26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στα Τρίκαλα

Νοέμβρης 1973-Νοέμβρης2016
Στη δικτατορία του κεφαλαίου καμιά υποταγή!
Διδασκόμαστε-συνεχίζουμε για την ανατροπή!

- Advertisement -

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973, αποτελεί πολύτιμη πηγή πείρας για το σημερινό μας αγώνα. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καπηλευτεί τους αγώνες του λαού μας, παρά τις προσπάθειες και των άλλων αστικών δυνάμεων να τον φέρουν στα μέτρα τους, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου εμπνέουν τις πρωτοπόρες δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Η διακυβέρνηση της χώρας, την 21η Απριλίου 1967, πέρασε από τα αστικά κόμματα σε τμήματα δυνάμεων του στρατού, όμως η εξουσία έμεινε στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και πριν τη δικτατορία, που βγήκαν ενισχυμένοι απ’ τη χούντα. Τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τσακίστηκε το εργατικό κίνημα με το βούρδουλα της καταστολής. Αυτό το καθεστώς υμνούν σήμερα οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που είχε στα όπα-όπα το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, και στον “γύψο” το λαό, τη νεολαία, τις ανάγκες και τους αγώνες τους. Το πραξικόπημα έγινε στο όνομα του υποτιθέμενου “κομμουνιστικού κινδύνου”. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως ο αντικομμουνισμός είναι πάντοτε προπομπός συνολικότερων αντιλαϊκών σχεδίων, έχει στο στόχαστρο συνολικά το λαό, τη νεολαία, το κίνημα.

Τον Νοέμβρη του ’73 ο ξεσηκωμός του Πoλυτεχνείου, δεν ήρθε σαν “κεραυνός εν αιθρία” αλλά ήταν η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαϊκού και του νεολαιίστικου κινήματος, οργανωμένο πρώτα απ’ όλα από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

To 1974 η μορφή άσκησης της εξουσίας άλλαξε. Η εξουσία όμως παρέμεινε στα χέρια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Όσες κυβερνήσεις αναδείχτηκαν από τότε υπηρετούν το κεφάλαιο και τις διεθνείς καπιταλιστικές ενώσεις, στις οποίες συμμετέχει.
Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει τη σκυτάλη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και της εξαπάτησης της νεολαίας. Από τη μία εμφανίζεται να τιμάει τους λαϊκούς αγώνες και από την άλλη τους συκοφαντεί και τους καταστέλλει. Από τη μία εμφανίζεται σαν τιμητής του Πολυτεχνείου ή και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και από την άλλη συμμετέχει «στα γεμάτα» στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Προκλητικά μάλιστα τις μέρες του εορτασμού του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ετοιμάζει φιέστες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, που (και) στις μέρες του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν δεκάδες πολέμους και σφαγές λαών για να εξασφαλίσουν νέες αγορές και κέρδη για τα αμερικάνικα μονοπώλια. Στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στη Ρωσία, στην Κίνα και άλλα καπιταλιστικά κρατή έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου, ενώ εύφλεκτα υλικά συγκεντρώνονται και στο Αιγαίο. Οι κόντρες μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων κάθε χώρας για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις αγορές της περιοχής, στα πετρέλαια, το φυσικό αέρια και τους ενεργειακούς δρόμους μπορούν να οδηγήσουν σε γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Την όξυνση αυτών των ανταγωνισμών σηματοδοτούν η ενισχυμένη παρουσία της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά και η επικίνδυνη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τη μία μπλέκει και το λαό στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια στην περιοχή και από την άλλη καλλιεργεί τον εφησυχασμό, ότι «δεν τρέχει τίποτα», «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι σύμμαχοί μας και μας προστατεύουν».
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι καπιταλιστές ποτέ δε λογάριασαν την προστασία του λαού. Μετράνε μόνο τα κέρδη τους, τους τζίρους και τα συμφέροντα τους. Στέλνουν τους λαούς να χύσουν το αίμα τους για ξένα προς τις ανάγκες τους συμφέροντα.
Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών! Παλεύουμε με τη δική μας σημαία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Κοινός αντίπαλος των λαών είναι ο καπιταλισμός, κοινή ανάγκη των λαών η ανατροπή του σάπιου συστήματος σε κάθε χώρα!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Ο λαός, η νεολαία, όταν είμαστε οργανωμένοι και ενωμένοι, όταν ξέρουμε γιατί παλεύουμε, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Μπορούμε να αποκτήσουμε τεράστια δύναμη όταν απορρίψουμε τις λογικές διαχείρισης του σημερινού σάπιου συστήματος, τις κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης, που τάχα θα μας λύσουν το πρόβλημα. Βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Σήμερα έχουμε περισσότερες αποδείξεις. “Σωτήρες” και “εύκολες λύσεις” δεν υπάρχουν. Παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια

Συνεχίζουμε την πάλη για ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευσης, χωρίς φασισμό, κρίσεις πολέμους και προσφυγιά. δε θα δεχτούμε να ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης. Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση μας, είμαστε αισιόδοξοι: ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων εξεγέρσεων και κοινωνικών επαναστάσεων, που θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο! Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός, είναι το μέλλον!
Το ΤΣ Τρικάλων της ΚΝΕ καλεί τους νέους του νομού μας , να τιμήσουν την εξέγερση του πολυτεχνείου, να πορευτούμε ενωμένοι, αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και να συμμετάσχουν στην αγωνιστικη συγκεντρωση για την 43η επέτειο της εξεγερσης του Πολυτεχνείου, που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και μαζικοι φορείς του λαϊκού κινήματος

την Πέμπτη 17/11 στις 6.00μ.μ. στην Πλατεία «ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» (Κεντρική Πλατεία).
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
Τα συνθήματα: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, το 1973. Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας ενάντια στη δικτατορία, στην αμερικανοκρατία, στον ιμπεριαλισμό, στην κατάργηση της δημοκρατίας και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας ήταν ένας καταλύτης που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην πτώση της χούντας.
Όμως, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδικαίωτα. Αποτελούν το νήμα της συνέχισης -με άλλους όρους, σήμερα- του αγώνα και μας εμπνέουν για διεκδίκηση σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας, καλύτερης δημόσιας Παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης για μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας και ισχυρών κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Σήμερα, 7 χρόνια μετά την «ετσιθελική» υπαγωγή της χώρας και του λαού στη μέγγενη των μνημονίων της φτώχειας και της εξαθλίωσης, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «οικονομικοί δολοφόνοι» καταργούν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνουν την δημοκρατία, «τσαλακώνουν» την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνουν δραματικά τη φτώχεια, τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το ευρώ και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών και των funds διαμορφώνουν μια πραγματική φυλακή για τους λαούς. Τα μνημόνια αποτελούν την συμπύκνωση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.
Η μεταλλαγμένη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα υποταγής και εθελοδουλίας απέναντι στις εξοντωτικές για την πλειονότητα του ελληνικού λαού απαιτήσεις των δανειστών.
Σήμερα, 43 χρόνια μετά, τιμούμε το Πολυτεχνείο με τους αγώνες και την πάλη για ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Ο λαός με τη μαζική και αγωνιστική πορεία της Τρίτης 15 Νοέμβρη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ, με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου, Μπ. Ομπάμπα, στην Ελλάδα, την «χουντικού» τύπου απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, να κλείσει δρόμους ακόμη και σχολεία, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και στη διαρκή συρρίκνωση των λαϊκών δικαιωμάτων. Οι αγώνες θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ενόψει των δηλητηριωδών αλλαγών τις οποίες προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, χέρι χέρι με τους δανειστές – «οικονομικούς δολοφόνους» στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του 3ουεξοντωτικού μνημονίου, ετοιμάζοντας να νομοθετήσει, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την οριστική κατεδάφιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η ΛΑΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τον αντιμνημονιακό αγώνα του για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, για μια πραγματικά ριζοσπαστική εναλλακτική λύση, για την κατάκτηση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας σε μια δίκαιη κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κόσμο της εργασίας.
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17.11. στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι στόχοι του παραμένουν επίκαιροι και ανεκπλήρωτοι. Γιατί οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η καταστροφή χωρών και λαών είναι στην ημερήσια διάταξη σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Γιατί το εγκληματικό ιμπεριαλιστικό σύστημα απειλεί με νέο ολοκαύτωμα την ανθρωπότητα. Γιατί οι αντιθέσεις των ισχυρών του κόσμου έχουν παροξυνθεί, ξαναχαράζοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών. Γιατί η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Ουκρανία, η Λιβύη, η πρώην Γιουγκοσλαβία αποτελούν τραγικά θέατρα «επίλυσης» των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μέσα από τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά.
43 χρόνια μετά, το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, βυθισμένο σε μια αξεπέραστη δομική κρίση, κλιμακώνει την επίθεσή του ενάντια στους λαούς και την εργατική τάξη, επιχειρώντας όχι μόνο να γυρίσει το ρολόι της Ιστορίας αιώνες πίσω, αλλά και να παγιώσει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης. Με τη στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Με το χτύπημα σε δουλειά, μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις. Με την εμπέδωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ζωής συνολικά στον κόσμο της δουλειάς.
43 χρόνια μετά, η συκοφάντηση-διαστρέβλωση του Πολυτεχνείου, αλλά και η τρομοκράτηση, οι απαγο-ρεύσεις και η καταστολή, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης της εξέγερσης του Νοέμβρη, που αποτελεί «καρφί στο μάτι» της ξένης και ντόπιας αντίδρασης.
Όπως φέτος, με τον ερχομό-πρόκληση του Ομπάμα, του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, και την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας ενόψει των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Διαδηλώσεις καταγγελίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του μεγαλύτερου σήμερα εχθρού των λαών, της δύναμης που οργάνωσε και στήριξε την εφτάχρονη χούντα στη χώρα μας. Διαδηλώσεις καταγγελίας όχι μόνο των ΗΠΑ του Ομπάμα της αιματοβαμμένης οχταετίας 2008-2016, αλλά και των ΗΠΑ του Τραμπ, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη για λογαριασμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία στην αναμέτρηση με τους ανταγωνιστές του (πρώτα και κύρια τους Ρώσους ιμπεριαλιστές) ταυτόχρονα με τη γιγάντωση των κινδύνων για τους λαούς.
43 χρόνια μετά και η δήθεν αριστερή κυβέρνηση έχει στρώσει το κόκκινο χαλί, ξεπερνώντας σε υποτακτικότητα τους προκατόχους της και αποδεικνύοντας τη γνωστή ρήση “ο ρεφορμισμός στην κυβέρνηση είναι η αστική τάξη στην εξουσία”. Σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό και για λογαριασμό της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης σπεύδει να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών. Την ίδια στιγμή δηλώνουν πρόθυμοι για ενεργότερη συμμετοχή στο σφαγείο που εξελίσσεται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Παραδίδουν αέρα, θάλασσα και στεριά ως πλατφόρμα εξόρμησης στις νατοϊκές ορδές, και αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως φυλακισμένους.
Να γιατί τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα για την εργατική τάξη και το λαό μας! Και καμία εύηχη δήλωση Ομπάμα για το χρέος δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο που το ΔΝΤ και οι Αμερικάνοι ζητούν “νέο αίμα”, την εξαπόλυση ενός νέου γύρου άγριας αντιλαϊκής, αντεργατικής επέλασης. Κάτι που ήδη σχεδιάζεται με την επίθεση στα εργασιακά, τα όρια απολύσεων, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ξανά το ασφαλι-στικό.
• Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, να παλέψει για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να συγκροτήσει την πάλη του για την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης, της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής.
• Να δυναμώσει το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης, συγκροτώντας σε όλα τα επίπεδα όλο και πε-ρισσότερες δυνάμεις στην γραμμή της Αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος σε αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και αντισυνδιαχειριστική βάση.
• Να αγωνιστεί για τη συγκρότηση μετώπου των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.
• Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο τουρκικό και κουρδικό λαό και να δώσει μαζί του τον αγώνα για λαϊκά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα ντόπια υποχείριά του.
• Να υπερασπιστεί τους διωκόμενους τούρκους αγωνιστές, κομμουνιστές της ΑΤΙΚ που δικάζονται στη Γερμανία για την πολιτική τους δράση.
Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση στην οργή, την απογοήτευση και το τέλος των αυταπατών που αναζητούν αγωνι-στική διέξοδο.
ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η φετινή 43η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ συμπίπτει με μια κρίσιμη για τον ελληνικό λαό περίοδο. Συγκλίνουν ως δύο όψεις της ίδιας πολιτικής: από τη μια η επίθεση σε μισθούς, συντάξεις και νέα επώδυνα για το λαό μέτρα κι από την άλλη το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Είναι πραγματικά πρόκληση για τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του, ο ερχομός του μακελάρη ΟΜΠΑΜΑ τις μέρες των αγωνιστικών εκδηλώσεων για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Επιχειρείται «διευθέτηση» ανοιχτών υποθέσεων στα μέτρα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με την Ελλάδα «να τα δίνει όλα» για μια θέση στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Σε περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, με ιμπεριαλιστικούς πολέμους να μαίνονται αυτή τη στιγμή σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, παρατηρείται συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ – ΕΕ από τη μια και από τη Ρωσία από την άλλη. Σε αυτές τις συνθήκες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες καθώς με το πρόσχημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προσπαθώντας μάλιστα να εξωραϊσει τους κάθε λογής ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σαν παράγοντες «ειρήνης,ασφάλειας και σταθερότητας» στην περιοχή και βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τον ελληνικό λαό.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), τιμά στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας μαζικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και απαιτώντας:

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η συμπλήρωση 43 χρόνων από το λαϊκό ξεσηκωμό, το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, βρίσκει το λαό μας τσακισμένο από τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία, βρίσκει τη χώρα μπλεγμένη σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή μας.
Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, συμμετέχει ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή και με τεράστιους κινδύνους για το λαό. Συναινεί στην προώθηση ενός νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο.
Η στρατιωτική δικτατορία, ως ακραία μορφή της αστικής εξουσίας, διά “πυρός και σιδήρου” υπηρέτησε με συνέπεια τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σε βάρος του λαού, από το 1967 έως το 1974. Χτύπησε τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Έδωσε νέα προκλητικά προνόμια στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Το ρόπαλο, ο χαφιές, η φυλακή, η εξορία, ο θάνατος ήταν η “σιδερένια φτέρνα” του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να υψώσουν ανάστημα ενάντια στη διαστρέβλωση της Ιστορίας που γράφεται με την “πένα” του κεφαλαίου και των κάθε λογής εκπροσώπων του.
Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.
Να αποκρούσουν, όμως, και όσους διαστρεβλώνουν την ουσία και τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που αποκρύπτουν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής, του Πολυτεχνείου.
Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τις μέρες γιορτασμού του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης, που έφερε το 3ο μνημόνιο.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους νέους και τις νέες της ΚΝΕ, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, όλους εκείνους και εκείνες που αγωνίστηκαν στην αντιδικτατορική πάλη, δεν λύγισαν στις διώξεις, στα βασανιστήρια, στις φυλακές, στα στρατοδικεία και τις εξορίες. Η ηρωική στάση του ΚΚΕ έγινε κατορθωτή σε συνθήκες που το Κόμμα έδινε τη μάχη ενάντια στη διαβρωτική και διαλυτική δράση του οπορτουνισμού, ανασυγκροτούσε τις Οργανώσεις του, ίδρυε την ΚΝΕ.
Η μετάβαση από τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974, δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε συνθήκες όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Αποδείχθηκε ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολουθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Αυτό που ζει ο λαός μας με την οικονομική κρίση δεν είναι προϊόν μιας “κακής διαχείρισης” των χρόνων της μεταπολίτευσης, όπως ισχυρίζονται τα άλλα κόμματα. Ούτε φυσικά λύση είναι η “νέα μεταπολίτευση” που προβάλλουν, εννοώντας ουσιαστικά το πλήρες ξερίζωμα των όποιων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει και την προσαρμογή του αστικού πολιτικού συστήματος στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που οδηγεί μόνο στην αντίδραση και την οπισθοδρόμηση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η πείρα αποδεικνύει ότι το κύριο για το εργατικό κίνημα και το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, σε κάθε φάση και καμπή της Ιστορίας, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τον καπιταλισμό, με στόχο την εργατική – λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Η εργατική – λαϊκή πάλη μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να αντιπαλεύει το φασισμό, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό, όταν στο στόχο της έχει την ίδια την καπιταλιστική εξουσία.
Οι Τομεακές Επιτροπές Τρικάλων του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση αγωνιστικού γιορτασμού, που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων , το ΠΑΜΕ , εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος την
Πέμπτη 17 Νοέμβρη , στις 6μμ, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική πλατεία Τρικάλων).

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Επιτροπή Ειρήνης και το ΠΑΜΕ με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν το λαό των Τρικάλων να συμμετέχει στη συγκέντρωση για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17.11.2016, ώρα 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική). Η διοργάνωση της συγκέντρωσης αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων καθώς και επιτροπών αγώνα και φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Στο κάλεσμα της εκδήλωσης τονίζεται:  «Τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των Φοιτητών και Μαθητών για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές εκείνες που απαξιώνουν τον εργαζόμενο λαό μας, οδηγώντας τον στην πτώχευση και διαμορφώνουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και που είναι θύματα εξωτερικών επεμβάσεων. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντικομμουνιστική υστερία που προοιωνίζεται πάντοτε νέες επιθέσεις σε εργασιακά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα. Η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα του λαού και της νεολαίας, που το 1973 είχαν και εξακολουθούν να έχουν σε επικαιρότητα το σύνθημα “ΕΞΩ αι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ” και που αντιτίθεται στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν παραπέρα τη χώρα στα επεμβατικά τους σχέδια στην περιοχή και να προωθήσουν “λύση” στο Κυπριακό, στη βάση των συμφερόντων τους. Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλο τον Ελληνικό Λαό ν’ αγωνισθούν για την ανατροπή των σκληρών μέτρων».

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΡΟΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
«Τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, 43 χρόνια μετά ο αγώνας αυτός συνεχίζεται αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων κάτω από τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ, του Ο.Ο.Σ.Α., του ΝΑΤΟ με την ανεργία, τη φτώχεια , την εξαθλίωση να μεγαλώνουν συνεχώς.
Τα αιτήματα είναι και σήμερα επίκαιρα, αφού το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα με όποιο ”προσωπείο” κι αν παρουσιάζεται θέλει την εργατική τάξη με σκυμμένο το κεφάλι για να διαιωνίζει την κυριαρχία του.
Στη δικτατορία του κεφαλαίου καμιά υποταγή !!!

Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές εκείνες που απαξιώνουν τον εργαζόμενο λαό μας, οδηγώντας τον στην πτώχευση και διαμορφώνουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας μας, συμπαράστεκομαστε στον αγώνα των Φοιτητών και Μαθητών για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλο τον Εργαζόμενο Λαό ν’ αγωνισθούν για την ανατροπή των σκληρών μέτρων.
Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμέτοχη, για μαζικοποίηση των σωματείων, των σωματειακών και εργοστασιακών επιτροπών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς για την ανασύνταξη του κινήματός μας.
Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές.
Η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα του λαού και της νεολαίας, που το 1973 είχαν και εξακολουθούν να έχουν σε επικαιρότητα το σύνθημα «ΕΞΩ αι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» και που αντιτίθεται στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν παραπέρα τη χώρα στα επεμβατικά τους σχέδια στην περιοχή και να προωθήσουν «λύση» στο Κυπριακό, στη βάση των συμφερόντων τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
• Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, του υμνητές και νοσταλγούς της χούντας και του Χίτλερ!
• Παλεύουμε ενάντια στους ντόπιους και ξένους ιμπεριαλιστές που πνίγουν στο αίμα τους λαούς στο κυνήγι του κέρδους, δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και μεταναστών

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας και συνεχίζουμε τους αγώνες τους.
Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 18:00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
(Κεντρική Πλατεία)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Το Σωματείο μας απευθύνει κά¬λε¬σμα, στους συναδέλφους, στους ερ¬γα¬ζό¬με¬νους, στους άνερ¬γους, στις νέες και στους νέους, για μα¬ζι¬κή συμ¬με¬το¬χή στη συ¬γκέ¬ντρω¬ση για την 43η επέ¬τειο του Πο¬λυ¬τε¬χνεί¬ου ορόσημο της λαικης πάλης.
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, οδηγούν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.
Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, καθώς και τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές, αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη επικαιρότητα, αποτελούν πολύτιμα διδάγματα για τη συνέχεια, για τον Γολγοθά που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας, τον οποίον και πρέπει να ξεπεράσει αγωνιστικά με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο του και όχι με σκυμμένο το κεφάλι.
Οι εμποροϋπάλληλοι, η νεολαία, η εργατική τάξη να οργανώσει την αντεπίθεση της με όρους μαζικού- μαχητικού κινήματος, με προσανατολισμό την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας να απαντήσουμε στη σύγχρονη δουλεία της απελευθέρωσης των απολύσεων, της δουλειάς ήλιο με ήλιο, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.
Όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και το τσάκισμα των συντάξεων. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.
Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους σημερινούς αγώνες.

Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 18:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
(Κεντρική Πλατεία)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το σωματείο μας, όπως και όλες οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.
Απευθύνουμε κά¬λε¬σμα, στους συναδέλφους, στους ερ¬γα¬ζό¬με¬νους, στους άνερ¬γους, στις νέες και στους νέους, για μα¬ζι¬κή συμ¬με¬το¬χή στη συ¬γκέ¬ντρω¬ση για την επέ¬τειο του Πο-λυ¬τε¬χνεί¬ου.
Τιμάμε την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης, την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμάμε εκείνον τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας, πρωτοστατώντας σήμερα στους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.
Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. Αντλώντας από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας.
Τα αιτήματα είναι και σήμερα επίκαιρα, αφού το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα με όποιο ”προσωπείο” κι αν παρουσιάζεται θέλει την εργατική τάξη με σκυμμένο το κεφάλι για να διαιωνίζει την κυριαρχία του.
Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, καθώς και τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές, αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη επικαιρότητα, αποτελούν πολύτιμα διδάγματα για τη συνέχεια, για τον Γολγοθά που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας, τον οποίον και πρέπει να ξεπεράσει αγωνιστικά με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο του και όχι με σκυμμένο το κεφάλι.
Όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και το τσάκισμα των συντάξεων.
Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας και συνεχίζουμε τους αγώνες τους.
Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 18.00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
(Κεντρική Πλατεία)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Τέσσερις δεκαετίες μετά ο αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία που ξεκίνησαν οι νέοι του Πολυτεχνείου παραμένει το ίδιο επίκαιρος. Μπορεί τα σημερινά προβλήματα να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ωστόσο στον πυρήνα τους οι διεκδικήσεις των εργαζομένων παραμένουν ίδιες.
Η γενιά του Πολυτεχνείου αγωνίστηκε πριν από 43 χρόνια για να φύγει η χούντα και να επιστρέψει η δημοκρατία στη χώρα μας. Εμείς σήμερα έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για εθνική ανεξαρτησία, για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς συντάξεις, στη δημιουργία, ουσιαστικής δωρεάν παιδείας.
Σήμερα ο Ελληνικός λαός τιμά αυτούς που αγωνίστηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα θέτει τα δικά του επίκαιρα αιτήματα. Ο δημοσιογραφικός κόσμος πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων συμμετέχει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνονται. Ταυτόχρονα διεκδικεί άμεση λύση στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Καλούμε τους κυβερνώντες:
• Να δώσουν άμεσα λύση στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν στον κλάδο μας
• Να λάβουν μέτρα για μείωση της ανεργίας η οποία κινείται σε πρωτοφανή επίπεδα στο χώρο τον ΜΜΕ
• Να στηρίξουν τη θεσμική ανεξαρτησία των ΜΜΕ και να θωρακίσουν τους δημοσιογράφους απέναντι στις κάθε είδους πιέσεις που δέχονται, ώστε να μπορούν να επιτελούν το λειτούργημα τους με μοναδικό γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στους κατά τόπους εορτασμούς του Πολυτεχνείου δίνοντας τη μάχη μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, που θα δημιουργεί προς όφελος του λαού της.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ