26.1 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Εκλογή νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας ΦΩΤΟ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ιεράς Μονής Γκούρας, διεξήχθησαν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, οι εκλογές για την ανάδειξη ισόβιας Ηγουμένης.

- Advertisement -

Άπαντες οι εγγεγραμμένες αδελφές της Ιεράς Μονής προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και κατόπιν καταμετρήσεως των ψήφων από την αρμόδια εφορευτική επιτροπή εξελέγη παμψηφεί ισόβια Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας η Μοναχή Αγαθολόγη.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε Ευχαριστήριος Δοξολογία, Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Ιερού κλήρου, της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης, των αδελφών της Ιεράς Μονής, και πλήθους πιστών που ανέμεναν το αποτέλεσμα έξω από το Καθολικό της Μονής.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης ως Μέλος της εφορευτικής επιτροπής ανέγνωσε το πρακτικό ψηφοφορίας και στη συνέχεια η νεοεκλεγείσα Ηγουμένη Αγαθολόγη απηύθυνε σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στο τέλος της Ακολουθίας επιστήθιο Σταυρό στην νέα Ηγουμένη, ευχόμενος πάντα ΑΞΙΑ στα Ηγουμενικά της καθήκοντα.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας όπως ορίζει το Μοναστηριακό τυπικό.

Η ενθρόνιση της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης θα λάβει χώρα κατά την Ιερά Αγρυπνία την 19η Ιουνίου 2018.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ