11.4 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεγάλη συμμετοχή στον ετήσιο χορό και την κοπή της πίτας του Αρματολικού (βίντεο-80 φωτό μέρος 1ο)

Χόρεψαν με την ψυχή τους οι Αρματολικιώτες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5-1-2019.

- Advertisement -

Για μια ακόμη χρονιά, μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Αρματολικιωτών με τις οικογένειές τους και φίλους του συλλόγου, αντάμωσαν στον ετήσιο χορό τους και συγχρόνως έκοψαν και την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα. Ο χορός που πραγματοποιήθηκε σε οικογενειακό κέντρο των Τρικάλων, στάθηκε η αφορμή μιας ζεστής συνάντησης συγχωριανών και όχι μόνο, που γλέντησαν με την καρδιά τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους ήχους εκλεκτής δημοτικής ορχήστρας.

Στη σημασία να μένει ζωντανός ο πυρήνας της ορεινής πατρίδας του Αρματολικού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Τεντολούρης που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, στην εποχή που διανύουμε είναι σημαντική η συναδέλφωση, η αλληλοϋποστήριξη και η επικοινωνία μεταξύ των συγχωριανών. Αυτός, όπως τόνισε, είναι και ο στόχος του Μορφωτικού Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Πύλης, και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Μαράβας καθώς και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων. Το παρόν έδωσαν  επίσης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Πύλης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, κ. Θεόδωρος Χήρας, καθώς και ο κ. Βαλάντης Τσούτσιας, με τους συνεργάτες τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν με την παρουσία τους τα χορευτικά σύνολα του Συλλόγου, παιδικά και ενηλίκων, όπου παρουσίασαν με χάρη και λεβεντιά παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παναγιώτη Μάνου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν και όσοι μαθητές με καταγωγή από το Αρματολικό εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το trikalaola.grκάλυψε με βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ όλη της εκδήλωση.

Δείτε τώρα το 1ο μέρος του βίντεο (μονταρισμένο) από τα 6 συνολικά και το 1ο μέρος του φωτογραφικού άλμπουμ των 400 φωτογραφιών (αμοντάριστες) και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα σταδιακά.  

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ