21.4 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

- Advertisement -

Στις 5 & 6 Μαΐου 2014, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης των Γυμνασίων Μεγάλων Καλυβίων και Μεγαλοχωρίου πραγματοποιήσαμε μια διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη. Ένα διήμερο ταξίδι στον Πολιτισμό -έτσι το αποκαλέσαμε γιατί ότι είδαμε ήταν γεμάτο πολιτισμό, γνώση, περηφάνια για την πατρίδα μας, μάθημα δημοκρατίας.

Πρώτη επίσκεψη ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας αγοράς της Αθήνας, η στοά του Αττάλου και ο ναός του Ηφαίστου. Μετά από ένα σύντομο περίπατο στο Μοναστηράκι, επισκεφτήκαμε το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Μπαίνοντας μέσα στο χώρο του Μεγάρου της Βουλής είναι αδύνατο να μην αισθανθεί κανείς δέος! Στην αρχή παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για την ιστορία του κτιρίου, μετά περπατήσαμε στους διαδρόμους και από τα Θεωρία μπορέσαμε να δούμε την αίθουσα των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου.

Στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, επισκεφτήκαμε την έκθεση που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Χαρίλαου Τρικούπη.Η έκθεση ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Μετά την έξοδό μας από τη Βουλή, σταματήσαμε στην Πλατεία Συντάγματος όπου θαυμάσαμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε τον βράχο της Ακρόπολης, τον τόπο με τα ξακουστά μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Είδαμε τα Προπύλαια, την είσοδο της Ακρόπολης, το ναό της Αθηνάς Νίκης, ο οποίος στέγαζε το ομώνυμο άγαλμα και το Ερέχθειο, που το μπαλκόνι του στηριζόταν στα έξι αγάλματα κοριτσιών, τις γνωστές Καρυάτιδες. Στο ψηλότερο σημείο του βράχου δεσπόζει επιβλητικός ο Παρθενώνας. Είναι το επισημότερο οικοδόμημα της Ακρόπολης που συγκεντρώνει το θαυμασμό όλου του κόσμου. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το καινούριο μουσείο της Ακρόπολης. Ξεναγηθήκαμε στο κτίριο και στα εκθέματα του Μουσείου. Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η ανασκαφή, η οποία είναι ορατή κάτω από το γυάλινο δάπεδο του Μουσείου. Στο τρίτο επίπεδο θαυμάσαμε το πιο πολυδιαφημισμένο τμήμα του Μουσείου, την αίθουσα του Παρθενώνα. Πραγματικά όλοι οι μαθητές φύγαμε ενθουσιασμένοι, από το καινούριο μουσείο της Ακρόπολης.

Ήταν μια εκδρομή που συνδύασε άψογα τον εκπαιδευτικό και μορφωτικό χαρακτήρα με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία.
Συνοδοί καθηγητές ήταν οι κυρίες: Αργυρίου Μαρία, Στραπάτσα Ιωάννα και Στεφοπούλου Ευαγγελία.

MEGE2

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ