19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι μαθητές επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων κατά το σχολικό έτος 2017-2018 θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις επιλογής μέσω των γονέων ή των κηδεμόνων τους στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 02 μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Οι εξετάσεις επιλογής θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 24310-74471 και στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-mous-trikal.tri.sch.gr (Γενικές πληροφορίες). Από τη διεύθυνση.

- Advertisement -
  1. Διαδικασία αιτήσεων

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, για το σχολικό έτος 2017-2018, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν αίτηση από 02 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2017:

  1. Στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων από 8:00 π. μ. μέχρι 13:30 μ. μ. καθημερινά
  2. Ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα μας http://gym-mous-trikal.tri.sch.gr/ , και
  3. Μέσω φαξ στο 24310 74471

Β. Διαδικασία εξετάσεων

Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, θα πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, η οποία πραγματοποιείται  από αρμόδια επιτροπή που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

H διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει σε ημέρα και ώρα που θα οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας έγκαιρα και  με την γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία επιλογής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή.

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ