27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το ημερολόγιο του Στρατιώτη-Πολεμιστή Βάϊου Νταλούκα από το Δροσερό έγινε βιβλίο-συγκίνηση στην παρουσίαση ((2 βίντεο-68 φωτό)

Το trikalaola.gr κατέγραψε χθες το απόγευμα (Κυριακή 11-11-2018) σχεδόν όλη την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου σε βίντεο και φωτογραφίες, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της Κοινότητας Δροσερού, από τον Δήμο Πύλης και τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Δροσερού.

- Advertisement -

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου  με τίτλο «Πολεμώντας και γράφοντας στα μέτωπα του Β΄ βαλκανικού πολέμου» και υπότιτλο «Ἔκθεσις Στρατιωτικοῦ βίου 1913-1915».

Το βιβλίο βασίστηκε στο προσωπικό ημερολόγιο του Στρατιώτη-Πολεμιστή Βάϊου Νταλούκα, το οποίο συνέγραψε κατά την πολυετή θητεία του ως Έλληνας στρατιώτης.

Ήταν συγκινητικές οι στιγμές που ο εγγονός του στρατιώτη Βάϊος Νταλούκας, μίλησε για τον παππού του και την ιστορία του.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, μίλησε για το βιβλίο και τους συντελεστές έκδοσής του με τα καλύτερα λόγια.

Ενθουσίασαν το κοινό οι τοποθετήσεις – παρεμβάσεις των:

  1. Παναγιώτη Νταλούκα, επιμελητή της έκδοσης,
  2. Κατερίνας Παπανικολοπούλου-Ρομοσιού, τ. σχολικής συμβούλου Νηπιαγωγών και συγγραφέως
  3. Ευθυμίου Αγγελάκη, Ταξιάρχου εν αποστρατεία και του
  4. Νικολάου Παπαγεωργίου, Αντιστράτηγου εν αποστρατεία.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κα Μελανία Παναγιωτίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γιώργος Σπηλιώπουλος, ο π. βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο π. δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, πολιτικά πρόσωπα, κ.α. Επίσης παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία σπουδαστών της ΣΜΥ.

Χορηγός της έκδοσης του βιβλίου ήταν ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΤΕ.

Δείτε τα 2 βίντεο και τις 68 φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr

ΤΑ 2 ΒΙΝΤΕΟ:

ΟΙ 68 ΦΩΤΟ:

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ