11.4 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Έκθεση των έργων Τρικαλινών μαθητών στις 24 Μάη

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργάνωσε και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ την καλλιτεχνική πρωτοβουλία στα σχολεία με τη χαρακτηριστική αφίσα που αποτύπωνε το θέμα: “Μια εικόνα, τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ;”

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να δημιουργήσουν τα παιδιά έργα ζωγραφικής ή όποιες κατασκευές με ηλεκτρονικά ή υλικά τα οποία θα παρουσιαστούν στην καθιερωμένη έκθεση στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση προσδιορίστηκε για την Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Θα λάβουν μέρος το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Φαφούλια και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με την εμψυχώτρια κ. Βάγια Γουλοπούλου. Στα παιδιά που θα μετέχουν με έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Ενημερώνουμε ότι άρχισε η συγκέντρωση των έργων ζωγραφικής και άλλων κατασκευών από τα σχολεία των Τρικάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα γίνουν επισκέψεις στα σχολεία από μέλη της Επιτροπής Ειρήνης για την παραλαβή των έργων είτε και άμεση παράδοση από την πλευρά των σχολείων στα μέλη της Επιτροπής κατόπιν συνεννόησης. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας καλούμε όλους στην εκδήλωση.

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Η Κλήρωση του λαχνού της ΕΕΔΥΕ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 στην Αθήνα η κλήρωση του λαχνού της ΕΕΔΥΕ για το 2018 που κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα από τους αγωνιστές και αγωνίστριες των Επιτροπών Ειρήνης

Οι τυχεροί αριθμοί είναι:  

  •   46689 : αντιστοιχεί σε ένα 4ημερο ταξίδι για 2 άτομα στη Βιέννη/διακινήθηκε από  την Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης.
  • 85666 αντιστοιχεί σε ένα 4ημερο ταξίδι για 2 άτομα στην Πράγα  διακινήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού-Νίκαιας.
  • 07264 :   αντιστοιχεί σε 1 LAPTOP HP G6 1WY10EA διακινήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας.
  • 16232 αντιστοιχεί   σε 1 ετήσια συνδρομή της Σύγχρονης Εποχής, διακινήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης.

Χαιρετίζουμε κι ευχαριστούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για οικονομική στήριξη, που αγόρασαν και διακίνησαν το λαχνό της ΕΕΔΥΕ  για το 2018.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες του αντιιμπεριαλιστικού-φιλειρηνικού αγώνα καθώς και για την κάλυψη των εξόδων  που θα προκύψουν από τις προσεχείς  εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ.

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ