22.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» (φωτο)

Μέσα σε μια «ζεστή» και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».

- Advertisement -

Για άλλη μια φορά συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με τις οικογένειες τους βρέθηκαν κοντά στο Σύλλογο, ανταλλάσσοντας ευχές  για τη νέα χρονιά.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος Κολώνας, ενώ παρευρέθηκαν  ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Κυριακής  π.Παναγιώτης Μίχος.

Η  Πρόεδρος του Συλλόγου μας κα Ιουλία Σταγάκη εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε φίλους και συμπατριώτες για την παρουσία τους και ευχήθηκε  από καρδιάς μια Ευτυχισμένη, Δημιουργική και Καλή Χρονιά σε όλους. Στη σύντομη ομιλία της τόνισε πως η εκδήλωση αυτή,  όπως και οι λοιπές εκδηλώσεις  του Συλλόγου, έχουν ξεχωριστή σημασία καθώς μας κρατάνε ενωμένους, αποδεικνύοντας  πως οι δεσμοί  με την πατρίδα Κρήτη υπάρχουν και παραμένουν ισχυροί. Με μεγάλη μάλιστα χαρά ανακοίνωσε σε όλους τον  επερχόμενο για τις  26 Ιανουαρίου 2019  ετήσιο χορό του Συλλόγου, όπου οι καταξιωμένοι κρητικοί καλλιτέχνες Μιχάλης Καλλέργης και Βασίλης Σταυρακάκης θα μας χαρίσουν ένα παραδοσιακό και αυθεντικό κρητικό γλέντι, που θα κρατήσει μέχρι πρωίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των παιδιών των μελών του Συλλόγου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι:

α) η Δέσποινα Μπουρδάκη του Αδαμαντίου και της Περιστέρας για την εισαγωγή της στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

β) ο Δημήτριος Μπαϊραχτάρης του Σωτηρίου και της Γεωργίας Καλλιτσουνάκη για την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και

γ) η Δήμητρα Καλαϊτζάκη του Αντωνίου και της Αγορίτσας για την εισαγωγή της  στο Τμήμα Μηχανικών  Βιομηχανικής Σχεδίασης του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής.

 

Τυχερή του 2019 υπήρξε η Πρόεδρος κα Ιουλία Σταγάκη στην οποία έτυχε  το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό κόσμημα αγιοκωνσταντινάτο.

Η εκδήλωση, μετά τα εδέσματα και τις άφθονες ρακές,  έκλεισε μουσικά με παραδοσιακούς κρητικούς σκοπούς που μας έπαιξε με τη λύρα της η μικρή Κωνσταντίνα Παντουβάκη και χορευτικά, καθώς  μέλη και φίλοι του Συλλόγου, που συμμετέχουν ενεργά στα χορευτικά  τμήματα  εκμάθησης παραδοσιακών κρητικών χορών κρατήθηκαν χέρι με χέρι και μοιράστηκαν την αγάπη τους για τους κρητικούς χορούς.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για τις 26 Ιανουαρίου στον ετήσιο χορό του Συλλόγου.

 


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ