18.8 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη Βλαχάβα Καλαμπάκας τίμησαν τον Ήρωα Παπα-Θύμιο Βλαχάβα (βίντεο-85 φωτό μέρος 1ο)

Πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί Κυριακή 13-5-2018 στην είσοδο του χωριού, στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Βλαχάβα Καλαμπάκας, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του Ήρωα Παπα-Θύμιου Βλαχάβα, τα “Βλαχάβεια 2018”.

- Advertisement -

Οι εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο για να τιμηθεί η μνήμη του Ήρωα με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση όπου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Στη συνέχεια έγιναν οι καταθέσεις Στεφάνων, οι τοποθετήσεις από τους επισήμους και ο Εθνικός Ύμνος. Μάλιστα οι γυναίκες του τοπικού χορευτικού τραγούδησαν και ένα παραδοσιακό τραγούδι που το αφιέρωσαν στον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.

Στη συνέχεια από τα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων με Α/Σ: Αγιοφύλλου, Αμπελακίων Τρικάλων, Αγναντιάς, Διάβας, Θεόπετρας, Κρύας Βρύσης, , Ξηροκάμπου και Παπα-θύμιου Βλαχάβας, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ στην εκδήλωση έκαναν παρουσία και καβαλάρηδες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παπαθύμιος Βλαχάβας» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας. Εκφωνήτρια και τελετάρχης ήταν η χοροδιδάσκαλος κα Ελένη Δημητρίου.

Παρέστησαν: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσίγκας, οι Αντιδήμαρχοι, Μαρία Κουκοράβα, Χρήστος Παπαγεωργίου και Γιάννης Γιαννούλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Φροσυνάκη και Παναγιώτης Ταμπουράς, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Βλαχάβας Δημήτριος Μπουκουβάλας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αγωνιστών Κύπρου, της Αστυνομίας, της ΣΜΥ κ.α.

Δείτε το 1ο μέρος του βίντεο και του άλμπουμ με 85 φωτογραφίες και θα ακολουθήσει το 2ο μέρος του βίντεο και των φωτογραφιών από τα χορευτικά.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ