16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Εικόνες σοκ στην τραγωδία της Σάμου: 22 νεκροί

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου.
Τραγικό εύρημα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το μεσημέρι είχαν εντιπιστεί τρία παιδιά νεκρά…
Μία εκ των νεκρών γυνακών ήταν έγγυος.
Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των 39 διασωθέντων, ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερα θύματα.
Ένα μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων επιβατών.
Το γιοτ που μετέφερε μετανάστες αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί.
Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο “ΑΔΑΜΟΡΑ”, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.

- Advertisement -

* Φώτο αρχείου

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ