21 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έγιναν τα Θυρανοίξια του νέου παρεκκλησίου του Αγ. Γερασίμου (ΦΩΤΟ)

Ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα κομψό Εκκλησάκι απέκτησε η τοπική μας Εκκλησία, το οποίο ανήκει στην ενορία του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Μπάρας της πόλεώς μας. Πρόκειται για το παρεκκλήσι που θα τιμάται πλέον επ’ ονόματι του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαληνία, του οποίου τη μνήμη γιορτάσαμε χθες, 20 Οκτωβρίου.
Το παρεκκλήσι του Αγίου Γερασίμου, επί της οδού Βλαχάβα 11, είναι εξ ολοκλήρου, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, δωρεά της συμπολίτισσάς μας κ. Ιφιγένειας-Παρασκευής Ζαρκαλή στη μνήμη του συζύγου της Γεωργίου Ζαρκαλή.
Την Παρασκευή το απόγευμα τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο ο οποίος κατόπιν χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού και της ακολουθίας της αρτοκλασίας. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε, μιλώντας, την πρωτοβουλία της κ. Ζαρκαλή να δωρήσει στην Εκκλησία το οικόπεδο όπου βρισκόταν το σπίτι της και το οποίο τώρα κοσμείται με το παρεκκλήσι του Αγ. Γερασίμου. Την συνεχάρη και της ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να έχει αναπαυμένο στους κόλπους του τον μακαριστό σύζυγό της Γεώργιο Ζαρκαλή.
Στο τέλος του Εσπερινού κήρυξε τον Θείο Λόγο ο εκ Μυτιλήνης ορμώμενος Θεολόγος κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης που αναφέρθηκε στον βίο του εν Κεφαληνία Αγίου Γερασίμου του Νοταρά, καταγομένου από τα Τρίκαλα Κορινθίας και στο νησί της Κεφαλονιάς ασκήσαντος και τελειωθέντος.
Σήμερα, Σάββατο, τελέσθηκε ο Όρθρος και κατόπιν η πρώτη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γερασίμου από τον Εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου π. Απόστολο Μανώλη που και αυτός ευχαρίστησε την κ. Ζαρκαλή για τη μεγάλη δωρεά της στην Ενορία. Τόσο την ακολουθία των Θυρανοιξίων και κατόπιν του Εσπερινού, το απόγευμα της Παρασκευής, όσο και τη Θεία Λειτουργία χθες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

- Advertisement -

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ