22.9 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα χτυπάει η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου καθώς συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει (έως και τις 23 Μαρτίου) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

- Advertisement -

Καθημερινά η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ, είναι κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

Το θεατρόφιλο κοινό στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση, ενώ με εξίσου μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται και οι παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, όπως τα σεμινάρια επιμόρφωσης που τυγχάνουν ολοένα και μεγαλύτερης απήχησης.

Το Φεστιβάλ, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας, βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος και η Καρδίτσα στέλνει παντού το μήνυμα ότι αγαπάει το θέατρο και πρωτοπορεί στον πολιτισμό.

Το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης που διαγωνίστηκε με το έργο της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα».

Αυτός ήταν ο πέμπτος κατά σειρά διαγωνιζόμενος θίασος από τους οχτώ συνολικά που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει ο θεατρικός συγγραφέας-δημοσιογράφος-μυθιστοριογράφος Γιώργος Α. Χριστοδούλου, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης-καθηγητής υποκριτικής Γιάννης Μόρτζος, η ηθοποιός-χορεύτρια-χορογράφος Τζόυς Μιχαηλίδου, ο μουσικοσυνθέτης Κωστής Ζευγαδέλης και η σκηνογράφος- ενδυματολόγος Χριστίνα Κωστέα που απαρτίζουν τη φετινή Κριτική Επιτροπή.

Όλες οι παραστάσεις μεταδίδονται μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr)

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου

Τετάρτη 20 Μαρτίου

Θέατρο Όψεις – Ώρα 5.00μμ.

Σεμινάριο με τον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

Η Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας θα διαγωνιστεί με το έργο «Η επιστροφή της Κ.Τ.» του Φρήντριχ Ντύρενματ

Πέμπτη 21 Μαρτίου

Θέατρο Όψεις – Ώρες 12.00μμ.-1.45μ.μ.

Συνάντηση-συζήτηση μαθητών Λυκείων με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα-εικαστικό Θανάση Λάλα

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

Η Ομάδα Τέχνης «βορείως» Ιωαννίνων θα διαγωνιστεί με το έργο «…δι ΄αυτόν τον προορισμόν…» του Γιάννη Σεντελέ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ