντος  έρχεται να μας υπενθυμίσει τις ακατάβλητες προσπάθειες των εργαζομένων  για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συνδημοτών μας .

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν σε βάθος τις συνθήκες του ατυχήματος  , πέρα από τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής ,  ωστόσο τα ζητήματα κανόνων ασφάλειας στο χώρους εργασίας θα πρέπει να θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα και τα πρωτόκολλα ασφάλειας θα πρέπει  να ελέγχονται με αυστηρότητα.

Εκφράζουμε και πάλι τα βαθιά μας  συλλυπητήρια .

Υποψήφιος Δήμαρχος

Κώστας Κρεμμύδας

………………………………………………………………

Ευρεία Προοδευτική Συμμαχία, με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Πολιτική παρέμβαση του Χρ. Σιμορέλη στο OPEN TV

Σε πολιτική συζήτηση στο OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.30» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης. Η συζήτηση εξελίχθηκε γύρω από τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

O Βουλευτής σημείωσε ότι η συγκρότηση μιας ευρείας, δημοκρατικής συμμαχίας που θα ορθώσει τείχος στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και στο τέρας του φασισμού συνιστά ιστορική αναγκαιότητα, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η προοδευτική συμμαχία Αριστεράς, Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που καλείται να επιστρέψει στις ιστορικές και ιδεολογικές της καταβολές.

Στη συνέχεια, ο κ. Σιμορέλης τόνισε ότι το στοίχημα διαμόρφωσης αυτού του μετώπου είναι μείζονος σημασίας για τη συνέχιση της ανάκαμψης στον τόπο μας. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες και κοινωνικές δυνάμεις που συνομιλούν, παίρνουν πρωτοβουλίες και εργάζονται για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου. Αυτό μπορεί να γίνει με επίκεντρο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το βασικό ζητούμενο είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής ατζέντας και η απόκρουση της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Είναι γεγονός πως μια τέτοια συμμαχία μπορεί να στηρίξει ακόμη περισσότερο την εργασία, να ενδυναμώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και να αναπτύξει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθούμε.

Ακολούθως, ο Βουλευτής στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το ψευδές και κατάπτυστο δημοσίευμα του BBC περί δήθεν «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». Το θέμα το ανακίνησε η ίδια η ΝΔ, ο αρχηγός της καθώς και κάποια στελέχη με ατυχείς δηλώσεις πριν από καιρό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ανακριβές και διαστρεβλωτικό ρεπορτάζ που ήρθε «από το ψυγείο-καλοκαίρι του 2018» και εργαλειοποιήθηκε από τη Ν.Δ που επιχείρησε να το μετατρέψει σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Αντίστοιχα γραφικά ρεπορτάζ έχουν ξαναβγεί σε ξένα ΜΜΕ. Το, BBC, το 2008, είχε ρεπορτάζ για αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα

Το θέμα της μειονότητας έκλεισε οριστικά με το άρθρο 4 της Συμφωνία των Πρεσπών. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει επιτέλους να πάψει να κάνει μικροπολιτική με εθνικά θέματα και να επαναλαμβάνει θέσεις που δεν απηχούν ούτε την πραγματικότητα, ούτε τις προβλέψεις της Συμφωνίας, αλλά βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Στη Ν.Δ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι.

Τέλος ο κ Σιμορέλης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές διεργασίες και ευρύτερες πολιτικές ζυμώσεις, επισήμανε ότι οι Βουλευτές πρωτίστως έχουν χρέος να είναι παραγωγικοί και να εργάζονται για την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Ο ίδιος, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, αναφέρθηκε στο μπαράζ θετικών νομοθετημάτων που έρχονται στην Ολομέλεια το επόμενο διάστημα όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και οι 120 δόσεις.

Σιμορέλης  Χρήστος 

Βουλευτής  Ν. Τρικάλων – ΣΥ.ΡΙΖ.Α

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

“Δέσμευση για μείωση του κόστους του νερού στην αγροτική γη της Θεσσαλίας”.

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη των βουλευτών Θεσσαλίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, σε σχέση με την τιμολόγηση του νερού και το κόστος άρδευσης στην αγροτική παραγωγική γη της Θεσσαλίας. Η σύσκεψη κρίθηκε επιβεβλημένη, για να αποσαφηνιστεί η στοχοθεσία της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες και να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, σε σχέση με την αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ότι η τιμολόγηση του κόστους του νερού που χρησιμοποιείται για την αγροτική παραγωγή θα πρέπει να υπολογιστεί, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια διυπουργικής συνεργασίας και συντονισμού, με τους φορείς διαχείρισης του νερού (ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ), αλλά και με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια μείωσης του κόστους. Η προσπάθεια αυτή βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες:

  1. Στη δέσμευση για μείωση του περιβαλλοντικού συντελεστή για το κόστος χρήσης του νερού.
  2. Στην αύξηση των διαθεσίμων υδάτινων πόρων, μέσα από σημαντικά έργα εξοικονόμησης και μεταφοράς νερού.

Όπως δεσμεύτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός, η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τότε δεν πρόκειται να προκύψει καμία αλλαγή στο αγροτικό τιμολόγιο του νερού. Στόχος μετά τον Ιούνιο είναι ο αγρότης της Θεσσαλίας να πληρώνει μειωμένο κόστος για το νερό της καλλιέργειάς του, βλέποντας ταυτόχρονα ότι τα χρήματά που πληρώνει πιάνουν τόπο σε ανταποδοτικά οφέλη για την βελτίωση των υποδομών άρδευσης και ύδρευσης, αλλά και για την διατήρηση της παραγωγικής βιωσιμότητας του θεσσαλικού κάμπου.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ

Να πληρωθούν τώρα οι νέοι της μαθητείας των ΕΠΑΛ

Από τα μέσα Οκτώβρη παραμένουν απλήρωτοι εκατοντάδες μαθητές ΕΠΑΛ που αποφάσισαν να κάνουν το “έτος μαθητείας” κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Σαν να μην έφτανε αυτό, με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οι μαθητές που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του “έτους μαθητείας” να πληρώνουν 100 ευρώ για να επανεξεταστούν!

Όσο κι αν θέλουν ο υπουργός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν το μαύρο άσπρο, να διατυμπανίζουν ότι μια “νέα εποχή” ανατέλλει, ότι η επαγγελματική εκπαίδευση “αναβαθμίζεται”, η πραγματικότητα τούς διαψεύδει! H “νέα εποχή” για τους μαθητές των ΕΠΑΛ είναι συνέχεια της προηγούμενης, αφού είναι εδώ η τεράστια υποχρηματοδότηση, η αγωνία των μαθητών για το αν η ειδικότητα ή ο τομέας τους θα συνεχίσει να υπάρχει, οι ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές, εργαστηριακό εξοπλισμό, η “μαθητεία” στην εκμετάλλευση.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αξιώνει να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των μαθητών του “έτους μαθητείας” και να τους καταβάλλονται κάθε μήνα. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση για επί πληρωμή εξετάσεις πιστοποίησης.

Το πτυχίο των μαθητών των ΕΠΑΛ, να είναι η μόνη προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, με κατάργηση κάθε πιστοποίησης επαγγελματικών εξετάσεων και η μαθητεία να γίνεται σε εργασιακά αντικείμενα που συνδέονται με τον κλάδο των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, να έχει όλα τα εργασιακά δικαιώματα και να πληρώνεται στο ύψος του βασικού μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο οποίος πρέπει να αυξηθεί άμεσα στα 751 ευρώ.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ, στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, πρέπει να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και όποτε γίνουν οι βουλευτικές εκλογές.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κ Σκρέκας: Με έξωση απειλείται το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Τρικκαίων

Την απειλή έξωσης του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και των λοιπών Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίωνέφερε στη Βουλήο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας. Σε ερώτηση πουκατέθεσε, προςτουςΥπουργούςΟικονομίαςκαι Εργασίας θέτει το θέμαπου προέκυψε μετά από επιστολή τηςΕταιρείας Ακινήτων Δημόσιουστην οποία απαίτησε την απομάκρυνση των Δομών από τα κτίρια στα οποία σήμερα λειτουργούν.

Πρόκειται για το ακίνητο της περιοχής του Άγιου Οικουμενίου (Σεισμόπληκτα),που κατασκευάστηκε από το Δήμο και περιλαμβάνει δώδεκα (12) κιόσκια-μαγαζιά, ισόγειο αναψυκτήριο. Στα οικήματα λειτουργείτο«Κοινωνικό Παντοπωλείο»ακόμηστεγάζονται οι Εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων. Επίσης στο ισόγειο αναψυκτήριο, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τρικάλων στεγάζει εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών, όπου απασχολούνται επτά (7) άτομα, τα πέντε (5) εκ των οποίων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Εταιρείας Ακινήτων Δημόσιου έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον για τη δωρεάν παραχώρηση της περιοχής, προκειμένου να συνεχιστούν οι κοινωφελείς δράσεις. Κι ενώ ο Δήμος είναι σε αναμονή της απάντησης για την παραχώρηση του ακινήτου, στις 21-2-2018 παραλαμβάνει επιστολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημόσιου όπου «κάνει έξωση» στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Ο κ. Σκρέκας τονίζει ότι, τέτοιου είδους δράσεις αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και αποτελούν ένα μήνυμα ελπίδας στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ παράλληλα είναι και μία προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.Οι δράσεις αυτές πέραναπό τον σημαντικό κοινωνικό τους ρόλο, προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αναψυχή, επικοινωνιακή παραμονή και ανταλλαγή ιδεών, καλλιέργεια πολιτισμού μεταξύ όλων των ηλικιακών βαθμίδων των πολιτών.

Συνοψίζονταςο κ. Σκρέκας, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να εκδίδονται έγγραφα έξωσης σε χώρους που υπάρχει εκκρεμούσα άλλη διαδικασία και αφορά την παραχώρηση τους. Γι’ αυτό και ζήτησε να μάθει εάνη Εταιρεία Ακινήτων Δημόσιου προτίθεται να απαντήσειστην εκκρεμούσα αίτηση παραχώρησης του ακινήτου. Επίσης ζήτησε την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των αναφερόμενων δομών, ώστε να συνεχιστούν οι κοινωφελείς δράσεις.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ανακοίνωση για το τραγικό θάνατο υπαλλήλου του δήμου εν ώρα εργασίας

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια , στους οικείους και στους συναδέλφους  του αδικοχαμένου   Σωτήρη Μπραχάλα ,υπάλληλου  της γεωπονικής υπηρεσίας του δήμου Τρικκαίων , που βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία σήμερα κατά τη διάρκεια της δουλειάς.

Η απώλειά του έρχεται να προστεθεί στο μακρύ και θλιβερό κατάλογο των 60 νεκρών και 70 σοβαρά τραυματισμένων στους  δήμους όλης της χώρας τα τελευταία 3 χρόνια.

Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στις υπηρεσίες  καθαριότητας και πρασίνου  των δήμων τα τελευταία χρόνια δεν είναι απλώς “ατυχήματα” .Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι  είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Έτσι, και  η τραγική απώλεια του συμπολίτη μας Σωτήρη δεν είναι αποτέλεσμα «σύμπτωσης» ή «κακιάς στιγμής».  Είναι αποτέλεσμα τεράστιων και  εγκληματικών ευθυνών  των πολιτικών (κυβέρνησης και δημοτικής αρχής)  και διοικητικών προϊσταμένων του. 

Μια σειρά από σοβαρές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της «μοιραίας» εργασίας επιβεβαιώνουν τα παραπάνω αφού:

Στο σημείο δεν υπήρχε η ενδεδειγμένη παρουσία προϊσταμένου ή επόπτη , καθώς η εργασία γινόταν πολύ κοντά σε καλώδια ηλεκτρικού  ρεύματος  υψηλής τάσης .

Δεν είχαν  προβλεφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για διακοπή του ρεύματος κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Υπήρχε έλλειψη εξατομικευμένων μέσων προστασίας.

Είναι μια σειρά από παραλήψεις ,που  καταρρίπτουν την ανυπόστατη , έτσι κι αλλιώς , θεωρία της «κακιάς στιγμής.»

Έρχονται να προστεθούν στην εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας,  την ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού , τα κακοσυντηρημένα παλιά και επικίνδυνα οχήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας, στη συνειδητή διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Όλα αυτά δημιουργούν το εκρηκτικό μείγμα για τα «εργατικά ατυχήματα» .

Αυτή είναι η κανονικότητα που μας διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , που μάλιστα έχει το θράσος να προχωρά και στην απένταξη  των  υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου των δήμων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά .

Αυτή  είναι  «καινοτόμα πόλη» της δημοτικής αρχής ., που το «πακέτο» το πληρώνουν οι εργαζόμενοί της ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή. 

Δεν πάει άλλο! Τώρα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο δήμο Τρικκαίων.

Δε θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε , όπως το απαιτήσαμε  σε πολλές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στις επαφές μας με τους εργαζόμενους του δήμου , παρότι δεν ίδρωσε το αυτί της δημοτικής αρχής.

Φτάνει πια να θυσιάζονται ζωές στη λογική που βλέπει ως κόστος την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων , ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών. Φτάνει πια μπροστά στη λογική του κόστους  να υποτιμάτε η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Τρίκαλα 26 Φλεβάρη 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ