22.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόκκαλης: Μνημείο φρικτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας η Γενοκτονία των Ποντίων

Στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στη Λάρισα, παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

- Advertisement -

Μετά το πέρας τους, ο κ. Κόκκαλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας, εκατό χρόνια από τη «μαύρη» αυτή επέτειο για τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα ολάκερη, από την εκ προμελέτης επιχείρηση εξόντωσης ελληνικού πληθυσμού, από τις Τουρκικές αρχές. Μία μεθοδευμένη εξόντωση που δύσκολα μπορεί κανείς στο διάβα της ιστορίας να συγκρίνει με άλλη ανθρώπινη φρικαλεότητα και που μόνον τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας μπορούν να την προσεγγίσουν.

Ο εκριζωμός 350.000 Ελλήνων του Πόντου, δικών μας αδελφών, από τις πατρογονικές τους εστίες, εκεί όπου έζησαν και δημιούργησαν για αιώνες και οι μαζικές εκτελέσεις αθώων, δεν μπορεί παρά να αποτελούν διαχρονικό μνημείο φρικτού εγκλήματος κατά της ίδιας της ανθρωπότητας και του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αποτελεί για εμάς εθνική αποστολή η διαρκής μνήμη και η ακατάπαυστη προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων από το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου».


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ